Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι ακριβως νομιζεις οτι θα κανει το σδοε και η αστυνομια?

το μετρο ειναι γελοιο(ο πελατης την βαζει στην τσεπη τι γινεται?).αυτα γινονται μονο επ αυτοφορο και σιγουρα οχι απο την αστυνομια

για το αλλο συ ξερεις αν ειναι κλαιν μαιν

10απο σενα και απο 10ε απο τον καθενα στην παρεα σου και απο τιποτα αλλους εξυπνους...κανα 30ε καθαρο την μερα.λες να μην ασχοληθουν?

Δημοσ.

του λες οτι αρνεισαι να πληρωσεις, μεχρι να σου φερει αποδειξη.

δεν σηκωνεσαι στα μουλωχτα να φυγεις

Δεν θα μείνω εκεί όλο το βράδυ να το συζητάμε.

Δεν έφερες απόδειξη? Πιστόλα. 

Δεν το κάνω, είμαι 32 αισίως, αλλά δεν κατακρίνω και όποιον το κάνει.

Δημοσ.

Δεν θα μείνω εκεί όλο το βράδυ να το συζητάμε.

Δεν έφερες απόδειξη? Πιστόλα. 

Δεν το κάνω, είμαι 32 αισίως, αλλά δεν κατακρίνω και όποιον το κάνει.

Και εγώ 31 , τι να λέει?

Δημοσ.

Ότι σε αυτή την ηλικία που είμαστε, αξίζουμε σεβασμό από το κατάστημα και μπορούμε να το λύσουμε αλλιώς το θέμα.

Εγώ κάθε φορά που μου φέρνουν σε ταβέρνα ας πούμε, παραγγελιόχαρτο για να πληρώσω, τους λέω, θα φέρετε απόδειξη ή να αφαιρέσω μόνος μου το ΦΠΑ από το τελικό ποσό?

Όλοι τσακίζονται να σου φέρουν την απόδειξη. Στα μπαρ είναι αλλιώς βέβαια, αλλά και εκεί, μπορείς να παίξεις με το ΦΠΑ και θα πέσουν τα σώβρακα να σου ΄φερουν απόδειξη.

Δημοσ.

Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.  Όποτε δεν μου φέρνουν απόδειξη, τη ζητάω ευγενικά, και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ τη φέρνουν.  Σε εμπόριο αλλά και σε καφέδες/ποτά.  Και μάλιστα, στο 90% συνοδεύεται και από "βέβαια, αμέσως".  Στα μαγαζιά που υπάρχει περίπτωση να τσαμπουκαλευτούν που τη ζήτησα, απλά δεν κάθομαι ποτέ γιατί είναι καταγώγια και φαίνονται από μακριά.  Γιατί να το κάνω αυτό στον εαυτό μου;  Και εγώ δεν έχω μπελάδες, και το λαμόγιο δεν έχει πελάτη. Ποτέ λοιπόν δεν με αποασχόλησε η "ερμηνεία" του νόμου.

Όσο για τις αποδείξεις γενικά, το να μην την πάρεις είναι εγκληματικό, κιαι δυστυχώς όλα τα παιδάκια μεγαλώνουν με την αίσθηση ότι είναι ντροπή και γυφτιά να τη ζητήσουν, ή ακόμη και να την πάρουν από το τραπέζι όταν τους τη φέρουν.  Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει, και όχι ένας νόμος περί... ανάρτησης πινακίδας.

Δημοσ.

του λες οτι αρνεισαι να πληρωσεις, μεχρι να σου φερει αποδειξη.

δεν σηκωνεσαι στα μουλωχτα να φυγεις

ειναι υποχρεωμενος να στη φερει με το που σε σερβιρει.αν δε στη φερει τοτε θεωρειται οτι δεν εφερε αποδειξη καθολου.

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι μερικές επιχειρήσεις δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Αν τους πεις φέρε μου απόδειξη θα σου φέρουν κατά 99%, δεν έχει νόημα. Αν αρχίσει ο κόσμος να φεύγει χωρίς να πληρώνει όταν δεν παίρνει απόδειξη τότε θα φοβηθούν και θα κόβουν πάντα. Προσωπικά δεν το έχω κάνει γιατί πάντα μου φέρνουν απόδειξη. Ίσως γιατί απεχθάνομαι τα ψευτολαιφσταιλομαγαζα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ειναι υποχρεωμενος να στη φερει με το που σε σερβιρει.αν δε στη φερει τοτε θεωρειται οτι δεν εφερε αποδειξη καθολου.

Η απόδειξη είναι απόδειξη πληρωμής. Δεν είναι υποχρεωμένος να στην φέρει με το σερβίρισμα, είναι υποχρεωμένος να στην φέρει με την πληρωμή. Αν σου ζητήσει να τον πληρώσεις την ώρα του σερβιρίσματος, τότε πρέπει να σου τη φέρει με το σερβίρισμα. Διαφορετικά μπορεί να σου φέρει απόδειξη παραγγελίας με το σερβίρισμα και όχι απόδειξη πληρωμής. Αν σου φέρουν απόδειξη με το σερβίρισμα, τότε μπορείς πολύ απλά να κάνεις τον Κινέζο στον τέλος και να τους πεις ότι πλήρωσες, χωρίς να έχεις πληρώσει. Κι άντε μετά να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Δημοσ.

Καλά μαλθαντορ δεν έχεις ιδέα έτσι (οκ οκ εχεις ιδεα, μην θυμώνεις!) ; Οι αποδείξεις πρέπει να είναι κομμένες και στα τραπέζια αλλιως αν σου έρθει ο σδοε απλα την ΓΑΜΗΣΕΣ

• Like 5
Δημοσ.

ΥΓ : Ίσως κάποιοι να το θεωρείτε γυφτιά , εγώ όχι , αλλά δεκτες όλες οι απόψεις

Απο την μερια του καταστηματος ειναι μεγαλη γυφτια να μην κοβει αποδειξη για μια κοκακολα που την χρεωνει 8 ευρω (btw, εχει πελεατες αυτο το μαγαζι;;;;;;; )

• Moderators
Δημοσ.

Καλά μαλθαντορ δεν έχεις ιδέα έτσι; Οι αποδείξεις πρέπει να είναι κομμένες και στα τραπέζια αλλιως αν σου έρθει ο σδοε απλα την ΓΑΜΗΣΕΣ

Μπα. Κατ' αρχάς εκτός του ότι ο νόμος είναι ασαφής (γράφει ότι το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να φέρει απόδειξη «αμέσως μετά» το σερβίρισμα, χωρίς να διευκρινίζει χρονικά το «αμέσως μετά»), ακόμα και τώρα έχει δικαίωμα το κατάστημα να εκδίδει προσωρινές αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και στο τέλος να εκδίδει συνολική απόδειξη πληρωμής. Μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα. :)

Δημοσ.

Απο την μερια του καταστηματος ειναι μεγαλη γυφτια να μην κοβει αποδειξη για μια κοκακολα που την χρεωνει 8 ευρω (btw, εχει πελεατες αυτο το μαγαζι;;;;;;; )

Της πουτανας γίνεται...απο όλη την Αθήνα

Βέβαια , δεν γίνεται αυτό που γινότανε κάποτε , αλλα ΟΚ.

http://www.apolis.gr/index.php/scherzo/scherzo-summer-lounge

Να φανταστείς είναι Πετρούπολη που μένω , και δεν είχα πάει φέτος καθόλου , έτυχε να πάω ενα βραδι...

Εκτός απο πανάκριβο(πληρώνεις την θέα , και το στυλάκι του μαγαζιου που θυμίζει νησί) , έχει και μπομπες...

Για αυτό και έχει πέσει ο κόσμος αισθητά....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...