Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά...

Προσπαθώ να ανάψω εναν καινούριο συναρμολογημένο υπολογιστή. Οταν τον ανάβω ούτε έχω σήμα αναλογικό έχω και ανάβει στη μητρική ένα λαμπάκι κόκκινο σχετικά με DRAM κτλ...

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

1) Έχω αλλάξει dimm μνήμης καθώς αυτή και καλά δεν αναγνωριζόταν επίσημα από τη μητρική. Τη δοκίμασα σε άλλο pc και ήταν οκ χωρίς σφάλματα.

2) Με τη καινούρια που θα πρέπει να αναγνωρίζεται πάλι τίποτα. Η ίδια παραπάνω συμπεριφορά.

3) Το βάζω στο άλλο slot και τώρα κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις.

4) Πατάω ένα mem ok κουμπάκι, επανεεκκινεί και τα ίδια.

Η μητρική είναι αυτή:

http://www.asus.com/...P8H61M_PRO/#MSL

Τι γίνεται;

Δημοσ.

Στησε ολα τα εξαρτηματα τυ υπολογιστη εξω απο το κουτι,πανω σε μια κουτα ας πουμε η επανω στην αντιστατικη σακουλα της μητρικης.βαλε επανω μονο μνημη,επεξεργαστη,καρτα γραφικων και σκληρο και ξαναδοκιμασε.

Δημοσ.

Έβαλα τη μητρική πάνω στην αντιστατική σακούλα.

Οι ίδιες επανεκκινήσεις και το λαμπάκι. Να ξαναβάλω τη ψύκτρα του επεξεργαστή; Όπως τη κουνάω πάντως δε βλέπω να μην έχει κουμπώσει καλά.

Δημοσ.

Στησε ολα τα εξαρτηματα τυ υπολογιστη εξω απο το κουτι,πανω σε μια κουτα ας πουμε η επανω στην αντιστατικη σακουλα της μητρικης.βαλε επανω μονο μνημη,επεξεργαστη,καρτα γραφικων και σκληρο και ξαναδοκιμασε.

Εεεπ. Αυτό απαγορεύεται.

Η αντιστατική κάνει για να βάζεις μόνο πράγματα μέσα. Απ'έξω δε κάνει, ίσα ίσα είναι πιο επικίνδυνη να έχεις πράγματα πάνω της διότι στην εξωτερική πλευρά είναι που συσσωρεύεται το ηλεκτροστατικό φορτίο. :)

Ειδικά αν παίζει να ανάψεις τη μητρική, καλύτερα πάνω σε ένα χαρτόνι, αλλιώς μητρική & σακούλα παίζει & να γίνουν "ένα" :P

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: http://vip.asus.com/...SLanguage=en-us

Σύμφωνα με το παραπάνω έχει παλιο bios και δεν υποστηρίζει τους ivybridge!

Λεφτά δεν έχω για να πάρω απλώς εναν επεξεργαστή sandybridge για να κάνω απλώς update οπότε αύριο πάει πίσω. Και μάλλον ποτέ ξανά asus.

Δημοσ.

Εεεπ. Αυτό απαγορεύεται.

Η αντιστατική κάνει για να βάζεις μόνο πράγματα μέσα. Απ'έξω δε κάνει, ίσα ίσα είναι πιο επικίνδυνη να έχεις πράγματα πάνω της διότι στην εξωτερική πλευρά είναι που συσσωρεύεται το ηλεκτροστατικό φορτίο. :)

Ειδικά αν παίζει να ανάψεις τη μητρική, καλύτερα πάνω σε ένα χαρτόνι, αλλιώς μητρική & σακούλα παίζει & να γίνουν "ένα" :P

Σωπα ρε συ.δεν το ηξερα.αλλα δεν μου εχει τυχει και ποτε στραβει οσες φορες το εχω δοκιμασει.οι οποιες ειναι αρκετες μπορω να πω.και φυσικα την αναβα παντα την μητρικη.εννοειται οτι το χαρτονι ηταν απο κατω απο την σακουλα.ρε τη μαθαινει κανεις.

Δημοσ.

Ναι είναι αλήθεια πως δε θα βρεις πολλά παραδείγματα καταστροφής αλλά ισχύει, είναι το πιο ριψοκίνδυνο.

Και εγώ για παράδειγμα άπειρες φορές δουλεύω με μνήμες, Μ/Β, κάρτες στο χέρι χωρίς αντιστατικό βραχιολάκι επειδή δε το έχω μαζί μου & ευτυχώς δεν έχω πάθει ποτέ ζημιά αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε καίγονται από ηλεκτροστατικό. Και η σακούλα πολλαπλασιάζει το κίνδυνο! Σκέψου πως δημιουργεί ένα κλωβό faraday, οπότε όλο το φορτίο συγκεντρώνεται στη εξωτερική επιφάνεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...