agrio.imeros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αυτός ο νόμος που λέει αν δεν σου κόψει απόδειξη ο άλλος τότες δεν πληρώνεις είναι αρκετά καλός, αλλά ρωτάω το εξής σενάριο. Ο επιχειρηματίας φωνάζει την αστυνομία και μέχρι να έρθει χτυπάει την απόδειξη και τους λέει ότι έφυγες χωρίς να πληρώσεις και χωρίς να πάρεις την απόδειξη. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Αν αναφέρεσαι σε καταστήματα εστίασης , διασκέδασης κτλ. υπάρχει το ειδικό έντυπο "Φύλλο Διαμαρτυρίας" που είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανή σημείο . Δε φεύγεις έτσι ... Το δελτίο είναι τριπλότυπο και συμπληρώνεται από τον πελάτη αν έχει κάποιο παράπονο . Από τα τρία φύλλα ένα μένει στον πελάτη , ένα στον καταστηματάρχη και ένα στην υπηρεσία που κάνει τον έλεγχο .
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Την ζηταω σωστός.. όλα τα άλλα είναι αερολογίες του τζαμπατζή που ψάχνει τρόπο να ρίξει πιστόλι, ή αυτού που φοβάται να το κάνει γιατί την άλλη μέρα πάλι εκεί θα είναι.. ή του χέστη γενικώς ( ωρε τι θα μου σούρουν σήμερα )
Porg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μεταξύ μας τώρα ο νόμος μπάζει απο παντού Ο έλληνας δεν έχει φορολογική συνείδηση και αυτό δεν αλλάζει με νόμο 3
chill Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Τρολάρω και πουλάω πνεύμα. Μερικές φορές δε,επωφελουμαι!!! Δεν εχω φορολογική συνείδηση το παραδέχομαι...για ποιό λόγο εξάλλου, μήπως ο ΦΠΑ επιστρέφεται στην κοινωνία; Αλλά δεν ανέχομαι να τον τσεπωνει κανένας μαγαζάτορας ή καταστηματαρχης. Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε για φαγητό με την κοπελιά. Ο λογαριασμός σε παραγγελιόχαρτο. Βγάζω το nexus κάνω τις πράξεις μου αφαιρώντας τον ΦΠΑ από την τιμη. Ξανακαλω τον σερβιτόρο του δίνω το αντίτιμο μειωμένο απο τον ΦΠΑ. Κάνει ενα βήμα κοιτάει, μου λέει ειναι τόσα μου δώσατε λιγότερα. Του ανταπαντώ ότι ο κατάλογος γράφει ότι οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ αλλα μιας και δεν ειδα απόδειξη έκανα τις πράξεις με το κινητό και του πλήρωσα την μάσα χωρις το κερατιλικι του νταβα. Του λέω έχεις ενα λεπτό να επιστρέψεις με απόδειξη για το υπόλοιπο αλλιώς φύγαμε. Κοιτάζω το ρολόι μου μετρώντας αντίστροφα, στο λεπτό μη τον είδατε τον Παναή. Αν αυτοί ειναι μια φορα λαμόγια εγώ είμαι δέκα. Βέβαια ακόμα υπολείπομαι σε λαμογιά απο τον νταβά αλλα το παλεύω!!!! 1
kage Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 22 σελίδες: http://www.insomnia.gr/topic/461686-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%87%CF%89/page-1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Όταν πάω σε ένα μαγαζί/ταβέρνα whatever, πάω να διασκεδάσω με τη γυναίκα μου και να ευχαριστηθούμε(ελπίζω) το φαΐ, το περιβάλλον κτλ. Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω για το κράτος τη δουλειά που έπρεπε να κάνει αυτό (και για την οποία πληρώνω και εξοντωτικούς φόρους τους οποίους δεν μπορώ να γλιτώσω όπως άλλοι). "Μά αμα ζητάγαμε όλοι αποδείξεις ..." . Κλάιν, βάλε ένα πρόστιμο εξοντωτικό και πιο τακτικούς ελέγχους και βλέπεις μετά πως θα κόβουν όλοι. Τώρα τελευταία άκουσα για κάτι αστρονομικά πρόστιμα που μπήκαν σε επιχειρήσεις όπου εντοπίστικε "μαύρη εργασία". Μάλλον αυτές θα αναγκαστούν να κλείσουν. Χάρηκα πάρα πολύ, ο επόμενος μαγαζάτορας που θα μάθει τι θα γίνει πολύ πιθανό να το σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνει κάτι τέτοιο. Ας κάνουν το ίδιο για τις αποδείξεις. 1
gokuthelegend Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Βλεπουν ποτε εγινε το τηλεφωνημα στην αστυνομια και ποτε τυπωθηκε η αποδειξη και πραττουν αναλογως. χτυπάει πρώτα την απόδειξη και μετά κάνει το τηλεφώνημα.
panoskir Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Τρολάρω και πουλάω πνεύμα. Μερικές φορές δε,επωφελουμαι!!! Δεν εχω φορολογική συνείδηση το παραδέχομαι...για ποιό λόγο εξάλλου, μήπως ο ΦΠΑ επιστρέφεται στην κοινωνία; Αλλά δεν ανέχομαι να τον τσεπωνει κανένας μαγαζάτορας ή καταστηματαρχης. Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε για φαγητό με την κοπελιά. Ο λογαριασμός σε παραγγελιόχαρτο. Βγάζω το nexus κάνω τις πράξεις μου αφαιρώντας τον ΦΠΑ από την τιμη. Ξανακαλω τον σερβιτόρο του δίνω το αντίτιμο μειωμένο απο τον ΦΠΑ. Κάνει ενα βήμα κοιτάει, μου λέει ειναι τόσα μου δώσατε λιγότερα. Του ανταπαντώ ότι ο κατάλογος γράφει ότι οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ αλλα μιας και δεν ειδα απόδειξη έκανα τις πράξεις με το κινητό και του πλήρωσα την μάσα χωρις το κερατιλικι του νταβα. Του λέω έχεις ενα λεπτό να επιστρέψεις με απόδειξη για το υπόλοιπο αλλιώς φύγαμε. Κοιτάζω το ρολόι μου μετρώντας αντίστροφα, στο λεπτό μη τον είδατε τον Παναή. Αν αυτοί ειναι μια φορα λαμόγια εγώ είμαι δέκα. Βέβαια ακόμα υπολείπομαι σε λαμογιά απο τον νταβά αλλα το παλεύω!!!! Για να κανεις αποφορολογηση δεν βγαζεις τον Φ.Π.Α απο την τελικη τιμη μαλλον τον εκλεψες και λιγο. Σκεψου αυτο προιον με τιμη 100€ + Φ.Π.Α 13%(εστιαση) = 113€ τελικη τιμη. Προιον με τελικη 113€ με τον Φ.Π.Α μεσα.Εσυ εκανες 113-13% = 98,31 το οποιο οπως βλεπεις ειναι λαθος. Βεβαια στην τελικη καλα του εκανες αλλα να το κανεις σωστα.
gdriver Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 σε κανένα μα κανένα μαγαζί εώς τώρα δεν έχω δει αυτό το τριπλότυπο παραπόνων. την πινακίδα "δεν πληρώνεις άμα δεν πάρεις απόδειξη" την έχω δει σε έλαχιστα. αυτό πάει να πει σεβασμός στους νόμους. οταν τη ζητάω την απόδειξη μπορεί να στραβώνουν οι μαγαζάτορες , δε με νοιάζει όμως καθόλου για αυτούς , έλα όμως που στραβώνουν και οι υπόλοιποι στην παρέα λέγοντας "μας γ...ας την έξοδα ρε μεγάλε. ήρθαμε να περάσουμε καλά και εσυ κάνεις τον φοροεισπρακτορα!!!" εκεί τί να κάνεις ; πάς μόνος σου μέσα και ζητάς την απόδειξη ;
nickarmy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 αλλάζεις παρέα ( και εγώ αυτό με το τριπλότυπο δεν το έχω δει πουθενά )
haris_216 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Για να κανεις αποφορολογηση δεν βγαζεις τον Φ.Π.Α απο την τελικη τιμη μαλλον τον εκλεψες και λιγο. Σκεψου αυτο προιον με τιμη 100€ + Φ.Π.Α 13%(εστιαση) = 113€ τελικη τιμη. Προιον με τελικη 113€ με τον Φ.Π.Α μεσα.Εσυ εκανες 113-13% = 98,31 το οποιο οπως βλεπεις ειναι λαθος. Βεβαια στην τελικη καλα του εκανες αλλα να το κανεις σωστα. Αν θες να κάνεις αποφορολόγηση (αφαίρεση ΦΠΑ) σε μια τιμή κάνεις την εξής πράξη: τιμή / 1,χ (χ=ποσοστό ΦΠΑ) πχ 100 / 1,13=88,49 (όπου το ποσοστό του ΦΠΑ είναι 13%)
panoskir Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Αν θες να κάνεις αποφορολόγηση (αφαίρεση ΦΠΑ) σε μια τιμή κάνεις την εξής πράξη: τιμή / 1,χ (χ=ποσοστό ΦΠΑ) πχ 100 / 1,13=88,49 (όπου το ποσοστό του ΦΠΑ είναι 13%) εχεις δικιο απλα εγω το εγραψα γιστι στο post ανεφερε οτι αφαιρεσε τον φ.π.α απο την τιμη το οποιο ειναι λαθος..
haris_216 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 ............... εκεί τί να κάνεις ; πάς μόνος σου μέσα και ζητάς την απόδειξη ; Η φάση έχει ως εξής. Ο κάθε επιχειρηματίας παίρνει το ΦΠΑ από σένα για να το αποδώσει στο κράτος. Δεν είναι χρήματα δικά του. Άρα όταν δεν κόβει απόδειξη σημαίνει ότι τα πήρε από σένα αλλά θα τα φάει εκείνος. Αν είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης πολύ απλά ζητάς απόδειξη προκειμένου τα φράγκα να πάνε εκεί που πρέπει. Αν απ' την άλλη χ...τηκες για το κράτος (δεν θα το κρίνω) και σε ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σου τότε να ξέρεις πάλι ότι ο μαγαζάτορας τρώει τα φράγκα με εσένα σαν συνένοχο (αφού έπρεπε να ζητήσεις απόδειξη) χωρίς να έχεις όφελος. Οπότε πάλι του τη λες στο στυλ ότι "αν είναι να μην μου κόψεις απόδειξη τότε δεν θα βάλεις ΦΠΑ ή τουλάχιστον θα βάλεις μισό" (για να επαληθευθεί το ρηθέν "μαζί τα φάγαμε") 2
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Τριπλότυπο παραπόνων έχουν σχεδόν όλα τα μαγαζιά εστίασης, δεν έχει τύχει να δω κανέναν να το χρησιμοποιεί πάντως. Επίσης την ειδοποίηση για την απόδειξη την έχω δει αναρτημένη παντού. Πολλοί συμπληρώνουν από κάτω ότι έξοδος από το κατάστημα χωρίς να πληρώσεις επιφέρει το αδίκημα της κλοπής (στο περίπου) για να είναι καλυμμένοι και στις δυο περιπτώσεις. Αποδείξεις βλέπω να κόβουνε όλο και περισσότερο σε εμπορικά καταστήματα, μεγαλύτερο πρόβλημα βλέπω σε φαΐ, ποτό. Και μια παρατήρηση για αυτούς που κατηγορούν τις αλυσίδες και τα μεγάλα μαγαζιά. Δεν έχω πάρει ποτέ κάτι από τέτοιο κατάστημα χωρίς να μου κόψουν απόδειξη! (το ίδιο έχει συμβεί σε όλους φαντάζομαι) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα