Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 13''

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.

Ειναι πλεον επιτακτικη αναγκη να παρω ενα νεο mac και μπαινω κατευθειαν στο ψητο.

Σκεφτομαι σοβαρα να παρω το συγκεκριμενο MacBook Pro 13"

http://www.golden-i....hz8gb750gb.html

Το πλανο εχει ως εξης: Ειμαι γραφιστας και ασχολουμαι κυριως με εντυπο που σημαινει adobe illustrator, adobe indesign και οποτε χρειαζεται φυσικα adobe photoshop. Θελω να εχω μια αξιοπιστη λυση στο γραφειο και στο σπιτι.

Τα μειονεκτηματα που βρισκω στο συγκεκριμενο mbp ειναι η αναλυση 1280χ800 που δεν με πολυαπασχολει γιατι στο γραφειο περιμενει μια EIZO 24'' με την οποια δουλευω ηδη και ειναι φοβερη. Με τη βοηθεια ενος εξυπνου dock βρηκα τη λυση: http://www.hengedocks.com/#

Με το dock λοιπον μπορω να κανω δουλεια και στο γραφειο και στο σπιτι οταν κι αν χρειαστει μεσω της hd tv.

Θεωρω την τιμη του για καινουριο μηχανημα καλη βασει του budget μου. Ξερω βεβαιως οτι η καλυτερη λυση θα ηταν ενας MacPro αλλα που τετοια τυχη..

Τελος εχω σκοπο να του βαλω ssd αλλα προς το παρον αυτο δεν κρινεται απαραιτητο.

Πιστευετε οτι ειναι μια σωστη κινηση-επενδυση βασει της φορητοτητας και αποδοτικοτητας που μου χρειαζεται;

Δημοσ.

παρα πολυ ωραιο και δυνατο μηχάνημα για α λεφτ που θελεις

γνωμη μου οι mac pro δεν εχουν αναβαθμιστει εδω και καιρο και κανεις δνε ξερει εαν τελικα τους αναβαθμισουν

οποτε επιλογες ειχς σε macbook ή σε mac mini

απο αυτα που καταλαβα το mini δεν θα σε βόλευε..οπτε η λυση που βρηκες..παντα κατι προσωπική μου γνωμη ειναι πολύ καλη!

μια σημείωση για το δεύτερο λινκ που εδωσες

ωραια λογική το dock αλλα λειπει λιγο η καλη εμφανιση ισως..απο κοντα βεβαια μπορει να ειναι διαφορετικό

και σαφώς εσυ κανεις την δουλεια σου οποτε μαλλον λεπτομερειες!

Δημοσ.

Απλώς ένας ακόμη ενδοιασμος μου ειναι και η κάρτα γραφικών που στο 13αρι είναι φιξ..

Sent from my iPhone using Insomnia

ναι ειναι ενα θεμα που ειανι φιξ αλλα

με το νεο chipset ivy bridge οι καρτες ειναι αρκετα δυνατες σε σχεση με παλια!

τωρα βεβαια εξαρταται και απο τον χρηστη

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να περιμένεις ως το τέλος του μήνα .. Ο λόγος είναι το ότι υπάρχει έντονη φημολογία για 13'' MBP με Retina οθόνη .. Αν ισχύουν αυτές οι φήμες, τότε λογικά πέρα από την Retina οθόνη, το νέο 13'' MBP, θα έχει και dedicated κάρτα γραφικών μιας και το θεωρώ σχεδόν αδύνατον να κυκλοφορήσουν ένα προϊόν με τέτοια ανάλυση οθόνης με μόνο την Intel HD4000 ..

Ίσως αυτό να σε βολέψει και εσένα καλύτερα .. Το πρόβλημα θα είναι φυσικά η τιμή, η οποίο κατά 99% θα ξεπερνά αυτή του τωρινού 13'' MBP ..

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να περιμένεις ως το τέλος του μήνα .. Ο λόγος είναι το ότι υπάρχει έντονη φημολογία για 13'' MBP με Retina οθόνη .. Αν ισχύουν αυτές οι φήμες, τότε λογικά πέρα από την Retina οθόνη, το νέο 13'' MBP, θα έχει και dedicated κάρτα γραφικών μιας και το θεωρώ σχεδόν αδύνατον να κυκλοφορήσουν ένα προϊόν με τέτοια ανάλυση οθόνης με μόνο την Intel HD4000 ..

Ίσως αυτό να σε βολέψει και εσένα καλύτερα .. Το πρόβλημα θα είναι φυσικά η τιμή, η οποίο κατά 99% θα ξεπερνά αυτή του τωρινού 13'' MBP ..

Σίγουρα με τη retina θα παίξει και κάρτα γραφικών αλλα είμαι σχέδον βέβαιος ότι και το κόστος θα ειναι ανάλογο..οπότε προς το παρόν μάλλον απορρίπτεται..φυσικά υπαρχει κ η σκέψη για αργότερα κ αν κριθεί απαραίτητο να αφαιρεθεί το super drive και να μπει ssd, αλλα αυτό έρχεται δεύτερο. Το σημαντικό τώρα ειναι να μπορω να δουλέψω 8ωρο με το 13ρι και να έχω κ το κεφάλι μου ήσυχο..

Δημοσ.

Σίγουρα με τη retina θα παίξει και κάρτα γραφικών αλλα είμαι σχέδον βέβαιος ότι και το κόστος θα ειναι ανάλογο..οπότε προς το παρόν μάλλον απορρίπτεται..φυσικά υπαρχει κ η σκέψη για αργότερα κ αν κριθεί απαραίτητο να αφαιρεθεί το super drive και να μπει ssd, αλλα αυτό έρχεται δεύτερο. Το σημαντικό τώρα ειναι να μπορω να δουλέψω 8ωρο με το 13ρι και να έχω κ το κεφάλι μου ήσυχο..

αυτο θα σου ελεγα και εγω..αν θες να περιμενεις...και εχεις τα παραπανω λεφτά..τοτε ναι θα βγουν καποια στιγμή!

αλλα ανεβαινει πολυ το κοστος!!!

μια χαρα ειναι το συγκεκριμενο που εχεις διαλεξει πάντως!

και πολύ δυνατό

Δημοσ.

Για πολλούς λογους δεν θα δουμε retina 13αρια φέτος..

- Μόλις βγηκε το iphone 5 και ακομα διαφημίζεται στο site.Ειναι μεγαλη αλλαγη το 'ολα' retina για να το περάσουν ντουκου..

- Τα macbook pro/air ανανεωθηκανε..Ενω όλα τα υπολοιπα (mini,imac,pro) τίποτα..Οποτε δεν δινει άλλο pro φέτος.

- Δεν μπορει να αναβαθμισει ξαφνικα σε retina και το 13 και να ανεβάσει τις τιμες..

Εκτος εαν μπει στο τριπακι δινω και retina & κανονικό παράλληλα..

- Πιστευω πως πρωτα θα αναβαθμίσει όλες τις άλλες σειρές και μετά πάλι τα pro..

Oπότε φίλε μου προχωρα με το 13αρι που είναι αψογο για αυτο που θες να κανεις και με εναν ssd στο μελλον

θα απογειωθεί..

Δημοσ.

οπως καταλαβαινετε ειμαι στη φαση που το ψαχνω απο δεκα μεριες γιατι δεν θελω να κανω μια κινηση που θα μετανιωσω.. Παντως πιστευω οτι και σε 3-4 χρονια το μηχανακι θα ειναι και παλι μια χαρα και σε περιπτωση μεταπωλησης θα εχει μια καλη αξια. οπως και να ΄χει αν εχω ενα διλλημα αυτο ειναι το αντιστοιχο 15αρι που εχει 2πλη καρτα γραφικων και οχι το retina 13αρι. Αλλωστε δεν πιστευω οτι μπορεις να δουλεψεις ανετα σε τοσο μικρο mbp αν δεν εχεις εξτρα μονιτορ. Απο μονιτορ ειμαστε κομπλε γιαυτο και τεινω προς το μικρο!

Δημοσ.

Αν το σηκωνει η τσεπη σου τότε πήγαινε για το 15αρι ασυζήτητη..Το θέμα είναι πόσα έχεις να διαθέσεις για υπολογιστή...

Εφόσον έχεις κλειδωσει το budget σου κοιτας την καλυτερη επιλογή..

Δεν είναι καθόλου δύσκολη η επιλογή για mac εαν έχεις το budget στο νου σου μιας και είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα..

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου δύσκολη η επιλογή για mac εαν έχεις το budget στο νου σου μιας και είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα..

εννοειται οτι αν το χρημα υπηρχε δε θα το σκεφτομουν αλλα τι να κανεις, καταραμενη κριση!

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να δωσεις 1700€ για την ακριβη εκδοση του macbook pro 13".

Προτιμησε την απλη εκδοση του mbp 13" στα 1350€ (με αλλα 40€ βαζεις 8gb ram ή με 75€ βαζεις 16gb και με αλλα 150€ βαζεις αν θελεις 256gb ssd)

Με λιγα λογια, με 1575€ το παιρνεις με 16gb ram και 256gb ssd και θα ειναι πολυ πιο γρηγορο απο την ακριβη εκδοση των 1700€ που σκεφτεσαι..

Γιατι ειναι καπως να δινεις εν ετει 2012 1700€ για μηχανημα με οθονη αναλυσης 1280x800 και αργο σκληρο 5400 στροφων.

Βεβαια, αν θελεις 13αρι, καλυτερη και φθηνοτερη λυση ειναι το macbook air 13" με 8gb ram και ssd. Ερχεται στα 1488€ απο το golden i .

Ισως βεβαια στην περιπτωση σου η καλυτερη λυση να ειναι 15αρι.

Αλλωστε δεν ειναι κ πολυ ακριβοτερο απο το 13αρι που σκεφτεσαι.

Πχ εδω κανει 1695€ και εχει τετραπυρηνο επεξεργαστη και οχι διπυρηνο οπως το 13αρι και φυσικα εχει καλη οθονη με αναλυσης της προκοπης και οχι την στριμοκωλη 1280x800.

Μπορεις επισης να το παρεις και απο το αγγλικο amazon.co.uk.

Εδω πχ 2 πωλητες που στελνουν Ελλαδα:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008BEYN1O/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=AP0D9VXSR3S0N

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008BEYN1O/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

(το πρωτο βγαινει 1650€ με τα μεταφορικα)

Γενικοτερα, ειναι κριμα να παρεις το 13αρι mbp. Δεν θεωρειται καλη αγορα σε αυτα τα χρηματα(το βαρυτερο 13αρι της αγορας, διπυρηνος επεξεργαστης για πολλα χρηματα, χαμηλη αναλυση οθονης), ειδικα για την χρηση που το προοριζεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...