aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Λετε παλαβομαρες... Βερολινο σε ενα καμεναδικο club με πολλα stages επαιρνες heineken και το φρικίο* πισω στο μπαρ εκοβε αποδειξη... ΤΕΛΟΣ. Πελατης και προσωπικο μαγαζιου 1-1, good deal πως το λενε... Τωρα τι λετε ζητησει, δεν ζητήσει, παρακλεσεις, φυγεις, μείνεις κτλπ ειναι μπουρδες. Παιρνω κατι και οταν το πληρωνω θελω και το παραστατικο αποδειξης... *Δεν μου φταει ο ανθρωπος λογω εμφανισης απλα φαντασου εναν με κουστουμακι που αρνειται να σου κοψει αποδειξη και το "φρικιό" που μπορουσε να το παίξει αναρχας κανει κανονικα την δουλεία του.
MovingShadow Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ωραια τα λετε αλλα δυστηχως στην ελλαδα επικρατει ο νομος της ζουγκλας εδω ο αλλος του εκλεισαν το μαγαζι και το ανοιξε μονο τους, ο αλλος δεν πληρωσε και τον εσπασαν στο ξυλο. https://www.youtube.com/watch?v=9HaJM2PRMW8 Εγω προσωπικα απλα δεν ξαναπαω σε αυτο το μαγαζι. Θα τους το είχα κλέισει . σου μιλάω ειλικρινα..... ΔΕν καταλαβα δηλαδή , ζητάς οσα δικαιουσαι και τρώς ξύλο? ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ? Αν είναι να φοβόμαστε τον εκαστοτε μπράβο , συγχαρητήρια σε όλους μας , μας αξίζει να παθαίνουμε ότι παθαίνουμε. Και ειδικά στην Κομοτηνη , πέφτει πολύ κλοπή στο φοιτηταριο....!!! Ο καθε αρχίδης στρουγκανοβλαχος ανοίγει μια τρύπα , σκάνε όλοι οι φοιτητές , βγάζει τα κερατά του , και δεν δινει και αποδειξη...πολύ ωραία...!!! Καλα μιλαμε για λογικη κουκουρουκου. Απο ποτε το να ζητησεις την αποδειξη αν δεν στη φερει ειναι παρακαλια κτλ; Απλα κανεις το λογικο. Τωρα αν καποιοι ψαχνουν δικαιολογίες για να μην πληρωσουν ή απλα το παίζουν τσαμπα μαγκες σε ενα site ειναι αλλο θεμα. Οταν ομως καποιον απο εσας θα τον στριμωξουν σε καμια γωνια τα "καλα παιδια της νυχτας" που ειναι κυκλωμα, που εχουν προστασια οπως λετε κτλ να δω τι παρακαλια θα πέσουν. Για αντι να κανετε το λογικο (να ζητησετε αποδειξη, να κανετε καταγγελια κτλ) το παίζετε μαγκες του πληκτρολογιου επικαλουμενοι μια χαζοδιαταξη που σκοπο εχει να δημιουργήσει περισσότερα προβληματα απο οσα θα λυσει. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου , εσύ που είσαι μάγκας της πιάτσας , και όχι του πληκτρολογίου , μου λες να φοβάμαι έναν μαλάκα που τρώει κρεατίνες , και να αφήνω να με κλέβουνε. Ελλας Ελλήνων Μπράβων Η πινακίδα λέει ξεκάθαρα κάτι, αλλά εσύ το παραφράζεις. Σίγουρα δεν λέει να παρακαλάς για να σου δώσουν απόδειξη, αλλά ούτε σου απαγορεύει κιόλας να τη ζητήσεις. Ίσα ίσα, αυτό που ενδιαφέρει το κράτος(και ειδικότερα το σκεπτικό του νομοθέτη) είναι να κόβονται αποδείξεις για να εισπράττει φόρους το κράτος, και όχι να τρώνε πιστολιές οι καταστηματάρχες. Επίσης αυτή η αγορανομική διάταξη ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων και καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Δεν έγινε μόνο για εστιατόρια-καφέ στα οποία είναι υποχρεωμένοι να σου φέρνουν την απόδειξη κάθε φορά που σου σερβίρουν κάτι. Ισχύει ακόμα και για περίπτερα πχ. Φαντάσου να ζητήσει ο πελάτης στο περίπτερο ένα πακέτο τσιγάρα, και μόλις το πάρει να κάνει μεταβολή και να φύγει επειδή δεν του έδωσε απόδειξη... αυτό θεωρείται κλοπή. Οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας πάντως συνιστούν στα μέλη τους να βάζουν και δεύτερη πινακίδα δίπλα στη "Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ" που να λέει "ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ". Κάπως έτσι δηλαδή: Με δεδομένο ότι και οι δύο παραπάνω νόμοι ισχύουν, ο MovingShadow βάσει όσων περιέγραψε έχει διαπράξει κλοπή ή όχι? Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν μια τέτοια περίπτωση έφτανε στα δικαστήρια! Εγώ προσωπικά πάντως σε περίπτωση που δεν μου φέρουν απόδειξη σε καφέ-εστιατόρια τη ζητάω, αν ούτε τότε τη φέρουν(κάτι που πρακτικά δεν γίνεται ποτέ), μόνο τότε θα σηκωθώ να φύγω χωρίς να πληρώσω. Το να σηκωθώ να φύγω χωρίς να πληρώσω ενώ δεν την έχω ζητήσει καν, το θεωρώ κλοπή. Σεβαστή η γνώμη σου , αλλά όπως βλέπεις , υπάρχει νομικό κενό..... Είναι σαν αυτό που έλεγε ο Πανούσης ( και καλα στην μάνα του) : " μάνα μπες μεσα στην κάλπη και κάτσε 3 ώρες μέσα...δεν μπορούνε να σε βγάλουνε...αναποφάσιστη...!! " Οταν λοιπόν , δεν μου φέρνουνε απόδειξη , τί είναι? Είναι κερασμένα....? Απο την άλλη , όταν δεν πληρώσω τί θεωρείται? Κλοπή? Γενικά , αν δεν ολοκληρωθεί to transaction Φερε Αποδειξη- Πληρώνω , ποιος είναι ο κλέφτης , ο καταναλωτής , ή ο μαγαζάτορας?
Gsoux Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Ναι βλεπαμε και τους ελεγτες για τα πειρατικα CD και κασσετες απο τα παλια. Ερχοντουσαν μεσα στα καταστηματα και απαιτουσαν ενα "μικρο" ποσο για να μην σε γραψουν (και ετσι να πληρωσεις τουλαχιστον το τριπλασιο). Οχι, οχι και παλι οχι. Δεχομαστε οτι ο μαγαζατορας ειναι υποχρεωμενος να εκδοσει αποδειξη για το προιον που πουλησε και ο πελατης ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει για το προιον που καταναλωσε. Οτιδηποτε ξεφευγει απο τα παραπανω τοτε μιλαει ο νομος διαφορετικα ή ο "νομος" της νυχτας αναλογα το μαγαζι/στεκι που θα πεσετε. Κανεις λαθος! Αυτο που δεχομαστε ειναι οτι ο μαγαζατορας ειναι υποχρεωμενος να εκδοσει αποδειξη κακ ο πελατης ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει για προιον που καταναλωσε και δεν εχει την αποδειξη του στο τραπεζι του. Βασικα ειτε επειδη σε συμφερει ειτε επειδη δε σου κοβει δεν καταλαβαινεις οτι η αποδειξη ερχεται με την παραγγελια! Δε ρωταω τον σερβιτορο ποσο κανει να πληρωσω. Τ βλεπω πανω στην αποδειξη και πληρωνω. Και στον επομε ο γυρο αλλη αποδειξη. Ετσι ειναι το σωστο. Και αν καποιος φυγει χωρις να πληρωσει και εσυ εχεις κοψει ηδη αποδειξη, ε τι να κανουμε καθε δουλια εχει κ τα ρισκα της 1
chill Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Η διάφορα με τον Γερμανό στο Βερολίνο που κόβει την απόδειξη είναι ότι ξέρει πως ο ΦΠΑ που θα καταλάβει θα παει και σε αυτόν. Εδώ δίνουμε, δίνουμε και το μόνο που παίρνουμε ως αντάλλαγμα είναι Καλαματιανά αγγούρια για τον πάτο μας. 2
Gsoux Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Οταν λοιπόν , δεν μου φέρνουνε απόδειξη , τί είναι? Είναι κερασμένα....? Απο την άλλη , όταν δεν πληρώσω τί θεωρείται? Κλοπή? Γενικά , αν δεν ολοκληρωθεί to transaction Φερε Αποδειξη- Πληρώνω , ποιος είναι ο κλέφτης , ο καταναλωτής , ή ο μαγαζάτορας? Ειπαμε τα πραγματα ειναι απλα. Οτα αγοραζεις οτιδηποτε πρωτα εκδιδεται η αποδειξη και μετα πληρωνεις αφου δεις τι ποσο γραφει πανω
oallosmoueautos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Εγω παντως θελω να κλεισουν ολα τα σουβλατζιδικα, τα μικρομαγαζα και οι ταβερνες και να ανοιξουν αλυσιδες πολυκαταστηματων και στην διασκεδαση.. Μιλαμε ολοι αυτοι οι φραγκοφονιαδες δεν παλευονται.. Απορω πως μπορειτε και πηγαινετε σε τετοια μαγαζια..
gpgalanis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 @MovingShadow. Φιλε προφανώς απο οσα γραφεις αλλα διαβαζεις και αλλα καταλαβαινεις. Αν θες να εισαι σωστος και οχι εξυπνακιας παραθυρακιας (εκ του παραθυρου του νόμου) ζητας αποδειξη (ουτε παρακαλια ουτε τιποτα) και αν δεν στην φερουν ενημερωνεις οτι βασει νομου θα φυγεις χωρις να πληρωσεις ή απλα καλεις το ΣΔΟΕ. Αλλωστε εσυ που ψηνεσαι για κινημα κτλ σε ενδιαφερει το καλο του κρατους, του συνολου κτλ ή της τσεπης σου; Το να φυγεις χωρις να ζητησεις αποδειξη, να ενημερώσεις και φυσικα να πληρωσεις ειναι κλοπη και οταν μαγκια στην μαγκια θα στην πεσουν ελα να τα ξαναπουμε. Εγω προσωπικα παντα ζηταω αποδειξη και παντα μου φερνουν εστω και αν καποιες φορες λιγο στραβωμενοι. Αρα ποιος κανει περισσότερο καλο; Οσοι ζητανε αποδειξη και επιμενουν ή οσοι την κανουν; Γιατι οπως σου ειπα ειναι αλλο να κανω κίνημα για το ευρυτερο καλο και αλλο για την τσεπη μου.
pournaras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Θα τους το είχα κλέισει . σου μιλάω ειλικρινα..... ΔΕν καταλαβα δηλαδή , ζητάς οσα δικαιουσαι και τρώς ξύλο? ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ? Αν είναι να φοβόμαστε τον εκαστοτε μπράβο , συγχαρητήρια σε όλους μας , μας αξίζει να παθαίνουμε ότι παθαίνουμε. Και ειδικά στην Κομοτηνη , πέφτει πολύ κλοπή στο φοιτηταριο....!!! Ο καθε αρχίδης στρουγκανοβλαχος ανοίγει μια τρύπα , σκάνε όλοι οι φοιτητές , βγάζει τα κερατά του , και δεν δινει και αποδειξη...πολύ ωραία...!!! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου , εσύ που είσαι μάγκας της πιάτσας , και όχι του πληκτρολογίου , μου λες να φοβάμαι έναν μαλάκα που τρώει κρεατίνες , και να αφήνω να με κλέβουνε. Ελλας Ελλήνων Μπράβων Σεβαστή η γνώμη σου , αλλά όπως βλέπεις , υπάρχει νομικό κενό..... Είναι σαν αυτό που έλεγε ο Πανούσης ( και καλα στην μάνα του) : " μάνα μπες μεσα στην κάλπη και κάτσε 3 ώρες μέσα...δεν μπορούνε να σε βγάλουνε...αναποφάσιστη...!! " Οταν λοιπόν , δεν μου φέρνουνε απόδειξη , τί είναι? Είναι κερασμένα....? Απο την άλλη , όταν δεν πληρώσω τί θεωρείται? Κλοπή? Γενικά , αν δεν ολοκληρωθεί to transaction Φερε Αποδειξη- Πληρώνω , ποιος είναι ο κλέφτης , ο καταναλωτής , ή ο μαγαζάτορας? Αν δεν ολοκληρωθει το trancaction με ποια λογικη ενα προιον που δε σου ανηκει ακομη, καθεσαι και το καταναλωνεις για 1-2 ωρες, και μετα αποφασιζεις οτι δεν ολοκληρωθηκε το transaction; Την ωρα που δεν ολοκληρωνεται το transaction απο τη δικη του μερια, δεν πρεπει να του το πεις; Θα κατσεις αμετοχος διοτι το κρατος εχει την ευθυνη; 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Κανεις λαθος! Αυτο που δεχομαστε ειναι οτι ο μαγαζατορας ειναι υποχρεωμενος να εκδοσει αποδειξη κακ ο πελατης ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει για προιον που καταναλωσε και δεν εχει την αποδειξη του στο τραπεζι του. Βασικα ειτε επειδη σε συμφερει ειτε επειδη δε σου κοβει δεν καταλαβαινεις οτι η αποδειξη ερχεται με την παραγγελια! Δε ρωταω τον σερβιτορο ποσο κανει να πληρωσω. Τ βλεπω πανω στην αποδειξη και πληρωνω. Και στον επομε ο γυρο αλλη αποδειξη. Ετσι ειναι το σωστο. Και αν καποιος φυγει χωρις να πληρωσει και εσυ εχεις κοψει ηδη αποδειξη, ε τι να κανουμε καθε δουλια εχει κ τα ρισκα της Το ζητημα εχει ηδη ξεκαθαριστει. Οσοι διαθετουν ηλεκτρονικο συστημα αποδειξεων (δεν ειναι λιγοι) δεν ειναι απαραιτητο να εκτυπωνουν αμεσως την αποδειξη. Προσεξε τι ειπα, εκτυπωνουν. Η αποδειξη εχει ηδη κοπει ηλεκτρονικα απλα δεν την εχεις εσυ στα χερια σου μεχρι να θελησεις να φυγεις. Οταν θα ερθει η ωρα σου θα σου φερουν ενα και μονο χαρτακι με ολα τα προιοντα τα οποια αγορασες και το τελικο συνολο που πρεπει να πληρωσεις. Τοσο απλα, απο εκει και περα καντε το εσεις οσο δυσκολο θελετε. 1
MovingShadow Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Οι αποψεις διιστανται , χαιρομαι για αυτο , αυτό σημαίνει ότι ακόμα είμαστε σκεπτόμενα άτομα. Τελικά το πιστόλιασμα είναι κλοπή? Να ξέρω κιολας.... Τελικά όταν δεν φέρνουνε αποδειξη τί κάνουμε? Την ζητάμε επίμονα? Απειλούμε ότι δεν πληρώνουμε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 deja vu topic... 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Το πιστολιασμα ΕΙΝΑΙ κλοπη, απλα και ξεκαθαρα. Αν δεν φερει αποδειξη δεν εγινε και τιποτα. Τη στιγμη που θελεις να πληρωσεις και να φυγεις πρεπει να παρεις και την αποδειξη στα χερια, σε αλλη περιπτωση μπορεις να κανεις χρηση του νομου και να μην πληρωσεις.
phanispal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δηλαδή ρε μαγκίτες όταν θα χρειαζόμαστε ταξί και θα μπαίνουμε μέσα, θα πρέπει να κοιτάμε πού έχει καταχωνιασμένη την ταμειακή (ξέρουμε πού την έχει), κι αν δεν τη δούμε να τον ρωτήσουμε αν έχει, αλλιώς να κατεβούμε; Seriously now; Ο πελάτης θα πρέπει να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία για να μην τον θεωρήσετε τζαμπατζή και κλέφτη; Σωπάτε ρε μάγκες...
παπι Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Το ζητημα εχει ηδη ξεκαθαριστει. Οσοι διαθετουν ηλεκτρονικο συστημα αποδειξεων (δεν ειναι λιγοι) δεν ειναι απαραιτητο να εκτυπωνουν αμεσως την αποδειξη. Προσεξε τι ειπα, εκτυπωνουν. Η αποδειξη εχει ηδη κοπει ηλεκτρονικα απλα δεν την εχεις εσυ στα χερια σου μεχρι να θελησεις να φυγεις. Οταν θα ερθει η ωρα σου θα σου φερουν ενα και μονο χαρτακι με ολα τα προιοντα τα οποια αγορασες και το τελικο συνολο που πρεπει να πληρωσεις. Τοσο απλα, απο εκει και περα καντε το εσεις οσο δυσκολο θελετε. Σε τετοιο συστημα δουλευω και σου λεω πως δεν ισχυει. Δεν μπορεις να εχεις "ανοικτη" αποδειξη, μπορεις να εχεις μονο ανοικτη παραγγελια. Οταν "κλεισεις" (πληρωμη) την παραγγελια τοτε δημιουργειται ο εαφδσσ ο οποιος περιεχει τον αριθμο των παραγγελιων της ημερα και του μηνα(στα τονιζω αυτα διοτι αυτα ειναι που δεν επιτρεπουν να υπαρχει "κομμενη" αποδειξη)
tolis_01 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2013 Εγω παντως θελω να κλεισουν ολα τα σουβλατζιδικα Κάτω τα χέρια από τα σουβλάκια μας ρε Συγκεκριμένα πάντως τα σουβλάκια, έχουν φτάσει στον πάτο σε τιμές. Στην περιοχή μου βρίσκω χοιρινό με 1 ευρώ, κοτόπουλο με 1,20 (σουβλάκι εννοώ στην αθηναϊκή γλώσσα, όχι τη σαλονικιότικη ), και με απόδειξη κανονικότατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα