panagos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Είναι νόμος του κράτους το ότι έχεις το δικαίωμα να φύγεις αν δεν σου φέρουν απόδειξη, δεν είναι παράνομο. Για παρέθεσέ μας τον νόμο του κράτους να δούμε τι λέει.
MovingShadow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Kαι γιατι καθησατε τοτε ? είχαμε ήδη καθήσει και μας είχε φέρει τα ποτα , και μας ζήτησε 8 Ευρω....
LRoi Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Για παρέθεσέ μας τον νόμο του κράτους να δούμε τι λέει. Σύμφωνα με το ΦΕΚ τεύχος 2 αρ. φύλ. 3313 και την αγορανομική διάταξη αριθ. 4/2012, από τις 12 Ιανουαρίου 2012 και για να εφαρμοστεί η παράγραφος 1, ότι «κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις», όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στη οποία να αναγράφεται με ευδιάκριτα γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής:«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)», (CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED(RECEIPT -INVOICE).
KREATOR13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/se_isxu_to_den_plhrwnw_xwris_apodeiksh.2082348.html http://www.fpress.gr/agora/item/6157-o-katanalotis-den-ehei-ypohreosi-na-plirosei-an-den-lavei-to-nomimo-parastatiko
LongTom Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 MHN πας σε "τέτοια" μαγαζια. Όντως,πολύ βαβούρα για ένα πολύ απλό πράγμα. Βλέπεις τέτοια γυφτιά στον τιμοκατάλογο,φεύγεις. Τίποτα άλλο. Δεν μαθαίνει ο κατσίβελος ο ιδιοκτήτης από το πιστόλι,από την έλλειψη πελατείας όμως μαθαίνει και παραμαθαίνει.
tritonas00 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 αλλο δεν εχει υποχρεωση να πληρωσει, αλλο να σηκωθει να φυγει απο το μαγαζι χωρις να αναφερει τιποτα. 7
LRoi Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Αν έχω πιει το ποτό, ζητήσω απόδειξη και δεν μου φέρει, να του το δώσω πίσω?
KREATOR13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Κανονικα πρεπει να σου φερει αποδειξη την ωρα που σου φερνει και τα ποτα,ετσι δεν παει? 2
panagos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Το παραπάνω, δεν σημαίνει πως σηκώνεσαι και φεύγεις όμως. Αρνείσαι να πληρώσεις εάν δεν σου φέρουν απόδειξη. Ζητάς δηλαδή και αν δεν σου δώσουν, αρνείσαι. Δεν την κοπανάς.Διότι υπάρχει και το άλλο που λέει πως η έξοδος χωρίς πληρωμή, συνιστά κλοπή. 1
tritonas00 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Αν έχω πιει το ποτό, ζητήσω απόδειξη και δεν μου φέρει, να του το δώσω πίσω? του λες οτι αρνεισαι να πληρωσεις, μεχρι να σου φερει αποδειξη. δεν σηκωνεσαι στα μουλωχτα να φυγεις 6
kage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 θα θελα να ενημερωσω οτι στανταρτ το 90% τα μαγαζια εχουν την προστασια τους. θα μου πεις θα φωναξεις την αστυνομια... οκ θα την φωναξεις θα ξερουν(αφεντικο προστασια) ποιοι ειστε που μενετε... 2ον θα κανεις μηνυση?η μηνυση ειναι 100ε.θα το προχωρησεις μεχρι δικαστηριο?προσθεσε κανα 300ε για πλακα... Βεβαια να ξερεις οτι δεν ξερω πολλους που να φτασαν δικαστηριο...συνηθως η μηνυση αποσυρετε ... Ακομη και αν σου κανει δικαστηριο το μαγαζι δεν εχει να χασει τιποτα εχει ηδη δικηγορο που τον πληρωνει ετησια για τετοια θεματα.εσυ? Συνεχισε να δουμε τι θα γινει με την "τεχνη"σου.
panagos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δεν χρειάζεται να κάνεις μήνυση.. Καλείς αστυνομία και ΣΔΟΕ και κάνουν τη δουλειά τους. Καλά τα άλλα περί "ξέρουν που μένεις" κλάιν μάιν..
MovingShadow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 θα θελα να ενημερωσω οτι στανταρτ το 90% τα μαγαζια εχουν την προστασια τους. θα μου πεις θα φωναξεις την αστυνομια... οκ θα την φωναξεις θα ξερουν(αφεντικο προστασια) ποιοι ειστε που μενετε... 2ον θα κανεις μηνυση?η μηνυση ειναι 100ε.θα το προχωρησεις μεχρι δικαστηριο?προσθεσε κανα 300ε για πλακα... Βεβαια να ξερεις οτι δεν ξερω πολλους που να φτασαν δικαστηριο...συνηθως η μηνυση αποσυρετε ... Συνεχισε να δουμε τι θα γινει με την "τεχνη"σου. Εχεις δίκιο... Πρότεινε όμως εσύ μια λύση για την κατάντια αυτή... ακούω.. Και επειδή λοιπόν έχουνε φουσκωτους πρέπει να τους φοβόμαστε??? Δεν κατάλαβα..... Επίσης , θα στείλουνε φουσκωτους να με δείρουνε για 10 Ευρώ πιστόλιασμα που τους κάνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα