thanospr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Γεια σας παιδια.Εβαλα ενα ανεμιστηρακι με 3 pin στην μητρικη σε 4 pin.Ξερετε αν μπορω να ρυθμισω τις στροφες του;
aneurysm Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Απο το ΒΙΟS, αλλάζεις το fan control απο PWM σε voltage και παίζει κανονικά.
thanospr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Το ανεμηστιρακι δουλευει αλλα παντα σε φουλ στροφες.Γινεται να τις μειωσω;
sothoms Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Κι εγω την ιδια απορια εχω κι εχω την gigabyte Z77X Βασικα απο οτι διαβασα στα forum, αν αλλάξεις την επιλογη σε voltage στο cpu fan (μονο εκει σου δινει την επιλογη) η αλλαγη αυτη θα ισχυσει και στα chasis fan. Απο κει και περα δοκιμασες να αλλαξεις στο bios τις επιλογες "normal, silent κλπ" ή αυτες ισχυουν μονο για 4pin fans; Αν δεν αλλάζουν τοτε θα πρεπει να εγκαταστησεις το easy tune οπου στο tab smart, αλλαζεις την ταση. Δες το και ενημερωσε γιατι θα το κανω το απογευμα.
thanospr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Απο κει και περα δοκιμασες να αλλαξεις στο bios τις επιλογες "normal, silent κλπ" ή αυτες ισχυουν μονο για 4pin fans; Αυτες τις επιλογες τις εχει μονο για το fan του επεξεργαστη για τα αλλα τιποτα.Δεν ξερω τι γινεται.Και στο ΕΤ μονο για το φαν του επεξεργαστη εχει
sothoms Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Εισαι σιγουρος; Σε μενα εχει cpu fan με αυτες τις επιλογες και system fan. Αποκλειεται να μην σου δινει αυτην την επιλογη στο sytem fan. Δες στο 3d bios που ειναι απλα τα πραγματα και επελεξε fan στο εικονιδιο
thanospr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δεν εχει φιλε.Για το system fan με 4 pinεχει μονο alarm Ποια μητρικη εχεις εσυ?
RcManiac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Εγώ έχω από μια ψύχτρα τις corsair ένα βυσματάκι σαν το παρακάτω (τις corsair ειναι καλύτερης ποιότητας) . Το μόνο που έχει είναι μια αντιστασούλα για να φτάνει λιγότερη ενέργεια στο fan . Αν ψάξεις μπορείς να βρεις τι αντίσταση χρειάζεσαι . Μπορεί να υπάρχουν και έτοιμα ...
sothoms Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δεν εχει φιλε.Για το system fan με 4 pinεχει μονο alarm Ποια μητρικη εχεις εσυ? gigabyte Z77X-d3h
xreokopia Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Γεια σας παιδια.Εβαλα ενα ανεμιστηρακι με 3 pin στην μητρικη σε 4 pin.Ξερετε αν μπορω να ρυθμισω τις στροφες του; Για να εχει ενα fun τις "flexibility" ικανοτητες πρεπει να υπαρχουν 4 ποδαρακια. Απ οτι ξερω εξαιρεση αποτελουν οι Gigabyte motherboards που μπορουν να σου κανουν τη δουλεια και με 3 ποδαρακια. Μπορω να το βεβαιωσω αυτο γιατι κι εγω Giga εχω.
thanospr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Για αντισταση το ξερω.Θα βγαλω απο ενα καλλωδιακι που εχω αν ειναι την αντισταση που εχει και θα βαλω μια μικροτερη για να βγαζει περιπου 11 volt και θα μαι οκ νομιζω.
sothoms Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εκανα δοκιμες χθες στην δικη μου motherboard κα μετρησα τις τασεις με πολυμετρο. Οπως σου ειχα πει η δικη μου mobo εχει επιλογες για τα system fans σε normal, silent και disable. Δεν χρειαζεται να αλλαξω το cpu fan σε voltage (ετσι εγραφαν ξενα forum) για να παιξει το speed control. Σε normal λοιπον επαιρνα 9 volt Σε silent επαιρνα 6 volt και Σε disable 12 volt. Στο manual της mobo εγραφε ποια θυρα υποστηριζει speed control Pin No. Definition 1 GND 2 +12V /Speed Control 3 Sense 4 Speed Control Εκει που την πατησα εγω ειναι οτι μονο στα system fan 1 και 3 υποστηριζει fan control στο 2ο pin, ενω στο system fan 2 οχι (χοντρη βλακεια, τελος παντων) Στην δικη σου mobo λοιπον μονο το cpu fan και το system fan 2 υποστηριζουν speed control στο 2ο pin. Ο system fan 1 και ο power fan βγαζουν μονο 12 volt. σε αυτες τις θυρες αν θελεις μειωση ταχυτητες τοτε πρεπει να βαλεις αντισταση ή να παρεις 4 pin fan. Επίσης στο bios σου όντως δεν υπάρχει επιλογη για τα system fans. Δοκιμασε λοιπον να αλλαξεις το cpu fan που εχεις ρυθμίσεις και λογικα θα αλλαξει και η συμπεριφορα του system fan 2 ΜΟΝΟ. Αν παλι δεν κανει τιποτα δοκιμασε να αλλαξεις και το cpu fan control σε voltage. Μπορει σε σενα να παιζει ετσι. Σου θυμιζω οτι κανεις θα αφορα μονο το system fan 2 και το cpu fan http://download.giga...-z68ap-d3_e.pdf Σελιδα 23 Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2012 από sothoms
thanospr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Σε ευχαριστω πολυ φιλε για την βοηθεια.Οντως μολις αλλαξα το fan της CPU επεσαν και οι στροφες απο τ αλλο.Αλλα θα βαλω αντισταση γιατι θελω του επεξεργαστη να δουλευει τερμα.Σκεφτηκα να τα αλλαξω και θεση.Οπως και να χει σ ευχαριστω πολυ.
xreokopia Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Εσυ θελεις απλα να πεσουν οι στροφες του fan για να μη κανει θορυβο ή μηπως να αυξομειωνεται η ταχυτητα αναλογως το φορτο εργασιας του επεξεργαστη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα