παπι Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Εδω μιλαμε για την υποχρεωση να ζηταμε αποδειξεις και για το αν εχουμε φορολογικη συνειδηση η οχι κτλ και ο καθενας λεει οτι του κατεβει με αποτερω σκοπο να την βγαλει τσαμπα παρα να υποστουν τις κυρωσεις οι παρανομουντες. Εδω μιλαμε για ενα μεγαλο προβλημα το οποιο δεν μπορει να λυθει με ελγχους λογω του μεγεθους του. Το να ζητησουν 30 πελατες απο τους 100 αποδειξη, δεν προκαλει καμια ζημια στο καταστημα. Ομως αν αυτοι οι 30 δεν πληρωσουν τοτε δημιουργουν ζημιες στο καταστημα. Το κερδος του καταστηματος στο να μην κοβει αποδειξεις ειναι τεραστιο! Οταν δεν κοβει αποδειξη τοτε α) θα εχει κερδος απο τον ΦΠΑ 13% β) θα εχει κερδος απο την φορολογηση του στα κερδη 26% ή 33% εφονον μπορει να εμφανισει ζημιες γ) θα εχει κερδος απο την μαυρη εργασια (ειδηκα σε αυτα τα μαγαζια ειναι πανω απο 35%) το α και γ ειναι ποσοτα επι του τζιρου.... Λες το καταστημα να εχει προβλημα εαν ερθει το σδοε και του κοψει 200 - 1000 ευρω προστιμο ή και να το κλεισει για 2 μερες;
MovingShadow Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ρε παιδια , ο καταναλωτής έχει δύναμη , γιατί δεν θέλουνε να το καταλάβουνε μερικοι? αν αρχίσουμε εμεις να είμαστε σωστοι καταναλωτές , γνωρίζοντας τα δικαιώματά μας , θα είναι και αυτοί σωστοι καταστηματάρχες.....
kage Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 το θεμα ειναι γενικα το φορολογικο παιδια και οχι το φπα.(το φπα ειναι το λιγοτερο!)Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ) μέσα σε ένα χρόνο ο τζίρος στα καταστήματα εστίασης έχει υποχωρήσει κατά 40%, από περίπου 3 δισ. ευρώ ετησίως σε 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.vsΑπώλειες εσόδων 130 εκατ. ευρώ από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση 7(για 5 δοκιμαστικους μηνες)Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση κυμαίνεται από 5% έως 10% .εσεις ποιο λετε να επηρεαζει περισσοτερο?το κλεισιμο των μαγαζιων?οι απολυσεις?οσες επιχειρησεις λειτουργουσαν στην ουσια εδειναν το 40% απ οτι εβγαζαν...τωρα τις κλεινουν και δεν εχουν ουτε εισφορες ασφαλιστικων ταμειων,ουτε δημοτικα τελη ουτε φπα....Αλλα αντιθετως αναγκαζονται να δεινουν οαεδ 360ε τον μηνα σε ολους τους απολυμενους! τις ιδιες μλκς καναν και θα συνεχισουν να κανουν.αυξησαν ειδικους φορους σε ποτα,τσιγαρα,καυσιμα και ειδαν μειωσεις εσοδων.Παρολ αυτα συνεχιζουν να υποστηριζουν αυτο το πλανο! πλανο εξοντωσης @παπι εξηγεισε μου το β.αμα εχει ζημιες τι κερδη να χει?
tolis_01 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 αν δεν μπορεί να στη δώσει πρόβλημα του, να μην έβγαινε στο δρόμο, δεν με απασχολεί... E, προφανώς. Εγώ το είπα στο μήνυμά μου, μην υπερβάλουμε και θεωρούμε πως το να γίνεσαι κεντέρης είναι η φυσική αντιμεώπιση του προβλήματος (και τυπικά είναι κλοπή). Αλλά και αν η απάντηση στο "απόδειξη;" (εύκολη ερωτησούλα, δεν είναι και τίποτα φοβερό) είναι "όχι, δεν μπορώ, μα μου σου του", φεύγεις σαν κύριος (χωρίς να πληρώσεις) και με το νόμο. 1
aristos12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 καντε το πιο απλο , εγω αυτο κανω παντα κ ποτε δεν ειχα προβλημα σε κανενα μαγαζι , παραγγελνεις π.χ. χυμο καφε κλπ , οταν ειναι να πληρωσεις φωναζεις τον σερβιτορο κ λες σχετικα δυνατα να ακουσουν κ αλλοι διπλα , παληκαρι τι οφειλω ? π.χ. 6 euro , ωραια φερε μου , την σχετικη αποδειξη την σωστη ομως ,αλλιως κανω χρηση του νομου , τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγωτερο , ετσι απλα κ ωραια δοκομαστε το
παπι Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 @παπι εξηγεισε μου το β.αμα εχει ζημιες τι κερδη να χει? Οταν ο αλλος δεν κοβει αποδειξεις τοτε πως θα ξερουμε τον τζιρο του;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Οταν ο αλλος δεν κοβει αποδειξεις τοτε πως θα ξερουμε τον τζιρο του; τον πιστεύεις, θα λέει πάντα την αλήθεια... 1
kage Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Οταν ο αλλος δεν κοβει αποδειξεις τοτε πως θα ξερουμε τον τζιρο του; υπαρχει η θεωρημενη αποθηκη. επιπλεον μαλλον ξεχνας οτι εχει δωσει ηδη μια φορα το φπα για να αγορασει τα προιοντα η εταιρεια...(ξεχναμε τις πολυεθνικες που ειναι χρυσορυχεια σε αυτα τα θεματα)
παπι Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 η χονδρικη εχει θεωρημενη αποθηκη. επιπλεον μαλλον ξεχνας οτι εχει δωσει ηδη μια φορα το φπα για να αγορασει τα προιοντα η εταιρεια...(ξεχναμε τις πολυεθνικες που ειναι χρυσορυχεια σε αυτα τα θεματα) Ας πουμε οτι εχω ταβερνα. Δηλωμενα 1 σερβιτορο 1 κουτζινα πραγματικα 10 σερβιτορους 3 κουζινες εχω ενα food cost στα 25% ενα labor cost στα 10% κοβω αποδειξεις για το 30% Εχω ζιμιες ή κερδη;
kage Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) καλα ενταξει...αφου οσους ξερω να εχουν απο ενα μαγαζι εστιασης ή γενικα εμπορικο εχουν λυσει το προβλημα των εγγονιων τους... τι λετε ρε παιδια.ζειτε σε αλλο κοσμο?γνωστο μαγαζι 800χιλιαδων με 10πρ 10αφεντικα στο πιο κεντρικο σημειο γλυφαδας "καηκε" ,μαγαζια που ελεγες δεν κλεινουν ποτε αλλα αλαζουν χερια πιο γρηγορα και απο αυτοκινητα ή λουκετο.πιο πιθανο ειναι ενα μαγαζι να τα βγαζει περα αν κανει κανα ξεπλυμα ή τιμολογια παρα αν εχει κοσμο καθε απογευμα. θα το ξαναπω το εμποριο δεν γινεται να δουλεψει οταν δεν υπαρχει χρημα στην αγορα.Οταν με χαρατσια,μειωσεις μισθων συνταξεων κοβουν το 40% του εισοδηματος ,δεν εχει μελλον η αγορα.( γενικοτερα η ελλαδα).οι μικρομεσαιοι ειναι αυτοι που στηριζαν την αγορα.τους μικρους τους εξοντωσαν πανε και για τους μεσαιους τωρα... Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2013 από kage
Baslir Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Το γραμμα του νομου, σε ποιο σημειο γραφει, οτι φευγεις χωρις να πληρωσεις, μαζι με το προιον; Ο Λειτουργικός Αναλφαβητισμός έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα...
pournaras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Ο Λειτουργικός Αναλφαβητισμός έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα... Ωραια απαντηση, η οποια βεβαια δεν απαντα στην ερωτηση μου. Συνεχισε...
Baslir Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Ωραια απαντηση, η οποια βεβαια δεν απαντα στην ερωτηση μου. Συνεχισε... Η ερώτησή σου είναι πέρα για πέρα ηλίθια. Ο νόμος ορίζει το πως γίνεται η οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ του πελάτη και του ιδιοκτήτη, και το οφείλει ο ιδιοκτήτης να πράξει στο θέμα της απόδειξης. Αφού ολοκληρώθηκε η συνδιαλλαγή (κερασμένα αν δεν φέρει απόδειξη, σύμφωνα με το νόμο που έχει ποσταριστεί 100 φορές σε αυτό το θρεντ), αν θες να φύγεις ή αν θες να κάτσεις να θαυμάσεις το ντεκόρ του μαγαζιού, ή ακόμη αν θες να πλύνεις τα πιάτα του μαγαζιού, δεν υπάρχει νόμος που θα σου το ορίσει. Κάτι μου λέει όμως, ότι άδικα έχασα το μισό λεπτό που σπατάλησα για να σου απαντήσω...
παπι Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 καλα ενταξει...αφου οσους ξερω να εχουν απο ενα μαγαζι εστιασης ή γενικα εμπορικο εχουν λυσει το προβλημα των εγγονιων τους... τι λετε ρε παιδια.ζειτε σε αλλο κοσμο?γνωστο μαγαζι 800χιλιαδων με 10πρ 10αφεντικα στο πιο κεντρικο σημειο γλυφαδας "καηκε" ,μαγαζια που ελεγες δεν κλεινουν ποτε αλλα αλαζουν χερια πιο γρηγορα και απο αυτοκινητα ή λουκετο.πιο πιθανο ειναι ενα μαγαζι να τα βγαζει περα αν κανει κανα ξεπλυμα ή τιμολογια παρα αν εχει κοσμο καθε απογευμα. θα το ξαναπω το εμποριο δεν γινεται να δουλεψει οταν δεν υπαρχει χρημα στην αγορα.Οταν με χαρατσια,μειωσεις μισθων συνταξεων κοβουν το 40% του εισοδηματος ,δεν εχει μελλον η αγορα.( γενικοτερα η ελλαδα).οι μικρομεσαιοι ειναι αυτοι που στηριζαν την αγορα.τους μικρους τους εξοντωσαν πανε και για τους μεσαιους τωρα... Τι εγινε; Το γυρισαμε στο "σε ποιο κοσμο ζεις;" Και δε με λες. Με το παραπανω που quoteαρω τι θες να πεις; Καλα κανει το καθε τσουτσεκι και δεν πληρω ΦΠΑ ( = δεν πληρω φορο για τα κερδη, δεν πληρω εισφορες για τους εργαζομενους) ;
pournaras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Η ερώτησή σου είναι πέρα για πέρα ηλίθια. Ο νόμος ορίζει το πως γίνεται η οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ του πελάτη και του ιδιοκτήτη, και το οφείλει ο ιδιοκτήτης να πράξει στο θέμα της απόδειξης. Αφού ολοκληρώθηκε η συνδιαλλαγή (κερασμένα αν δεν φέρει απόδειξη, σύμφωνα με το νόμο που έχει ποσταριστεί 100 φορές σε αυτό το θρεντ), αν θες να φύγεις ή αν θες να κάτσεις να θαυμάσεις το ντεκόρ του μαγαζιού, ή ακόμη αν θες να πλύνεις τα πιάτα του μαγαζιού, δεν υπάρχει νόμος που θα σου το ορίσει. Κάτι μου λέει όμως, ότι άδικα έχασα το μισό λεπτό που σπατάλησα για να σου απαντήσω... Σε ευχαριστω που ακομη ΔΕΝ μου υπεδειξες σε ποιο ακριβως αρθρο του νομου αναγραφεται οτι "ναι μεν δεν πληρωνεις, αλλα παιρνεις παραμασχαλα και το προιον μαι σου" (διοτι σημειωτεον, και το εχω πει πολλες φορες, ο νομος δε γραφτηκε για τις καφετεριες μονο, μπες σε ενα ρουχαδικο, παρε ενα μπλουζακι απο το ραφι, κι επειδη ο πωλητης κανει τον κινεζο, μην τον πληρωνεις, αλλα παρε και το μπλουζακι μαζι σου...). Οταν λοιπον μου το βρεις αυτο, τοτε θα δεχθω οτι οντως εμαι ηλιθιος, αγαπητε μου υπεροπτη που σπαταλας αδικα το μισο λεπτο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα