bedazzled Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα δεν το καταλαβαίνω. Είναι και ανευθυνότητα αν εμπλακείς σε τρακάρισμα. Αυτό συνέβαινε και προ κρίσης βέβαια, ειδικά στην επαρχία. Δηλαδή όσοι δεν έχουν αμάξι και πάνε με ΜΜΜ/ποδαράκια είναι μ@λ@κες; Γνωρίζω το Greek dream των 90s/2000s (ένα ΙΧ για κάθε μέλος της οικογένειας), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί αρνούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Μετά απορούμε γιατί θερίζει η παχυσαρκία... 2
sargio01 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Μεταξύ μας, υπάρχει κι' η λεγόμενη <<μαγκιά της φυλής>>... Κλαίγονται ορισμένοι οτι δεν έχουν λεφτά αλλά γυρνάνε σπίτι ξημερώματα απ' τα μπουζούκια με τ' αμάξι τύφλα στο μεθύσι -ντέρτι, σεβντάς, ουϊσκάκι και λέλουδα φάση... Πόσοι και πόσοι είναι έτσι, χοϊχοϊχόοοοοι....χαχαχα ωραία το 'πες αλλά εγώ πάω στις πίστες που και που και ξοδεύω με την κοπέλα μου 60€.Το ίδιο και όσοι ξέρω απο τον κύκλο μου. Κοίταξε, δεν υπάρχει αυτό που έχουνε βγάλει ειρωνικά(έλεος, μας ειρωνεύονται κιόλας) οτι λεφτά δεν έχει ο κόσμος αλλά οι καφετέριες είναι γεμάτες. Αν ρωτήσεις τον περίγυρό σου θα σου πεί οτι πάει για καφέ, ποτό ή ό,τι άλλο μια φορά την εβδομάδα. Το οτι βλέπουμε κόσμο όλες τις μερες είναι επειδή άλλη πάνε μέσα στην εβδομάδα, άλλοι στο Σαββατοκύριακο. Για να μην πω οτι κοροϊδευόμαστε, απο τη μια "λεφτά δεν έχουμε αλλά οι καφετέριες γεμάτες" κι απο την άλλη να βλέπουμε τις καφετέριες στο Μπουρνάζι φερ' ειπείν άδειες ακόμα και Σάββατο βράδυ. Αυτό με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα δεν το καταλαβαίνω. Είναι και ανευθυνότητα αν εμπλακείς σε τρακάρισμα. Αυτό συνέβαινε και προ κρίσης βέβαια, ειδικά στην επαρχία. Δηλαδή όσοι δεν έχουν αμάξι και πάνε με ΜΜΜ/ποδαράκια είναι μ@λ@κες; Γνωρίζω το Greek dream των 90s/2000s (ένα ΙΧ για κάθε μέλος της οικογένειας), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί αρνούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Μετά απορούμε γιατί θερίζει η παχυσαρκία... Μην πέφτετε στην παγίδα ρε παιδιά... μια η άλλη είναι τα καθημερινά έξοδα του αυτοκινήτου με των εισητηρίων των ΜΜΜ. 1.30€/lt το καύσιμο, 1.20€/διαδρομή το εισητήριο(και απο 1η φλεβ. 1.40) με την προϋπόθεση οτι σου αρκεί ο χρόνος ισχύως για να φτάσεις εκεί που πας με ένα μόνο εισητήριο. Υπ' όψιν εξ άλλου πως όσοι δεν πληρώνουν την ασφάλεια, είναι επειδή επιλέγουν να εξοφλήσουν την εφορία. Δεν βγαίνει αλλιώς ρε παιδιά, σκεφτείτε οτι οι καθαρίστριες(μιας και απο 'κει ξεκινήσαμε) σχολάνε στις 3 με 4 τα ξημερώματα! Πώς θα γυρίσουν, με ταξί;
bedazzled Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δεν τα λες καλά φίλε μου. €30 έχει η μηνιαία κάρτα για απεριόριστες μετακινήσεις. Και όχι, αυτή δεν θα την αυξήσουν. Με τέτοιες κάρτες μετακινούνται οι καθαρίστριες που αναφέρεις. Δεν φτάνουν τα λεφτά για ΙΧ. Γνωρίζεις πόσα έξοδα έχει ένα αμάξι κάθε μήνα για βενζίνες; Πολύ πάνω από €30... Μην βάλω μέσα τέλη κυκλοφορίας, σέρβις κλπ. Απλά ο μέσος Έλληνας δεν θέλει να αποχωριστεί το ΙΧ του. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. Άσε που πολλοί θεωρούν ότι τα ΜΜΜ είναι μόνο για την πλέμπα και δεν καταδέχονται να τα χρησιμοποιήσουν. Γνωστή μου έφυγε για Αγγλία και της κακοφαίνεται που παίρνει το tube, ενώ εδώ είχε ΙΧ... κάποιος που δεν έχει ΙΧ ούτε στην Ελλάδα, δεν θα του κακοφανεί να μην έχει ούτε στο εξωτερικό. Έτσι δεν είναι; Όλα σχετικά είναι με λίγα λόγια. 2
splashboogie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ακόμα μια λαμπρή κοινωνικό-πολιτική ανάλυση, από όλα τα μέλη. Όλοι ξέρουν το πρόβλημα αλλά και την λύση. Υπέροχα- το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. 2
alxlightning Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 συμφωνω πολιτικα με sargio01 παντως και στηριζω
φιρίκι Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ακόμα μια λαμπρή κοινωνικό-πολιτική ανάλυση, από όλα τα μέλη. Όλοι ξέρουν το πρόβλημα αλλά και την λύση. Υπέροχα- το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. Πού ακριβώς ισχυρίστηκα οτι ξέρω την λύση; Ας μην γενικεύουμε, παρακαλώ...
alxlightning Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ακόμα μια λαμπρή κοινωνικό-πολιτική ανάλυση, από όλα τα μέλη. Όλοι ξέρουν το πρόβλημα αλλά και την λύση. Υπέροχα- το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. καλα δεν ειναι καμια τραβηγμενη θεωρια, ξεκιναμε απο Μαρξ και παμε
splashboogie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Πού ακριβώς ισχυρίστηκα οτι ξέρω την λύση; Ας μην γενικεύουμε, παρακαλώ...Σχεδόν μόνο εσένα δεν εννοούσα btw... Απλά είναι ένα thread που άρχισε ή γενίκευση και μετά χάνετε ή μπάλα. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις σχεδόν όλοι μιλάμε εκ του ασφαλούς. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην χώρα μας ΔΕΝ επιβιώνει χωρίς να κλέψει- τον βαρανε από ΠΑΝΤΟΥ και του λέμε ότι φταίει που με ρεμουλες έκλεβε να πάει το παιδί του σε ένα καλό φροντιστήριο και ή γυναίκα σε εν α αξιοπρεπές νοσοκομείο. Τα λέω εγώ αυτά που είχα την πολυτέλεια να μην έχω ΑΝΑΓΚΗ να κλεψω ούτε ένα ευρο και θα μπορούσα να το παίζω ιστορίας. 1
mary Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Πηγα σημερα σε μεγαλη καφετερια στο ρετζικι θεσσαλονικης(πευκα). Για να μην σχολιασω την ανεκδιηγητη τσιγαριλα δεν μου εδωσαν και αποδειξη.Ενω συνηθως ζηταω σημερα λογω παρεας ντραπηκα. Θα παρω αυριο στο Σδοε γιατι τους βαρεθηκα. 1)Εχει νοημα αυτο που θα κανω; 2)Μπορω να την κανω ανωνυμα την καταγγελια; 3)Μπορω να πω δημοσια το ονομα της καφετεριας; 4)Να ανοιξω θεμα με τα μαγαζια που δεν κοβουν αποδειξεις ωστε να ξερει ο κοσμος να τα αποφευγει; 1. Εχει νοημα γιατι αν το κανουν πολλοι ισως πεσει ελεγχος στο μαγαζι 2. Ναι 3+4 δε ξερω αν επιτρεπεται
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 οσοι νομιζουν οτι μην ζητωντας αποδειξη γλιτωνουν και οι δυο θα σας πω αυτο : Αν οι αποδειξεις κοβονταν κανονικα και παντα θα υπηρχαν πιο πολλα λεφτα για να επενδυσουμε σε διαφορα πραγματα που εχουμε μεινει πισω. Η αγορα χωρις αποδειξη σημαινει λιγοτερα εσοδα για το κρατος οποτε στο τελος απο καπου πρεπει να μαζεψει τα σπασμενα και μαντεψε απο που και πως! Δεν λεω οτι αν γινοταν αυτο θα χαμε λυσει ολα μας τα προβληματα αλλα θα ημασταν πολυ καλυτερα απο οτι ειμαστε 1
jmirko15 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ πάντως έχω φύγει από μαγαζί χωρίς να πληρώσω γιατί δεν μου κόβανε απόδειξη.. 1
bedazzled Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Spect, δυστυχώς υπάρχουν και οι μαϊμού ταμειακές. Εσύ μπορείς να ζητάς απόδειξη κι ο άλλος να στην κόβει με χαρά, αλλά εσύ να μην ξέρεις ότι έχει μαϊμού ταμειακή. Η λύση είναι online σύνδεση της ταμειακής με το ΥΠΟΙΚ (η Αλβανία το έχει εδώ και χρόνια) μέσω internet (dial-up, DSL, GPRS, 3G) και αργότερα κατάργηση του μετρητού και αποκλειστική χρήση κάρτας παντού. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να κόψει τις περιττές δαπάνες, όπως κάτι τρελά ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο και κατάργηση του 99% των σφραγιδοφόρων, με σχεδόν όλα να γίνονται ηλεκτρονικά σε διαδικτυακή πύλη με κλειδάριθμο. Για λόγους κοινωνικής πολιτικής, μπορούν να δώσουν στους απολυμένους ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (περίπου €200/μήνα) και να τους καλύψουν τυχόν δάνεια σε τράπεζες. Έχω δει άπειρες φορές άτομα ακατάλληλα για εργασία (πχ με νοητική υστέρηση) σε δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίοι έχουν φυτευτεί χαριστικά ως ρουσφέτια. Με τα παραπάνω μπορεί να γίνει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, να μην υπάρχει ΕΝΦΙΑ, να χαμηλώσει ο ΦΠΑ και πάσης φύσεως φόροι. Καμία τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, ότι κάνουμε να το κάνουμε για εμάς και όχι για τους απέξω. Το ερώτημα είναι ποιός έχει τα καμπανέλια να εφαρμόσει τα παραπάνω σε δημοκρατικό καθεστώς, χωρίς να πέσει η κυβέρνηση την επόμενη μέρα; Υπάρχει τρόπος να γίνει η Ελλάδα Εσθονία; 2
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 οσοι νομιζουν οτι μην ζητωντας αποδειξη γλιτωνουν και οι δυο θα σας πω αυτο : Αν οι αποδειξεις κοβονταν κανονικα και παντα θα υπηρχαν πιο πολλα λεφτα για να επενδυσουμε σε διαφορα πραγματα που εχουμε μεινει πισω. Η αγορα χωρις αποδειξη σημαινει λιγοτερα εσοδα για το κρατος οποτε στο τελος απο καπου πρεπει να μαζεψει τα σπασμενα και μαντεψε απο που και πως! Δεν λεω οτι αν γινοταν αυτο θα χαμε λυσει ολα μας τα προβληματα αλλα θα ημασταν πολυ καλυτερα απο οτι ειμαστε Τους περισσότερους (κακώς βέβαια) τους ενδιαφέρει τι θα κερδίσουν εκείνη την ώρα.... Spect, δυστυχώς υπάρχουν και οι μαϊμού ταμειακές. Εσύ μπορείς να ζητάς απόδειξη κι ο άλλος να στην κόβει με χαρά, αλλά εσύ να μην ξέρεις ότι έχει μαϊμού ταμειακή. Η λύση είναι online σύνδεση της ταμειακής με το ΥΠΟΙΚ (η Αλβανία το έχει εδώ και χρόνια) μέσω internet (dial-up, DSL, GPRS, 3G) και αργότερα κατάργηση του μετρητού και αποκλειστική χρήση κάρτας παντού. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να κόψει τις περιττές δαπάνες, όπως κάτι τρελά ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο και κατάργηση του 99% των σφραγιδοφόρων, με σχεδόν όλα να γίνονται ηλεκτρονικά σε διαδικτυακή πύλη με κλειδάριθμο. Για λόγους κοινωνικής πολιτικής, μπορούν να δώσουν στους απολυμένους ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (περίπου €200/μήνα) και να τους καλύψουν τυχόν δάνεια σε τράπεζες. Έχω δει άπειρες φορές άτομα ακατάλληλα για εργασία (πχ με νοητική υστέρηση) σε δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίοι έχουν φυτευτεί χαριστικά ως ρουσφέτια. Με τα παραπάνω μπορεί να γίνει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, να μην υπάρχει ΕΝΦΙΑ, να χαμηλώσει ο ΦΠΑ και πάσης φύσεως φόροι. Καμία τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, ότι κάνουμε να το κάνουμε για εμάς και όχι για τους απέξω. Το ερώτημα είναι ποιός έχει τα καμπανέλια να εφαρμόσει τα παραπάνω σε δημοκρατικό καθεστώς, χωρίς να πέσει η κυβέρνηση την επόμενη μέρα; Υπάρχει τρόπος να γίνει η Ελλάδα Εσθονία; Πως λειτουργεί η Εσθονία σε αυτά τα θέματα; Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή; (Αν και Spect πρέπει να απαντήσει μάλλον )
ikaruga24 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 οσοι νομιζουν οτι μην ζητωντας αποδειξη γλιτωνουν και οι δυο θα σας πω αυτο : Αν οι αποδειξεις κοβονταν κανονικα και παντα θα υπηρχαν πιο πολλα λεφτα για να επενδυσουμε σε διαφορα πραγματα που εχουμε μεινει πισω. Η αγορα χωρις αποδειξη σημαινει λιγοτερα εσοδα για το κρατος οποτε στο τελος απο καπου πρεπει να μαζεψει τα σπασμενα και μαντεψε απο που και πως! Δεν λεω οτι αν γινοταν αυτο θα χαμε λυσει ολα μας τα προβληματα αλλα θα ημασταν πολυ καλυτερα απο οτι ειμαστε Ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα επί αυτού. Αν αναλογιστούμε πως είναι το δημόσιο, πόσα λεφτά έχουμε πάρει σαν χώρα για να φτιάξουμε υποδομές και να συμμαζέψουμε τα δημοσιοοικονομικά μας και δεν το κάναμε όλα μας τα χρόνια τότε αμφιβάλλω ότι οποιαδήποτε έσοδα από τους φόρους θα κάνανε κάτι τέτοιο. Μη σου πω ότι επειδή θα ήταν "δικά" μας θα τα κατασπαταλούσανε είτε για δικά τους συμφέροντα είτε για να ταίσουν δικά τους σκυλιά. Οχι, δεν θα βοηθούσε η απόδειξη. Η νοοτροπία και η γενικότερη παιδεία πρέπει να αλλάξει. Πρώτα αυτό. Βέβαια πλέον έτσι όπως είμαστε δεν μας σώνει τίποτα γιατί αφενός η Ελλάδα είναι χώρα γερόντων και αφετέρου οι άνθρωποι καλής πάστας την έχουν κάνει ήδη προς τα έξω οπότε άφησαν γενικά μια σαβούρα να τα βγάλει πέρα (και η οποία σαβούρα δεν θέλει επί της ουσίας να φτιάξει την κατάσταση). 1
bedazzled Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Αν θυμάμαι καλά, στην Εσθονία έχουν ηλεκτρονική ψηφοφορία εδώ και πάνω από 10 χρόνια και τα ΜΜΜ είναι δωρεάν για όλους... αδιανόητα πράγματα για την Ελλάδα. Για να γίνουν όλα αυτά, δεν αρκεί απλά να ζητάς απόδειξη και μετά να σε τρώει η αμφιβολία αν κόπηκε από μαϊμού ταμειακή. Χρειάζονται βαθιές τομές, οι οποίες όμως θα πάνε κόντρα στην ελληνική κουλτούρα. Άρα ή σπάνε αυγά ή δεν γίνεται τίποτα και πορευόμαστε ως έχει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα