Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θάνο βλέπω έναν εκνευρισμό στο ποστ σου και δεν καταλαβαίνω γιατί. Κατά τη γνώμη μου η σύνθεση που είχες κάνει αρχικά ήταν πολύ ζηγισμένη για το μπάτζετ. Τώρα για τις μόδες που λες: Δεν καταλαβαινεις τον εκνευρισμο μου ε?περιεργο.

1) Δεν βρίσκω κάτι το κακό σε ένα καλό κουτί. Γιατί corsair? Προσωπικά θεωρώ ότι τα 100 ευρώ που ζητάει το 400r είναι αρκετά τίμια τιμή. Εφόσον βέβαια μιλάμε για μπάτζετ που το σηκώνουν.ουτε εγω βρισκω κατι κακο σε ενα καλο κουτι.αλλα οταν υπαρχει περιορισμενο budget υπαρχουν και αλλα καλα κουτια.και το ξερεις και εσυ.

2) Στις μνήμες είσαι λάθος. Όσοι προτείνουμε πολλές φορές δεν ψάχνουμε αρκετά. Όταν, αν θυμάμαι καλά ο Νίνος, ανακάλυψε τις geil στα 37 ευρώ, οι περισσότερες προτάσεις ήταν με αυτές. Αυτό στο οποίο εγώ προσωπικά επιμένω είναι η τάση των μνημών όταν μιλάμε για sandy-ivy μηχάνημα. Θα μου πεις: "δλδ θα πάθει κάτι αν είναι 1.65v"? Όχι. Αλλά για την διαφορά των 3-4 ευρώ γιατί να μην πάει by the book που λεμε?Στις μνημες ειμαι λαθος?εγω θυμαμαι συνεχεια προτασεις με vengeance μνημες μεσα μονο και μονο λογω ονοματος....και ξερεις ποια ειναι τα καλα και τα αρκετα κακα των συγκεκριμενων.και οσον αφορα το ρευμα,ποιος σου ειπε οτι οποια μνημη λεει οτι ειναι 1.65,δεν παιζει και με λιγοτερο?

3) Το TX 650 ήταν σχετικά καλή περίπτωση στα 83 ευρώ που το είχε ρίξει κάποια στιγμή το visionstudio. Πάντως τον τελευταίο καιρό προτείνονταν συχνότερα το TT Berlin και από τότε που εμφανίστηκε το XFX 650 (προχθες ήρθε στο vs).Θυμησου απλα τι γινοταν με τα corsair τροφοδοτικα.και αντε ασε τα παλια,σε προηγουμενη συνθεση μπηκε παλι corsair μονο και μονο λογω ονοματος.

4) Ιntel SSD μόνο εγώ πρότεινα. Και αυτό όταν υπήρχε ο 330 120GB από το msystems στα 80 ευρώ, ο 520 120GB στα 105 ευρώ και ο 330 180GB στα 125 τον οποίο αγόρασα κιόλας γιατί τον θεώρησα vfm. Aν ψάχνεις καρμπόν προτάσεις ssd, μάλλον προς samsung μεριά πρέπει να κοιτάξεις. Αυτό που έγινε με τους συγκεκριμένους ξεπερνάει τον ντόρο με τους 960T επεξεργαστές.Καλα,ναι το θυμαμαι το κολλημα σου με τους Intel.αλλα αυτο το ξερουμε και το εχουμε αφομοιωσει.

5) Για τον επεξεργαστή είσαι πάλι λάθος. Ο i3 έχει πολύ λιγότερες προτάσεις από τον 965 (που κινούνται περίου στο ίδιο εύρος τιμής). Αν αναφέρεσαι στους celeron και pentium αλλάζουν τα πράγματα. Είναι killer για τα λεφτά τους και συνήθως μπαίνουν σε φτηνά μηχάνηματα.Ελα τωρα,συνεχεια Ι3 προτεινες.για θυμησου.δεν αναφερωμαι στους celeron και Pentium.το ξερουμε οτι ειναι πολυ καλοι για την τιμη τους.Anyway το ποστ μου δεν ηταν καρφι για εσενα ρε συ Βαγγελη.στο εχω ξαναπει,σε εχω γνωρισει κιολας και σε παω σαν ατομο.

Εντάξει, αλλά αν έχεις την καλοσύνη, εξήγησέ το και για όσους δεν το καταλάβαμε

Το να επικρατει μια μονοπλευρη κατασταση περι μαρκας επεξεργαστη και τροφοδοτικου μου την δινει στα νευρα.και ας ειναι ολα τα αλλα οχι και τοσο καλα.αλλα τον ι5 να τον βαλουμε στο Budget και ας ειναι καλυτερος και να μην χρειαζεται μονο και μονο γιατι ειναι Ι5 και ως γνωστων Ι5 ειναι καλυτερος απο οτιδηποτε αλλο.και ας μην το χρειαζομαστε.

Δημοσ.

Tι να σου πω ρε Θάνο. Υπάρχουν αυτά που λες αλλά δεν τα θεωρώ κυρίαρχες τάσεις. Μερικά που λες εγώ δεν τα βλέπω και άλλα αφορούν το παρελθόν.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, προσπαθώ να δικαιολογώ πάντα ότι προτείνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνω λάθος, αλλά τουλάχιστον είμαι πάντα ανοιχτός σε συζήτηση.

Δημοσ.

Στο ξαναειπα φιλε μου,δεν μιλαω για εσενα.

αλλα κοιτα τι εχει γινει σε αυτο το νημα του παιδιου που θελει να παρει υπολογιστη.

δεν εχει μεγαλες απαιτησεις και ξεκινησε με ενα budget 600 euros.ολα καλα και επεσαν προτασεις αλλα η μια ηταν χωρις ssd για να μπει ο i5 μεσα,η αλλη ηταν με κουτι asus (που μια χαρα κουτια ειναι και τα asus αλλα....υπαρχουν και καλυτερα.σε μια συνθεση 300 euros ναι να μπει asus,σε μια 600 οχι) και η αλλη ηταν με 4gb μνημη για να μπει i5.και ολα αυτα για να μπει ι5 και 7850.που δεν χρειαζεται.αντε οκ,να το δεχτω για την καρτα γραφικων (λες και δεν παιζει το battlefiled οχι max η 7770).

αλλα δεν ειναι η πρωτη προτεραιοτητα μας το battlefield.ε και αναγκαστηκε το παλικαρι να αυξησει το Budget ακομη ενα κατοσταρικο.

Γι αυτον ακριβως το λογο εκοψα απο παντου και εβαλα στην GPU, ειναι το μονο υποσυστημα που εχει νοημα να προσφερει επιδοσεις άνω του μετριου .

Τζιμη μη σε απασχολουν αυτα πλεον όμως, απο τη στιγμη που ανεβηκες στο budget και χωρανε i5 και 7870 δεν κανεις συμβιβασμους πουθενα.

και ο λογος που εγραψα οτι εγραψα ηταν αυτο το ποστ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν εγω προτεινω αρκετα προιόντα Corsair το κανω επειδη τα εμπιστευομαι. Δεν ειμαι απολυτος οτι αποτελουν τις καλυτερες επιλογες, προσπαθω αν τεκμηριωνω τις επιλογες μου και ειμαι και εγω ανοιχτος σε συζητηση σε περιπτωση που υπαρχει αλλη αποψη. Αλλα τα παραπανω flaming posts δε προκειται να παραγουν κανενα εποικοδομιτικο αποτελεσμα.

Για παραδειγμα, δεν προκειται να πειστω οτι το 630W Thermaltake ειναι ανωτερη επιλογη απο τα CX της Corsair αν αντι επιχειρηματων απλα καταδικαζεις την Corsair λογω ονοματος. Και το οτι κατασκευαζονται απο την ιδια εταιρια δεν νομιζω οτι αποτελει σοβαρο επιχειρημα.

και ο λογος που εγραψα οτι εγραψα ηταν αυτο το ποστ.

Τι εχει το μηνυμα? Ισως οι χαρακτηρισμοι "μετριου" και "συμβιβασμος" να ειναι υπερβολικοι, αλλα νομιζω οτι το μηνυμα ειναι σαφες.

Δημοσ.

Για παραδειγμα, δεν προκειται να πειστω οτι το 630W Thermaltake ειναι ανωτερη επιλογη απο τα CX της Corsair αν αντι επιχειρηματων απλα καταδικαζεις την Corsair λογω ονοματος. Και το οτι κατασκευαζονται απο την ιδια εταιρια δεν νομιζω οτι αποτελει σοβαρο επιχειρημα.

Καταλαβαίνω και εσένα και τον Θάνο.

Και εγώ έτσι είμαι. Νιώθω περισσότερη ασφάλεια με Corsair PSU και Intel δίσκο. Ίσως όμως να είναι ψευδαίσθηση τελικά πλέον. Αν δηλαδή το κάτι άλλο είναι σε καλύτερη τιμή, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν εγω προτεινω αρκετα προιόντα Corsair το κανω επειδη τα εμπιστευομαι.Και καλα κανεις.δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα. Δεν ειμαι απολυτος οτι αποτελουν τις καλυτερες επιλογες, προσπαθω αν τεκμηριωνω τις επιλογες μου και ειμαι και εγω ανοιχτος σε συζητηση σε περιπτωση που υπαρχει αλλη αποψη. Αλλα τα παραπανω flaming posts δε προκειται να παραγουν κανενα εποικοδομιτικο αποτελεσμα.Θα παραγουν εαν το παλικαρι δεν δωσει παραπανω λεφτα.και πσιτευω οτι ειναι πολυ εποικοδομιτικο αυτο απο το ποιος ειναι γρηγοροτερος επεξεργαστης.

Για παραδειγμα, δεν προκειται να πειστω οτι το 630W Thermaltake ειναι ανωτερη επιλογη απο τα CX της Corsair αν αντι επιχειρηματων απλα καταδικαζεις την Corsair λογω ονοματος. Και το οτι κατασκευαζονται απο την ιδια εταιρια δεν νομιζω οτι αποτελει σοβαρο επιχειρημα.Δεν ειπα καν οτι κατασκευαζονται απο την ιδια εταιρια.οπως επισης δεν καταδικασα κατι.(μεταξυ μας τα cx ειναι μια χαρα τροφοδοτικα αλλα μεχρι εκει).οπως και το 630w thermaltake.αλλα οταν το ενα ειναι ελαχιστα πιο φθηνο,εξιζου καλο μην σου πω και στα σημεια καλυτερο και κυριως πιο δυνατο με πιο πολλα watt και amperes ειναι εξισου τραγικο να μου λες οτι βαζεις corsair λογω ονοματος.Βαζεις το Lepa 500 που ειναι αρκετα πιο φθηνο και εξιζου ποιοτικο και καθαρισες.αλλα θα μου πεις τωρα οτι δεν ξερεις την Lepa και πολυ απλα εμπιστευεσαι corsair.και καταληγουμε σε αντιπαραθεσεις γιατι μετα γινεσαι απολυτος.

Τι εχει το μηνυμα? Ισως οι χαρακτηρισμοι "μετριου" και "συμβιβασμος" να ειναι υπερβολικοι, αλλα νομιζω οτι το μηνυμα ειναι σαφες.Περα απο τους χαρακτηρισμους ξαναλεω οτι το παλικαρι αναγκαστηκε να ανεβασει το budget κατα 100 euros ενω δεν χρειαζεται.Εαν εξαιρεσεις το battlefield ολα τα αλλα παιζουν με celeron και 7750 ανετοτατα.Και εγω προτιμω να του πω βαλε ssd και περνα το manager στον ssd για να μην αργει καθολου στο loading παρα παρε 7850 για το battlefield ενω το παιζεις και με 7770.και κοψε σε κουτι και μνημες.....

Δημοσ.

Πάντως όσον αφορά το όνομα corsair, δυστυχώς το δικό μου cx430 μου έχει βγάλει coil whine, και με μια γρήγορη αναζήτηση είδα οτι πολλοί που έχουν την συγκεκριμένη σειρά έχουν το ίδιο θέμα. Και με κάτι vengeance ειχα θέμα με μπλέ οθόνες, ανεξάρτητα με ποιο απο τα 4 στικάκια έβαζα στην μητρική. Παρόλα αυτα εχω μείνει ευχαριστημένος απο τον SSD, και την Α50 που είχα. Όσον αφορά την τσέπη μας, φανμποισμοί απαγορεύονται...

Δημοσ.

Αν προσεξες στην αρχη και εγω μεσα στο budget κινουμαι, δεν αναγκασα κανενα να το αυξησει. Απο εκει και περα αποτελλουν διαφορετικες προσεγγισεις η δικια μου με τη δικια σου, η καθε μια με τα συν και τα πλην της.

Ζυγιζεις τις προτασεις και κρινεις συμφωνα με ο τι θεωρεις σημαντικοτερο. Γεγονοτα παντως νομιζω πως ειναι τα εξης:

-Δυνατοτερη GPU για καλυτερες gaming επιδοσεις.

-Η διαφορα 4GB απο 8GB προς το παρον ειναι ελαχιστη στις περισσοτερες εφαρμογες.

-Ο i3 τον καλυπτει απολυτα αυτη τη στιγμη, αλλα ο i5 ειναι πιο future-proof λογω των 4 πυρηνων. Ο FX 8xxx ειναι διαφορετικη περιπτωση, 8 πυρηνες σε οικονομικο πακετο, ολο και περισσοτερες εφαρμογες μπορουν να τους αξιοποιήσουν, όμως μενει πισω στο gaming και σε εφαρμογες γραφειου και απο τους δυο της Intel αν δεν εκμεταλλευονται σωστα πολλους πυρηνες.

Δημοσ.

Μα καλα πιο πανω δεν ειπες οτι οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιησες ηταν λιγο καπως?και απο την στιγμη που ανεβηκε το Budget του ας παει σε Ι5 και 7850?που ανεβασε το budget του για να μπει ο i5 επειδη ειναι καλυτερος?

το κουτι το βγαζουμε απεξω?τον ssd επισης?η μαλλον βαζουμε ssd αλλα i3?και με μητρικη που δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα τελος παντων θα τον καλυψει....

και αντε,αστα αυτα,που δεν θα τον καλυψει ο bulldozer?στο word στις εργασιες του?στο gaming?

στο μονο που συμφωνω ειναι οι μνημες.αλλα μιλαμε για τοση μα τοσο μικρη διαφορα στο Budget που οκ,βγαζεις το dvd απο τις συνθεσεις σου (που δεν ειδες οτι εχει dvd το παλικαρι και επρεπε να μου το εχεις πει ηδη οταν σου φερνω το παραδειγμα για τις μνημες).για το τροφοδοτικο ουτε λογος ετσι?τεσπα,βαρεθηκα.

Edit:ξεβαρεθηκα,μενει πισω σε εφαρμογες γραφειου ο bulldozer απο τον Ι3........σε ποιον να το πω και να μην με κοροιδεψει.ειλικρινα.διαβαζεις τι λες φιλε μου?

• Like 2
Δημοσ.

Εγω ποσταρα links που σε games ξεπερναει και τον i7...

i3 vs FX8xxx, δεν μπορω να το καταλαβω. Μπορει σε καποια Games να δουμε και τον i5 πανω απο τον i7, δεν λεει κατι.

Δημοσ.

Ότι σηκώνει η τσέπη και η όρεξη του καθένα. Αν τα έχεις τα σκας και αγοράζεις έναν i7, πετάς και δύο GTX 670 SLI και δεν σε νοιάζει τίποτα.

Αν είσαι σε περιορισμένο Budget συμβιβάζεσαι με πιο low πράγματα.

Δεν νομίζω ότι έχω δώσει σε κανέναν δικαίωμα να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για εμένα εδώ μέσα. Τουναντίον θα έλεγα, όποτε αυτό που λες δεν με αγγίζει και δεν νομίζω πως έχει σχέση κιόλας. Για παράδειγμα οποιαδήποτε αγορά πέραν των 7950/660Τι και I5 (πλην επαγγελματικών καταστάσεων για i7) τις θεωρώ εντελώς λάθος. Απλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Όταν κάποιος έχει κάποια δεδομένα ως ζητούμενα, και εν προκειμένω είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά Games όπως το BF3, το ίδιο λάθος επιλογή (για να μην πω χειρότερη) είναι να του προτείνει κάποιος μια under-value επιλογή αντί μιας Overkill. Γιατί στην 2η περίπτωση έχεις δώσει απλά κάποια χρήματα παραπάνω, ενώ στην πρώτη έχεις πετάξει τα χρήματά σου χωρίς να καλύψεις τελικά τις ανάγκες σου.

Όσον αφορά την υπόλοιπη συζήτηση που άνοιξε ο Θάνος, καλύτερα ας μην πάρω θέση αφού το έχετε ήδη προχωρήσει αρκετά. Να πως απλώς πως δεν πρέπει να γινόμαστε φερέφωνα και αντιγραφείς στα όσα διαβάζουμε σε τυχαία fora κάθε φορά. Και επειδή αναφέρθηκε η Corsair ως παράδειγμα, να πω κι εγώ πως σπουδαία και καλή η Corsair με τα προϊόντα της, αλλά γνωστή έγινε για το καλό Aster-Sales της. Το οποίο όμως έχει αλλάξει αρκετά από τότε. Κάποτε σου έλεγε μάλιστα κύριε, χαλασμένο αυτό που αγόρασες κράτα το παλιό και σου στέλνω καινούριο. Και συγχρόνως είχε και καλό VFM. Με τον καιρό όμως, εκμεταλλεύτηκε το καλό όνομα που απέκτησε και αύξησε ΑΡΚΕΤΑ τις τιμές της. Παράλληλα, πάει ανεπιστρεπτί και το καλό AS όμως. Τώρα σου λέει στείλε το παλιό με έξοδά σου και μετά εγώ σου στέλνω το καινούριο. Ότι κάνει και το 99,999999% των γνωστών εταιριών δηλαδή (το 0,000001% καλύπτει και τα έξοδα αποστολής όπως η υπέροχη Plextor). Εδώ εμένα μου το κάνανε με ένα 8αρι GB USB stick, με αξία 14 ευρώ λιανική (και πλήρωσα 7 ευρώ απλό συστημένο ταχυδρομείο για να το στείλω). Άρα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει πλέον να την προτιμήσω σε σχέση με κάποια άλλη...

Τέλος θέλω να πω κάτι για το VisionStudio μην τους πάρει και τους σηκώσει (επειδή είμαι σίγουρος ότι διαβάζουν εδώ μέσα). Όποια προϊόντα έχουν με καλό VFM και τα προμοτάρουμε εδώ μέσα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανεβάζουν την τιμή τους. Παραδείγματα έχω να πω τουλάχιστον 10 (από τότε που το ψιλιάστηκα και άρχισα να το παρακολουθώ) με τελευταίο το Antec ONE που ξεκίνησε με 61+ ευρώ και τώρα το είδα στα 70+. Ελπίζω να το σταματήσουν γιατί από μένα θα φάνε τρελό άκυρο... Θα φάει η μύγα AMAZON και το κουνούπι Mindfactory! :mad:

• Like 3
Δημοσ.

Δεν συνεχιζω τη συζητηση δε βοηθα πλεον τον jim.

Τέλος θέλω να πω κάτι για το VisionStudio μην τους πάρει και τους σηκώσει (επειδή είμαι σίγουρος ότι διαβάζουν εδώ μέσα). Όποια προϊόντα έχουν με καλό VFM και τα προμοτάρουμε εδώ μέσα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανεβάζουν την τιμή τους. Παραδείγματα έχω να πω τουλάχιστον 10 (από τότε που το ψιλιάστηκα και άρχισα να το παρακολουθώ) με τελευταίο το Antec ONE που ξεκίνησε με 61+ ευρώ και τώρα το είδα στα 70+. Ελπίζω να το σταματήσουν γιατί από μένα θα φάνε τρελό άκυρο... Θα φάει η μύγα AMAZON και το κουνούπι Mindfactory! :mad:

Ισως να αρχισουμε να κοιταμε και το Specialprice:

http://www.specialpr...hop/default.asp

Δημοσ.

Συνήθως όταν κάποιος πάει να πάρει pc έχει σκοπό να πάρει κάτι που θα του κρατήσει για καιρό και όχι απλά για 2-3 χρόνια.

Όταν έχει προτάσεις για διάφορες συνθέσεις σίγουρα θα κοιτάξει να προσθέσει και επιπλέον πράγματα γιατί υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα κρατήσει ή μπορεί να μην βγει καλό ή να μην κρατήσει. .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...