bluesattack Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Η λυση ειναι η φορολογικη συνειδηση αλλα θα γινει με τον δυσκολο τροπο.Δεν ζητας αποδειξουλα γιατι δεν βρισκεις νοημα, ειναι γνωστος σου, βαριεσαι ? Πληρωσε το χαρατσακι σου. 7
santana99 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Σκεφτείτε το εξής, αρχικά βγήκε το "είναι χρήσιμες οι αποδείξεις" και μερικοί ζητάγανε (αν δεν τους έδιναν), άλλοι δεν μπαίνανε καν στον κόπο. Οπότε ερχόσουν σε δύσκολη θέση να πεις "μπορείτε να φέρετε απόδειξη;". Και τώρα ίδιο πράγμα. Από την μια αν δεν σου κόψει απόδειξη και πας να φύγεις σου λέει "μισό λεπτό η απόδειξη σας", ή αν τον "κλέψεις" πετώντας τις αποδείξεις (ασε που μπορεί να ζητάει εκείνη την ώρα την πληρωμή όπως σε μπαρ μου έχει τύχει), θα σου πει "ξεχάσαμε; συγνώμη, μισό λεπτό να σας τις κόψουμε, και να ξανακόβει προκειμένου να πάρει τα φράγκα". Από την άλλη αν δεν είσαι τόσο στα@@σου τύπος και δεν σηκώνεσαι απλά και φεύγεις πάλι σε φέρνει σε δύσκολη θέση το να σηκωθείς και να φύγεις γιατί περνάει από το μυαλό σου "μήπως θα την έφερνε σε λίγο" ή ένα σωρό σενάρια...περισσότερο άγχος σου προκαλεί. Συνεπώς εφόσον και τα 2 συστήματα σε φέρνανε σε δύσκολη θέση δεν βλέπω κάποια τραγική διαφορά. Είναι πολλοί εκείνοι που θα πληρώσουν με μπακαλόχαρτο ή χωρίς κάποιο χαρτί και δεν θα ζητήσουν απόδειξη ή θα σηκωθούν να φύγουν στο έτσι...
Panos.Powers Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ξερω οτι πρακτικα ειναι σχεδον απιθανο να συμβει αλλα θα θελα παρα πολυ να το κανω σε καταστημα που σκαμε 5 ατομα 6Ε η μπυρα και οταν του ζητησω αποδειξη μου χτυπαει τη μια .
ikaruga24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ωραίος ως Ελληνας, διαβάζει τον υποψήφιο νόμο και σκέφτεται με την μία το work around;p Δηλαδη εσυ εχεις την παραμικρη αμφιβολια οτι αυτο το πραγμα δεν θα το εκμεταλευτει ο οποιοσδηποτε? Εγω σε λεω (μιας και ειμαι στον κλαδο) οτι αυτο ΗΔΗ το βλεπεις και μαλιστα συχνα πυκνα. Φαντασου τωρα τι θα γινει απαξ και περασει αυτος ο νομος ως εχει. Θα πεσει το γελιο του αιωνα. Βλεπω τα μαγαζια να ζητανε τα λεφτα τους με το που φερουν τα πραγματα στο τραπεζι και εννοειτε να εχεις καθε λιγο και λιγακι το χερι στην τσεπη για καθε νεα παραγγελεια. Ηλιθιος νομος, ηλιθιο μυαλο που το σκεφτηκε. Στα ταρταρα και αυτο. 2
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ηλιθιος νομος, ηλιθιο μυαλο που το σκεφτηκε. Στα ταρταρα και αυτο. Θα έγραφα ακριβώς το ίδιο πράγμα, με την ίδια σειρά. Impressive.
παπι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ειναι τοσο δυσκολο να κανουν ελεγχους; Θα μου πεις τωρα οτι εδω θελουν 2 χρονια για να διασταυρωσουν 1994 ατομα...
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ειναι τοσο δυσκολο να κανουν ελεγχους; Θα μου πεις τωρα οτι εδω θελουν 2 χρονια για να διασταυρωσουν 1994 ατομα... Ειναι δυσκολοτατο, διοτι ως γνωστον το δημοσιο εχει ελλειψη ανθρωπινου δυναμικου (ξερω ξερω, τα ανεκδοτα ειναι σε αλλο τοπικ).
status Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη εσυ εχεις την παραμικρη αμφιβολια οτι αυτο το πραγμα δεν θα το εκμεταλευτει ο οποιοσδηποτε? Εγω σε λεω (μιας και ειμαι στον κλαδο) οτι αυτο ΗΔΗ το βλεπεις και μαλιστα συχνα πυκνα. Φαντασου τωρα τι θα γινει απαξ και περασει αυτος ο νομος ως εχει. Θα πεσει το γελιο του αιωνα. Βλεπω τα μαγαζια να ζητανε τα λεφτα τους με το που φερουν τα πραγματα στο τραπεζι και εννοειτε να εχεις καθε λιγο και λιγακι το χερι στην τσεπη για καθε νεα παραγγελεια. Ηλιθιος νομος, ηλιθιο μυαλο που το σκεφτηκε. Στα ταρταρα και αυτο. Φυσικά και θα υπάρχει η ανάλογη προσαρμογή, τύπου είτε διπλότυπη απόδειξη, είτε με το να σου φέρνει την παραγγελία σε φάση "δελτίο απόστολής" και στο τέλος την απόδειξη. Και εγώ του "κλάδου" είμαι.;ρ
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Επειδή λέει "δε μου έφερε αμέσως την απόδειξη θα σηκωθώ και θα φύγω" οπότε δεν εφαρμόζεται στην πράξη ο νόμος.. Δηλαδή τώρα δε μπορεί να πάει κάποιος σε εστιατόριο και στο τέλος να αρνηθεί ότι τον σέρβιραν; Μη λέμε ότι να 'ναι. Δοκιμάστε να φύγετε από εστιατόριο χωρίς να πληρώσετε, τα γκαρσόνια και οι μάγειρες θα σας κάνουν τόπι.
johnbond Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μόνο φασαρίες θα προκαλέσει το εν λόγω μέτρο. Καλό σαν ιδέα αλλά δύσκολο να υλοποιηθεί. Μια λύση είναι να σου φέρνουν διπλή απόδειξη και να υπογράφεις οτι την παρέλαβες.
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τί φασαρίες; Αν πας να φύγεις χωρίς να πληρώσεις θα φας ξύλο όπως συνέβαινε ανέκαθεν. Απλά θα πεις του μάστορα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, να σου φέρει την απόδειξη για να τον πληρώσεις. Δε θα πας να την κάνεις σκαστός γιατί βρήκες ωραία δικαιολογία. Αν π.χ. σου πει "δεν έχω απόδειξη γιατί χάλασε η ταμειακή" τότε του λες ότι δεν πληρώνεις. Μου άρεσει ο τρόπος που σκέφτονται αρκετοί στην Ελλάδα.. Σαν κλέφτες-μικροαπατεώνες σκεφτόμαστε, να μην πω σαν Έλληνες και με φάτε ίσως και με το δίκιο σας.
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τί φασαρίες; Αν πας να φύγεις χωρίς να πληρώσεις θα φας ξύλο όπως συνέβαινε ανέκαθεν. Απλά θα πεις του μάστορα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, να σου φέρει την απόδειξη για να τον πληρώσεις. Δε θα πας να την κάνεις σκαστός γιατί βρήκες ωραία δικαιολογία. Αν π.χ. σου πει "δεν έχω απόδειξη γιατί χάλασε η ταμειακή" τότε του λες ότι δεν πληρώνεις. Μου άρεσει ο τρόπος που σκέφτονται αρκετοί στην Ελλάδα.. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Δεν πας και παιρνεις ενα μονο προιον και απλα του λες φερε την αποδειξη να σε πληρωσω. Καθε καφετερια εχει τη δικη της πολιτικη, καθε ανθρωπος εχει συνηθισει σε διαφορετικη αντιμετωπιση απο το καταστημα κλπ. Υπαρχουν δεκαδες υποπεριπτωσεις που μπορω να σκεφτω οπου μπορει να γινει μανουρα, που μεχρι σημερα μπορεις να φας ξυλο, ενω με ενα τετοιο νομο να τη βγαλεις λαδι
panagos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ακόμα ένα μέτρο (μια ιδέα τέλος πάντων ακόμα) με το οποίο το κράτος αφήνει τους πολίτες του να τρώγονται μεταξύ τους. Αντί να λειτουργήσει υπεύθυνα, ελέγχοντας όπως πρέπει, βασίζεται στην ηθική του εκάστοτε πολίτη. Το όλο σύστημα με τις αποδείξεις είναι για κλάματα. Υπάρχουν καλύτερα συστήματα που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και λειτουργούν περίφημα. 1
Skylined Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Είναι δεν είναι απλά τα πράγματα να τα κάνουμε να λειτουργήσουν όπως πρέπει για το συμφέρον όλων. Δες και το edit στην προηγούμενη δημοσίευση. Για μένα είναι άριστη ιδέα, να μην πληρώνουν μόνο οι πένητες μισθωτοί και οι ελεύθεροι να έχουν από δυο εξοχικά. Όλοι ξέρουμε ότι ξεσκίζονται στη φοροδιαφυγή. Αν έχει κανείς καμία καλύτερη ιδέα ας την πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα