Προς το περιεχόμενο

WINDOWS 7 32 ή 64 bit ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα μια αποψη.

Σε φορητο ενος φιλου,θα κανω εγκατασταση λειτουργικου Windows 7 Ultimate.

To laptop ενα HP Compaq 8510p, με 2Gb RAM.

Και η ερωτηση μου ειναι η εξης: 32 ή 64bit?

Δεν ξερω αν εχει σκοπο στο μελλον,να βαλει και αλλη, επανω στο συστημα,οποτε εγω θα επιλεξω το λειτουργικο.

Να βαλω 32bit,λογο 2Gb RAM ή 64,ωστε να δει ολη την μνημη (που τυχον προσθεσει) ??

Αν βαλω 64 με 2Gb μνημης στο συστημα,θα τρεχει σωστα-γρηγορα ή ... !!!

Δημοσ.

32 ασυζήτητο.... και 4 gb ram να έχει ένα pc είμαι κ πάλι της γνώμης για 32, καθώς αξίζει να "θυσιάσεις" μερικά mb για τα πλεονεκτήματα του....

Πχ πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης, πολύ πιο ελαφρύ (ως λειτουργικό) από την αντίστοιχη 64, λιγότερο χώρο εγκατάστασης κ μερικά άλλα...

Δημοσ.

32 ασυζήτητο.... και 4 gb ram να έχει ένα pc είμαι κ πάλι της γνώμης για 32, καθώς αξίζει να "θυσιάσεις" μερικά mb για τα πλεονεκτήματα του....

Πχ πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης, πολύ πιο ελαφρύ (ως λειτουργικό) από την αντίστοιχη 64, λιγότερο χώρο εγκατάστασης κ μερικά άλλα...

Δε θα συμφωνήσω εδώ. Αν κάποιος είναι διχασμένος (λόγω hardware) αν θα βάλει 32 ή 64 bit λειτουργικό, έχει μεγάλη σημασία να λάβει υπ'όψιν του τη χρήση που κάνει στον υπολογιστή & τα προγράμματα που τρέχει.

Επιπλέον, τα 64 bit δεν είναι πιο αργά από τα 32.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Πχ πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης, πολύ πιο ελαφρύ (ως λειτουργικό) από την αντίστοιχη 64

Eιναι διαφορετικα αυτα τα δυο?

• Like 2
Δημοσ.

Στο σενάριο εδώ που θέτεις βρίσκω αντίφαση:

...και 4 gb ram να έχει ένα pc είμαι κ πάλι της γνώμης για 32, καθώς αξίζει να "θυσιάσεις" μερικά mb για τα πλεονεκτήματα του....

Πχ πολύ χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης...

Θυσιάζεις δηλαδή χοντρά μισό gb ram για να επωφεληθείς πολύ μικρότερο ποσό που θα έχεις κέρδος από τη λειτουργία των 32bit.

Η "κατανάλωση" αυτή που λες δεν είναι πολύ χαμηλότερη. Ή αντίστροφα τα 64bit δε χρησιμοποιούν πολύ παραπάνω μνήμη, σε τέτοιο βαθμό δηλαδή που να μην συμφέρουν. Εκτός βέβαια από ακραίες περιστάσεις που τρέχεις πολλές 64bit εφαρμογές. Τότε ναι θα χρησιμοποιούν αρκετά περισσότερη μνήμη αλλά έτσι κι αλλιώς θα επωφελείσαι ήδη από την αυξημένη διαθέσιμη ram & του πλεονεκτήματος πως χρησιμοποιείς 64bit εφαρμογές.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα,του εβαλα 32bit.

Στα δικα μου συστηματα,παντως (αυτα της υπογραφης),εχω 64bit,ακομα και στα συστηματα με 4Gb RAM.

Σαν λειτουργικο,ειναι το ιδιο (απαντηση στον blackkiller)

Δημοσ.

