Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγαινε σε πιάτσα που ισχύει ο άγραφος νόμος των ταξιτζήδων που θέλουν να παίρνεις μόνο το πρώτο στη σειρά, πήγαινε στο πρώτο, ρώτα αν δίνει απόδειξη, κι αν καταφέρεις να μπεις σε ταξί και να ξεκινήσει προς τον προορισμό σου μέσα σε 20 λεπτά, ενημέρωσέ με.

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε ποιος δικαιολογει; Το αντιθετο λεμε. Να ζηταμε παντα απόδειξη και να μην φεύγουμε κοιτωντας την παρτυ μας.

Τι ειναι αυτα περι κλοπη και κουραφεξαλα; Καταλαβετε το, αυτος που δεν κοβει αποδειξεις το κανει για να μην φορολογηθει! Και 1% να πανε τον ΦΠΑ παλι ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ αποδειξεις. Αυτος ειναι ο κλεφτης, δεν εχει νοημα να ζηταμε αποδειξει, διοτι δεν του κανει ζημια. 

Δημοσ.

Νομίζω πως το πιο σωστό, αν θέλουμε όντως να λέμε πως συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι να ζητάμε απόδειξη την ώρα της πληρωμής και να δηλώνουμε πως δεν θα δώσουμε το αντίτιμο αν δεν πάρουμε νόμιμη απόδειξη (κομμένη στην ώρα της και όχι 3 μέρες πριν, και με το σωστό αναγραφόμενο ποσό). Το να σηκώνεται κάποιος και να φεύγει μουλωχτά, αυτοακυρώνει τον όλο σκοπό του εγχειρήματος. Δεν ξέρω αν ακούγεται νέο, αλλά το "μουλωχτά", ειδικά στις μικρές ηλικίες, γίνεται εδώ και δεκαετίες. Δεν περίμεναν να το κάνουν βάσει νόμου, ούτε νομίζω πως βοηθάνε σε κάτι. Αν όλοι οι πελάτες φεύγουν μουλωχτά, το πολύ πολύ το κατάστημα να προσφύγει νομικά, έχει το δικαίωμα. Αν όλοι οι πελάτες ζητάνε αποδείξεις, παύει η φοροδιαφυγή. Εκτός κι αν όντως υπάρχει αυτός ο ιδιοκτήτης που στο "θέλω απόδειξη για να πληρώσω" απαντάει όντως "δεν πειράζει φιλαράκι, κερασμένα".

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν έχω πρόβλημα να ζητάω απόδειξη, αλλά η "λύση" που προτάθηκε στην περίπτωση του ταξί είναι απαράδεκτη στην καλύτερη των περιπτώσεων...

Δημοσ.

δεν έχω πρόβλημα να ζητάω απόδειξη, αλλά η "λύση" που προτάθηκε στην περίπτωση του ταξί είναι απαράδεκτη στην καλύτερη των περιπτώσεων...

Απο τη στιγμη που υπαρχει ο τροπος των αποδειξεων, δε βλεπω καποια αλλη λυση, εκτος κι αν αλλαξει αρδην το συστημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που υπαρχει ο τροπος των αποδειξεων, δε βλεπω καποια αλλη λυση, εκτος κι αν αλλαξει αρδην το συστημα.

στο ταξί? ξερό πιστόλι...

σκέψου την περίπτωση να σε κλέβει κι από πάνω με πειραγμένο μετρητή, όχι απλά να μην δηλώνει ΦΠΑ στο κράτος...

Δημοσ.

Κατι ακουσα οτι θα το κανουν καπως σα 

https://www.youtube.com/watch?v=MT5pmGcrdHA

μονο που δεν θα παιρνεις 2100ε αλλα καμια τοστιερα και τετοια.

Δημοσ.

Στην ιαπωνια είναι μαλάκες οι ταρίφες που εχουν ολόκληρο ταμείο στο taxi και κόβουν πάντα απόδειξη με το που φτάσεις στον προορισμό. 

Δεν λέω , η χωρα ειναι gtp και τα έχουμε κάνει σκατα. Το κράτος είσαι με τον τσαμπουκά μέτοχος και συνέταιρος σε κάθε επιχείρηση. Δεν γίνεται όμως να πάρουμε τον ίσιο δρόμο αν δεν αρχίσουμε σωστά. Δεν πρόκειται να πέσει η φορολογία όσο η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο. 

Και ο μαύρος που πουλάει τόξα και ακόντια , και ο λαχειοπώλης στην μέση του χωριού με 25 κατοίκους πρέπει να κόψει απόδειξη. Ο πολίτης πρέπει να φεύγει και να κάνει αμέσως καταγγελία ΣΔΟΕ. Πρέπει να τσαμπουκαλευτεί ο λαός γι να έρθει η αλλαγή. 

Δημοσ.

στο ταξί? ξερό πιστόλι...

σκέψου την περίπτωση να σε κλέβει κι από πάνω με πειραγμένο μετρητή, όχι απλά να μην δηλώνει ΦΠΑ στο κράτος...

Αρα θεωρεις πιο λογικο, το να κανεις τον κινεζο, να περιμενεις να φτασεις στον προορισμο σου, και μετα να κανεις την κινηση να φυγεις απληρωτος, με φοβο να σου χωσει καμμια με κανα σωληνα αν ειναι και λιγο στις τρελες του, απο το να κανεις απλα μια ερωτηση...

Στην ιαπωνια είναι μαλάκες οι ταρίφες που εχουν ολόκληρο ταμείο στο taxi και κόβουν πάντα απόδειξη με το που φτάσεις στον προορισμό. 

Δεν λέω , η χωρα ειναι gtp και τα έχουμε κάνει σκατα. Το κράτος είσαι με τον τσαμπουκά μέτοχος και συνέταιρος σε κάθε επιχείρηση. Δεν γίνεται όμως να πάρουμε τον ίσιο δρόμο αν δεν αρχίσουμε σωστά. Δεν πρόκειται να πέσει η φορολογία όσο η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο. 

Και ο μαύρος που πουλάει τόξα και ακόντια , και ο λαχειοπώλης στην μέση του χωριού με 25 κατοίκους πρέπει να κόψει απόδειξη. Ο πολίτης πρέπει να φεύγει και να κάνει αμέσως καταγγελία ΣΔΟΕ. Πρέπει να τσαμπουκαλευτεί ο λαός γι να έρθει η αλλαγή. 

Αυτος νομιζω το εχει προπληρωμενο (οπως ηταν, δε θυμαμαι αν αλλαξε, και οι καρτες ανανεωσης χρονου του κινητου).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αρα θεωρεις πιο λογικο, το να κανεις τον κινεζο, να περιμενεις να φτασεις στον προορισμο σου, και μετα να κανεις την κινηση να φυγεις απληρωτος, με φοβο να σου χωσει καμμια με κανα σωληνα αν ειναι και λιγο στις τρελες του, απο το να κανεις απλα μια ερωτηση...

ας με ενημερώνει εκείνος εξαρχής, όχι πχ να βλέπω ταμειακή και στο τέλος να μου λέει "ah δεν δουλεύει", που μπορεί να λέει και ψέματα για να μην δώσει απόδειξη και σε περίπτωση που απειλήσω με καταγγελία/μπάτσους να την βγάζει με το ζόρι...

Δημοσ.

Νομιζω οτι το θεμα κουρασε. Εδω μιλαμε για την υποχρεωση να ζηταμε αποδειξεις και για το αν εχουμε φορολογικη συνειδηση η οχι κτλ και ο καθενας λεει οτι του κατεβει με αποτερω σκοπο να την βγαλει τσαμπα παρα να υποστουν τις κυρωσεις οι παρανομουντες. Μεχρι και για το αν κλεβει ο ταξιτζης στο ταξιμετρο, αν η κορη του μπηκε με μεσο στο δημοσιο κτλ θα πουνε καποιοι για να δικαιολογησουν την συμπεριφορα τους. Φανταζομαι οτι με την ιδια λογικη οταν κανουν δηλωση (αν κανουν) θα δικαιολογουν την οποια φοροδιαφυγη τους λεγοντας οτι αφου με κλεβει το κρατος θα το κλεψω κι εγω κτλ.

Προσωπικα ας επιλεξει ο καθενας τον τροπο του και ας τελειωνουμε. Αλλωστε οτι και να πει κανεις αν ο αλλος ειναι κολλημενος τσαμπα χαλαει τα λογια του. Αλλα αφου ειναι τσαμπα ολα καλα, ε;

Δημοσ.

ας με ενημερώνει εκείνος εξαρχής, όχι πχ να βλέπω ταμειακή και στο τέλος να μου λέει "ah δεν δουλεύει", που μπορεί να λέει και ψέματα για να μην δώσει απόδειξη και σε περίπτωση που απειλήσω με καταγγελία/μπάτσους να την βγάζει με το ζόρι...

Μισο λεπτο, το θεμα του ταξι ξεκινησε με το αν υπαρχει καν ταμειακη (καταχωνιασμενη που δεν τη βλεπουμε), αν υπαρχει ταμειακη σε εμφανες σημειο, και την ωρα της συναλλαγης σου αρχισει τα κουλα, προφανως και βαρας πιστολια.

• Super Moderators
Δημοσ.

το να μην υπάρχεί ταμειακή δεν νομίζω ότι είναι συχνή περίπτωση, συνήθως το να μην "δουλευεί" είναι το κλασικό που ακούμε, αλλά και στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι μπαίνει στην ίδια κατηγορία το να μην έχει ταμειακή με το να ζητάς απόδειξη πριν πληρώσεις...

σαν να μου λες να checkάρω σε κάθε μαγαζί που πηγαίνω αν έχει ταμειακή μηχανή, αν δουλεύει, αν έχει χαρτί, μελάνι, τπτ άλλο?

αν δεν μπορεί να στη δώσει πρόβλημα του, να μην έβγαινε στο δρόμο, δεν με απασχολεί...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...