Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλεις να κόψεις το τσιγάρο και το θέλεις πολύ. Νιώθεις πως σε έχει λυγίσει και πως δεν θα καταφέρεις να ξεκολλήσεις απο αυτή την πολύ κακή συνήθεια που καταστρέφει μέρα με τη μέρα την υγεία την δική σου αλλα και όλων όσων περιβάλλονται στο χώρο γύρω σου. Σαν πρώην καπνιστής (ναι, το κατάφερα επιτέλους να το κόψω) βρέθηκα σε αυτή την δύσκολη θέση, οπότε αυτά που θα διαβάσεις απο εδώ και στο εξής δεν είναι απλά λόγια του αέρα, αλλά εμπειρίες που έχω ζήσει και δεν τις λέω απλά, έτσι, για να περάσει η ώρα. Το QuitNow! συνέβαλε στο να κόψω το τσιγάρο με τον δικό του τρόπο. Αυτή η εφαρμογή και οι απλές τσίχλες ήταν οι αντικαταστάτες φίλοι μου, μιας και ο άλλος, ο (δήθεν) φίλος μου το τσιγάρο θα με αποχαιρετούσε μια καλή στο άμεσο μέλλον.

Το QuitNow! είναι μία free εφαρμογή που μπορείς να βρείς στο Google Play! και να την κατεβάσεις στο Android κινητό σου με τον ίδιο τρόπο που θα κατέβαζες οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Ουσιαστικά αυτό που κάνει, είναι να σου θυμίζει πόσο κακό είναι το τσιγάρο για την υγεία σου και απεναντίας, πόσο καλό είναι το γεγονός οτι το έχεις κόψει. Σε βοηθάει επίσης να μιλήσεις με ανθρώπους απο όλο τον κόσμο που την ίδια χρονική περίοδο προσπαθούν να το κόψουν κι εκείνοι (κάτι σαν group therapy δηλαδή, σε μορφή forum), σε σοκάρει με φωτογραφίες που δείχνουν τα αποτελέσματα του καπνίσματος στον άνθρωπο, σου υπενθυμίζει πόσα τσιγάρα θα είχες κάνει απο τη στιγμή που το έχεις κόψει, τα χρήματα που έχεις κερδίσει μέχρι τώρα και σου θυμίζει φυσικά την ημερομηνία (αυτή την ιερή ημερομηνία) που έκοψες μια και καλή το τσιγάρο. Για κάθε δύσκολη “στροφή” που κάνεις στον δρόμο για την δόξα (όπως για παράδειγμα 100 μέρες χωρίς τσιγάρο ή 100 τσιγάρα κερδισμένα) το QuitNow! ξεκλειδώνει κάποια Achivements τα οποία θυμίζουν πιό πολύ video games και μία σειρά απο πίστες που θα πρέπει να κερδίσεις και να ανέβεις.

Το QuitNow! απο την FewLaps με βοήθησε πάρα πολύ στο να ξεχνιέμαι και να μου θυμίζει συνεχώς το πόσο καλή απόφαση ήταν αυτή να κόψω μια και καλή το τσιγάρο. Εγώ το έχω κόψει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς, χωρίς κανένα φάρμακο, χωρίς κανένα patch και χωρίς καμμία μα καμμία υποστήριξη. Για να κατεβάσετε το QuitNow! μπείτε απο το κινητό σας στο Google Play ή μπείτε στην web έκδοση του Google Play και κατεβάστε το απο εκεί. Να συμπληρώσω, πως υπάρχει και η έκδοση Pro, με κάποια extra χαρακτηριστικά και την ευκαιρία να επιβραβεύσετε κι εσείς με τη σειρά σας την δουλειά των developers της FewLaps που σας βοήθησαν σε αυτή τη μάχη.

Δοκιμάστε το, πραγματικά αξίζει όσο τίποτα.

Source.png Πηγή: dailyfix.gr

Δημοσ.

Μετά την απόλυτη επιτυχία της εφαρμογής θα βγει και για το γνωστό - γ@μ.σι και θα σου θυμίζει πόσο μεγάλο είναι το όφελος από το ψάρεμα αλλά και την σωστή διατροφή στην έκδοση Pro..

• Like 7
Δημοσ.
Μετά την απόλυτη επιτυχία της εφαρμογής θα βγει και για το γνωστό - γ@μ.σι και θα σου θυμίζει πόσο μεγάλο είναι το όφελος από το ψάρεμα αλλά και την σωστή διατροφή στην έκδοση Pro..

Χαχαχα απαιχτο αυτο XD!!!!!!

Αλλα σχετικα με το thread τωρα, εγω πιστευω οτι εξαρταται απο ενα μεγαλο μερος απο το αν θελεις και εισαι αποφασισμενος να το κοψεις!! Αν θελεις να το κοψεις καμια εφαρμογη και τιποτα αλλο δεν θα σε βοηθησει παραπανω απο την προσωπικη σου θεληση!!Αν ομως οχι, τοτε οχι εφαρμογη, ουτε πνευμονια ανθρωπων που πηγαν απο τσιγαρο καθε μερα δια αλληλογραφιας να σου στελνουν σπιτι σου δεν το κοβεις!

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Σιχαμερή συνήθεια το κάπνισμα. Τώρα το κατά πόσο σε βοηθάει η όποια εφαρμογή αν δεν το έχεις πάρει απόφαση ο ίδιος...

Δημοσ.

Παιδιά, εγώ τη χρησιμοποίησα την εφαρμογή. Όπως λέει και το άρθρο βοηθάει η εφαρμογή με το "δικό της τρόπο". Τις στιγμές πχ που είσαι στα πρόθυρα να καπνίσεις, παίζεις με το κινητό σου και η εφαρμογή σε πείθει να ξεπεράσεις την ανάγκη για τσιγάρο, δείχνοντάς σου με ωραίο και πειστικό τρόπο το κακό που κάνεις στον εαυτό σου.

Όποιος έχει καπνίσει και το έχει κόψει, ξέρει τί περνάς εκείνα τα 2λεπτα μέσα στη μέρη που σπαράζει ο οργανισμός σου για νικοτίνη... Μην τα λέμε τόσο εύκολα όλα.. ΣΙΓΟΥΡΑ δεν βοηθάει απο μόνο του και σίγουρα και να το έχεις πάρει απόφαση δεν πάει να πεί πως είναι περίπατος να κόψεις το τσιγάρο...

Το θέμα είναι πως η εφαρμογή δουλεύει. (και δεν χρειάζεται να πληρώσεις.. η FREE είναι μια χαρά..η Pro είναι για όποιον θέλει να κάνει donate. Όποιος δεν θέλει δεν δίνει μία..).

Τον Νοέμβριο κλείνω ένα χρόνο χωρίς τσιγάρο.. και πλέον ειλικρινά το σιχαίνομαι.. Ναι , είναι όντως ΣΙΧΑΜΕΡΗ συνήθεια... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν ειδικά κέντρα μέσα σε μεγάλα νοσοκομεία που κάνουν πραγματικά καλή και επαγγελματική δουλειά επίσης!

B)

Δημοσ.

Απλά να προσθέω ότι υπάρχει και για ios. Ωραία κατηγορία τα επιτεύγματα. Πάντως δεν ξέρω κάτα πόσο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει κάποιον εθισμένο στην νικοτίνη...

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την γνώμη μου σαν πρώην καπνιστής.

Έχω 8,5 χρόνια που έχω διακόψει το άτιμο και το βασικό που χρειάζεται είναι η δύναμη της θέλησης και από εκεί και πέρα ο καθένας/καθεμία μπορεί να βρει το βοήθημα που θα τον/την βοηθήσει να ξεχνιέται όταν η επιθυμία είναι δυνατή.

Αυτό το βοήθημα μπορεί να είναι τσίχλες, κομπολόι, εφαρμογή στο κινητό κτλ. Εγώ είχα βρει μια μινιατούρα από φωτόσπαθο (star wars ;) ) και με αυτό απασχολούσα τα χέρια μου για 2 μήνες. Ακούγεται χαζό αλλά αυτό με βοήθησε να μην ξαναρχίσω το τσιγάρο.

Να εξηγήσω την υπογράμμιση παραπάνω... Ναι, διακοπή είναι και όχι κόψιμο. Μπορείς να το διακόψεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου αλλά ποτέ δεν θα το έχεις κόψει τελείως. Πάντα κάπου μέσα σου θα υπάρχει η σπίθα, απλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο εύκολο να την ελέγξεις, με έναν δυνατό αέρα όμως μπορεί να ξαναφουντώσει γι' αυτό προσοχή.

Στατιστικά, οι περισσότεροι ξεκινάνε πάλι το τσιγάρο σε τέσσερις περιόδους. Στον 1.5 μήνα, στους 3, στους 9 και μετά τον χρόνο όπου νιώθουν πλέον ασφαλείς και πιστεύουν ότι ένα τσιγάρο το βράδυ στα μπουζούκια δεν σημαίνει τίποτα. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το κόψουν βλέπεις (ναι, καλά, το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν; ). Μετά ακολουθεί ένα με τον πρωινό καφέ, άντε ένα μετά το φαγητό και ένα με τον απογευματινό καφέ, ένα μετά το σεξ (είπαμε, αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κόψουμε) κτλ.

Όπως είπε και ένας γνωστός, "τελικά είναι πολύ εύκολο να κόψεις το τσιγάρο, εγώ το έχω κόψει πάνω από 20 φορές!".

Δημοσ.

Όπως προαναφέρθηκε και συμφωνώ απόλυτα, οτιδήποτε χρησιμεύσει σε κάποιον για να σταματήσει το κάπνισμα είναι θεμιτό (υπο προϋποθέσεις βέβαια).

Σε άλλον μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά η δύναμη της θέλησης, σε άλλον το κομπολόι, η συγκεκριμένη εφαρμογή που παρουσιάζεται κλπ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, επειδή έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, μιάς και σε φέρνει σε επαφή με κόσμο που επίσης περνάει την ίδια διαδικασία με εσένα, νομίζω μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο, ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη.

Στη δική μου περίπτωση, "δούλεψε" ένα 6-ωρο αμερικανοποιημένο σεμινάριο/ψυχοθεραπεία one size fits all, του Αllen Carr easyway to quit smoking, το οποίο επιχορηγούσε ο εργοδότης μου και πήγα απλώς γιατί γινόταν σε εργάσιμες ώρες. Επίσης είχα πληροφορηθεί ότι κάθε μία ώρα έχει διάλλειμα για καφέ και τσιγάρο. Ποιός να το έλεγε ότι στο τέλος θα το έκοβα μαχαίρι από εκείνη τη μέρα και μετά.

4 χρόνια ακάπνιστος και πάμε.

Δημοσ.

Όπως προαναφέρθηκε και συμφωνώ απόλυτα, οτιδήποτε χρησιμεύσει σε κάποιον για να σταματήσει το κάπνισμα είναι θεμιτό (υπο προϋποθέσεις βέβαια).

Σε άλλον μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά η δύναμη της θέλησης, σε άλλον το κομπολόι, η συγκεκριμένη εφαρμογή που παρουσιάζεται κλπ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, επειδή έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, μιάς και σε φέρνει σε επαφή με κόσμο που επίσης περνάει την ίδια διαδικασία με εσένα, νομίζω μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο, ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη.

Στη δική μου περίπτωση, "δούλεψε" ένα 6-ωρο αμερικανοποιημένο σεμινάριο/ψυχοθεραπεία one size fits all, του Αllen Carr easyway to quit smoking, το οποίο επιχορηγούσε ο εργοδότης μου και πήγα απλώς γιατί γινόταν σε εργάσιμες ώρες. Επίσης είχα πληροφορηθεί ότι κάθε μία ώρα έχει διάλλειμα για καφέ και τσιγάρο. Ποιός να το έλεγε ότι στο τέλος θα το έκοβα μαχαίρι από εκείνη τη μέρα και μετά.

4 χρόνια ακάπνιστος και πάμε.

Τί λές τώρα, σοβαρά? Ωραίος! Πολύ χαίρομαι όταν κάποιος κόβει το τσιγάρο. Είναι πραγματικά λές και κάνεις restart στην ζωή σου!

Συμφωνώ με όσους είπαν πως ανάλογα τον χαρακτήρα και το άτομο του καθενός, ο καθένας απο την πλευρά του μπορεί να βρεί διάφορα βοηθήματα για να διακόψουν το τσιγάρο. Απλά είπα πως λόγω του οτι γουστάρουμε πολύ τα apps εδώ μέσα, είναι ένα καλό εργαλείο στα χέρια μας αυτό.

Ποτέ δεν είπα οτι "κατεβάστε αυτή την εφαρμογή για να διακόψετε το τσιγάρο". Θα ήμουν πολύ αφελής να πώ κάτι τέτοιο και θα ήταν πολύ αφελής να καταλάβει κάποιος κάτι τέτοιο... :)

Δημοσ.

Ποτέ δεν είπα οτι "κατεβάστε αυτή την εφαρμογή για να διακόψετε το τσιγάρο". Θα ήμουν πολύ αφελής να πώ κάτι τέτοιο και θα ήταν πολύ αφελής να καταλάβει κάποιος κάτι τέτοιο... :)

Ούτε και σε κατηγόρησε κανείς για κάτι τέτοιο. Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες απλά άνοιξες ένα ενδιαφέρον θέμα που μπορεί να εξελιχθεί σε group therapy και να δώσει σε κάποιους το έναυσμα ώστε να πάρουν στα σοβαρά την απόφαση να (δια)κόψουν το τσιγάρο. ;)

Δημοσ.

Καπνιζα 12 χρονια. Έχω κοψει το τσιγαρο απο το πασχα. Ηταν πολυ ευκολο, σχεδον ανοητο. Δεν εχω παρει ουτε ενα κιλο. Τρωω πιο ευχαριστα, δεν μου τρεχουν οι μυξες απο την ιγμοριτιδα, δεν ποναει το στομαχι μου τα βραδια και μπορω να πηδαω 4 φορες την ημερα εκει που στη μια ελεγα ουφ κουραστικα.

Οποιος λεει οτι το να κοψεις το τσιγαρο ειναι δυσκολο, οτι εξαρτασαι απο αυτό, πως ειναι συντροφια, συνηθεια και αλλες τετοιοες παπαριες απλα δεν θελει να το κοψει.

Δημοσ.

Οποιος λεει οτι το να κοψεις το τσιγαρο ειναι δυσκολο, οτι εξαρτασαι απο αυτό, πως ειναι συντροφια, συνηθεια και αλλες τετοιοες παπαριες απλα δεν θελει να το κοψει.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Δημοσ.

Να πω και εγώ την αποψη μου ως μη καπνιστής για 2,5 χρόνια. Αρχικά, επειδή αναφέρεται συχνά η δύναμη της θέλησης, να πω ότι από μόνη της δεν λέει τίποτα. Η θέληση ή η διάθεση είναι το αποτέλεσμα ενός ή περισσοτέρων κινήτρων. Όσο πιο σημαντικό και ξεκάθαρο το κίνητρο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι λοιπόν η θέληση και η διάθεση. Το μεγαλύτερο κίνητρο όσον αφορά τέτοιες εξαρτητικές καταστάσεις(κάπνισμα, αλκοολισμός κλπ) είναι η υγεία. Πόλλες φορές όμως αυτό το κίνητρο δεν είναι ξεκάθαρο είτε γιατί φαίνεται γενικό, είτε γιατί πχ τα αποτελέσματα του καπνίσματος δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε άμεσα, είτε γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την αίσθηση ότι δεν παθαίνουμε τίποτα. θεωρώ πολύ σημαντικό κάποιος που θέλει να κόψει το τσιγάρο να έχει μια μετριοπαθής άποψη για αυτό. Δηλαδή να μην το υπερεκτιμάει ώστε να πέσει στην παγίδα της δυσκολίας, αλλά παράλληλα να μην το υποτιμάει ως αντίδραση της δυσκολίας του.

Το κάπνισμα είναι ένας μηχανισμός εξάρτησης που όταν υπάρχει κίνητρο και γνωση της λειτουργίας του, αντιμετωπίζεται.

Όσον αφορά τα βοηθήματα, υποκαθιστούν κάποιο μέρος της ψυχολογικής ή φυσικής λειτουργίας του τσιγάρου.

Έτσι θα μπορούσε να πει κάποιος-για να είμαι και on topic- ότι το app μπορεί να θυμίζει το κίνητρο και να επιβραβεύει, αλλά θα ήταν πολύ σημαντικότερο να το έλεγε κάποιο προσφιλές πρόσωπο!

Επίσης

Υπάρχουν ειδικά κέντρα μέσα σε μεγάλα νοσοκομεία που κάνουν πραγματικά καλή και επαγγελματική δουλειά επίσης!

B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...