Η διαφορά του 32 με το 64bit είναι κυρίως όταν έχεις περισσότερη μνήμη. ΠΧ αν είχες οτιδήποτε παραπάνω από 4GB RAM, τα 32 δεν θα τη διαβάσουν, θα είναι σαν να μην την έχεις, ενώ τα 64 τη διαβάζουν/χρησιμοποιούν (για να στο πώ απλά).

edit: βλέπω ότι κάτι ανάλογο είπε και ο φίλος πιο πάνω.

Δημοσ.

Όπα παιδιά... Η ίδια έκδοση των Windows 7 32 με την αντίστοιχη 64 έχουν διαφορά περίπου 400mb χοντρικά στην κατανάλωση μνήμης (Περίπου το μέγεθος που θα θυσιάσεις στα 32). Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον άδικο, αλλά ποιος ο λόγος για τα 64 σε αυτή την περίπτωση να δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές για την συγκεκριμένη πλατφόρμα....?? Τα 4 gb είναι η λεπτή γραμμή, γτ βάζεις 32bit, χάνεις περίπου 500mb φυσικής μνήμης. Βάζεις 64 χάνεις περίπου 400mb έξτρα μνήμης που χρησιμοποιούν & ελάχιστο παραπάνω χώρο εγκατάστασης. Οπότε στα 4 gb αναλόγως της ανάγκες του, τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί και τις μελλοντικές αναβαθμίσεις ο καθένας βάζει οτι θέλει (64 η 32). Πάνω από 4 δεν το συζητάμε, πας για 64. Για τον dimpa, στο σημείο που λέει πως "Σαν λειτουργικό,ειναι το ίδιο", θα απαντήσω το εξής κ επιβεβαιωμένο.... Βάλε σε ένα pc το οποίο εχει φυσική μνήμη ανάμεσα στα 1gb - 2gb λειτουργικό 64 και στο ίδιο σύστημα λειτουργικό 32... Τα 32 θα είναι εμφανέστατα πιο γρήγορα από τα 64, και αυτό το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο σε πιο παλιά συστήματα με προηγούμενες γενιές μνήμης....

Δημοσ.

Σχετικά με τα 4GB, δε νομίζω να χωρά συζήτηση για τις περισσότερες περιπτώσεις. Θυσιάζεις κοντά στο 1GB RAM (3-3.2GB πάνε τα περισσότερα με 32bit OS) για να κερδίσεις 300-400MB;

Οι περισσότεροι πλέον έχουμε >1TB HDD space. Ακόμα και σε SSD να ναι τα Win, πάλι τα 4-5GB extra χώρου που ζητάνε φαίνονται λίγα. Στην τελική ας μη βάλει ultimate που κατά 99% δεν του προσφέρουν τίποτα παραπάνω, ας βάλει home premium.

Και δε λαμβάνουμε υπόψη εφαρμογές που λειτουργούν εμφανώς ταχύτερα στα 64bit, πχ Winrar. ΟΚ, δεν είναι τόσο πολλές και κάποιες δεν είναι για όλους αλλά υπάρχουν.

Δημοσ.

Όπα παιδιά... Η ίδια έκδοση των Windows 7 32 με την αντίστοιχη 64 έχουν διαφορά περίπου 400mb χοντρικά στην κατανάλωση μνήμης (Περίπου το μέγεθος που θα θυσιάσεις στα 32). Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον άδικο, αλλά ποιος ο λόγος για τα 64 σε αυτή την περίπτωση να δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές για την συγκεκριμένη πλατφόρμα....??

...

Bάλε σε ένα pc το οποίο εχει φυσική μνήμη ανάμεσα στα 1gb - 2gb λειτουργικό 64 και στο ίδιο σύστημα λειτουργικό 32... Τα 32 θα είναι εμφανέστατα πιο γρήγορα από τα 64, και αυτό το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο σε πιο παλιά συστήματα με προηγούμενες γενιές μνήμης....

Καταρχήν υπάρχει ξανά το θέμα αυτό.

Τέλος πάντων.

Το ασυζητητί 32bit με βρίσκει 100% αντίθετο.

Δεν είναι μόνο η παραπάνω μνήμη που εκμεταλλεύεσαι ρε παιδιά. Σκεφτείτε κάτι η x86_64 είναι μια ολόκληρη νέα αρχιτεκτονική,

Είναι δυνατόν μια νέα αρχιτεκτονική να διαφέρει μόνο στην αύξηση της διεύθυνσης μνήμης;;;

Έχεις πάρα πολλά οφέλη. Υπάρχουν πολλά εκτελέσιμα που στην 64bit-η έκδοση "τρέχουν" πολύ πιο γρήγορα (συμπιέσεις, encoding, decoding κ.α.).

Μπορεί να μην είσαι (και να μην είμαι) σε θέση να καταγράψεις ένα-ένα τα σημεία του συστήματός σου (services, υπολειτουργίες) που τρέχουν πιο γρήγορα ή πιο αποδοτικά στα 64bit αλλα δε σημαίνει πως ο,τι δε βλέπεις, δεν υπάρχει.

Για να το θέσω αλλιώς. Τα 64bit είναι το παρόν και το μέλλον των desktop pc και laptops.

32bit βάζεις μόνο αν έχεις παλιό hardware που δεν υποστηρίζει 64bit ή εξωφρενικά λίγη ram (< 2GB).

Επίσης ΔΕΝ είναι οτι αν έχεις 4GB ram και βάλεις 32βιτ windows χάνεις 400MB. Εξαρτάται από το σύνολο των εσωτερικών διευθυνσιοδοτίσεων του συστήματος σου και την κάρτα γραφικών σου κ.α.

Μπορεί να χάνεις και 1GB. Αλλά και πάλι δεν είναι ξερά το όφελος της RAM. Είναι συνολικά η λειτουργία.

Να σου θέσω ένα άλλο παράδειγμα. Έστω ο internet explorer 9. Στα 64bit windows έχεις και τον 64bit explorer.

Η μηχανή javascript του ie 9 νομίζω παρέχει just in time compilation (και αν δε παρέχει του 9 θα παρέχει σίγουρα του 10).

Έστω λοιπόν οτι παρέχει (παράδειγμα είναι για να δείξω σε πόσα μικροπράγματα που δεν μπορούμε να τα συνδέσουμε με "γυμνό" μάτι μπορείς να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στα 64bit).

Αυτόματα στον 64bito explorer η assembly που θα παράγει απο το jit θα αξιοποιεί την 64bit-η αρχιτεκτονική και άρα σε αρκετά σημεία μπορεί να είναι πιο γρήγορη και πιο αποδοτική. Άρα -> ΠΙΟ γρήγορο intertet θα δει ο απλός χρήστης.

Αυτό όμως και πολλά άλλα δε μπορούν να εξηγηθούν στον απλό χρήστη. Για αυτό σου λένε μαζικά απλά αυτό που μπορείς να δεις με δεξί κλικ και properties στο my computer. Δηλαδή "Τα 64bit βλέπουν παραπάνω ram".

ΔΕΝ ειναι όμως μόνο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

blackkiller ακριβώς επειδή δε γνωρίζεις την χρήση του εκάστοτε υπολογιστή γι'αυτό ενίσταμαι στο "32 ασυζητητί" πράγμα που το εξήγησα στο 1ο πόστ μου.

Επιπλέον δεν υπάρχει 400mb παραπάνω ή 300. Είπαμε είναι σχετικό ανάλογα με τα προγράμματα που τρέχουν & όχι απόλυτη τιμή.

Εδώ ο φίλος του ts πολύ πιθανό να επωφελείται με 32bit αν προορίζεται για οικιακή χρήση. Δε διαφωνεί κανείς. Απλά τονίζω πως η απάντηση είναι σχετική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...