Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Θελω να να κανω μια σελιδα htm οπου θα εχει 360,000 λεξεις σε καθετη παραταξη (η μια κατω απο την αλλη). Προσπαθωντας να αντιγραψω ολες τις λεξεις αυτες εμφανιζονται οριζοντιως σε σειρες. Πως μπορω να δωσω εναν κωδικα να εμφανιζονται καθετα οι λεξεις?

Οποιος μπορει ας με βοηθησει

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ο βρόμικος τρόπος είναι να κάνεις επικόλληση ένα <br> (break line) μετά από κάθε λέξη.

Αν της έχεις έτοιμες σε κείμενο της λέξεις μπορείς να της περάσεις με το <pre> (Preformatted) π.χ.

><pre>
εδώ
οι
λέξεις
.
.
.
όσες
και
να
είναι
</pre>

Αν έχεις μόνο αυτά που έγραψες τότε πέρνα τα σε κειμενογράφο να σου τα κάνει λέξει ανά σειρά.

• Like 1
Δημοσ.

Το <br> μετά από κάθε λέξη δε θα το έλεγα βρώμικο, θα το έλεγα ο,τι πρέπει για τη συγκεκριμένη περίπτωση. :)

• Like 2
Δημοσ.

360,000 <br> με το χέρι, ή τρεις γραμμές κώδικα -- διαλέγεις και παίρνεις ;)

Γιατι να γραψεις κωδικα οταν μπορεις να κανεις ενα απλό find/replace;

• Like 1
Δημοσ.

Το ιδιο αποτελεσμα θα εχει με " find/replace"?

Μηπως ξερει κανεις καποιον κωδικα που να καταφερνει το εξης αποτελεσμα: Να βαζω 7 γραμματα και να μου εμφανιζει τις λεξεις στις οποιες συμπεριλαμβανονται τα 7 αυτα γραμματα απο μια φορα?

Ολα αυτα να γινονται σε ιστοσελιδα ανεξαρτητως αν θα φαινεται η database (360.000 στοιχεια)

Θα προτιμουσα να μην φαινονται

Δημοσ.

Το ιδιο αποτελεσμα θα εχει με " find/replace"?

Ναι, αν έχεις καποιο text editor που υποστηρίζει regular expressions, όπως το Notepad++.

Κανεις replace το \r\n (ή το \n αν εισαι σε linux) με <br>\r\n, αντικαθιστώντας ουσιαστικά κάθε αλλαγή γραμμής με <br> + αλλαγή γραμμής.

Δημοσ.

Ανέβασαν την σελίδα αλλά δεν μου εμφανίζει ελληνικά γράμματα αλλά κάποια αλλα που ειναι ακαταλαβίστικα. Τι πρέπει να κάνω για να διορθωθεί το πρόβλημα?

Δημοσ.

Προσθέτεις meta tag στο head της σελίδας σου:

><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

Οπου utf-8 το αλλάζεις με την κωδικοποιήση που έχει το αρχείο html σου.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει. Το έκανα και μου εμφανίζονται σωστά τα ελληνικά.

Έβαλα κωδικοποίηση WINDOWS-1253.

Η ερώτηση μου τωρα ειναι η εξής: Πως μπορεί να εμφανίζεται η ιστοσελίδα στα ελληνικά με κωδικοποίηση UTF-8?

Τι πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Θα πρέπει να αλλάξεις το encoding των δεδομένων σου πριν τα εμφανίσεις. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο αρχικό σου αρχείο (π.χ. στο Notepad++ πας Encoding => Convert to UTF-8 και μετά save) είτε προγραμματιστικά αν χρησιμοποιείς κάποια γλώσσα όπως η PHP.

• Like 1
Δημοσ.

Μηπως ξερει κανεις καποιον κωδικα που να καταφερνει το εξης αποτελεσμα: Να βαζω 7 γραμματα και να μου εμφανιζει τις λεξεις στις οποιες συμπεριλαμβανονται τα 7 αυτα γραμματα απο μια φορα?

Με σκέτη HTML, αυτό που θες δεν γίνεται.

Δημοσ.

Θα πρέπει να αλλάξεις το encoding των δεδομένων σου πριν τα εμφανίσεις. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο αρχικό σου αρχείο (π.χ. στο Notepad++ πας Encoding => Convert to UTF-8 και μετά save) είτε προγραμματιστικά αν χρησιμοποιείς κάποια γλώσσα όπως η PHP.

Θα το δοκιμασω

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...