Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλαματιανά αγγούρια για τον πάτο μας.

Εγώ για άλλο προϊόν έχω ακούσει ότι φημίζεται η Καλαμάτα...

...μήπως εννοούσες «καλυβιώτικα»; :P

• Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτω τα χέρια από τα σουβλάκια μας ρε :P

Συγκεκριμένα πάντως τα σουβλάκια, έχουν φτάσει στον πάτο σε τιμές. Στην περιοχή μου βρίσκω χοιρινό με 1 ευρώ, κοτόπουλο με 1,20 (σουβλάκι εννοώ στην αθηναϊκή γλώσσα, όχι τη σαλονικιότικη :P ), και με απόδειξη κανονικότατα.

WTF, εδώ στα Σεπόλια και τα Πατήσια ακόμα 2.00+ έχει, (χωρίς απόδειξη φυσικά) για να μη πω ΒΠ που χτυπάει και 3άρια.

Άσχετο @ikaruga24 μιας και έχεις ασχοληθεί με αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μήπως έχει κανα έξτρα feature που βλέπει ότι έχω παραγγείλει π.χ.

3 φορές και να βγάζει ένδειξη να μη μου κόψει απόδειξη γιατί είμαι "έμπιστος πελάτης;" :P. Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα σουβλατζίδικα μετά τη 3η παραγγελία σταματάνε να φέρνουν απόδειξη.

Έχω βέβαια και σουβλατζίδικο που φέρνει ΠΑΝΤΑ μούφα απόδειξη (δηλαδή απο διαφορετική παραγγελία) (γιατί με έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαι πριξ@@ας).

Δημοσ.

WTF, εδώ στα Σεπόλια και τα Πατήσια ακόμα 2.00+ έχει, (χωρίς απόδειξη φυσικά) για να μη πω ΒΠ που χτυπάει και 3άρια.

Άσχετο @ikaruga24 μιας και έχεις ασχοληθεί με αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μήπως έχει κανα έξτρα feature που βλέπει ότι έχω παραγγείλει π.χ.

3 φορές και να βγάζει ένδειξη να μη μου κόψει απόδειξη γιατί είμαι "έμπιστος πελάτης;" :P. Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα σουβλατζίδικα μετά τη 3η παραγγελία σταματάνε να φέρνουν απόδειξη.

Έχω βέβαια και σουβλατζίδικο που φέρνει ΠΑΝΤΑ μούφα απόδειξη (δηλαδή απο διαφορετική παραγγελία) (γιατί με έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαι πριξ@@ας).

Πες μου οτι δεχεσαι να πληρωσεις σουβλακι πανω απο 2 ευρω :P

Εγω μεχρι 2 ευρω δινω για σουβλακι. Και φυσικα με αποδειξη παντα αμα δεν κοψουν την ζηταω εγω.Αμα δεν δωσει ακυρωνω την παραγγελια. Απλα τα πράγματα.

Δεν τσακωνεσαι απλα δεν δεχεσαι την συναλλαγη γιατι παει να στην κανει με δικους του ορους που ειναι αδικοι προς το Κρατος και την κοινωνια.Παλι εμεις θα πληρωσουμε τις φοροδιαφυγες τους + τι σε ταιζουν που δεν ξερεις και τι ειναι.

Δημοσ.

Δεν διάβασα όλο ο νήμα αλλα φαντάσου ληστεία/κλοπή σε κοσμηματοπωλείο, ο μαγαζάτορας βγαίνει και φωνάζει "ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ", και όταν ο κλέφτης συλληφθεί, να δηλώσει ότι το κατάστημα δεν του εδωσε απόδειξη...

Δημοσ.

Δεν διάβασα όλο ο νήμα αλλα φαντάσου ληστεία/κλοπή σε κοσμηματοπωλείο, ο μαγαζάτορας βγαίνει και φωνάζει "ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ", και όταν ο κλέφτης συλληφθεί, να δηλώσει ότι το κατάστημα δεν του εδωσε απόδειξη...

Σερβίρουν ποτά στα κοσμηματοπωλεία...?

Δημοσ.

Εγώ για άλλο προϊόν έχω ακούσει ότι φημίζεται η Καλαμάτα...

...μήπως εννοούσες «καλυβιώτικα»; :P

Το πιο φημισμένο προιόν της Καλαμάτας είναι οι υπάλληλοι στο υπουργείο πολιτισμού!!!!

Σε όποιο μουσείο και να πας αν αρχίσεις να τραγουδάς το σαν πας στην καλαμάτα, αρχίζουν τους χορούς σε κλάσματα.

• Like 4
Δημοσ.

Το πιστολιασμα ΕΙΝΑΙ κλοπη, απλα και ξεκαθαρα. Αν δεν φερει αποδειξη δεν εγινε και τιποτα. Τη στιγμη που θελεις να πληρωσεις και να φυγεις πρεπει να παρεις και την αποδειξη στα χερια, σε αλλη περιπτωση μπορεις να κανεις χρηση του νομου και να μην πληρωσεις. 

ΠΟΛ 1081/12.06.2009

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με Απόφαση του Υφυπουργού κ. Αντώνη  Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπάρ κλπ) υποχρεούνται από 1.7.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, ενώ παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό τη παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν από τους νόμους που υπάρχουν, κάτι κάγκουρες και λοιποί υποστηριχτές του κάθε απατεώνα/κλέφτη μαγαζάτορα?

Καλό είναι πριν αποκαλέσουν κλέφτη/τσαμπατζή/γύφτο, όποιον απλά εφαρμόζει το γράμμα του νόμου, όπου του δίνει το δικαίωμα να σηκωθεί να φύγει (αφού κατά το σερβίρισμα, δεν συμπεριέλαβε την απόδειξη λιανικής) , να μάθουν πρώτα σωστά Ελληνικά για να μπορούν να διαβάζουν τους νόμους, κι ύστερα να εκφέρουν άποψη.

• Like 9
Δημοσ.

υποχρεούνται από 1.7.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, ενώ παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό τη παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

ωραίος 

Αυτή την χρονιά έχω γυρίσει 3-4 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης (+ την Κύπρο που ζω). Πουθενά δεν τίθεται θέμα απόδειξης ακόμα και αν αγοράσεις μπουκαλάκι νερό απο ημι - πλανόδιο πακιστανικό περίπτερο.

Οι Ελληνες βεβαία πάντα μάγκες. 

Οχι ρε φίλε αφού το λέει και ο νόμος ρητά σήκω φύγε μέχρι να γίνουμε αληθινή χώρα. Οι αλλαγές για να γίνουν πρέπει να αγριεύει ο κόσμος. (είχαν αρχίσει να πετάνε και κατι αυγά σε πολιτικούς κτλ αλλά συνηθίσαμε την κατάντια και σταματήσαμε. Εγώ περίμενα να τους έχουμε κρεμάσει όλους μέχρι τώρα)

άντε να βγει και κάνας νόμος που να λέει οτι αν σου ζαλίζει κανας δημόσιος υπαλληλος τα @@ του σκάς μπουνίδι. Ευχαρίστως ξαναγυρνάω Ελλάδα τότε!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νομος ισχυει μονο για τα μπαρ-καφετεριες;

Από το σημείο που το ξαναπιάσαμε το θέμα για φέτος μιλάμε για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τώρα αστειότητες και ηλίθια παραδείγματα μπορεί να εκφέρει ο καθένας, απλά για να υποστηρίξει την άποψή του. 

Ο νόμος παρατέθηκε επακριβώς παραπάνω και απλά κάποιοι εκτέθηκαν. 

Εγώ λέω πάντως να μετονομάσουμε το νήμα σε μισθωτός vs επιχειρηματίας. Είναι φανερό από τις απόψεις μας το τί δουλειά κάνει ο καθένας και όσοι συνεχίζετε να μιλάτε για την υποχρέωση του πελάτη να παρακαλάει για την απόδειξη, όταν ο νόμος τον καλύπτει ξεκάθαρα, απλά κοιτάτε το συμφέρον σας (δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά pournara, γενικά μιλάω)

Επεξ/σία από LRoi
Δημοσ.

ΠΟΛ 1081/12.06.2009

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με Απόφαση του Υφυπουργού κ. Αντώνη  Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπάρ κλπ) υποχρεούνται από 1.7.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, ενώ παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό τη παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν από τους νόμους που υπάρχουν, κάτι κάγκουρες και λοιποί υποστηριχτές του κάθε απατεώνα/κλέφτη μαγαζάτορα?

Καλό είναι πριν αποκαλέσουν κλέφτη/τσαμπατζή/γύφτο, όποιον απλά εφαρμόζει το γράμμα του νόμου, όπου του δίνει το δικαίωμα να σηκωθεί να φύγει (αφού κατά το σερβίρισμα, δεν συμπεριέλαβε την απόδειξη λιανικής) , να μάθουν πρώτα σωστά Ελληνικά για να μπορούν να διαβάζουν τους νόμους, κι ύστερα να εκφέρουν άποψη.

Σε ηλεκτρονικα συστηματα δεν υπαρχει δελτιο παραγγελιας. Υπαρχει μονο νομιμη και παρανομη αποδειξη. Η παρανομη αποδειξη υπαρχει αφου εχει ηδη εκδοθει η νομιμη αποδειξη. Το ξαναειπαμε, ενα συστημα δεν γινεται να καταργησει μια παραγγελια ή να την εξαφανισει ή να την αλλαξει ή οτιδηποτε απο τη στιγμη που χτυπηθηκε κανονικα. 

Γι αυτο και σε μαγαζια που διαθετουν τετοια συστηματα δεν βλεπεις ελεγχους του ΣΔΟΕ να κυκλοφορουν σαν κουναβια πανω απο τα τραπεζια. Ειναι δεδομενο οτι δεν βγαινει τιποτα πανω σε κανενα τραπεζι πριν χτυπηθει η αποδειξη (με χαρτι ή χωρις χαρτι). Οτι ελεγχο γουσταρει να κανει το ΣΔΟΕ το κανει ηλεκτρονικα αμεσα και ευκολα μεσα απο το συστημα του καταστηματος που πηγαν για ελεγχο. 

Απλα δεν ειναι απαραιτητη η παρουσια σωνει και καλα του αποκοματος πανω στο τραπεζι. Η αποδειξη βγαινει ετσι και αλλιως με -καθε- πωληση και -καθε- σερβιρισμα. Ο πελατης απλα στο τελος θα λαβει ενα και μονο αποκομα απο το τελικο συνολο. Δεν χρειαζεται να σε πρηζει ο αλλος με χαρτακια καθε λιγο και λιγακι. 

Δημοσ.

Απλα δεν ειναι απαραιτητη η παρουσια σωνει και καλα του αποκοματος πανω στο τραπεζι. Η αποδειξη βγαινει ετσι και αλλιως με -καθε- πωληση και -καθε- σερβιρισμα. Ο πελατης απλα στο τελος θα λαβει ενα και μονο αποκομα απο το τελικο συνολο. Δεν χρειαζεται να σε πρηζει ο αλλος με χαρτακια καθε λιγο και λιγακι. 

Σε ένα σωρό μαγαζιά έχω πάει με ηλεκτρονικό σύστημα για τις αποδείξεις, και μια χαρά μου έφερνε αποδείξεις σε κάθε παραγγελία. Εσύ την ονομάζεις πρήξιμο, τη νόμιμη υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ξεκάθαροι νόμοι του κράτους, ο ένας που επιβάλει στον ιδιοκτήτη να μου φέρει απόδειξη σε κάθε σερβίρισμα, κι ο άλλος που μου δίνει το δικαίωμα να μην πληρώσω αν δεν μου τη φέρει, εφαρμόζω το γράμμα του νόμου και δεν πρήζω τον μαγαζάτορα με χαρτάκια (λεφτά).

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...