Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω στην κατοχη μου ενα compaq pressario cq60 . ξαφνικα χθες εσβησε ενω δουλευε . προσπαθω να το ανοιξω και κολαει στο bios . παει να bootarei δηλαδη . αργει παααααρα πολυ να περασει την οθονη του bios και μετα κολαει με μια γραμη αριστερα να αναβοσβηνει. ελενξα τα ποιο απλα σεναρια ( δισκος και ραμ ) αλλα τιποτα. τις εβγαλα και τις δυο εμπενε σε αναμονη μετο που παταγαα να ανοιξει ( αναβοσβηνε το φωτακι της εκκινησης ) .

εβαζα την μια στο ενα σλοτ τα ιδια εκανα ολες τις πιθανες επιλογες αλλα παλι τιποτα. εβγαλα την μπαταρια της μητρικης ( γιατι μου πηρε και ενα σφαλμα απο εκει ) παλι τιποτα . εβγαλα τον δισκο τιποτα. κοιταξα εσωτερικες θερμοκρασιες. τιποτα παλι .

καθαρησα cpu και περασα νεα θερμοαπαγωγικη παστα και παλι τιποτα ( σε περιπτωση θερμοκρασιας .

εσωτερικα ειναι πεντακαθαρο . τι αλλο να κανω μου εχει σπασει τα νευρα ..

ειναι αξιοσημιοτο οτι αν τον αφησω κανα 2ωρο κλειστο και παω να τον ανοιξω φτανει μεχρι την εκκινηση των windows και κολαει . του κανω ρεσταρτ και μετα παλι στο σημειο του bios αρχιζει τα κοληματα.

να πω επισης οτι δεν μπουταρει ουτε απο cd . τι αλλο να ελεγξω .

μεσα στo bios εχει μια επιλογη που σου γραφει για ολα τα ερρορ που εχει παρει και ολα ειναι απο σκληρο δισκο . ομως και χωρις αυτον κολαει στο bootarisma . .( ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ,, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ) :) . αυτααα....

ανακουφηστε με πριν το σπασω :cry: :cry: :cry: :cry:

Δημοσ.

μεσα στo bios εχει μια επιλογη που σου γραφει για ολα τα ερρορ που εχει παρει και ολα ειναι απο σκληρο δισκο . ομως και χωρις αυτον κολαει στο bootarisma . .

Ε λογικό δεν σου φαίνεται εσένα;;;

Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι σαν να μην βρίσκει τον δίσκο οπότε και όταν τον βγάζεις κάνει τα ίδια.

Πρέπει να τον βάλεις σε άλλον Η/Υ και να τον ελέγξεις εκεί, γιατί αν δεν είναι από τον δίσκο,το ότι αν είναι κλειστός για ώρα μετά προχωράει μπορεί να δείχνει πρόβλημα από την μητρική, οπότε εκεί το κλαις αφού χλομό να αξίζει η επισκευή.

Δημοσ.

Κ εμενα για δισκο μου φαινεται. Αλλαξε Boot order κ βαλε ενα στικακι με περασμενα ubuntu να δεις αν ξεκιναει.

Δημοσ.

ο δισκος ελενχθηκε απο αλλο pc με το sentinel και εχει καποια bad sector το περιεργο ομως ειναι πως και χωρις δισκο θα επρεπε να bootarei απο cd . κιομως κολαει . δεν κανει boot ουτε απο cd .

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι,πρέπει να είναι ρυθμισμένο από το Bios να ξεκινάει από το cd(έστω να ξεκινάει από cd σαν δεύτερη επιλογή αν δεν βρει δίσκο)

Δημοσ.

ειναι ολα σωστα ρυθμισμενα . και εκνευριζομαι γιατι εκανα τραμπα δισκους απο αλλο λαπτοπ turbox. το turbo x με το δισκο του hp ξεκινησε κανονικα. το hp με το δισκο του turbo x. εφτασε στο φορτωμα των windows ( χαρηκα εγω ) και κολησε εκει . του εκανα επανεκηνηση και αρχισε τα ιδια παλι . κολαει παλι στο bios . το βαζω να bootarei απο cd . και απλα με αγνωει και κολαει . τι αλλο να κανω .. pff

Δημοσ.

Αρα δεν ειναι ο δισκος. Το οτι δεν εκκινει με cd μπορει να ειναι τυχαιο (πχ να κολλαει το drive - το εχω δει).

Με φλασακι δοκιμασες?

Σε safe mode μπαινει?

Αφαιρεσε ενα ενα ντιμακι απο τις μνημες κ ξαναδοκιμασε.

Δημοσ.

εχω βαλει τις μνημες με ολες τις δυνατες επιλογες. δηλαδη την μια μνημη και στα δυο σλοτ και την αλλη επισης το ιδιο ..

σε safe mode δεν μπενει γιατι δεν φτανει ως εκει . θα δοκιμασω τωρα με εξωτερικο cd και ο θεος βοηθος

Δημοσ.

οχι ουτε αυτο .. εβαλα ενα εξωτερικο drive. ξεκινησε να bootarei απο αυτο . αλλα και παλι με τεραστια καθηστερση στο bios

Δημοσ.

Αρα μενει το φλασακι (αν κ με λιγες ελπιδες μου φαινεται). Οταν θα το βαλεις να αφαιρεσεις ολα τα μεσα (σκληρο , drive) κ απο το boot order να τα κανεις ολα disable εκτος απο usb drive.

Η εγγυηση εχει ληξει?

Δημοσ.

...το hp με το δισκο του turbo x. εφτασε στο φορτωμα των windows ( χαρηκα εγω ) και κολησε εκει...

Εδώ πάντως είναι λογικό να μη μπουτάρει με εγκατεστημένο λειτουργικό άλλου υπολογιστή. Δεν είναι περίεργο.

Δημοσ.

Εκτος κ αν ειχε windows 7 (οποτε δεν μας νοιαζει απο που θα μπουταρει).

Παντως αν δεν εκκινησει κ με στικακι , πλεον νομιζω παμε σε προβλημα επεξεργαστη ή μητρικης (δεν μενει κ κατι αλλο χεχε)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...