Evangelos Anagnostou Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Έχω ένα λάπτοπ πενταετίας που τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ στην ουσία σαν desktop. Πήγαινε αξιοπρεπώς, μέχρι που του κότσαρα μια εξωτερική οθόνη 1920x1200 (dell u2412m, άριστη!), και τώρα δίχνει τα χρόνια του, ιδιαίτερα σε αρχιτεκτονικά προγράμματα που χρησιμοποιω (καλά το pc gaming το έχω ξεχάσει εδώ και καιρό!) Λέω λοιπόν να τον αντικαταστήσω με ένα desktop, αφού πλέον δεν έχω απαιτήσεις φορητότητας. Θέλω να με βοηθήσετε, έχοντας υποψη τα εξής: -Βudget γύρω στα 800 ευρω. -Απαιτητικότερες χρήσεις θα είναι τα προγράμματα CAD/αρχιτεκτονικά και παιχνιδάκια. -Να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβο. Το προηγούμενο desktop το είχα φτιάξει το 2004 και έκανε σαν βαπόρι! Ο θόρυβος είναι ο κύριος φόβος μου να κάνω το άλμα πίσω στα desktops. -Θέλω: Κουτί (καποιος σε άλλο thread πρότεινε το Corsair Carbide Series 400R, μου άρεσε) Τροφοδοτικό (Από ότι βλέπω τα 650W είναι αρκετά σήμερα, ποιο όμως με λίγο θόρυβο??) Μητρική (Gigabyte, asrock, ότι νομίζετε. Πιστεύω πως το chipset H77 είναι επαρκές για την περίπτωση μου σε σχέση με το λίγο ακριβότερο Ζ77) Επεξεργαστή (Να είναι intel (έχουμε και τα κολλήματα μας!), η σειρά i5 έχει την καλύτερη αναλογία επιδόσεων/κόστους νομίζω) Μνήμες (8gb είναι καλά, ποιά μαρκα?) Κάρτα γραφικών (Δεν έχω ιδέα εδω, μόνο να είναι AMD και με μνήμη 2gb) Σκληρό ssd (Επίσης δεν ξέρω) - Επιπλέον, εκτός budget, αν έχετε καμία προταση για: Ηχεία (Εδώ δεν έχω απαιτήσεις καθόλου, πέρα από το να είναι σχετικά μικρά, φθηνά και αν προσαρτούνται και στην οθόνη ακόμη καλύτερα!) UPS (έχω συμβατικούς σκληρούς, οδηγό dvdr, πληκτρολόγιο, ποντίκι, λειτουργικό). Ευχαριστώ πολύ παίδες!!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Οι δίσκοι σου είναι sata? Το dvd-rw? Ups δεν χωράει δυστυχώς με τίποτα στο μπάτζετ. Υπολόγιζε πάνω από 150 ευρώ για κάποιο καλό. Δες μια πρόταση από το visionstudio:
Red Devil Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 - Επιπλέον, εκτός budget, αν έχετε καμία προταση για: Ηχεία (Εδώ δεν έχω απαιτήσεις καθόλου, πέρα από το να είναι σχετικά μικρά, φθηνά και αν προσαρτούνται και στην οθόνη ακόμη καλύτερα!) UPS εκτος απο τα 800 +1 για την συνθεση να σε ρωτησω τα XFX ειναι καλα;; με τι θα μπορουσες να το συγκρινεις;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Seasonic είναι τα xfx και είναι πολύ καλα.
Red Devil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 για να μαθω και να καταλαβω αυτο http://www.skroutz.g...re-Edition.html ή αυτο http://www.skroutz.g...s-TX650-V2.html ειναι καλυτερο (εξερεσε τα ~15ευρο)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Παρόμοια θα έλεγα ότι είναι και τα 15 ευρώ δεν μπορούν να εξαιρεθούν. Ο ίδιος κατασκευαστής τα βγάζει.
Red Devil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 βλεπω οτι ειναι φοβερα. θα τα εχω υποψιν !!!
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ Δεινόσαυρε! Ναι οι δίσκοι και το dvdrw είναι sata. Μια ερώρηση μόνο επιπλέον. Το stock fan του επεξεργαστή είναι επαρκές ή θα χρειαστεί κανένα τρίτου κατασκευαστή? Ρωτάω γιατί στο προηγούμενο desktop μου ο περισσότερος θόρυβος από το ανεμιστήρι του επεξεργαστή προερχόταν!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 O θόρυβος είναι εν πολλοίς και υποκειμενικό ζήτημα. Προσωπικά δεν το θεωρώ θορυβώδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα