Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το σημείο που το ξαναπιάσαμε το θέμα για φέτος μιλάμε για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τώρα αστειότητες και ηλίθια παραδείγματα μπορεί να εκφέρει ο καθένας, απλά για να υποστηρίξει την άποψή του. 

Ο νόμος παρατέθηκε επακριβώς παραπάνω και απλά κάποιοι εκτέθηκαν. 

Εγώ λέω πάντως να μετονομάσουμε το νήμα σε μισθωτός vs επιχειρηματίας. Είναι φανερό από τις απόψεις μας το τί δουλειά κάνει ο καθένας και όσοι συνεχίζετε να μιλάτε για την υποχρέωση του πελάτη να παρακαλάει για την απόδειξη, όταν ο νόμος τον καλύπτει ξεκάθαρα, απλά κοιτάτε το συμφέρον σας (δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά pournara, γενικά μιλάω)

Δεν ειναι υποχρεωση, ειναι καθηκον ολων μας. Καπου εχουμε μπερδευτει γενικοτερα, και νομιζουμε οτι χωρις να καταγγειλουμε, χωρις να ζητησουμε αποδειξη χωρις να δειξουμε με το δαχτυλο τον κακο επιχειρηματια, ολα αυτα αυτοματα πρεπει να τα κανει το κρατος, γιατι δεν ειναι υποχρεωση μας.

Σε οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη βγαινουμε και περναμε απο 1000 κυμματα το ελληνα που δε βγαινει να το καταγγειλει, που δεν πηγε στην αστυνομια, που δεν εκανε εν τελει κατι για την ταδε παρανομια. Οταν ομως φτανουμε στο σημειο που εχουμε ολη την ευχερεια να κανουμε την διαφορα, απο το να ζητησουμε μια απλη αποδειξη, θα προτιμησουμε να μπουμε στη διαδικασια του να φυγουμε χωρις πληρωμη, με οποιαδηποτε συνεπεια, ακομη και σωματικης μας βλαβης.

Σε ένα σωρό μαγαζιά έχω πάει με ηλεκτρονικό σύστημα για τις αποδείξεις, και μια χαρά μου έφερνε αποδείξεις σε κάθε παραγγελία. Εσύ την ονομάζεις πρήξιμο, τη νόμιμη υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ξεκάθαροι νόμοι του κράτους, ο ένας που επιβάλει στον ιδιοκτήτη να μου φέρει απόδειξη σε κάθε σερβίρισμα, κι ο άλλος που μου δίνει το δικαίωμα να μην πληρώσω αν δεν μου τη φέρει, εφαρμόζω το γράμμα του νόμου και δεν πρήζω τον μαγαζάτορα με χαρτάκια (λεφτά).

Το γραμμα του νομου, σε ποιο σημειο γραφει, οτι φευγεις χωρις να πληρωσεις, μαζι με το προιον;

• Like 2
  • Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχας την ιδια απορια εχω κι εγω. Που ακριβως λεει πως φευγεις με το προιον χωρις να πληρώσεις γιατι για οσους λενε για μπαρ κτλ την ίδια ταμπελα έχουν σε ολα τα μαγαζια.

Επισης οταν σας φέρνει τα ποτα χωρις αποδειξη οποιος δεν γουσταρει ας σηκωθει να φυγει εκεινη τη στιγμη. Οχι να καταναλωσει εν γνώση του οτι το καταστημα παρανομει τα ποτα κτλ και μετα να φύγει.

Γιατι το να φυγω, να ζητησω αποδειξη,να καταγγειλω κτλ δειχνει πολιτη με συνειδηση. Το να καταναλωσω ομως τα προιοντα γνωριζοντας οτι το καταστημα παρανομει και να ερμηνευσω τον νομο οπως νομιζω είναι γυφτια. Και φυσικα το κρατος πάνω στην γυφτια καποιων παταει και αφηνει ασαφειες στον νομο ωστε να μεταθεσει το βαρος του ελεγχου απο τους μηχανισμους του στους πολίτες.

Απλα καποιοι πολίτες δεν ενδιαφερονται να βοηθησουν ωστε να υποστουν κυρωσεις οι παρανομουντες. Απλα ενδιαφερονται να την βγαλουν τσαμπα. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς.

Δημοσ.

Σε ένα σωρό μαγαζιά έχω πάει με ηλεκτρονικό σύστημα για τις αποδείξεις, και μια χαρά μου έφερνε αποδείξεις σε κάθε παραγγελία. Εσύ την ονομάζεις πρήξιμο, τη νόμιμη υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ξεκάθαροι νόμοι του κράτους, ο ένας που επιβάλει στον ιδιοκτήτη να μου φέρει απόδειξη σε κάθε σερβίρισμα, κι ο άλλος που μου δίνει το δικαίωμα να μην πληρώσω αν δεν μου τη φέρει, εφαρμόζω το γράμμα του νόμου και δεν πρήζω τον μαγαζάτορα με χαρτάκια (λεφτά).

Κανε οτι δεν καταλαβαινεις οσο γουσταρεις. Αποδειξη λαμβανεις ΜΟΝΟ οταν εχεις σκοπο να δωσεις και το αναλογο αντιτιμο που αναγραφεται επανω. Δεν την παιρνεις προκαταβολικα. Στην αρχη πραγματι ετσι ηταν και σημερα υπαρχουν αρκετα μαγαζια που ετσι λειτουργουν αλλα τελικα με τον καιρο ο τροπος αυτος "εστρωσε". Και "εστρωσε" γιατι υπηρχαν τα λαμογια που ειτε εκρυβαν αποδειξεις (μα εμεις δεν παραγγειλαμε κατι τετοιο, που ειναι η αποδειξη?) ειτε ισχυριζονταν οτι ηδη πληρωσανε αφου εχουν στην κατοχη τους την αποδειξη. 

Γι αυτο αλλωστε και ο ελεγχος πλεον δεν περναει πανω απο τα τραπεζια. Στην αρχη εβλεπες τους ανθρωπους του ΣΔΟΕ να περναν πανω απο τραπεζια σαν τα κουναβια και να μετρανε και να κοιτανε αποδειξεις. Πλεον αυτο δεν γινεται (τουλαχιστον εγω εχω να το δω απο τοτε που παρουσιαστηκε πρωτη φορα ο νομος αυτος περι παρουσιας αποδειξεων πανω στο τραπεζι). 

Θες αποδειξη πανω στο τραπεζι σου αμεσως με την παραγγελια? Βγαλε τοτε το μαρουλι εκεινη τη στιγμη και πληρωσε να τελειωνουμε. Ποιο πριν να λαβεις αποδειξη απλα δεν παιζει. 

Δημοσ.

Το γραμμα του νομου, σε ποιο σημειο γραφει, οτι φευγεις χωρις να πληρωσεις, μαζι με το προιον;

λεει οτι δεν υποχρεουμαι να πληρωσω.

δε πηρα ουτε τα ποτηρια ουτε τα τραπεζια μαζι μου

Δημοσ.

Απλα καποιοι πολίτες δεν ενδιαφερονται να βοηθησουν ωστε να υποστουν κυρωσεις οι παρανομουντες. Απλα ενδιαφερονται να την βγαλουν τσαμπα. Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς.

Είμαστε τσίπηδες τί να κάνουμε :)

Δημοσ.

Eλα ενταξει οσοι λενε τα αντιθετα μαλλον δουλευουν σε καμια καφετερια ή εχει ο θείος τους...

Δεν παιζει αλλιώς...

Δημοσ.

Απορω γιατι μερικοι προσπαθουν να δικαιολογησουν αυτους που δεν κοβουν αποδειξη... Ο νομος ειανι σαφεστατος, και εχει σαφεστατο target group.

• Like 1
Δημοσ.

Eλα ενταξει οσοι λενε τα αντιθετα μαλλον δουλευουν σε καμια καφετερια ή εχει ο θείος τους...

Δεν παιζει αλλιώς...

Φιλε το βρηκες. Για αυτο μιλαμε για ΣΔΟΕ, προστιμα κτλ. Το θεμα παντως ειναι κυριολεκτικά ο ορισμός του τσαμπα μαγκα!

Απορω γιατι μερικοι προσπαθουν να δικαιολογησουν αυτους που δεν κοβουν αποδειξη... Ο νομος ειανι σαφεστατος, και εχει σαφεστατο target group.

Φιλε ποιος δικαιολογει; Το αντιθετο λεμε. Να ζηταμε παντα απόδειξη και να μην φεύγουμε κοιτωντας την παρτυ μας.
Δημοσ.

Φιλε το βρηκες. Για αυτο μιλαμε για ΣΔΟΕ, προστιμα κτλ. Το θεμα παντως ειναι κυριολεκτικά ο ορισμός του τσαμπα μαγκα!

Φιλε ποιος δικαιολογει; Το αντιθετο λεμε. Να ζηταμε παντα απόδειξη και να μην φεύγουμε κοιτωντας την παρτυ μας.

Όταν ο ιδιοκτήτης κοιτάει κουτοπόνηρα να γλιτώσει την αποδειξη , έτσι κουτοπόνηρα θα σκέφτομαι και εγώ.

Πήγα να πλύνω το αμάξι σήμερα...Παω να πληρώσω , μου λέει το ποσο , του δίνω τα λεφτά...και περιμένω...........................................................................................................

"Α , θες και αποδειξη? " , μου λέει .....

Κατάλαβες? Αυτο το θες και αποδειξη , είναι σαν να λες "you want fries with that..."

Πολλοι ιδιοκτήτες , την κόβουνε σαν να σου κάνουνε χαρη , σαν να σου δίνουνε κάτι έξτρα , σαν να σου κάνουνε δώρο

έναν αναπτήρα ξερω γω , σαν να σου βάζουνε δωρεάν σιρόπι στο παγωτό.

Η απόδειξη δεν είναι προνόμιο , είναι δικαίωμα του καταναλωτή , και υποχρέωση του καταστηματάρχη.......!!!

Το καταλάβαμε?

Και ναι , ότι χρειαστεί να κάνω για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία θα το κάνω , και ας με λένε τσίπη μερικοι.....

Δημοσ.

λεει οτι δεν υποχρεουμαι να πληρωσω.

δε πηρα ουτε τα ποτηρια ουτε τα τραπεζια μαζι μου

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δεν έκοψες απόδειξη; Κερασμένα και με το νόμο.

Δεν παιζει αλλιώς...

Ξεκοληστε απο τις καφετεριες, ο νομος ισχυει παντου.

Δημοσ.

Ο σουβλατζης στην γειτονια μου κοβει τωρα.

Ειχε ξεχασει την παραγγελεια μου μου τα φτιαξε και σκατα, δεν εφερε αποδειξη κιολας

Του την ειπα μια μερα χοντρα και απο τοτε κλαρινο.

Απλα δεν κανω τηλ παραγγελεια γιατι θα φαω ροχαλα.

Παω απο κει που και που!

Δημοσ.

Δεν απάντησε κάποιος σε αυτό:

Δηλαδή ρε μαγκίτες όταν θα χρειαζόμαστε ταξί και θα μπαίνουμε μέσα, θα πρέπει να κοιτάμε πού έχει καταχωνιασμένη την ταμειακή (ξέρουμε πού την έχει), κι αν δεν τη δούμε να τον ρωτήσουμε αν έχει, αλλιώς να κατεβούμε;

Seriously now; Ο πελάτης θα πρέπει να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία για να μην τον θεωρήσετε τζαμπατζή και κλέφτη;

Σωπάτε ρε μάγκες...

Θα πρέπει να αναλάβουμε το ρόλο του detective;

Δημοσ.

Δεν απάντησε κάποιος σε αυτό:

Θα πρέπει να αναλάβουμε το ρόλο του detective;

Φιλε δηλαδή ρωτας κατι σοβαρο και περιμένεις απάντηση. Μολις μπεις ρωτα αν δινει αποδειξεις. Αν οχι κρατα τον αριθμο του, κανε μεταβολή και καταγγελια. Οσο για τα παρακαλια, ντετέκτιβ κτλ μια απλη ερωτηση κανετε. Απλα εδω μεσα ή κάποιοι ειναι 5 χρονων ή εχουν μυαλο 5 χρονων γιατι ειναι αδυνατο να γραφονται τετοια πραγματα απο μεγαλους ανθρωπους.

Οποιος εχει κατναλωτικη, φορολογικη συνειδηση κτλ ζηταει αποδειξη και αν δεν παρει ας φυγει αφου του το επιτρεπει ο νομος και κανει και κταγγελια για να πραξουν οι αρμοδιοι τα δεοντα.

• Super Moderators
Δημοσ.

μετά το "πάτε εκεί?" σε ελεύθερο ταξί θα ρωτάμε πλέον κι αν δίνουν απόδειξη για να περιμένουμε πάλι πόση ώρα (ανάλογα την περιοχή) για να βρούμε ταρίφα...

και γαμώ...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...