Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες πήρα ένα πιτόγυρο €2,60 (XXL size) και περίμενα την απόδειξη στο ταμείο... «είστε έτοιμος κύριε». «Απόδειξη;» ρωτάω εγώ. Την πήρα κι έφυγα.

23% ΦΠΑ μας κάνει περίπου μισό ευρώ, χωρίς να υπολογίσω 29% φόρο εισοδήματος...

Θες μεγάλε να κλέψεις το αδήφαγο κράτος; Εμένα γιατί να με κλέψεις όμως τσεπώνοντας το ΦΠΑ; Κάνε σκόντο στην τιμή αν θες να είσαι δίκαιος μαζί μου... άκου €2,60 χωρίς απόδειξη.

• Like 5
  • Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιά θέλει ο κώλος μας ρε φίλε!!! Δεν λέω οτι δεν γίνεται μαλακία αλλά τα δις του χρέους δεν τα δημιουργήσαμε εμείς!! Είμαστε σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον χορό εκατομμυρίων που 'χαν στήσει τα μεγάλα ψάρια!! ΕΛΕΟΣ πια με τη καραμέλα που σας έδωσε ο Πάγκαλος.

Και πρίν πεί οποιοδήποτε οτιδήποτε γι αυτά που γράφω, να μάθει για παράδειγμα τι γίνεται με τις καθαρίστριες του ΟΑΣΑ!! Αμάν πια

Για πες περιληπτικά ή δώσε κανένα λινκ

Δημοσ.

Θα ψάξω για link, ως τότε θα σου πω ότι η καθαριότητα του ΟΑΣΑ είναι σε εργολάβο. Οι γυναίκες λοιπόν που δουλεύουν γι αυτόν, πληρώνονται 450€ και τις βάζει και υπογράφουν για 550€!! Δεν είναι μόνο αυτό(τους κλέβει ετσιθελικά απο 100€), τις έχει απλήρωτες επι 9 μήνες(!!). Και έχουν οικογένεια και οι λογαριασμοί τρέχουν...

• Like 2
Δημοσ.

Χτες πήρα ένα πιτόγυρο €2,60 (XXL size) και περίμενα την απόδειξη στο ταμείο... «είστε έτοιμος κύριε». «Απόδειξη;» ρωτάω εγώ. Την πήρα κι έφυγα.

23% ΦΠΑ μας κάνει περίπου μισό ευρώ, χωρίς να υπολογίσω 29% φόρο εισοδήματος...

Θες μεγάλε να κλέψεις το αδήφαγο κράτος; Εμένα γιατί να με κλέψεις όμως τσεπώνοντας το ΦΠΑ; Κάνε σκόντο στην τιμή αν θες να είσαι δίκαιος μαζί μου... άκου €2,60 χωρίς απόδειξη.

Εγώ όταν πάω στο ταμείο και δεν μου δίνουν απόδειξη, περιμένω εκεί και τους κοιτάω χωρίς να πω τίποτα. Να δω αν θα το καταλάβουν. Πάντως αυτή η λογική "αν δεν μου κόψεις απόδειξη τότε κάνε μου καλύτερη τιμή" δεν είναι και πολύ σωστή, γιατί έμμεσα χάνεις από αλλού, βλέπω στον δήμο μου που δεν έχουν να πληρώσουν σκουπιδιάρηδες, να φτιάξουν δρόμους και διάφορα άλλα. Οι φόροι υπάρχουν για κάποιο λόγο, πάλι σε μας γυρίζουν αλλά με διαφορετικό τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.

...Συνέχεια του αμέσως προηγούμενου μηνύματός μου:

Τελευταία απολύει όσες απαιτούν τα δεδουλευμένα(δεν ζητάνε να τους χαρίσει κάποιος τίποτα) και πλέον είναι σε καθεστώς στάσεων εργασίας και τις Τρίτη και Πέμπτη παίζουν απεργίες! Όταν απεργίσει και ο ΟΑΣΑ για συμπαράστασή τους την Πέμπτη, ας κράξει όποιος θέλει ελεύθερα γιατί απο ενημέρωση μηδέν ο καθένας και μόνο τη βολή του... αλλά έτσι πάει, διαίρει και βασίλευε. Αυτή είναι η συνταγή αυτό μας κατάφεραν.

• Like 4
Δημοσ.

Θέλω να πω ότι δεν δέχομαι να τα τσεπώσει ο μαγαζάτορας... προτιμώ να τα τσεπώσει το κράτος, κι ας είναι για κλωτσιές.

Το δίκαιο σε μια συναλλαγή είναι να βγαίνουν και οι 2 κερδισμένοι, αλλιώς κανένας.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να πω ότι δεν δέχομαι να τα τσεπώσει ο μαγαζάτορας... προτιμώ να τα τσεπώσει το κράτος, κι ας είναι για κλωτσιές.

Το δίκαιο σε μια συναλλαγή είναι να βγαίνουν και οι 2 κερδισμένοι, αλλιώς κανένας.

Μέχρι τώρα αυτό το σύστημα βόλευε τους περισσότερους πάντως, το δεν θέλω απόδειξη, κάνε μια καλύτερη τιμή και είμαστε εντάξει. Ακόμα και τώρα ισχύει, μπορεί και ακόμα πιο έντονα.

Βέβαια αν ισχύσει αυτό που λένε για φοροαπαλλαγή μόνο αν πληρώνεις με κάρτα θα αλλάξουν αρκετά τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιά θέλει ο κώλος μας ρε φίλε!!! Δεν λέω οτι δεν γίνεται μαλακία αλλά τα δις του χρέους δεν τα δημιουργήσαμε εμείς!! Είμαστε σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον χορό εκατομμυρίων που 'χαν στήσει τα μεγάλα ψάρια!! ΕΛΕΟΣ πια με τη καραμέλα που σας έδωσε ο Πάγκαλος.

Και πρίν πεί οποιοδήποτε οτιδήποτε γι αυτά που γράφω, να μάθει για παράδειγμα τι γίνεται με τις καθαρίστριες του ΟΑΣΑ!! Αμάν πια

Όποιος είναι μαγκας και δεν έχει περάσει τη μισή του ζωή με "μαύρα" και με το "χωρίς απόδειξη πόσο πάει μάστρορα;" να βγει να πει οτι δεν τα ήθελε ο κώλος του.

Εγώ δεν θα το πω, και θα πω οτι καλά να πάθω που με γ@μάνε τώρα. Φταίγανε και αυτοί που φάγανε 1000x φταίω και εγώ που ήθελα να γλυτώσω 1x

• Like 1
Δημοσ.

Θα ψάξω και θα βρώ σε άλλο νήμα που εξηγώ το πως οδηγείται κάποιος στο να μην κόβει αποδείξεις(του επιπέδου μας εννοείται, όχι του Βγενόπουλου ας πούμε) και θα σου παραθέσω το link. Αν δεν το βρω, θα το ξαναγράψω εδώ. Μείνε stand by.

(με συγχωρείς για το ύφος μου προηγουμένως αλλά βγήκα εκτός εαυτού)

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος είναι μαγκας και δεν έχει περάσει τη μισή του ζωή με "μαύρα" και με το "χωρίς απόδειξη πόσο πάει μάστρορα;" να βγει να πει οτι δεν τα ήθελε ο κώλος του.

Εγώ δεν θα το πω, και θα πω οτι καλά να πάθω που με γ@μάνε τώρα. Φταίγανε και αυτοί που φάγανε 1000x φταίω και εγώ που ήθελα να γλυτώσω 1x

Θα ψάξω και θα βρώ σε άλλο νήμα που εξηγώ το πως οδηγείται κάποιος στο να μην κόβει αποδείξεις(του επιπέδου μας εννοείται, όχι του Βγενόπουλου ας πούμε) και θα σου παραθέσω το link. Αν δεν το βρω, θα το ξαναγράψω εδώ. Μείνε stand by.

(με συγχωρείς για το ύφος μου προηγουμένως αλλά βγήκα εκτός εαυτού)

Βρήκα το σχετικό link: http://www.insomnia.gr/topic/532794-μικρές-απορίες-σύντομες-απαντήσεις/?p=54529258

Εν το μεταξύ το να μην κόβουμε εμείς αποδείξεις ή γενικά να μην πληρώνουμε κάποιον φόρο, είναι θέμα επιβίωσης όχι κουτοπονηριάς, φιλαργυρίας και ματαιοδοξίας.

(Μην πάμε μακριά, ας πάρουμε τις καθαρίστριες για τις οποίες μιλάμε τώρα: Δεν είναι μόνο οτι δεν εισπράτουν τα χρήματα για τα οποία υπογράφουν αλλά και οτι πληρώνουν καπέλο αυτή τη διαφορά στην εφορία! Δηλαδή κάθε μήνα μπαίνουν μέσα οικονομικά δυο φορές απο αυτό και μόνο το στοιχείο(!!).)

