Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θέλω τα φώτα σας..

Μου βγάζει καρά το bootάρισμα το εξής μήνυμα "Checking NVRAM" και μετά ενώ πάει να μπει στα windows μου πετάει μια μπλε οθόνη που δείχνει να φορτώνει κάτι μέχρι το 100% και πριν καλά καλά προλάβω να διαβάσω, φεύγει και κάνει restart.

Έχει κανείς καμιά ιδέα; Έχουν πρόβλημα οι μνήμες; Έχω δύο στικάκια των 1gb, δοκιμάζω σε λίγο με ένα άλλο στικ μπας και..

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη RAM. Δοκίμασε ένα BIOS reset. Αν δεν πιάσει σκέψου αν έβαλες κανα νέο hardware πρόσφατα. Αν όχι, αφαιρείς ότι δεν είναι απαραίτητο για το boot και ξαναδοκιμάζεις.

Δημοσ.

Το checking nvram δεν είναι πρόβλημα σφάλματος ούτε έχει να κάνει με τη ram, όπως είπε ο antonl.

Πρόβλημα θα είναι αν δε περάσει τον έλεγχο αυτό ή κολλήσει εκεί.

Τώρα για να βρεις το προκαλεί τη μπλε οθόνη ακολουθείς κλασικά τον οδηγό εδώ.

Δημοσ.

δεν μου γράφει στο bios κάτι για reset, πάτησα ένα που έλεγε load optimized defaults.ελπίζω να ήταν το σωστο γιατί είχε κι ένα load fail-safe deafaults κάπως έτσι. Δεν έγινε κάτι όμως πάλι τα ίδια.

Έχω αφήσει πάνω μόνο οθόνη και πληκτρολόγιο.Και όχι δεν έβαλα κάτι καινούργιο.

Δημοσ.

Αχμ, όντως δε διάβασα καλά το 1ο post και νόμιζα ότι το reboot ήταν στο καπάκι μετά το "checking nvram".

Δεν έχει σημασία. Η απάντηση δεν ήταν λάθος :-)

δεν μου γράφει στο bios κάτι για reset, πάτησα ένα που έλεγε load optimized defaults.ελπίζω να ήταν το σωστο γιατί είχε κι ένα load fail-safe deafaults κάπως έτσι. Δεν έγινε κάτι όμως πάλι τα ίδια.

Έχω αφήσει πάνω μόνο οθόνη και πληκτρολόγιο.Και όχι δεν έβαλα κάτι καινούργιο.

Τελικά περνά απροβλημάτιστα τον έλεγχο nvram; Μα δεν είχες ξαναδεί το μνμ αυτό ποτέ;

Για τη μπλε οθόνη είπαμε...

Βέβαια ένας γρήγορος έλεγχος για να δεις αν είναι μνήμες είναι αυτό που είπες να κάνεις, βάζοντας μια άλλη πάνω.

Δημοσ.

χμμμ μου βγάζει checking vram

Και από κάτω drive error, press f1 to resume.

άμα πατήσω f1 συνεχίζει, βγάζει την μπλε οθόνη και μετά restart.

Εντωμεταξύ πριν από το το drive error πρέπει να γράφει κάτι άλλο, γιατί φαίνεται κομμένο, δηλαδή είναι άκρη άκρη στην οθόνη.

περίεργα πράματα..

Δημοσ.

Εμ δε μας τα λες όλα από την αρχή.

Όταν σταματήσει στο σφάλμα κάνε ένα auto adjust το μονιτορ για να διαβάσεις & το άλλο μήνυμα.

Μήπως λέει disk drive error; Έτσι & αλλιώς δείχνει να είναι πρόβλημα δίσκου από το μήνυμα. Ισχύει το link για τις μπλε οθόνες, ή ενολίγης ελέγχεις το δίσκο με hard disk sentinel.

Δημοσ.

λοιπόν σχετικά με το f1 που έλεγα παραπάνω, έγραφε τελικά Α: drive error.

Έψαξα στο google και λέγανε για disable της δισκέτας απτό bios.

Πήγα το έκανα και μετά μου έκανε το εξής κατά το bootάρισμα.Μου βγάζει ΜΟΝΟ την αρχική εικόνα της μητρικής κάτι logo msi κλπ και μετά καπάκι το σήμα των windows, μετά μπλέ οθόνη για δευτερόλεπτα και restart.

Τι παίζει;;;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω δεύτερο pc ούτε διαθέσιμο κάπου εδώ τριγύρω ώστε να κάνω αυτά που λέει ο οδηγός.

Δημοσ.

Έχουν πρόβλημα οι μνήμες; Έχω δύο στικάκια των 1gb, δοκιμάζω σε λίγο με ένα άλλο στικ μπας και..

Βέβαια ένας γρήγορος έλεγχος για να δεις αν είναι μνήμες είναι αυτό που είπες να κάνεις, βάζοντας μια άλλη πάνω.

Ξεκίνα με μνήμες.

Δε χρειάζεσαι άλλο pc για να τις ελέγξεις ελέγξεις.

Βάλε την τρίτη μνήμη που έχεις να δεις αν μπουτάρει & αν ναι βάζεις μία μία τις άλλες & τις ελέγχεις με memtest.

Δημοσ.

Λοιπόν ας ενημερώσω..

Μνήμες άλλαξα δεν έγινε κάτι, οπότε ξαναέβαλα τις παλιές.

Έχω την εντύπωση ότι έιναι θέμα κάρτας γραφικών. Ή τα έπαιξε ή θέλουν εγκατάσταση ξανά οι drivers.

Στην μπλέ οθόνη μου βγάζει το εξής μήνυμα "Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed" και απότι έψαξα στο google φταίει μάλλον η gpu.

Τι λέτε εσείς?

Δεν έχω και καμιά άλλη πρόχεορη ρε γμτ να δοκίμαζα!

Bootάρει κανονικά, χωρίς το πρόβλημα του nvram και απλά μετά το logo των windows ή τα βγάλει μπλέ οθόνη ή θα μείνει μαύρη χωρίς να δείχνει τίποτα

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις σε safe mode. Uninstall τους drivers της κάρτας γραφικών, τρέξε κι ένα driver sweeper για αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων τους. Reboot σε safe mode (πιθανόν να μη χρειάζεται αυτό) κι επανεγκατάστασή τους. Αν είναι θέμα software της κάρτας, λογικά θα διορθωθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...