Προς το περιεχόμενο

Διανομη βασισμενη σε arch η οχι?

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οπως ειπα και παραπανω ειναι τελειως αρχαριος με το linux..οπως σας ειπα με mint ειμαι και ξερω τα βασικα apt-get και τετοια :P απλα επειδη εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το arch και οτι ειναι τρελα σαν λειτουργικο και δεν εχει καμια σχεση σε θεμα ταχυτητας και σταθεροτητας με το debian opensuse κτλ κτλ..θελω να το δοκιμασω..και δυστυχως η εγκατασταση μου ειναι πολυ αγγουρι για εμενα ειπα μηπως δοκιμασω κατι ετοιμο...αλλα αποτι βλεπω δεν θα ειναι και οτι καλυτερο..γιαυτο και θα προσπαθησω το κανονικο arch απλα θελει καλο διαβασμα ο οδηγος και να εχεις χρονο :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου επιτρέπεις μερικές διορθώσεις?

1) το arch δεν είναι καλυτερο ή σταθερότερο του debian, ή μάλλον, είναι καλύτερο για τα δικά μου γουστά και πολλών εδώ μέσα αλλά όχι σταθερότερο (bleeding edge, θα βρεις αναφορές του τι είναι αυτό)

2) το archboot έχει τον παλιό οδηγό εγκατάστασης, που είχαμε μέχρι πριν 4 μήνες, θα έχεις ένα κανονικό arch μετά, ωστόσο με τον οδηγό του τρίτωνα θα είσαι οκ και με την γραμμή εντολών. Δεν είναι ότι πιο μοντέρο υπάρχει, αλλά αυτό είναι μια κούβεντα για ένα άλλο τοπικ.

Τέλος το τι είναι τρέλλα σαν λειτουργικό είναι καθαρά υποκειμενικό, ευτυχώς το gnu/linux έχει επιλογές για όλους μας.

Το ότι εμένα μου αρέσει το arch δεν σημαίνει ούτε ότι δεν υπάρχει καλύτερο ούτε ότι πρέπει να αρέσει και σε εσένα.

Go for it, σε ένα VM αρχικά!

• Like 2

Απλά μια παρατήρηση. Tα Arch-Based iso's ανάλογα με το πότε βγήκαν, μπορεί να είναι σπασμένα (να μην κάνουν upgrade δηλαδή). Αυτό οφείλεται στις πολλές αλλαγές που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι στο Arch και που απαιτούσαν επέμβαση από τον χρήστη.

Κατά τα άλλα, για όποιον έχει χρόνο και θέλει να μάθει, arch σε VM με τα χίλια.

KoKoPsOpSaRoS η εγκατάσταση είναι λίγο χρονοβόρα και απαιτεί αρκετή συμμετοχή από το χρήστη, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη αν ακολουθήσεις βήμα βήμα αυτόν τον οδηγό. Προσοχή μόνο μη χαλάσεις άλλα partitions αν κρατήσεις και το προηγούμενο λειτουργικό. Ξεκίνα την εγκατάσταση έχοντας δίπλα ένα laptop με σύνδεση στο ιντερνετ και αν κολλήσεις κάπου ρώτα εδώ.

Και εγώ αρχάριος είμαι στο linux.

Όπως είπε και ο hariskar η εγκατάσταση του arch δεν είναι δύσκολη απλά θέλει να κάνεις τα βήματα και να διαβάζεις τι κάνεις και να καταλαβαίνεις. Αυτό γιατί αν πατάς απλά τις εντολές απλά το αποτέλεσμα θα είναι να μην έχεις εγκαταστήσει το σύστημα σωστά.

Γι' αυτό καλό είναι να έχεις 2pc κατά την εγκατάσταση (1 σε αυτό που θα γίνει η εγκατάσταση και 1 για να διαβάζεις και να κάνεις). Την πρώτη φορά θα σου πάρει φυσικά κάποιον χρόνο.

Αλλά μετά την 2η-3η η εγκατάσταση θα σου φαίνεται πολύ εύκολη και γρήγορη (αρκεί να είναι και η σύνδεσή σου στο internet γρήγορη).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που θα πεις ότι θα περάσεις arch θέλει αρκετό διάβασμα :P...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...