Γι αυτό λοιπόν, οι μαλακίες του Πάγκαλου περί του "μαζί τα φάγαμε" δεν ισχύουν και μόνο σκοπό είχαν την δημιουργία του αισθήματος της συνενοχής.

Επι την ευκαιρία να πω και αυτό: Άκουω γενικά το "γιατί να μην αποπληρώσουμε το χρέος, αφού πήραμε τα δάνεια δεν τα πήραμε, τί γυρεύουμε τώρα;"

Ε λοιπόν όχι! Το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν υπήρξε ανάπτυξη για 'μας πουθενά. Ούτε στην παιδεία, ούτε στις υποδομές, ούτε στο βιωτικό επίπεδο, ούτε στις υπηρεσίες κοινής οφέλιας, ούτε στη δημόσια βιομηχανία. Αντιθέτως!

Ανάπτυξη υπήρξε μόνο στις τσέπες ορισμένων(συγκεκριμένων) ανθρώπων. ε λοιπόν να πληρώσουν αυτοί το χρέος. πωωω έσκασα

• Like 2
Δημοσ.

Ολοι φταιμε και ολοι εχουμε βαλει ενα λιθαρακι σε αυτα τα χαλια.

Οταν καποιος ερχεται για μια δουλεια και σου λεει 70 με αποδειξη και 50 χωρις...ε πολλαπλασιαστε αυτο ποοοοσοι το εχουν κανει και θα καταλαβετε.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ οτι το <<μαζί τα φάγαμε>> στόχο είχε κυρίως την δημιουργία αισθήματος συνενοχής, όσο κι' αν ευσταθεί σε κάποιον βαθμό. Ουτε έδωσα μίζες ούτε διασπάθισα δημόσιο χρήμα ούτε και συνέφαγα ποτέ με τον Πάγκαλα. Σιγουρα η μαρίδα έχει μερίδιο ευθύνης τόσο για την πρακτική του <<χωρίς απόδειξη πόσο;>> όσο και για τα κριτήρια με τα οποία ψήφιζε για κυβερνήση/δημαρχία κοκ και δεν ασκούσε έλεγχο. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχουν εκείνοι που διαχειρίστηκαν/καρπώθηκαν το χρήμα, που δανείστηκαν, που υπεγραψαν συμβάσεις και νόμους.

Τώρα, είναι γελοίο ο άλλος να κλέβει και τον πελάτη και τον εαυτό του και το κράτος με το να μην κόβει απόδειξη και να κάνει <<σκόντο>> μόνο το ποσό του ΦΠΑ... Τουλάχιστον, κάνε κάτι καλύτερο ρε τσιφούτη! Το δε να ειπράττει ολόκληρο το ποσό και να κάνει την παπια με την απόδειξη είναι για κλωτσίες και λίγα λέω.

Γι' αυτό δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα...

• Like 1
Δημοσ.

Ολοι φταιμε και ολοι εχουμε βαλει ενα λιθαρακι σε αυτα τα χαλια.

Οταν καποιος ερχεται για μια δουλεια και σου λεει 70 με αποδειξη και 50 χωρις...ε πολλαπλασιαστε αυτο ποοοοσοι το εχουν κανει και θα καταλαβετε.

Σε παρακαλώ πολύ διάβασε το link στο προηγούμενο μήνυμά μου... κάτι δεν έχεις καταλάβει.

(εκτός αν θεωρείς οτι υπάρχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα επειδή ο κόσμος απλά γράφει τον νόμο στα παλιά του τα παπούτσια)

Δημοσ.

(εκτός αν θεωρείς οτι υπάρχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα επειδή ο κόσμος απλά γράφει τον νόμο στα παλιά του τα παπούτσια)

Μεταξύ μας, υπάρχει κι' η λεγόμενη <<μαγκιά της φυλής>>... Κλαίγονται ορισμένοι οτι δεν έχουν λεφτά αλλά γυρνάνε σπίτι ξημερώματα απ' τα μπουζούκια με τ' αμάξι τύφλα στο μεθύσι -ντέρτι, σεβντάς, ουϊσκάκι και λέλουδα φάση... Πόσοι και πόσοι είναι έτσι, χοϊχοϊχόοοοοι....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...