Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Αλλο καπελο αυτο. Εδω συζηταμε, οτι αν δε σου κοψει αποδειξη, χωρις μα και μου, σηκωνεσαι και φευγεις απο το μαγαζι χωρις να πληρωσεις. Το "φερνω την αστυνομια" δειχνει νομιμο πολιτη, το δε σε πληρωνω, δειχνει τροπο να τη σκαπουλαρουμε. Χαίρομαι όταν υπάρχει συνεννόηση.
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 οχι αν το προιον εχει 100 ευρω,τα εξτρα 23 τα παιρνει οχι για τη τσεπη του,αλλα για να τα αποδοσει στο κρατος. απο τη στιγμη που δε θα τα αποδοσει,τοτε δε θα του τα δωσω. καλυτερα να τα κρατησω εγω παρα αυτος. τα λεφτα αυτα ειναι δικα μου,και εγω αποφασιζω ποιος θα τα παρει. Τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά σου, είναι λεφτά της εφορίας. Αν όλα γίνουν ορθά, τότε ο μαγαζάτορας θα εισπράξει από εσένα το ΦΠΑ και θα το δώσει στην εφορία. Τώρα αν συμφωνήσεις εσύ με τον μαγαζάτορα να μην κοπεί απόδειξη η εφορία θα χάσει λεφτά και όχι εσύ. Όπως απάντησα και παραπάνω στον Rabican γιατί να δεχτεί ο μαγαζάτορας να μη σου κόψει απόδειξη ώστε να κλέψετε μαζί την εφορία και να βάλεις εσύ στην τσέπη το κέρδος? Μαλάκας είναι? Ειδικά τη στιγμή που εσύ δεν διακινδυνεύεις απολύτως τίποτα, ενώ ο μαγαζάτορας διακινδυνεύει να τον σκίσει η εφορία!
Rabican Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 τα 25 ευρω ειναι η συμβολη ΜΟΥ (ως πελατης) στην εφορια. ειναι λεφτα δικα μου που "ανηκουν" στην εφορια. αν αποδεχτω την τιμη 110, μερος απο αυτα γινονται δικα του, ενω δε θα επρεπε. ενιγουεη τζοσουα, νομιζω θα καταληξουμε να συμφωνουμε οτι διαφωνουμε! εγω το βλεπω οτι 100 ευρω ειναι η τιμη με την οποια καλυπτεται ο εμπορος ωστε να τον συμφερει να πουλησει το προιον και 25 ευρω ειναι η συνεισφορα του στην εφορια. 125 ευρω ειναι η τιμη που καλυπτει εμενα προκειμενου να αγορασω το προιον και να αποδοθουν 25 ευρω στην εφορια. το να το παρω 110 ευρω χωρις αποδειξη απλα μεταφερει το κερδος στον εμπορο και ζημειωνει το κρατος. ετσι ο εμπορας βαζει στην τσεπη τα λεφτα που εγω του δινω για να τα αποδωσει.
Dark_Duck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Το πιάσατε απο τα μαλλιά και το τεντώσατε. Τώρα δηλαδή τι συμβαίνει? Πας τρως πίνεις και στο τέλος δεν σου φέρνει τίποτα, λες δεν μαμιέται και σηκώνεσαι και φευγεις. Γιατί φευγεις? Γιατι δεν εχεις κίνητρο να ζητήσεις αποδειξη. Το αντίστοιχο παράδειγμα πας τρως πίνεις και αν δεν σου φέρει απόδειξη δεν πληρώνεις. Αρα αν πληρώσεις και δεν σου φέρει απόδειξη στανταρ θα πάρεις αστυνομία. Κανένα μαγαζί δεν εχει κάτι να φοβάτε γιατί μεθυσμένοι και μανουριάριδες και τώρα προκαλούν προβλήματα χωρις να υπάρχει λογος. Μια διπλότυπη απόδειξη, η μηχανή κρατάει αντιγραφο ετσι κι αλλιως και οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορει να λυθεί. Ειναι δουλεια του μαγαζάτωρα να οργανωθεί και δική μας δουλεια να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οταν το κράτος προσπαθεί να σε παρακινήσει με μαστίγιο λεμε οχι, οταν προσπαθεί να μας παρακινήσει με καρότο λεμε πάλι όχι! Δεν παλευεται αυτό με τίποτα! Σαν ιδεα ειναι έξυπνη και αντί να έχουμε 10 προτάσεις πώς μπορεί να γίνει καλύτερη το μόνο που κάνουμε ειναι να ψάχνουμε να βρούμε την τρύπα στο σύστημα. Οσοι αντιλέγεται εχετε καμια καλύτερη η απλα ο δείκτης του δεξιού σας χεριού ειναι εκπαιδευμένος να δείχνει ελατώματα μόνο?
Narayan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 - Λοιπόν ο λογαριασμός σας είναι €35. - Ωραία, η απόδειξή μου παρακαλώ; - Δεν κόβουμε απόδειξη κύριε. - Α, έτσι; Φεύγω λοιπόν. (βγαίνει από την κουζίνα ο Τιμούρ που ζυγίζει 150 κιλά όλο μύες και σε βάζει σε κεφαλοκλείδωμα) - Σβετλάνα, πάρε τηλέφωνο την αστυνομία και πες τους πως ένας πελάτης πάει να φύγει χωρίς να πληρώσει! Α, και βγάλε μία απόδειξη για €35 να τους δείξουμε όταν έρθουν. Με το παραπάνω σενάριο φαντάζομαι καταλάβατε πως ακόμα και αν εφαρμοστεί ο νόμος, δεν πρόκειται να επιρρεάσει στο ελάχιστο τους μαγαζάτορες που ζουν μέσα στην ανομία. Το πολύ-πολύ να κόψουν 1-2 αποδείξεις τη βδομάδα για τους "ενοχλητικούς" πελάτες, που θα τις έβγαζαν ούτως ή άλλως επειδή δεν δύναται μία επιχείρηση να έχει μηδενικά έσοδα.
pabou13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 - Λοιπόν ο λογαριασμός σας είναι €35. - Ωραία, η απόδειξή μου παρακαλώ; - Δεν κόβουμε απόδειξη κύριε. - Α, έτσι; Φεύγω λοιπόν. (βγαίνει από την κουζίνα ο Τιμούρ που ζυγίζει 150 κιλά όλο μύες και σε βάζει σε κεφαλοκλείδωμα) - Σβετλάνα, πάρε τηλέφωνο την αστυνομία και πες τους πως ένας πελάτης πάει να φύγει χωρίς να πληρώσει! Α, και βγάλε μία απόδειξη για €35 να τους δείξουμε όταν έρθουν. Με το παραπάνω σενάριο φαντάζομαι καταλάβατε πως ακόμα και αν εφαρμοστεί ο νόμος, δεν πρόκειται να επιρρεάσει στο ελάχιστο τους μαγαζάτορες που ζουν μέσα στην ανομία. Το πολύ-πολύ να κόψουν 1-2 αποδείξεις τη βδομάδα για τους "ενοχλητικούς" πελάτες, που θα τις έβγαζαν ούτως ή άλλως επειδή δεν δύναται μία επιχείρηση να έχει μηδενικά έσοδα. Aν ομως αρχιζουν να ζητανε ολοι οι πελατες τοτε ο Τιμούρ δεν μπορει να κανει και πολλα πραγματα
KilliK Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 θα εφαρμοστει οσο εφαρμοστηκε και ο αντικαπνιστικος νομος.. 6
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Aν ομως αρχιζουν να ζητανε ολοι οι πελατες τοτε ο Τιμούρ δεν μπορει να κανει και πολλα πραγματα Στελουν τον Πιου οταν αγριευουν πραγματα.....
παπι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 θα εφαρμοστει οσο εφαρμοστηκε και ο αντικαπνιστικος νομος.. Α μπραβο! Εφαρμογη του νομου. Το προβλημα ειναι στην εφαρμογη πως το λενε, οχι στον νομο αλλα στην εφαρμογη κατσε να το ζωγραφισω 8
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 ειναι λεφτα δικα μου που "ανηκουν" στην εφορια. Φίλε μου αυτή η πρόταση είναι από μόνη της αντίφαση, και αυτή η αντίφαση είναι το επιχείρημα πάνω στο οποίο στηρίζεται το σκεπτικό σου. Το ότι είναι δικά σου λεφτά έρχεται σε αντίθεση με το ότι ανήκουν(ή έστω "ανήκουν") στην εφορία. Εκτός βέβαια αν ανήκουν και στους δυο σας 50-50(που σίγουρα δεν εννοείς κάτι τέτοιο). εγω το βλεπω οτι 100 ευρω ειναι η τιμη με την οποια καλυπτεται ο εμπορος ωστε να τον συμφερει να πουλησει το προιον και 25 ευρω ειναι η συνεισφορα του στην εφορια. 125 ευρω ειναι η τιμη που καλυπτει εμενα προκειμενου να αγορασω το προιον και να αποδοθουν 25 ευρω στην εφορια. το να το παρω 110 ευρω χωρις αποδειξη απλα μεταφερει το κερδος στον εμπορο και ζημειωνει το κρατος. ετσι ο εμπορας βαζει στην τσεπη τα λεφτα που εγω του δινω για να τα αποδωσει. Εδώ κάνεις δυο μικρά λαθάκια. 1. 125€ είναι η τιμή που καλύπτει εσένα προκειμένου να αγοράσεις το προϊόν(όπως ανέφερες και εσύ), οπότε αν το πάρεις 110€ χωρίς απόδειξη ζημιώνεται το κράτος 25€, ενώ εσύ κερδίζεις 15€ και ο μαγαζάτορας 10€. Χωρίς αμφιβολία κλέβετε και οι δύο την εφορία, όχι μόνο ο ένας από τους δυο σας. 2. Όταν του δίνεις 110€ χωρίς να πάρεις απόδειξη ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα αποδώσει τίποτα. Anyway, δεν το συνεχίζω άλλο γιατί θα μας κράξουν οι υπόλοιποι επειδή βγήκαμε off topic, και θα έχουν και δίκιο θα εφαρμοστει οσο εφαρμοστηκε και ο αντικαπνιστικος νομος.. Ακριβώς. Όσο εφαρμόστηκε και ο αντικαπνιστικός νόμος, όσο εφαρμόστηκε και ο νόμος που καταργεί το κουβέρ, όσο εφαρμόστηκε το ότι η κάθε υπηρεσία που προσφέρουν(με αμοιβή) τα καταστήματα πρέπει να αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους, όσο εφαρμόστηκε το ότι ο πελάτης πρέπει να πληρώσει μόνο ότι παράγγειλε και όχι ότι του έφεραν χωρίς να τον ρωτήσουν, άλλο τόσο θα εφαρμοστεί και ο νόμος που έχουν στα "σκαριά"(αν ψηφιστεί βεβαίως βεβαίως).
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Παραδειγμα νο3. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω, ο καταστηματαρχης μου ζητα 125ευρω (με τον ΦΠΑ μεσα) χωρις ομως να κοβει αποδειξη. Τον απειλω οτι δεν θα τον πληρωσω λογω του νομου. Μου προτεινει συμβιβαστικη λυση στα 110 ευρω. Αν κανω το σκληρο καρυδι θα μου πει 100 ευρω για συμβιβασμο. Αν ακομα δεν εχω συμβιβαστει επειδη "αγαπαω την Ελλαδα-αποδειξη" θα μου κοψει αποδειξη. Σιγουρα παντως θα ειμαι απτους ελαχιστους. Ερωτηση: Το μετρο σε τι ακριβως ειπαμε οτι συνεισφερει σε αυτην την περιπτωση? Α ναι οτι αποτελει οπλο για τον καταναλωτη να διαπραγματευτει χαμηλοτερη τιμη. Ο λαός που φοροδιαφεύγει συστηματικά με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις αγαπητέ MiDi_MiLiZ θα συνειδητοποιήσει ότι αυτός ευθύνεται για την κατάντια του. Αν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι έτσι τότε γιατί να παραπονιούνται; Αν είναι λαός ανεπρόκοπος, μικροαπατεώνικος, βολεψιματάκιας του αξίζει να δει πολύ χειρότερες μέρες και του αξίζουν πολιτικάντηδες που του μοιάζουν! Αφού αντί να συζητάμε για το πώς θα γίνει να εφαρμοστεί ένα μέτρο λέμε ότι είμαστε πολύ απατεώνες για να πιάσει τότε, ε.. ντάξει.. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ο λαός που φοροδιαφεύγει συστηματικά με αυτό τον τρόπο που περιγράφεις αγαπητέ MiDi_MiLiZ θα συνειδητοποιήσει ότι αυτός ευθύνεται για την κατάντια του. Αν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι έτσι τότε γιατί να παραπονιούνται; Αν είναι λαός ανεπρόκοπος, μικροαπατεώνικος, βολεψιματάκιας του αξίζει να δει πολύ χειρότερες μέρες και του αξίζουν πολιτικάντηδες που του μοιάζουν! Αφού αντί να συζητάμε για το πώς θα γίνει να εφαρμοστεί ένα μέτρο λέμε ότι είμαστε πολύ απατεώνες για να πιάσει τότε, ε.. ντάξει.. Δεν διαφωνω, αλλα ολο αυτο ειναι θεμα νοσηροτητας απο ολες τις παντες. Πονηρος εμπορος, πονηρος καταναλωτης, απογοητευμενοι και οι 2 απτο κρατος (αρα δεν νιωθουν καμια υποχρεωση να συνεισφερουν σε αυτο μιας και ξερουν οτι πανε για φαγωμα απο μερικους αετονυχηδες Aκηδες), μηδενικοι ελεγχοι και μηδενικη εφαρμογη νομων. Ολα τα παραπανω δημιουργουν τον εκρητκικο συνδυασμο που βλεπεις και απεχθανεσαι: αυτην την χαβουζα που λεγεται Ελλαδα. Δυο οι τροποι να διορθωθουν: Παιδεια και εφαρμογη νομων. Θεωρω οτι το πιο ευκολο και αμεσο ειναι η εφαρμογη των νομων οταν υπαρξει πολιτικη βουληση. Η παιδεια θα δημιουργηθει σιγα σιγα απο μονη της, αν δουμε να εφαρμοζονται οι νομοι. Αρα αντι να παιρνουν αστειους νομους για το θεαθηναι, ας κοιταξουν πρωτα να εφαρμοσουν τους υπαρχοντες που ειναι και επαρκεις. Ποτε εφαρμοστηκαν οι υπαρχοντες νομοι περι αποδοσης ΦΠΑ για να κριθουν ως ανεπαρκεις και να θεσμοθετηθουν νεοι? Παραλογισμος. 2
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά σου, είναι λεφτά της εφορίας. Αν όλα γίνουν ορθά, τότε ο μαγαζάτορας θα εισπράξει από εσένα το ΦΠΑ και θα το δώσει στην εφορία. Τώρα αν συμφωνήσεις εσύ με τον μαγαζάτορα να μην κοπεί απόδειξη η εφορία θα χάσει λεφτά και όχι εσύ. Όπως απάντησα και παραπάνω στον Rabican γιατί να δεχτεί ο μαγαζάτορας να μη σου κόψει απόδειξη ώστε να κλέψετε μαζί την εφορία και να βάλεις εσύ στην τσέπη το κέρδος? Μαλάκας είναι? Ειδικά τη στιγμή που εσύ δεν διακινδυνεύεις απολύτως τίποτα, ενώ ο μαγαζάτορας διακινδυνεύει να τον σκίσει η εφορία! εγω τα πληρωνω ομως,οχι ο μαγαζατορας,αρα ειναι δικα μου.και δεν ειναι κερδος προς εμενα,ειναι λιγοτερη ζημια,ο μαγαζατορας θα βγαλει κερδος απο το φπα χωρις απολυτως να κανει τιποτα,χωρις κανενα κοστος.γιατι να του χαρισω λεφτα που εχω δουλεψει εγω?
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δεν διαφωνω' date=' αλλα ολο αυτο ειναι θεμα νοσηροτητας απο ολες τις παντες. Πονηρος εμπορος, πονηρος καταναλωτης, απογοητευμενοι και οι 2 απτο κρατος (αρα δεν νιωθουν καμια υποχρεωση να συνεισφερουν σε αυτο μιας και ξερουν οτι πανε για φαγωμα απο μερικους αετονυχηδες Aκηδες), μηδενικοι ελεγχοι και μηδενικη εφαρμογη νομων. Ολα τα παραπανω δημιουργουν τον εκρητκικο συνδυασμο που βλεπεις και απεχθανεσαι: αυτην την χαβουζα που λεγεται Ελλαδα. Δυο οι τροποι να διορθωθουν: Παιδεια και εφαρμογη νομων. Θεωρω οτι το πιο ευκολο και αμεσο ειναι η εφαρμογη των νομων οταν υπαρξει πολιτικη βουληση. Η παιδεια θα δημιουργηθει σιγα σιγα απο μονη της, αν δουμε να εφαρμοζονται οι νομοι. Αρα αντι να παιρνουν αστειους νομους για το θεαθηναι, ας κοιταξουν πρωτα να εφαρμοσουν τους υπαρχοντες που ειναι και επαρκεις. Ποτε εφαρμοστηκαν οι υπαρχοντες νομοι περι αποδοσης ΦΠΑ για να κριθουν ως ανεπαρκεις και να θεσμοθετηθουν νεοι? Παραλογισμος.[/quote'] Όπως γράφεις στην πρώτη πρόταση "είναι θέμα νοσηρότητας απ' όλες τις πάντες" οπότε είναι καλύτερα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και απ' τα ψηλά - πολιτικοί - και απ' τα χαμηλά - πολίτες. Ο συνδυασμός δυνάμεων φέρνει επιπλέον αποτελεσματικότητα. Πολλοί δεν μπορούν, αλλά δεν είναι λίγοι οι "απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι" που είναι απολύτως ικανοί να συνεισφέρουν το κατιτίς τους, όσο μικρό και αν είναι αυτό. Και έχει μικρή σημασία που οι οπτικές μας είναι διαφορετικές για το συγκεκριμένο μέτρο, αφού στα υπόλοιπα υπάρχει συμφωνία.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όπως γράφεις στην πρώτη πρόταση "είναι θέμα νοσηρότητας απ' όλες τις πάντες" οπότε είναι καλύτερα να αντιμετωπιστεί και απ' τα ψηλά - πολιτικοί - και απ' τα χαμηλά -πολίτες. Ο συνδυασμός δυνάμεων φέρνει επιπλέον αποτελεσματικότητα. Πολλοί δεν μπορούν, αλλά δεν είναι λίγοι οι "απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι" που μπορούν να συνεισφέρουν το κατιτίς τους, όσο μικρό και αν είναι αυτό. Και έχει μικρή σημασία που οι οπτικές μας είναι διαφορετικές για το συγκεκριμένο μέτρο, αφού στα υπόλοιπα υπάρχει συμφωνία. Ωραια και ρομαντικα ολα αυτα, αλλα επειδη παντα υπαρχουν αυτοι που θα κοιταν να κερδιζουν οταν εχουν την ευκαιρια μπροστα τους, προεχει η εφαρμογη των νομων απο ολα τα αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα