ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ναι, κοίταξε να δεις, αυτά τα θα την πληρώσει ο σερβιτόρος ξέχασέ τα. Μία δύο τρεις πιστολιές, θα το κλείσει το μπακάλικό του. Εδώ τα κλείνουν χωρίς τις πιστολιές. Ο σερβιτόρος την έχει βαμμένη όπως και να έχει. Αρα τι ποιο απλο και καλυτερο απο το να περιμενουμε για την καταλληλη δικαιολογια για να την κανουμε με ελαφρα ετσι δεν ειναι? Ακομα κανεις δεν μου απαντησε απο που και ως που περιμενει να παρει αποδειξη χωρις να θελει να πληρωσει? Εγω οταν παω να κατσω σε μαγαζι ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να ερθει να μου ζητησει κανεις λεφτα πριν να το θελω εγω. Εκτος και αν το καταστημα ειναι να κλεισει ή να χρειαζεται να φυγει ο σερβιτορος και να κλεισει το ταμειο του σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πριν εγω το θελησω. Υποψην οτι δεν ειμαι μονος μου στο παραπανω. Ο περισσοτερος κοσμος ακομα και σε αυτες τις 2 περιπτωσεις σε αγριοκοιταει οταν του ζητας να πληρωσει. Αρα λοιπον για ξηγα μου, πρεπει να εχεις απο πριν αποδειξη ή οχι? Γιατι καποιοι το εχετε αφησει μονο στο delivery και στο take away το θεμα.
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μπα.. Το μαγαζί έχει δικαίωμα να απαιτήσει να πληρωθεί οπότε εκείνο θεωρήσει σωστό. Οι άγραφοι νόμοι δε μου λένε και πολλά. Κι εμένα όταν δούλευα ως σερβιτόρος και μου έλεγε το αφεντικό να πάω να μαζέψω τα τραπέζια όταν είχαν τελειώσει το φαγητό, μου κακοφαινόταν, επειδή κάποιοι στράβωναν και νόμιζαν ότι θέλαμε να τους διώξουμε. Χεστήκανε για πελάτες με ψυχολογικά προβλήματα.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ποιο ψυχολογικο προβλημα? Ειναι ψυχολογικο προβλημα του να μην θελω να βαζω το χερι καθε λιγο και λιγακι στην τσεπη μου επειδη ενας μαλακας για καποιο λογο ειπε να το παιξει μπουλης και με τη βουλα? Μια μεριδα πατατες παρακαλω (αποδειξη, πληρωμη). Ενα τζατζικι please (αποδειξη, πληρωμη). Μια μπυριτσα παρακαλω (αποδειξη, πληρωμη). Μια κοκα κολα παρακαλω (αποδειξη, πληρωμη). Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω το παραπανω το βλεπω εντελως λαθος, μη πρακτικο και ειναι σιγουρος τροπος να εξαγριωσεις τον οποιονδηποτε πελατη. ΑΣΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ μου ρε φιλε να φαω και να πιω και οταν ερθει η ωρα σε πληρωνω. Ελεος. Κλεφτης ειμαι δηλαδη? Φοβασαι μη στα φαω? Φοβασαι μη σου ριξω πιστολα?
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Εγώ πάντως έχω πληρώσει αρκετές φορές το πρώτο ποτό. Και δεν πίνω ποτέ μόνο ένα. Και πάλι όμως, έχει τύχει πολλές φορές που γίνεται αυτό που περιγράφεις, να φέρνουν κάθε φορά απόδειξη.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Σαφεστατα και θα τη φερουν. Δεν βλεπω να την πληρωνουν ομως. Αυτο που περιμενουν ειναι να μην φερεις αποδειξη για να δικαιολογηθει μετα για την πιστολα που προκειται να ριξει. Και σε ξαναρωταω, απο που και ως που πρεπει να λαβεις αποδειξη απο τη στιγμη που δεν θελεις να πληρωσεις αμεσως για το προιον που παραγγειλες?
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Φαντάζομαι από τη στιγμή που έχει δικαίωμα να καλέσει την Αστυνομία σε περίπτωση που δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για αυτό που κατανάλωσα; Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν καταλαβαίνω πού κωλύεσαι αν κοπεί πρώτα η απόδειξη.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μιλαμε σοβαρα τωρα? Θα καλεσεις δηλαδη την αστυνομια για πελατες που βρισκονται ακομα μεσα στο καταστημα αλλα δεν θελουν να πληρωσουν ακομα?
pournaras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Έχεις τουλάχιστον αυτογνωσία. Εχω ο ατιμος τι να κανω,,, εσυ ομως μοκο στην ερωτηση, συνεχισε να την αποφευγεις λεγοντας τους αλλους ηλιθιους.
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ρε τι φρίκες βαράτε; Εσείς δεν κάνετε λόγο για κλέφτες που πάνε στα μαγαζιά με σκοπό να μην πληρώσουν; Σε εκείνους αναφέρομαι όταν κάνω λόγο για Αστυνομία. Οι υπόλοιποι θα πληρώσουν στη χειρότερη με το που δουν την απόδειξή τους. Την απόδειξη πολλές φορές τη φέρνουν στα μουλωχτά και τη βάζουν στην άκρη του τραπεζιού, με σκοπό να μην ενοχλήσουν. Μάλιστα πάνω στη συζήτηση μπορεί να μην το καταλάβεις ότι την έφερε. Τώρα αν κάποιοι το παίρνουν στραβά, καλύτερα να μην ξαναβγούν από το σπίτι τους.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Οι "φρικες" που βαραμε ειναι οτι εχετε ορισμενοι απαιτηση να παιρνετε χαρτακια στα χερια σας ενω ταυτοχρονα δεν θελετε να πληρωσετε κιολας γι αυτο. Προσεξε, δεν λεω οτι δεν υπαρχουν τυποι που δεν κοβουν αποδειξεις (αλοιμονο) αλλα οι δικαιολογιες και οι παπαριες που σκαρφιζονται ορισμενοι προκειμενου να τρωνε και να πινουν στο τζαμπε πραγματικα δεν εχουν οριο. Το καλυτερο που εχω ακουσει μακραν μεχρι τωρα "αν δεν δω αποδειξη πανω στο τραπεζι τοτε κερασμενα/ πιστολα/ μαζι τα φαγαμε". Τι λε ρε μπαρμπα? Απο ποιο τσοτίλι κατεβηκες και εχεις και απαιτηση να παρεις αποδειξη χωρις να εχεις σκοπο να πληρωσεις αμεσα? Συμφωνοι φυσικα στο οταν θελεις να πληρωσεις και δεν λαμβανεις αποδειξη για να βγαλεις το αντιστοιχο αντιτιμο. Προκαταβολικα ομως αποδειξεις δεν δινονται οπως δεν δινονται και προκαταβολικα λεφτα πριν λαβεις το προιον σε οτι αφορα την εστιαση. 1
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Να, τα βλέπεις; Ανάφερεσαι σε άτομα που βγαίνουν με σκοπό να φάνε και να πιουν τζάμπα. Σε άτομα ας πούμε που πριν ψηφιστεί ο νόμος δεν έβγαιναν, και τώρα είναι ευκαιρία να τον εκμεταλλευτούν. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι τύποι. Δε θα το αποκλείσω επειδή δε μου αρέσει να αποκλείω το παραμικρό. Ξεκαθάρισε τότε ότι μιλάς για αυτούς για να ξέρουμε τι λέμε, γιατί εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Ο TS ανέφερε μερικά παραδείγματα όπου έριξε πιστόλι. Δε νομίζω πως όταν έμπαινε στα μαγαζιά παρακαλούσε να μην του φέρουν απόδειξη για να τη βγάλει τζάμπα. Αν το πιστεύεις εσύ, πάσο. Κι εγώ ακολούθως μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω για σένα π.χ.. 1
pournaras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Να, τα βλέπεις; Ανάφερεσαι σε άτομα που βγαίνουν με σκοπό να φάνε και να πιουν τζάμπα. Σε άτομα ας πούμε που πριν ψηφιστεί ο νόμος δεν έβγαιναν, και τώρα είναι ευκαιρία να τον εκμεταλλευτούν. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι τύποι. Δε θα το αποκλείσω επειδή δε μου αρέσει να αποκλείω το παραμικρό. Ξεκαθάρισε τότε ότι μιλάς για αυτούς για να ξέρουμε τι λέμε, γιατί εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Ο TS ανέφερε μερικά παραδείγματα όπου έριξε πιστόλι. Δε νομίζω πως όταν έμπαινε στα μαγαζιά παρακαλούσε να μην του φέρουν απόδειξη για να τη βγάλει τζάμπα. Αν το πιστεύεις εσύ, πάσο. Κι εγώ ακολούθως μπορώ να πιστεύω ό,τι θέλω για σένα π.χ.. Ναι αλλα ο TS τη στιγμη που του εφεραν τον καφε, δεν εκανε την απλη ερωτηση στο γκαρσονι "που ειναι η αποδειξη;" οπως θα εκανε αν δεν του εφερνε καλαμακι, νερο, τασακι κλπ... Δεν νομιζω να παιζεις το ρολο του κρατους αν κανεις αυτη την απλη ερωτηση. 1
phanispal Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Σύμφωνοι, αλλά τα γκαρσόνια φοβούνται τύπους σαν τον ikaruga24 που θα τα κάνουν γης μαδιάμ αν φέρουν την απόδειξη πριν εκείνοι θελήσουν να πληρώσουν. Εγώ είπα, είμαι υπέρ του να έρχεται άμεσα η απόδειξη και να πληρώνω επιτόπου, και αυτό προσπαθώ να κάνω έτσι κι αλλιώς. Κι εγώ έτσι μπορεί να έκανα. Να βαρούσα πιστόλι, κι αν έρχονταν να μου ζητήσουν το λόγο, να τους έλεγα δε φέρατε απόδειξη. Φέρτε και σας πληρώνω. Μόνο και μόνο επειδή είναι κουτοπόνηροι και εκείνοι από τη μεριά τους, σε βλέπουν νέο και θεωρούν ότι δε θα κάνεις φασαρία. Ξαναλέω, εκείνοι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να κόβουν απόδειξη, εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τη ζητήσω αν δε μου τη δώσουν. Μπορώ απλά να ξανά πάω με το ΣΔΟΕ. Το ότι μπορώ να ζητήσω απόδειξη και να το παίξω ευσυνείδητος πολίτης είναι άλλο θέμα και δε νομίζω ότι με υποχρεώνει το Σύνταγμα να το κάνω. Που και έτσι να ήταν, πάλι ο επιχειρηματίας είναι πρώτα υποχρεωμένος να είναι νόμιμος. Δεν είναι θέμα δυσκολίας το να ζητήσεις απόδειξη. Είναι το γαμώτο, επειδή θέλει να σε κλέψει μέσα στα μούτρα σου.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Πρεπει να μυρισουν τα νυχια τους οι τα του καταστηματος για το ποτε εσυ θα θελησεις να φυγεις απο το καταστημα για να σου φερουν την αποδειξη και να πληρωσεις? Γιατι ειπαμε προκαταβολικα αποδειξεις δεν δινονται. Και ναι ρε φιλε, δεν δεχομαι οσο ειμαι στο καταστημα να με ενοχλει ο αλλος απο το φαγητο μου, το ποτο μου και τη διασκεδαση μου με χαρτακια και πληρωμες πριν την ωρα μου. Το δεχομαι αποκλειστικα σε μαγαζια οπου ειναι λογικο να πληρωσω επι τοπου (beach bars, ορθαδικα, κλαμπακια και γενικα οπου επικρατει πανικος). Σε μαγαζια που δεν βγαζει νοημα να πληρωσω αμεσως οχι ρε φιλε δεν θελω να πληρωνω για καθε τι που παραγγελνω ξεχωριστα.
gpgalanis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Θυμαστε ενα γνωμικο για το συμπαν και την ηλιθιοτητα; Ε, ταμαμ ειναι και σε αυτο το θεμα και στο αλλο με τους ελεγκτες. Και για να μην παει το νου σας στο κακο αναφερομαι σε εμενα και τους εχοντες την ιδια αποψη με εμενα καθως το βρισκω ηλιθιο να προσπαθεις να πεισεις ατομα που σου απαντουν με επιχειρηματα παιδιου 5 (το πολυ) χρονων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα