pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Είναι δεν είναι απλά τα πράγματα να τα κάνουμε να λειτουργήσουν όπως πρέπει για το συμφέρον όλων. Δες και το edit στην προηγούμενη δημοσίευση. Για μένα είναι άριστη ιδέα, να μην πληρώνουν μόνο οι πένητες μισθωτοί και οι ελεύθεροι να έχουν από δυο εξοχικά. Όλοι ξέρουμε ότι ξεσκίζονται στη φοροδιαφυγή. Αν έχει κανείς καμία καλύτερη ιδέα ας την πει. Εγω θα καθομαι να τρωγομαι για το συμφερον ολων; Δεν εχω δημοσιους λειτουργους που τους πληρωνω μεσα απο τους φορους μου για να κανουν αυτη τη δουλεια; Αν ειναι ετσι να καταργηθουν ολοι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι, και να κανονιζω εγω σαν πολιτης τι θα γινει... 1
kfyros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη εσυ εχεις την παραμικρη αμφιβολια οτι αυτο το πραγμα δεν θα το εκμεταλευτει ο οποιοσδηποτε? Εγω σε λεω (μιας και ειμαι στον κλαδο) οτι αυτο ΗΔΗ το βλεπεις και μαλιστα συχνα πυκνα. Φαντασου τωρα τι θα γινει απαξ και περασει αυτος ο νομος ως εχει. Θα πεσει το γελιο του αιωνα. Βλεπω τα μαγαζια να ζητανε τα λεφτα τους με το που φερουν τα πραγματα στο τραπεζι και εννοειτε να εχεις καθε λιγο και λιγακι το χερι στην τσεπη για καθε νεα παραγγελεια. Ηλιθιος νομος, ηλιθιο μυαλο που το σκεφτηκε. Στα ταρταρα και αυτο. Επίσης, πολλά μαγαζιά ζητάνε τα λεφτά με το που φέρουν τα πράγματα.. Είτε το κάνει ο σερβιτόρος που δεν θέλει να τα πληρώσει από την τσέπη του, είτε είναι πολιτική του μαγαζιού.. Επίσης , πλέον για το φόβο των Ιουδαίων φέρνουν αποδείξεις για κάθε πράγμα που παραγγέλνεις μαζί με αυτό , μέχρι και για τα νερά, ακόμα και στα νησιά που μας είχαν πρήξει τα αρχίδια όλο το καλοκαίρι ότι φοροδιαφεύγουν... Πάντως όποιος θέλει να τσαμπουκαλευτεί και να σηκωθεί να φύγει χωρίς να πληρώσει, μπορεί να το κάνει και τώρα.. Το θέμα είναι αν είσαι πιο δυνατός από το μαγαζάτορα και τους φουσκωτούς... Μετά στα δικαστήρια, δεν ξέρω ποιος μπορεί να αποδείξει το οτιδήποτε. Αντίγραφα ως γνωστόν δεν εκδίδονται, και η απλή ταμειακή δε γράφει τα τραπέζια..
Aggeluska Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 ρε παιδια. χωρους εστιασης λεει το αρθρο . τι βενζιναδικα? παμε καλα ? αχαχαχα
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ο πνιγμένος (Ελλάδα) απ' τα μαλλιά του πιάνεται.
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 ΙΔΕΑ....(κουβεντα να γινεται) Διπλοτυπη αποδειξη. Θα πληρωνεις στο μηχανημα(ας το σκεφτουν αυτοι τι θα ειναι και πως εχω δουλεια τωρα ) αυτο που θες ν'αγορασεις θα κρατας εσυ την επισημη αποδειξη και θα του δινεις την δευτερη(που στη ουσια θα ειναι μονο για την παραγγελια και φορολογικα αχρηστη) και θα σου φερνει αυτο που παρηγγειλες(το οποιο θ'αναγραφεται πανω στην αποδειξη ή θα του λες εσυ τι θες και συμφωνα με το ποσο). Απλα μια χαζοιδεα εδωσα μην αρχισουν τα troll.
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εγω θα καθομαι να τρωγομαι για το συμφερον ολων; Δεν εχω δημοσιους λειτουργους που τους πληρωνω μεσα απο τους φορους μου για να κανουν αυτη τη δουλεια; Αν ειναι ετσι να καταργηθουν ολοι οι ελεγκτικοι μηχανισμοι' date=' και να κανονιζω εγω σαν πολιτης τι θα γινει...[/quote'] Κουραζόμαστε πολύ νομίζω... Ζήτα απλά μια απόδειξη αδερφέ, είτε ψηφιστεί ο νόμος είτε όχι. Και γενικά όσοι νιώθουν στο πετσί τους τη βαριά φορολογία (και όχι μόνο) ας το κάνουν. Δεν έχει απόδειξη; Μισό λεπτό να πάρω την αστυνομία κύριος.. Γιατί να μη λειτουργούμε έτσι δηλαδή και να τα αφήνουμε όοοολα στους άλλους; Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τώρα. 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δεν μπορει να εφαρμοστει ο νομος, το πολυ πολυ να καταληξει να χρησιμοποιειται ως οπλο για διαπραγματευση (με οτι συνεπαγεται αυτο, πχ τσακωμους) μεταξυ εμπορου και πελατη. Το παραδειγμα του πουρναρα στην 1η σελιδα ειναι χαρακτηριστικο και θα το παω 1 βημα παρακατω. Παρεα που πινει αβερτα και καταστηματαρχης καθως πρεπει που κοβει αποδειξεις σε καθε γυρα σφηνακιων, ποτων κλπ. Στο τελος που εχει μπεκρουλιασει η παρεα, εχει κολησει στο κεφαλι ενος ή περισσοτερων (ή απλα ετσι ισχυριζονται χαρη στο μετρο) οτι λειπουν αποδειξεις και γιαυτο δε θα πληρωσουν μια. Παρακατω? Παραδειγμα νο2. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω. Με ΦΠΑ 125. Ο πωλητης δεν κοβει αποδειξη. Του ζηταω αποδειξη και μου λεει "ε τοτε θα πληρωσεις +25 ευρω". Θα πω οκ αστην την αποδειξη στην ακρη. Ερωτηση. Τι αλλαξε σε σχεση με οτι συμβαινει ως σημερα? Παραδειγμα νο3. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω, ο καταστηματαρχης μου ζητα 125ευρω (με τον ΦΠΑ μεσα) χωρις ομως να κοβει αποδειξη. Τον απειλω οτι δεν θα τον πληρωσω λογω του νομου. Μου προτεινει συμβιβαστικη λυση στα 110 ευρω. Αν κανω το σκληρο καρυδι θα μου πει 100 ευρω για συμβιβασμο. Αν ακομα δεν εχω συμβιβαστει επειδη "αγαπαω την Ελλαδα-αποδειξη" θα μου κοψει αποδειξη. Σιγουρα παντως θα ειμαι απτους ελαχιστους. Ερωτηση: Το μετρο σε τι ακριβως ειπαμε οτι συνεισφερει σε αυτην την περιπτωση? Α ναι οτι αποτελει οπλο για τον καταναλωτη να διαπραγματευτει χαμηλοτερη τιμη. Αυτοι που σκεφτονται τετοια μετρα, ειναι φυντανια δεν εξηγειται αλλιως. 2
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Κουραζόμαστε πολύ νομίζω... Ζήτα απλά μια απόδειξη αδερφέ, είτε ψηφιστεί ο νόμος είτε όχι. Και γενικά όσοι νιώθουν στο πετσί τους τη βαριά φορολογία (και όχι μόνο) ας το κάνουν. Δεν έχει απόδειξη; Μισό λεπτό να πάρω την αστυνομία κύριος.. Γιατί να μη λειτουργούμε έτσι δηλαδή και να τα αφήνουμε όοοολα στους άλλους; Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τώρα. Αλλο καπελο αυτο. Εδω συζηταμε, οτι αν δε σου κοψει αποδειξη, χωρις μα και μου, σηκωνεσαι και φευγεις απο το μαγαζι χωρις να πληρωσεις. Το "φερνω την αστυνομια" δειχνει νομιμο πολιτη, το δε σε πληρωνω, δειχνει τροπο να τη σκαπουλαρουμε.
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δεν μπορει να εφαρμοστει ο νομος, το πολυ πολυ να καταληξει να χρησιμοποιειται ως οπλο για διαπραγματευση (με οτι συνεπαγεται αυτο, πχ τσακωμους) μεταξυ εμπορου και πελατη. Το παραδειγμα του πουρναρα στην 1η σελιδα ειναι χαρακτηριστικο και θα το παω 1 βημα παρακατω. Παρεα που πινει αβερτα και καταστηματαρχης καθως πρεπει που κοβει αποδειξεις σε καθε γυρα σφηνακιων, ποτων κλπ. Στο τελος που εχει μπεκρουλιασει η παρεα, εχει κολησει στο κεφαλι ενος ή περισσοτερων (ή απλα ετσι ισχυριζονται χαρη στο μετρο) οτι λειπουν αποδειξεις και γιαυτο δε θα πληρωσουν μια. Παρακατω? Παραδειγμα νο2. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω. Με ΦΠΑ 125. Ο πωλητης δεν κοβει αποδειξη. Του ζηταω αποδειξη και μου λεει "ε τοτε θα πληρωσεις +25 ευρω". Θα πω οκ αστην την αποδειξη στην ακρη. Ερωτηση. Τι αλλαξε σε σχεση με οτι συμβαινει ως σημερα? Παραδειγμα νο3. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω, ο καταστηματαρχης μου ζητα 125ευρω (με τον ΦΠΑ μεσα) χωρις ομως να κοβει αποδειξη. Τον απειλω οτι δεν θα τον πληρωσω λογω του νομου. Μου προτεινει συμβιβαστικη λυση στα 110 ευρω. Αν κανω το σκληρο καρυδι θα μου πει 100 ευρω για συμβιβασμο. Αν ακομα δεν εχω συμβιβαστει επειδη "αγαπαω την Ελλαδα-αποδειξη" θα μου κοψει αποδειξη. Σιγουρα παντως θα ειμαι απτους ελαχιστους. Ερωτηση: Το μετρο σε τι ακριβως ειπαμε οτι συνεισφερει σε αυτην την περιπτωση? Α ναι οτι αποτελει οπλο για τον καταναλωτη να διαπραγματευτει χαμηλοτερη τιμη. Αυτοι που σκεφτονται τετοια μετρα, ειναι φυντανια δεν εξηγειται αλλιως. Ο μεθυσμενος που λες και χωρις το νομο μπορει να μπερδευτει και να ισχυριστει οτι δεν εχει παραγγειλει τοσα ποτα.
Rabican Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Παραδειγμα νο3. Παω να αγορασω ρουχα αξιας 100 ευρω, ο καταστηματαρχης μου ζητα 125ευρω (με τον ΦΠΑ μεσα) χωρις ομως να κοβει αποδειξη. Τον απειλω οτι δεν θα τον πληρωσω λογω του νομου. Μου προτεινει συμβιβαστικη λυση στα 110 ευρω. Αν κανω το σκληρο καρυδι θα μου πει 100 ευρω για συμβιβασμο. Αν ακομα δεν εχω συμβιβαστει επειδη "αγαπαω την Ελλαδα-αποδειξη" θα μου κοψει αποδειξη. Σιγουρα παντως θα ειμαι απτους ελαχιστους. Ερωτηση: Το μετρο σε τι ακριβως ειπαμε οτι συνεισφερει σε αυτην την περιπτωση? Α ναι οτι αποτελει οπλο για τον καταναλωτη να διαπραγματευτει χαμηλοτερη τιμη. αυτο κι αν ειναι τραγικο. και δεν αναφερω τα 110 ως συμβιβαστικη λυση, αλλα ως αρχικη προταση του καταστηματαρχη.. "φιλε εχει 125 ευρω αλλα θα στο αφησω 110 αν δεν κοψουμε αποδειξη"... κατσε ρε ΜΕΓΑΛΕ!!!! και τα 10 ευρω τι γινανε; τα εφαγε η μαρμαγκα..;;; κατι τετοιοι τυποι με εκνευριζουν και πραγματικα σηκωνομαι και φευγω..
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 αυτο κι αν ειναι τραγικο. και δεν αναφερω τα 110 ως συμβιβαστικη λυση, αλλα ως αρχικη προταση του καταστηματαρχη.. "φιλε εχει 125 ευρω αλλα θα στο αφησω 110 αν δεν κοψουμε αποδειξη"... κατσε ρε ΜΕΓΑΛΕ!!!! και τα 10 ευρω τι γινανε; τα εφαγε η μαρμαγκα..;;; κατι τετοιοι τυποι με εκνευριζουν και πραγματικα σηκωνομαι και φευγω.. Για κάτσε λίγο, αν εγώ και εσύ από κοινού αποφασίσουμε να κλέψουμε την εφορία(τον μεγαλύτερο κλέφτη όλων), με ποια λογική θα τσεπώσεις μόνο εσύ η μόνο εγώ τα "κλεμμένα"? Αν ήταν περίπτωση υδραυλικού που έκανε μια δουλειά 100€ στο σπίτι σου(με το φπα 125), πρέπει όχι μόνο τα 25 του ΦΠΑ να σου κόψει, αλλά και ακόμα περισσότερα μια και ΔΕΝ θα φορολογηθεί καθόλου για τα 100€ της παροχή υπηρεσιών(που παρεπιπτόντως η παροχή υπηρεσιών έχει πολύ μεγάλο συντελεστή φόρου) που σε χρέωσε. Στην περίπτωση όμως των 125€ ρούχων ο μαγαζάτορας θα γλιτώσει μόνο μια μικρή φορολογία πάνω στο ποσοστό κέρδους και όχι στα 100. Επίσης διακινδυνεύει το να ελέγξει εφοριακός τον πελάτη βγαίνοντας ή το να τον καρφώσει ο ίδιος ο πελάτης! Λογικό δεν είναι να μοιραστεί ο πελάτης τον ΦΠΑ με τον μαγαζάτορα? 1
Rabican Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 με το να πουλαει το προιον 100 ευρω (+ΦΠΑ) υποτιθεται οτι εχει υπολογισει και το κερδος του. Εγω γιατι να του δωσω εξτρα κερδος; εφοσον δεν εχει σκοπο να το αποδωσει στην εφορια γιατι να τον πριμοδοτησω γιαυτο; προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι υπερμαχος του να μην παιρνω αποδειξη, ακομη κι αν η τιμη που μου προσφερουν εξαλοιφει ολο το ΦΠΑ. απλα με εκνευριζει το να με περνανε για χαζο. 1
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Για κάτσε λίγο, αν εγώ και εσύ από κοινού αποφασίσουμε να κλέψουμε την εφορία(τον μεγαλύτερο κλέφτη όλων), με ποια λογική θα τσεπώσεις μόνο εσύ η μόνο εγώ τα "κλεμμένα"? Αν ήταν περίπτωση υδραυλικού που έκανε μια δουλειά 100€ στο σπίτι σου(με το φπα 125), πρέπει όχι μόνο τα 25 του ΦΠΑ να σου κόψει, αλλά και ακόμα περισσότερα μια και ΔΕΝ θα φορολογηθεί καθόλου για τα 100€ της παροχή υπηρεσιών(που παρεπιπτόντως η παροχή υπηρεσιών έχει πολύ μεγάλο συντελεστή φόρου) που σε χρέωσε. Στην περίπτωση όμως των 125€ ρούχων ο μαγαζάτορας θα γλιτώσει μόνο μια μικρή φορολογία πάνω στο ποσοστό κέρδους και όχι στα 100. Επίσης διακινδυνεύει το να ελέγξει εφοριακός τον πελάτη βγαίνοντας ή το να τον καρφώσει ο ίδιος ο πελάτης! Λογικό δεν είναι να μοιραστεί ο πελάτης τον ΦΠΑ με τον μαγαζάτορα? οχι αν το προιον εχει 100 ευρω,τα εξτρα 23 τα παιρνει οχι για τη τσεπη του,αλλα για να τα αποδοσει στο κρατος. απο τη στιγμη που δε θα τα αποδοσει,τοτε δε θα του τα δωσω. καλυτερα να τα κρατησω εγω παρα αυτος. τα λεφτα αυτα ειναι δικα μου,και εγω αποφασιζω ποιος θα τα παρει.
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 με το να πουλαει το προιον 100 ευρω (+ΦΠΑ) υποτιθεται οτι εχει υπολογισει και το κερδος του. Εγω γιατι να του δωσω εξτρα κερδος; εφοσον δεν εχει σκοπο να το αποδωσει στην εφορια γιατι να τον πριμοδοτησω γιαυτο; προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι υπερμαχος του να μην παιρνω αποδειξη, ακομη κι αν η τιμη που μου προσφερουν εξαλοιφει ολο το ΦΠΑ. απλα με εκνευριζει το να με περνανε για χαζο. Απάντησα ήδη στην ερώτηση σου. Αν είναι να μην έχει το έξτρα κέρδος, γιατί να ρισκάρει ώστε να έχεις έξτρα κέρδος μόνο εσύ? Όσο για το τελευταίο, χαζό θα σε θεωρούσε αν σου έλεγε δώσε 120 χωρίς απόδειξη αντί για 125 με απόδειξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα