MovingShadow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα παίδες , τελευταία , με μεγάλη μου χαρά βλέπω το γεγονός / κινημα του "Δεν μου φέρνεις απόδειξη-Δεν πληρώνω" 'Ημουνα σε μια καφετέρια και το είδα με τα μάτια μου απο μια παρέα , και έτσι το ξεκίνησα και εγώ. Πρώτο τεστ ήτανε στο Scherzo/Apolis στην Πετρουπολη. Οι απαράδεκτοι , ότι πάρεις έχει 8 Ευρώ. Ενας φίλος μου πήρε μια Coca-Cola , και εγώ μια μπύρα , και μας ζήτησε απο 8 Ευρώ ο καθένας !!! Δεν μας έφερε απόδειξη , εννοείται , και στα δευτερα ποτα που παραγγείλαμε , αποφασίσαμε να μην την φωνάξουμε να πληρώσουμε , και φύγαμε σαν κύριοι . ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΜΑ Μόλις γύρισα απο διακοπές στις Σπέτσες με παρείτσα. Υπήρχανε σημεία που μας κλέβανε , και δεν μας κόβανε και αποδειξη , και μαγαζια που ήτανε ΟΚ. Πρώτο βράδυ , πήραμε ταξάκι. ΔΕΝ μας έδωσε απόδειξη , και του είπαμε ότι δεν σε πληρώνουμε. Ο τύπος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ μηχανημα , και μετα απο πολύ φασαρία , του δώσαμε 5 Ευρώ έτσι απο λύπηση. Πάμε στο πρώτο μπαράκι , Stavento λεγότανε , όπου πήρα ανάποδες. Παραγγέλνουμε τα ποτά μας , 8 Ευρώ ο καθένας (κιριλε τιμή) , και φυσικά ούτε λέξη για αποδειξη και στους 5 μας. Πάω και κάθομαι ακριβώς δίπλα στον τσεκαδόρο , και βλέπω , με μεγάλη μου έκπληξη , ότι στα 5 ποτά πχ , χτύπαγε μόνο ένα. Ε λοιπόν , ήπιαμε συνολικά 3-4 ποτά στο μαγαζί , και πληρώσαμε μόνο το πρώτο. Το κάναμε επιτηδες , και φύγαμε. ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΜΑ Το επόμενο βράδυ που ξαναπήγαμε , στο ίδιο ακριβώς μαγαζί , περιμέναμε να μας πούνε κάτι , και εμείς να ανταπαντήσουμε ( Του στυλ ρε παιδια δεν πληρώσατε , και μπήκαμε μεσα εμεις και και και....) , και αμα λαχει να πληρώσουμε τα χρωστούμενα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ , ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΑ 3-4 ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΗΠΙΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Άλλωστε τι να μας πει !!!! Αφού δεν τα είχε χτυπήσει , δεν μπαίνανε μέσα , απλά δεν βγάζανε το κέρδος που θα βγάζανε αφορολόγητο. Αν δεν χτυπήσεις , όταν κάνεις ταμείο , δεν ξέρεις ακριβώς τί εχεις σερβίρει.... Με μεγάλη μου ευχαρίστηση είδα ότι όλα τα καφέ , τα εστιατόρια, όλα τα καραβάκια , και γενικά οι περισσότερες Σπετσες, χτυπάγανε αποδειξη. Θα ήθελα να διαδωθεί αυτό το "κίνημα" , και να ακούσω και δικές σας ιστοριες. ΥΓ : Ίσως κάποιοι να το θεωρείτε γυφτιά , εγώ όχι , αλλά δεκτες όλες οι απόψεις 3
LRoi Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Ωραίος. Επίσης να τονίσω ότι πρέπει να κοιτάμε τις αποδείξεις. Σε καφέ στη Σαντορίνη με θέα την καλντέρα που ο Freddo κόστισε 5€ έκαστος, μας έφερε απόδειξη που είχε κοπεί στη μία, ενώ εμείς είχαμε καθήσει στις 13.30. Απλά πήρα την απόδειξη και έφυγα, γιατί θα έχανα το πλοίο. Αν ο προηγούμενος είχε πάρει την αποδειξή του, δεν θα μπορούσαν να την ξανασερβίρουν.
future Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 sorry και όλας αλλά αυτό είναι η τέχνη πως να σε ξυλοφορτώσει ο κάθε μ******ς.
KREATOR13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δεν ειναι καθολου γυφτια να ζητας αποδειξη,γυφτια ειναι να πληρωνεις για Κοκα-Κολα 8 ευρω και μετα να διαμαρτυρεσαι για τη συνδρομη στο xbox και ποσο κακοι ειναι ο ταγματαρχης Νelson και η Microsoft LOL 8 eυρω αληθεια?8 λιτρα αγοραζεις απο το super 2
makfil Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται "γυφτιά", αντίθετα, νομίζω ότι είναι υποχρέωση καθενός μας να ζητάμε απόδειξη για να καταπολεμηθεί, όσο είναι δυνατόν, το απαράδεκτο φαινόμενο του να κλέβουμε τους εαυτούς μας, αφού με το να μην κόβει απόδειξη κάθε επαγγελματίας αλλά να εισπράττει από τον πελάτη του όχι μόνο την αξία του προϊόντος που πουλάει αλλά ΚΑΙ τον ΦΠΑ, είναι σαν να κλέβει το κράτος και σε τελευταία ανάλυση έμένα και εσένα αφού στο τέλος εμείς θα πληρώσουμε τα ελλείματα αυτά. Το πράγμα έχει ξεφύγει, ειδικά, στις τουριστικές περιοχές και αυτά που ακούμε τις τελευταιες μέρες, για κλεισίματα κλπ είναι αστεία μπροστά στο όργιο της φοροδιαφυγής που γίνεται. Μακάρι να συνεχιστεί και να διογκωθεί η απαίτηση για απόδειξη από ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες.
kage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 καπως ετσι θα ακουσουμε ξανα για καποιον που εγινε τοπι στο ξυλο (και ας γλυτωσεις 100ε) «ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ», υ.γ. δουλεια του τσεκαδορου ειναι να καταγραφει κερασματα και ποτα ασχετα με τις αποδειξεις...οποτε σιγουρα ξερουν ποσα δεν πληρωθηκαν και πιθανοτατο το χρεος σας το χρεωθηκε το σερβις
MovingShadow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 καπως ετσι θα ακουσουμε ξανα για καποιον που εγινε τοπι στο ξυλο (και ας γλυτωσεις 100ε) Αλήθεια? Δηλαδή για να ζητάω αυτά που δικαιούμαι , πρέπει να φάω ξύλο? Τρομοκρατία στις αποδείξεις?
tehAllantin Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 σου είπε απλά πως την οποια χασούρα θα την φορτωθεί το γκαρσόνι και όχι το λαμόγιο-ιδιοκτήτης. Τόσο απλά. Αν και υπάρχει ένα όριο από τα "ψαλίδια" στις καλές παρέες κλπ όταν γίνεται το ταμείο. Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο είναι ανεκτικοί τα λαμόγια-ιδιοκτήτες όταν τρώει πιστόλι ο σερβιτόρος.
panagos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Πρώτο τεστ ήτανε στο Scherzo/Apolis στην Πετρουπολη. Οι απαράδεκτοι , ότι πάρεις έχει 8 Ευρώ. Ενας φίλος μου πήρε μια Coca-Cola , και εγώ μια μπύρα , και μας ζήτησε απο 8 Ευρώ ο καθένας !!! Το κάθε μαγαζί έχει τιμοκατάλογο. Κοιτάς τιμές. Σου φαίνεται ακριβό; Δεν κάθεσαι. Όσο τραγικό κιαν είναι να χρεώνουν 8 ευρώ το αναψυκτικό, εφόσον το αναφέρουν στον τιμοκατάλογο, δεν σου φταίει κανείς. Δεν μας έφερε απόδειξη , εννοείται , και στα δευτερα ποτα που παραγγείλαμε , αποφασίσαμε να μην την φωνάξουμε να πληρώσουμε , και φύγαμε σαν κύριοι . Λάθος. Δεν υπάρχει συμψηφισμός στην παρανομία. Μπορείς να αρνηθείς να πληρώσεις αν δεν σου φέρουν απόδειξη, αλλά δεν μπορείς να σηκωθείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Όπως, πονηρά και παράνομα, δεν σας έκοψαν απόδειξη, έτσι πονηρά και παράνομα σηκωθήκατε και φύγατε. 10
MovingShadow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 σου είπε απλά πως την οποια χασούρα θα την φορτωθεί το γκαρσόνι και όχι το λαμόγιο-ιδιοκτήτης. Τόσο απλά. Αν και υπάρχει ένα όριο από τα "ψαλίδια" στις καλές παρέες κλπ όταν γίνεται το ταμείο. Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο είναι ανεκτικοί τα λαμόγια-ιδιοκτήτες όταν τρώει πιστόλι ο σερβιτόρος. Ωραία , τον λυπάμαι τον σερβιτόρο....αλλά και εγώ τί φταίω? Ο σερβιτόρος δεν ξέρει που πάει να μπλέξει?
michael92 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Λάθος. Δεν υπάρχει συμψηφισμός στην παρανομία. Μπορείς να αρνηθείς να πληρώσεις αν δεν σου φέρουν απόδειξη, αλλά δεν μπορείς να σηκωθείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις. Όπως, πονηρά και παράνομα, δεν σας έκοψαν απόδειξη, έτσι πονηρά και παράνομα σηκωθήκατε και φύγατε. Είναι νόμος του κράτους το ότι έχεις το δικαίωμα να φύγεις αν δεν σου φέρουν απόδειξη, δεν είναι παράνομο.
tehAllantin Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Ωραία , τον λυπάμαι τον σερβιτόρο....αλλά και εγώ τί φταίω? Ο σερβιτόρος δεν ξέρει που πάει να μπλέξει? MHN πας σε "τέτοια" μαγαζια. Δεν θελω να γινω επικριτικός αλλά "θες και τον κοσμο, τα μουνακια, τον χαβαλε κλπ αλλα οχι το ποτο Χ τιμη κλπ" Προσφορά και ζήτηση πζηλέ, τόσο απλά
tritonas00 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Οι απαράδεκτοι , ότι πάρεις έχει 8 Ευρώ. Kαι γιατι καθησατε τοτε ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα