Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι πολύ ρομαντικός αλλά και πραγματιστής. Ο πολίτης έχει δύναμη, μιλάω για το ένα άτομο. Αρκεί να μην τον απασχολεί η μπάλα και το X Factor 24/7 :-)

Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό.

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι πολύ ρομαντικός αλλά και πραγματιστής. Ο πολίτης έχει δύναμη, μιλάω για το ένα άτομο. Αρκεί να μην τον απασχολεί η μπάλα και το X Factor 24/7 :-)

Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό.

Και σου ξαναλεω. Οσο υπαρχουν 10 πολιτες που θα θελουν να ειναι καθωσπρεπει ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ θα υπαρχουν αλλοι 20 που οταν βρουν ευκαιρια να φοροδιαφυγουν-κερδισουν-τσεπωσουν, δεν θα πουνε οχι.

Δεν γινεται ως συστημα να βασιζεσαι στην καλοσυνη του πολιτη, ιδιαιτερα οταν εισαι διεφθαρμενο συστημα εσυ και ο πολιτης επισης διεφθαρμενος. Ειναι ουτοπικο, απλα.

Ξεκινας λοιπον -ως συστημα- με ΕΦΑΡΜΟΓΗ νομων. Και οχι με θεσμοθετηση νεων οταν οι προηγουμενοι δεν εφαρμοστηκαν ποτε. Αυτα.

Δημοσ.

Δεν έγραψα ότι πρέπει να βασιστούμε στην καλοσύνη μας και μόνο. Όμως κάθε επιπλέον βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Αυτά κι από μένα.

Δημοσ.

Και σου ξαναλεω. Οσο υπαρχουν 10 πολιτες που θα θελουν να ειναι καθωσπρεπει ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ θα υπαρχουν αλλοι 20 που οταν βρουν ευκαιρια να φοροδιαφυγουν-κερδισουν-τσεπωσουν, δεν θα πουνε οχι.

Δεν γινεται ως συστημα να βασιζεσαι στην καλοσυνη του πολιτη, ιδιαιτερα οταν εισαι διεφθαρμενο συστημα εσυ και ο πολιτης επισης διεφθαρμενος. Ειναι ουτοπικο, απλα.

Ξεκινας λοιπον -ως συστημα- με ΕΦΑΡΜΟΓΗ νομων. Και οχι με θεσμοθετηση νεων οταν οι προηγουμενοι δεν εφαρμοστηκαν ποτε. Αυτα.

οταν οι εφαρμοστες των νομων ειναι σαπιοι τι κανεις?

Δημοσ.

εγω τα πληρωνω ομως,οχι ο μαγαζατορας,αρα ειναι δικα μου.και δεν ειναι κερδος προς εμενα,ειναι λιγοτερη ζημια,ο μαγαζατορας θα βγαλει κερδος απο το φπα χωρις απολυτως να κανει τιποτα,χωρις κανενα κοστος.γιατι να του χαρισω λεφτα που εχω δουλεψει εγω?

Μια και απαντάς έτσι, φαντάζομαι πως δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τα δικά μου γραφόμενα που παρέθεσες:

Όπως απάντησα και παραπάνω στον Rabican γιατί να δεχτεί ο μαγαζάτορας να μη σου κόψει απόδειξη ώστε να κλέψετε μαζί την εφορία και να βάλεις εσύ στην τσέπη το κέρδος? Μαλάκας είναι? Ειδικά τη στιγμή που εσύ δεν διακινδυνεύεις απολύτως τίποτα, ενώ ο μαγαζάτορας διακινδυνεύει να τον σκίσει η εφορία!

ps

Αν σε χαλάει η λέξη "κέρδος", μπορείς να την αντικαταστήσεις με τις λέξεις "λιγοτερη ζημια" :)

Δημοσ.

Τί φασαρίες; Αν πας να φύγεις χωρίς να πληρώσεις θα φας ξύλο όπως συνέβαινε ανέκαθεν. Απλά θα πεις του μάστορα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, να σου φέρει την απόδειξη για να τον πληρώσεις. Δε θα πας να την κάνεις σκαστός γιατί βρήκες ωραία δικαιολογία. Αν π.χ. σου πει "δεν έχω απόδειξη γιατί χάλασε η ταμειακή" τότε του λες ότι δεν πληρώνεις.

Μου άρεσει ο τρόπος που σκέφτονται αρκετοί στην Ελλάδα.. Σαν κλέφτες-μικροαπατεώνες σκεφτόμαστε, να μην πω σαν Έλληνες και με φάτε :-) ίσως και με το δίκιο σας.

Οι μαγαζάτορες και γενικά όσοι ασχολούνται με εμπόριο και πουλάνε προιόντα/υπηρεσίες και κόβουν αποδείξεις, σε περίπτωση που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή είναι υποχρεωμένοι να έχουν και μπλοκάκι αποδείξεων ώστε αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί η μηχανή (πχ διακοπή ρεύματος ή χάλασε) τότες να σου κόψει από το μπλοκ. Εμένα προσωπικά σε καφετέρια μου έχουν φέρει απόδειξη από μπλοκάκι γιατί του ανθρώπου του είχε τελειώσει το χαρτί που βάζει στην μηχανή και εκτυπώνει.
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να πάω στην εκκλησία και μόλις βγάλουν δίσκο μετά τα παραμύθια να φωνάξω "ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".

• Like 11
Δημοσ.

μην χαιρεσαι, μπορει να καλεστεις να συνεχισεις να πληρωνεις κι εκει. τι το περασες, τσαμπα φαι,ποτο, υπνο; φιλανθρωπικο ιδρυμα ειναι;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...