gdriver Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Η φάση έχει ως εξής. Ο κάθε επιχειρηματίας παίρνει το ΦΠΑ από σένα για να το αποδώσει στο κράτος. Δεν είναι χρήματα δικά του. Άρα όταν δεν κόβει απόδειξη σημαίνει ότι τα πήρε από σένα αλλά θα τα φάει εκείνος. Αν είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης πολύ απλά ζητάς απόδειξη προκειμένου τα φράγκα να πάνε εκεί που πρέπει. Αν απ' την άλλη χ...τηκες για το κράτος (δεν θα το κρίνω) και σε ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σου τότε να ξέρεις πάλι ότι ο μαγαζάτορας τρώει τα φράγκα με εσένα σαν συνένοχο (αφού έπρεπε να ζητήσεις απόδειξη) χωρίς να έχεις όφελος. Οπότε πάλι του τη λες στο στυλ ότι "αν είναι να μην μου κόψεις απόδειξη τότε δεν θα βάλεις ΦΠΑ ή τουλάχιστον θα βάλεις μισό" (για να επαληθευθεί το ρηθέν "μαζί τα φάγαμε") ναι σύμφωνοι . όλα αυτά που λες με βρίσκουν σύμφωνο καθώς έιναι πολύ σωστά. το πρόβλημα είναι έαν οι υπόλοιποι στην παρέα "στη μπαίνουν" . εκεί πώς το χειρίζεσαι; ρωτάω γιατί έχω αρχίσει να μη ζητάω απόδειξη γιατί συνεχώς σε βαζουν για εξηγήσεις όταν ζητάς το δίκαιο. 1
haris_216 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Φαντάζομαι θα το χειριστείς όπως και κάθε άλλη διαφωνία στην παρέα. Μήπως συμφωνείτε σε όλα τα υπόλοιπα; Δεν έχετε διαφωνίες για γυναίκες, πολιτική, αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο; 1
Par1s* Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Πάντα ζητάω, γιατί για κάθε ευρώ που δεν κόβει απόδειξη κλέβει 28 λεπτά αν το ΦΠΑ είναι 23% και 12 λεπτά αν είναι 13%. Δεν είναι και λίγα, να τα τσεπώνει.Όσον αφορά το "ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο". Αυτό δεν παίζει να γίνει από την άποψη πως συνήθως πρώτα δίνεις τα χρήματα και στην συνέχεια κόβεται η απόδειξη.
Daemonos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Πάντα ζητάω, γιατί για κάθε ευρώ που δεν κόβει απόδειξη κλέβει 28 λεπτά αν το ΦΠΑ είναι 23% και 12 λεπτά αν είναι 13%. Δεν είναι και λίγα, να τα τσεπώνει. Όσον αφορά το "ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο". Αυτό δεν παίζει να γίνει από την άποψη πως συνήθως πρώτα δίνεις τα χρήματα και στην συνέχεια κόβεται η απόδειξη. Λάθος, πρώτα ζητάς λογαριασμό ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και μετά πληρώνεις... Όποιος το κάνει αυτό τότε καλά κάνουν και τον κλέβουν 1
Par1s* Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αυτό θέλω να πω, δεν γίνεται να φτάσεις στο σημείο να πεις φεύγω χωρίς να πληρώσω, γιατί είτε θα πεις θέλω τον λογαριασμό με απόδειξη πρώτα, οπότε θα στο φέρει. Είτε θα έχεις δώσει τα χρήματα πρώτα και θα περιμένεις στην συνέχεια την απόδειξη. Όταν κάθεσαι σε τραπέζι εστιατορίου σου φέρνουν πρώτα τον λογαριασμό, αν πάρεις ένα σαντουιτς-σουβλάκι στο χέρι πληρώνεις πριν την απόδειξη. Και γενικότερα στα ταμεία των καταστημάτων, ο ταμείας περιμένει πρώτα να δει το χρήμα και μετά ολοκληρώνει την διαδικασία με την απόδειξη, για να είναι καλυμμένος."Εξυπνάδα" που έκανε μια πιτσαρία. Παραγγέλνω, έρχεται ο πακετάς, 6 ευρώ λέει, πάω να ακουμπήσω στο τραπέζι την πίτσα και τον ρωτάω, η απόδειξη; Και βγάζει από την τσέπη του, μία απόδειξη και μου την δίνει. Φαντάζομαι πως αν δεν την ζητούσα θα την κρατούσε για τον επόμενο πελάτη.
Daemonos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 ναι, η κόβουν άλλα ποσά, η σου δίνουν παλιές.
φραμπάλα Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Πηγα σημερα σε μεγαλη καφετερια στο ρετζικι θεσσαλονικης(πευκα). Για να μην σχολιασω την ανεκδιηγητη τσιγαριλα δεν μου εδωσαν και αποδειξη.Ενω συνηθως ζηταω σημερα λογω παρεας ντραπηκα. Θα παρω αυριο στο Σδοε γιατι τους βαρεθηκα. 1)Εχει νοημα αυτο που θα κανω; 2)Μπορω να την κανω ανωνυμα την καταγγελια; 3)Μπορω να πω δημοσια το ονομα της καφετεριας; 4)Να ανοιξω θεμα με τα μαγαζια που δεν κοβουν αποδειξεις ωστε να ξερει ο κοσμος να τα αποφευγει;
BadBoy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Άμα ντράπηκες λόγω παρέας, να μην κάνεις τίποτα. 3
j0hnn1e Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Όλα αυτά επειδή 9/10 έλληνες έχουν μάθει να μην πληρώνουν φόρους (μαγαζάτορες και πελάτες). Ξέρετε στο εξωτερικό πόσοι ζητάνε απόδειξη; 1/50; Και άν.. Ξέρετε στο εξωτερικό πόσοι κόβουν απόδειξη; 9.5/10 και για τον 0.5 δεν είμαι 100% σίγουρος, την κόβουν και την πετάνε επι τόπου. Γιατί αυτό είναι το σύστημα τους και η παιδεία τους. Στην Ελλαδάρα μάθαμε, ας μας γ@μησουν όπως το κάνουν τώρα γιατί τα θέλει ο κώλος μας. Τόσα χρόνια που ο κυρ Τάκης έφτιαχνε το καζανάκι αλλά έπαιρνε το 50αρικο (χωρίς απόδειξη ντε) στην τσέπη γιατί και για τις 2 πλευρές συνέφερε ήταν καλά. Τώρα που σφίξαν τα λουριά και οι κώλοι, όλοι απόδειξη θέλουν και όλοι καθως πρέπει είναι (και καλά). Μπράβο Ελλαδάρα. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ να πω την αμαρτία μου δεν ζητάω, όποιος θέλει ας κόψει. Λες και σωνόμαστε εδώ που φτάσαμε... 1
doubtful Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ένα πρωτότυπο μέτρο σκέφτεται έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες) να εκδίδουν αποδείξεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο εάν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, ο πελάτης να μην έχει υποχρέωση να πληρώσει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης! Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, στόχος είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες. «Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλίσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές». Παράλληλα, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος, ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους. Καλα ετσι και γινει κατι τετοιο εχει να πεσει πολυ γελιο. Πηγη : http://newpost.gr/post/160331/ypoyrgeio-anaptyksis-den-soy-kovoyn-apodeiksi-feygeis-apo-to-magazi-xoris-na-pliroseis/ Σε πιο κομμα εισαι? Αντε και εγινε. Λες να λυθουν τα προβληματα? Εγω λεω οχι.
sargio01 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ποιά θέλει ο κώλος μας ρε φίλε!!! Δεν λέω οτι δεν γίνεται μαλακία αλλά τα δις του χρέους δεν τα δημιουργήσαμε εμείς!! Είμαστε σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον χορό εκατομμυρίων που 'χαν στήσει τα μεγάλα ψάρια!! ΕΛΕΟΣ πια με τη καραμέλα που σας έδωσε ο Πάγκαλος. Και πρίν πεί οποιοδήποτε οτιδήποτε γι αυτά που γράφω, να μάθει για παράδειγμα τι γίνεται με τις καθαρίστριες του ΟΑΣΑ!! Αμάν πια Όλα αυτά επειδή 9/10 έλληνες έχουν μάθει να μην πληρώνουν φόρους (μαγαζάτορες και πελάτες). Ξέρετε στο εξωτερικό πόσοι ζητάνε απόδειξη; 1/50; Και άν.. Ξέρετε στο εξωτερικό πόσοι κόβουν απόδειξη; 9.5/10 και για τον 0.5 δεν είμαι 100% σίγουρος, την κόβουν και την πετάνε επι τόπου. Γιατί αυτό είναι το σύστημα τους και η παιδεία τους. Στην Ελλαδάρα μάθαμε, ας μας γ@μησουν όπως το κάνουν τώρα γιατί τα θέλει ο κώλος μας. Τόσα χρόνια που ο κυρ Τάκης έφτιαχνε το καζανάκι αλλά έπαιρνε το 50αρικο (χωρίς απόδειξη ντε) στην τσέπη γιατί και για τις 2 πλευρές συνέφερε ήταν καλά. Τώρα που σφίξαν τα λουριά και οι κώλοι, όλοι απόδειξη θέλουν και όλοι καθως πρέπει είναι (και καλά). Μπράβο Ελλαδάρα.
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Σε πιο κομμα εισαι? Αντε και εγινε. Λες να λυθουν τα προβληματα? Εγω λεω οχι. 3.5 χρόνια περάσανε, μάλλον δεν λύθηκαν όντως τα προβλήματά μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα