Rabican Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 πριν μερικες μερες πηρα ενα μερος της μισθοδοσιας του Αυγουστου. Για σεπτεμβρη ουτε λογος.. γενικα εδω και 1,5 χρονο περιπου η μισθοδοσια ποτε δεν κατατιθεται στην ωρα της. Απο 1 βδομαδα μεχρι 2 μηνες πισω. ειδικα φετος τον απριλη μας αφησαν 2μηνακι απληρωτους χαλαρα.. νομιζω ειμαι απο τους τυχερους σε αυτο το θεμα, τουλαχιστον απο οσα ακουω και διαβαζω τριγυρω (4-5 μηνες απληρωτοι, εκ περιτροπης εργασια, 4ωρα κλπ)
Tenshi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Στην επιχείρηση που βρίσκομαι τώρα,ναι είναι κύριοι και πληρώνουν στην ώρα τους.Έφαγα και εγώ ένα χαστούκι -15% ελέω συλλογικών συμβάσεων. Στην δουλειά απο την οποία έφυγα (εγκαίρως όπως αποδείχτηκε), ναί μέν θα είχα ένα +10~15% απο τα "τυχερά" και η μείωση δέν θα πόναγε τόσο, άλλα σήμερα θα με είχαν βάλει μέσα 4 μήνες!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Αυτο το να μην πληρωθω δεν παιζει. Ευτυχως οπου και αν εχω δουλεψει η καθυστερηση πληρωμης ηταν μεγιστο 1 εβδομαδα. Βεβαια δεν αφηνω περιθωρια και στον εκαστοτε εργοδοτη να μην με πληρωσει γιατι απαξ και δεν πληρωθω μου πανε ΟΛΑ πισω, κυριολεκτικα και σιγουρα δεν ειμαι για τετοια. Μην κλεβεις, εσυ δουλευεις εξωτερικο Παντως και εγω δεν αφηνω περιθωρια στους εργοδοτες και φροντιζω να τους κρατω τακτικα ενημερους για τα παγια εξοδα μου (ενοικια, ρευματα, νερα κλπ κλπ) για να εχουν υποψιν τι θα συμβει σε περιπτωση καθυστερησης πληρωμης . Επισης παντοτε (και πιανει) σκιαγραφω τον σπιτονοικοκυρη μου ως ενα τερας που με παιρνει τηλεφωνο καθε 1η του μηνα στις 10 το πρωι να μαθει αν εβαλα το ενοικιο, για να μην αφηνω περιθωρια σημαντικων καθυστερησεων στην πληρωμη...
Rabican Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Παντως και εγω δεν αφηνω περιθωρια στους εργοδοτες και φροντιζω να τους κρατω τακτικα ενημερους για τα παγια εξοδα μου (ενοικια, ρευματα, νερα κλπ κλπ) για να εχουν υποψιν τι θα συμβει σε περιπτωση καθυστερησης πληρωμης . Επισης παντοτε (και πιανει) σκιαγραφω τον σπιτονοικοκυρη μου ως ενα τερας που με παιρνει τηλεφωνο καθε 1η του μηνα στις 10 το πρωι να μαθει αν εβαλα το ενοικιο, για να μην αφηνω περιθωρια σημαντικων καθυστερησεων στην πληρωμη... ενδιαφερουσα προσεγγιση. δυστυχως στην εταιρια μου δεν πιανει γιατι οταν αργουν να μας πληρωσουν ειναι επειδη δεν υπαρχει ρευστο. κι οταν δεν υπαρχει ρευστο και τους κυνηγανε εφοριες/προμηθευτες/τραπεζες, δεν πα να χτυπας τον πωπο σου κατω, λεφτα δε θα δεις... anyway, κι εγω εχω φαει ενα -10% και για μενα ειναι μονο τοσο γιατι ημουν χαμηλομισθος (οριακα πανω απο τα 1000 ευρω μεικτα). αλλοι με μεγαλυτερους μισθους εχουν φαει 2-3 μειωσεις απο το 2008 και μετα..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Προφανως η προσεγγιση μου δεν αφορα μεγαλοεταιρειες που τα πραγματα με τον εργοδοτη ειναι συνηθως απροσωπα, αλλα πιο μικρες επιχειρησεις που υπαρχει αμεση επαφη με τον εργοδοτη σε -αν οχι καθημερινη- συχνη βαση. Διοτι σου δημιουργει αυτος ψυχολογικο πολεμο τυπου "δε βγαινω/πολλα εξοδα/χρεη κλπ", οποτε για να επιβιωσεις θα του απαντας με το ιδιο νομισμα. Ενας εργοδοτης μου κλαιγοτανε για ενα επιδομα τριτεκνιας που του μειωσανε απο 150 σε 100 ευρω το μηνα or something, δεν θυμαμαι καλα. Ελεγε λοιπον οτι τα παιδια ειναι μεγαλο εξοδο περι τα 400 ευρω το μηνα και τι να του κανουν τα 100 ευρω που του αφησαν πλεον για επιδομα κλπ. Και του πεταω σε καποια φαση "εμενα 450 ειναι μονο το ενοικιο μου, αν επαιρνα 100 ευρω επιδοτηση ενοικιου οχι απλα θα πεταγα απτη χαρα μου αλλα θα ημουν πυραυλος". Το βουλωσε και δεν ξαναμιλησε, μεχρι να βρει αλλο λογο να κλαφτει. Γενικα ειναι σημαντικο στην κλαψα τους να απαντας με κλαψα και να τους λες οτι παρομοια εξοδα εχεις κι εσυ. Φυσικα δεν πιανει οταν οντως ο αλλος δεν εχει ρευστο ή οταν ο αλλος δεν εχει σκοπο να σε (ξανα)πληρωσει. 1
Rabican Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 εμας ειναι μικρομεσαια εταιρια (100 ατομα maximum), η οποια ανηκει σε ξενους (αραβες κι ετς). anyway, αμεση επαφη με τον εργοδοτη δεν εχω, παρα μονο με τον team leader και τον technical director. οποτε αυτοι θα ακουσουν την κλαψα. αλλα κι αυτοι δε νομιζω οτι μπορουν να κανουν κατι αφου ειναι μονο ενα κομματι της εταιριας. η διοικηση ειναι που θα αποφασισει και σε αυτη δεν εχουμε "προσβαση" για να κλαφτουμε για χρεη και πληρωμες πους μας "κυνηγανε". εντωμεταξυ εννοειται πως υπερωριες, οδοιπορικα και κατι on-call βαρδιες που κανουμε τα εχουμε σχεδον ξεγραμμενα... υπερωριες officially, τα υπολοιποα ακομη unofficially.
black_widow Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Όταν δούλευα ναι κάθε 31 του μήνα just πληρωνόμουν ( επιχείρηση με ξένους πελάτες ). Βέβαια προετοίμαζαν και μία μαζική μείωση μισθών, μας είχανε τρελάνει στις υπερωρίες , μας είχανε κόψει τελείως τις άδειες κ.λ.π. Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρείται και παροχή ξέρω εγώ να σε πληρώνουν και να σου βάζουν ένσημα, είμαστε τόσο τραγικοί σε αυτή τη χώρα. Έχω άλλη μία φίλη που δουλεύει και πληρώνεται ακόμα κανονικά. Συγγενείς/ φίλοι / γνωστοί ή άνεργοι είναι ή απλήρωτοι μήνες ή επαγγελματίες με πολλά χρωστούμενα από πελάτες ( πολλοί την έχουν κάνει για έξω ή είναι φαντάροι ). Τώρα κάνω κάτι freelance δουλειές part-time και ναι πληρώνομαι κανονικά ( ξένοι πελάτες ). Και να βρω δουλειά θα μου φανεί έκπληξη αν πληρώνουν κανονικά.
Praetorianos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Όταν δούλευα Σε απελυσαν απο κει που ησουν? Σε δουλεια γραφειου καλη ειχα μεινει.
black_widow Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Σε απελυσαν απο κει που ησουν? Σε δουλεια γραφειου καλη ειχα μεινει. Από τέλη Ιουλίου ναι. Άλλαξε το management ( ήρθε Κυπριακό management ), τα κάνανε σκατά , φέρανε καινούργιους με 400 και εργασιακές πρακτικές ΔΝΤ πριν ψηφιστούν και όσοι αντιδράσαμε πήραμε πόδι...Αυτά γίνονται όταν κάνουν HR οι μέτοχοι. 1
nickT Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τι να πεις όπως έγιναν τα πράγματα !;!;!;! Κι εμάς ,εδώ και 2 χρόνια μας έχουν αφήσει ενα δίμηνο πίσω!!! Εγώ κι όλας που είμαι κάτω των 25 ,μην σας πω πόσα παίρνω...ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ(και ας έχω και 7 χρόνια προϋπηρεσία) !!!
Finn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πλήρωνα το προσωπικό στην ώρα του, δε πληρωνόμουν εγώ στην ώρα μου για να πληρωθεί όμως το προσωπικό. Παραιτήθηκα χθες,αγοράζω jetpack and i m outta here. 2
Kain Origin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μπαίνω στον πειρασμό να πω πως χρειαζόμαστε περισσότερους σαν εσένα. Μετά συνειδητοποιώ πόσο σε αδικούσε το παραπάνω που περιγράφεις. Σου αφιερώνω απλώς, λοιπόν, ένα Good Guy Greg Meme, λέγοντάς σου πως πάρα πολύ καλά έκανες και παραιτήθηκες. Keep being awsome!
Rabican Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 ουτοπικο στην ελλαδα αυτο Finn.. παιζει να εισαι το 1 στα 1000.000.... πραγματικα. να δω manager που προτιμα να μην πληρωθει για να πληρωθει το προσωπικο του και τι στον κοσμο.
Finn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Συν ότι έτρεχα ως νόμιμος εκπρόσωπος για 1 χρόνο χωρίς να έχω προσληφθεί γιατί πολύ απλά πίστευα στο πρότζεκτ. Τώρα που έπαψα να πιστεύω ήρθε η ώρα να την κάνω. Το τραγικό της υπόθεσης ότι δε δικαιούμαι αποζημίωση (10 μήνες εργασίας) όπως επίσης ούτε ταμείο ανεργιας (160 ένσημα φέτος, 75 πέρσι).
enas_bibikos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Το θεμα ειναι τι κανεις και που πας...Κανοντας μια μικρη ερευνα στο τομεα που δουλευω (λιανικη) δεν παιζει σχεδον τιποτα,εχω και 17 χρονια προυπηρεσια.Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.Ειδικα αν εχεις και οικογενεια απο πισω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα