FireFoxGr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Ποσό που διαθέτουμε : 1900 - 2000€ Χρήση υπολογιστή : Development, VM, Επεξεργασία βίντεο, Games, ταινίες Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Visual Studio, SQL Server, Hyper-V (ισως), Adobe Premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αδιάφορο Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να το στήνεις μόνος σου; Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι Θέλω να κινηθώ στα παρακάτω: CPU: Intel i7 3770Κ (ή εναλλακτικά ο 3960 αλλά νομίζω είναι υπερβολή) MOBO: Gigabyte GA-Z77X-UD5H (ή -εναλλακτικά πάλι- Asus P9X79, X79) RAM: Corsair Vengeance 2x 8GB, DDR3-1866 GPU: Gigabyte 7870 2gb (ή -λόγω της παρακάτω οθόνης- κάποια μεγαλύτερη – ιδέες; ) PSU: Corsair AX850 Gold - 850 Watt Monitor: DELL U2713 SSD: Samsung 840 Pro 256gb Κουτί: Ένα normal χωρίς υπερβολές που να είναι πρακτικό στα βάλε-βγάλε (μια σκέψη θα ήταν ίσως στο μέλλον υδρόψυξη για ησυχία). Έχω 4 δίσκους +1 ο SSD. Κάτι που με απασχολεί είναι κατά πόσο είναι future-proof το συγκεκριμένο socket. Δεν με ενδιαφέρει το overclocking (αν και κάποια στιγμή θα δοκιμαστεί). Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!
atropa Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 @Red Devil... δεν πρόσφερες κατι καλλίτερο απο της επιλογές που έχει κάνει είδη ο φίλος παραπάνω.. και ίσα ίσα που διάλεξες και μακράν χειρότερη οθόνη. πιστεύω πώς το τροφοδοτικό ειναι overkill εκτός και αν εχεις βλέψεις για crossfire/sli μελλοντικά. (πραμα που φενεται λογικο ειδικα στο μελλον με την 27" dell) σε γενικες γραμμες σε βλεπω μια χαρα με τη συνθεση σου.
FireFoxGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 @Red Devil: Ευχαριστώ για την απάντηση! Υπάρχουν δυο προβλήματα με αυτή την σύνθεση: Η κάρτα γραφικών είναι πολύ ακριβή και δεν βρίσκω λόγο να δώσω τόσα λεφτά ενώ μπορώ να κάνω πολύ καλά την δουλειά κι έτσι Δεύτερον έχω δυστυχώς κακό παρελθόν με τις μητρικές της MSI οπότε δεν θέλω να κινηθώ σε αυτή την μάρκα. πιστεύω πώς το τροφοδοτικό ειναι overkill εκτός και αν εχεις βλέψεις για crossfire/sli μελλοντικά. (πραμα που φενεται λογικο ειδικα στο μελλον με την 27" dell) Τι τροφοδοτικό θα πρότεινες; Για CF προς το παρόν δεν σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω στο μέλλον. Δεν θα 'αντέχει' σε τέτοιες αναλύσεις η 7870;
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Ποσό που διαθέτουμε : 1900 - 2000€ Χρήση υπολογιστή : Development, VM, Επεξεργασία βίντεο, Games, ταινίες Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Visual Studio, SQL Server, Hyper-V (ισως), Adobe Premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αδιάφορο Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να το στήνεις μόνος σου; Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι Θέλω να κινηθώ στα παρακάτω: CPU: Intel i7 3770Κ (ή εναλλακτικά ο 3960 αλλά νομίζω είναι υπερβολή) MOBO: Gigabyte GA-Z77X-UD5H (ή -εναλλακτικά πάλι- Asus P9X79, X79) RAM: Corsair Vengeance 2x 8GB, DDR3-1866 GPU: Gigabyte 7870 2gb (ή -λόγω της παρακάτω οθόνης- κάποια μεγαλύτερη – ιδέες; ) PSU: Corsair AX850 Gold - 850 Watt Monitor: DELL U2713 SSD: Samsung 840 Pro 256gb Κουτί: Ένα normal χωρίς υπερβολές που να είναι πρακτικό στα βάλε-βγάλε (μια σκέψη θα ήταν ίσως στο μέλλον υδρόψυξη για ησυχία). Έχω 4 δίσκους +1 ο SSD. Κάτι που με απασχολεί είναι κατά πόσο είναι future-proof το συγκεκριμένο socket. Δεν με ενδιαφέρει το overclocking (αν και κάποια στιγμή θα δοκιμαστεί). Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια! Ένα Corsair κουτί κ μια υδροψυξη Corsair να έχεις όλη την συμβατότητα,και εγώ θα προτείνω nVidia GTX 670 και ανέβα μνήμη 16GB Gskill 1600 δεν χρειάζεσαι παραπάνω,ενώ είσαι έτοιμος στα υπόλοιπα.
ninos30 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εγώ θα σου πω, ότι ο "δρόμος" που θα πάρεις στους επεξεργαστές/VGAs εξαρτάται από το πόσο επαγγελματική είναι η ενασχόλησή σου με το Video-editing και πόσο απαιτητικά θα είναι τα παιχνίδια που θα παίζεις. Αν πρόκειται για ενασχόληση ως χόμπυ, ο 2011 είναι overkill. Αν πρόκειται να βγάλεις χρήματα από αυτό και ισχύει το ρητό "Ο χρόνος είναι χρήμα" θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Επίσης 7870 και 2560 ανάλυση με Battlefield3-full settings, θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα... Θα έλεγα 7950/660Τι ως minimum. Για το PSU. Αν το Modular (full-modular στην περίπτωση του ΑΧ) δεν είναι το προαπαιτούμενο, μία λύση (για 7970CF) θα ήταν αυτή: Antec HCG-900. Για 7870CF θα ήσουν άνετος και με ένα PSU ίσως και 650αρι, αλλά καλύτερα να βλέπεις πάντα κάτι μεγαλύτερο, πχ TT Toughpower XT-775 (link2) είναι και Modular (το πιθανότερο θα σηκώνει και αυτό CF7970). Τέλος πάλι πιστεύω πως η UD5h είναι υπερβολική (άριστη παρ' όλα αυτά). Η UD3h θα σε καλύψει στα ΠΑΝΤΑ και κλοκάρει σαν τρελή. Aν θα καταλήξεις φυσικά σε socket 1155. Για τα socket που ρωτάς, το 1155 αντικαθίσταται του χρόνου από το 1150 και τους Haswell επεξεργαστές. Το 2011 θα αντέξει μια γενιά ακόμα και θα πάρει τους Ivy-Bridge-E. Δες το roadmap της Intel:
FireFoxGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ένα Corsair κουτί κ μια υδροψυξη Corsair να έχεις όλη την συμβατότητα,και εγώ θα προτείνω nVidia GTX 670 και ανέβα μνήμη 16GB Gskill 1600 δεν χρειάζεσαι παραπάνω,ενώ είσαι έτοιμος στα υπόλοιπα. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο κουτί Corsair να προτείνεις; Εγώ θα σου πω, ότι ο "δρόμος" που θα πάρεις στους επεξεργαστές/VGAs εξαρτάται από το πόσο επαγγελματική είναι η ενασχόλησή σου με το Video-editing και πόσο απαιτητικά θα είναι τα παιχνίδια που θα παίζεις. Αν πρόκειται για ενασχόληση ως χόμπυ, ο 2011 είναι overkill. Αν πρόκειται να βγάλεις χρήματα από αυτό και ισχύει το ρητό "Ο χρόνος είναι χρήμα" θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Επίσης 7870 και 2560 ανάλυση με Battlefield3-full settings, θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα... Θα έλεγα 7950/660Τι ως minimum. Για το PSU. Αν το Modular (full-modular στην περίπτωση του ΑΧ) δεν είναι το προαπαιτούμενο, μία λύση (για 7970CF) θα ήταν αυτή: Antec HCG-900. Για 7870CF θα ήσουν άνετος και με ένα PSU ίσως και 650αρι, αλλά καλύτερα να βλέπεις πάντα κάτι μεγαλύτερο, πχ TT Toughpower XT-775 (link2) είναι και Modular (το πιθανότερο θα σηκώνει και αυτό CF7970). Τέλος πάλι πιστεύω πως η UD5h είναι υπερβολική (άριστη παρ' όλα αυτά). Η UD3h θα σε καλύψει στα ΠΑΝΤΑ και κλοκάρει σαν τρελή. Aν θα καταλήξεις φυσικά σε socket 1155. Για τα socket που ρωτάς, το 1155 αντικαθίσταται του χρόνου από το 1150 και τους Haswell επεξεργαστές. Το 2011 θα αντέξει μια γενιά ακόμα και θα πάρει τους Ivy-Bridge-E. Δες το roadmap της Intel: Απο την αρχή πίστευα ότι CPU se 2011 είναι overkill όπως λες και τώρα απλά επιβεβαιώνομαι. Θέλω το pc να είναι αρκετά δυνατό αλλά όχι υπερβολικό με άσκοπες σπατάλες χρημάτων χωρίς ουσία. To 1155 είναι αρκετά καλό αλλά δεν έχει μέλλον απ' ότι βλέπω (τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια). Είναι όμως η καλύτερη επιλογή για τώρα, οπότε δεν βλέπω άλλο ενδεχόμενο. Οι απαιτήσεις σε games πιστεύω είναι νορμαλ προς υψηλές. Θέλω δηλαδή να παίζω με καλά γραφικά αλλά δεν με πειράζει να μην είναι όλα τέρμα (πχ το ΑΑ off). Αν είναι όμως να παίζουν σε 2560 με 20-25FPS καλύτερα να κινηθώ σε κάτι καλύτερο. Το ερώτημα είναι: 7870 τώρα και να κάνω CF μετά ή να πάρω κάτι καλό κατευθείαν; Το PSU δεν χρειάζεται να είναι modular απαραίτητα αλλά θέλω γενικά να είναι συμμαζεμένη η κατάσταση στο κουτί, ειδικά αν θέλω να κάνω watercooling αργότερα. Για την mobo έχεις δίκιο, θα το σκεφτώ. Η διαφορά στην τιμή είναι όντως αισθητή.
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όλα σε "χωράνε" από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου κ διάθεσης χρημάτων γι'αυτο δεν έγινα συγκεκριμένος.. Εδώ όλα > http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia/m/698/Corsair.html Εδώ αυτό που μου αρέσει εμένα. > http://www.msystems.gr/index.php?category=1224&product=13167
FireFoxGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όλα σε "χωράνε" από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου κ διάθεσης χρημάτων γι'αυτο δεν έγινα συγκεκριμένος.. Εδώ όλα > http://www.skroutz.g...98/Corsair.html Εδώ αυτό που μου αρέσει εμένα. > http://www.msystems....4&product=13167 Αναφέρθηκες σε watercooling γι αυτό ρώτησα. Τα κουτιά της Corsair φαίνονται πολύ καλά, βασικά είμαι ανάμεσα σε corsair και Fractal Design. Απλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με το θέμα του watercooling και δεν ξέρω πόσο χώρο χρειάζομαι μέσα στο κουτί
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Φαντάζομαι θα πας σε κάτι αντίστοιχο έτοιμο, Η60 Η80 οπότε είσαι οκ σε κάθε περίπτωση. http://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling/m/698/Corsair.html
ninos30 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Η60-80 και τα αντίστοιχα Antec kohler χωράνε σε όλα τα "καλά κουτιά". Από Η100 και custom αρχίζεις να προβληματίζεσαι. To R4 δεν παίρνει την Η100 http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/fractal_designs_r4_review/1
hitman 21 original Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 γιατι δεν περιμενεις μεχρι τον απριλιο που θα βγει η νεα γενια οπως αναφερει και ο νινος πιο πανω?
XMorsX Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Έχεις κάποιο συγκεκριμένο κουτί Corsair να προτείνεις; Αναλογα με το budget, http://www.visionstu...?id=25109&cat=1 http://www.skroutz.g...se=Corsair 500R Επισης για GPU θα προτεινα να μην ξεκινησεις με CF, ειναι καλυτερα αν το χρησιμοποιήσεις για μελλοντικη αναβαθμιση και επιπλεον δεn ειναι σπανια προβληματα συμβατοτητας με παιχνιδια. Θα προτεινα την 7970 η οποια βρισκεται σε πολυ φιλικοτερη τιμη απο την 680 και συνηθως αποδιδει καλύτερα απο την 670 στην native αναλυση της 27" Dell. Απο visionstudio: http://www.visionstu...?id=29728&cat=5 Απο specialprice: http://www.specialpr...=25537&catid=48 Προσωπικα προτιμω την Gigabyte.
FireFoxGr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Φαντάζομαι θα πας σε κάτι αντίστοιχο έτοιμο, Η60 Η80 οπότε είσαι οκ σε κάθε περίπτωση. Σε κάτι τέτοιο ναι. Υπάρχουν τέτοια ωραία και για GPU; γιατι δεν περιμενεις μεχρι τον απριλιο που θα βγει η νεα γενια οπως αναφερει και ο νινος πιο πανω? Γιατί δυστυχώς δεν έχω υπολογιστή... Επισης για GPU θα προτεινα να μην ξεκινησεις με CF, ειναι καλυτερα αν το χρησιμοποιήσεις για μελλοντικη αναβαθμιση και επιπλεον δεn ειναι σπανια προβληματα συμβατοτητας με παιχνιδια. Θα προτεινα την 7970 η οποια βρισκεται σε πολυ φιλικοτερη τιμη απο την 680 και συνηθως αποδιδει καλύτερα απο την 670 στην native αναλυση της 27" Dell. Μια κάρτα για αρχή είναι καλή λύση αλλά όχι τόσο δυνατή καθώς μετά ο συντελεστής χρήματα/απόδοση μεγαλώνει πολύ. Πιστεύω το καλύτερο θα ηταν ίσως μια 7950. Η καινούργια γενιά πότε εμφανίζεται; (8xxx)
XMorsX Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μια κάρτα για αρχή είναι καλή λύση αλλά όχι τόσο δυνατή καθώς μετά ο συντελεστής χρήματα/απόδοση μεγαλώνει πολύ. Πιστεύω το καλύτερο θα ηταν ίσως μια 7950. Η καινούργια γενιά πότε εμφανίζεται; (8xxx) Στην αναλυση αυτη ο συντελεστης κοστος-αποδοση δεν ειναι ασχημος, και με την 7950 θα βολευτεις αλλα να εισαι σιγουρος οτι με την 7970 οι επιδοσεις σου θα ειναι πολυ ανωτερες. Ειδικα αν εισαι απαιτητικος με την ποιοτητα εικονας στα games στη native αναλυση η 7970 εναι μονοδρομος. Για να καταλαβεις ακομη και με τη 7970 απαιτητικα games όπως το metro 2033 αλλα και άλλα δεν μπορεις να τα βαλεις στο max, χρειαζεσαι CF. Γι αυτο η 7950 μου φαινεται λιγη για αυτη την αναλυση. Και η τιμη της 7970 ειναι αρκετα συμφερουσα, αν την συγκρινεις με την, κατα λιγο μονο, ανώτερή της 680, η οποια κοστιζει τουλαχιστον 100 ευρω πανω. Η καινουρια γενια εχει μελλον ακομη (2013+) και δεν προκειται να επιφερει καποια ριζοσπαστικη αλλαγη (+15% επιδόσεις πανω περιπου) οποτε μην τη σκεφτεσαι αν σκοπευεις να αγορασεις pc τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα