Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το προβλημα μου ξεκινησε πριν απο μισο μηνα περιπου που ξαναεκανα συνδεση Forthnet.

Λεω ξαναεκανα γιατι ειχα παλι πριν απο 2-3 χρονια στο ιδιο σπιτι και τοτε συγχρονιζα απο 12-14, ταχυτητες πολυ καλες για την περιοχη μου. Εδω και μισο μηνα λοιπον συγχρονιζω στην καλυτερη με 10 και αυτη τη στιγμη ειμαι στα 8! Αν δεν ειχα δει τις ταχυτητες που ανεφερα ισως και να μην το πολυεψαχνα αλλα μου φαινεται τελειως κουφο να εχει πεσει ΤΟΣΟ πολυ η ταχυτητα!

Να σημειωθει πως εχω δοκιμασει με 3 διαφορετικα ρουτερ. Το 585v8 της Thompson, το SL2-141 (που εχω τωρα κουμπωμενο και ειναι ΣΚΥΛΙ) και το ρουτερακι που δινει τωρα η Forthnet ενα της Huawei (που τουλαχιστον φαινεται για κλαματα).

Παραθετω και μερικα στοιχεια (που εγω δε καταλαβαινω) απο τη σελιδα του ρουτερ μηπως βγαλετε ακρη. Πείτε μου αν βλεπετε τιποτα στραβο που αν ειναι να απευθυνθω στο τεχνικο τους τμημα.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

post-128917-0-02454400-1349726435_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλημερα, μπορω εγω να επηρρεασω το attenuation με καποιο τροπο. Π.χ. πιο καλο ρουτερ, πιο κοντα καλωδια, ή κατι τελοσπαντων που να με φερει κοντα στις ταχυτητες που ειχα πριν μερικα χρονια;

Υ.Γ νομιζω με το ρουτερ της HUAWEI αυτο πεφτει στα 36 db αλλα και αυτο κλειδωνε σε παρομοιες ταχυτητες.

Δημοσ.

a.το Thomson πολυ καλο οπως και το siemens>το huawei ειναι λιγο...

απο εκει και περα 41 attenuation και 8 mbit ειναι παρα πολυ καλα.απορω πως ειχες παλια 12-14.14 εχω εγω με 30 attenuation φαντασου.

οποτε δοκιμη τα παρακατω.α. βαλε πανω το Thomson και πηγανε στο broadband connection και μετα στο dsl connection και μετα details και καπου γραφει

vendor id(local/remote).πες μας τι γραφει εκει.

β.αν πιανουν τα χερια σου πηγαινε στο κεντρικο πριζακι αποσυνδεσε ολα τα καλωδια απο πισω κρατα μονο τα 2 που ερχονται απο τον οτε και δοκιμασε παλι να δεις αν συγχρονιζειςπαραπανω μηπως φταιει κατι αλλο .

αν πιανουν και τα χερια σου για δοκιμη κατανεμητη η χωνευτη καντο και εκει.αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο ενοοειται.οπως αν δεν πιανουν καθολου τα χερια σου απλα δοκιμασε χωρις καθολου τηλεφωνα φιλτρα splitter κτλ.μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα με κοντο τηλεφωνικο οχι κανα 5μετρο.

οποτε δεν θεωρειται βλαβη αντιθετα θεωρειται πολυ καλα 8 mbit Για 41.να το μειωσεις δεν γινεται εκτος αν φταιει κατι μεσα στο σπιτι και γινεται αυτο και σου αναφερεται μετα λαθος το 41 οποτε πρεπει να κανεις αυτα που εγραψα πιο πανω.εχω δει ατομα που ειχαν ξεχασει πχ φιλτρο η ειχε χαλασει το φιλτρο και εβγαζε attenuation 41 ενω κανονικα ηταν 30.το 41 ειναι σχεδον 3 km+ ενω το 30 ειναι 2,2 Km απο τον τοπικο οτε.

το 36 που λες με το huawei ναι στεκει να ειχες 10-12 mbit.ειναι κοντα στα 400 μετρα λιγοτερος χαλκος.το καθε ρουτερ καταλαβαινει διαφορετικα τις ταχυτητες.

οποτε α.δες αυτο με το thomson για αρχη.το Thomsonθα μπορουσες να το κανες και κανα firmrware update αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.

• Like 1
Δημοσ.

Poulinos ευχαριστω για τις συμβουλες.

Αρχικα να πω οτι καμια βδομαδα τωρα τα πραγματα εχουν καλυτερεψει. Πλεον συγχρονιζω σταθερα στα 11,3mbps και το Attenuation επεσε στο 36!!! (με το Thompson) Αυτο αφου ανοιξα το πριζακι να δω οτι ολα ειναι οκ (οχι πως καταλαβαινω και πολλα), το καθαρισα γιατι ηταν μες την μπιχλα :wacko: και αντικατεστησα splitter και filter (που μαλλον ειχαν προβλημα).

β.αν πιανουν τα χερια σου πηγαινε στο κεντρικο πριζακι αποσυνδεσε ολα τα καλωδια απο πισω κρατα μονο τα 2 που ερχονται απο τον οτε και δοκιμασε παλι να δεις αν συγχρονιζειςπαραπανω μηπως φταιει κατι αλλο .

Απ' ο,τι ειδα μονο δυο ηταν συνδεδεμενα οποτε υποθετω οτι δε μπορω να κανω κατι περαιτερω σε αυτο.

α. βαλε πανω το Thomson και πηγανε στο broadband connection και μετα στο dsl connection και μετα details και καπου γραφει

vendor id(local/remote).πες μας τι γραφει εκει.

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Αυτο που δεν ανεφερα πριν ειναι πως απο το splitter εως το ρουτερ (αναγκαστικα) εχω ενα τηλεφωνικο 6 μετρων. Υπεθεσα πως δεν ειχε μεγαλη σημασια μιας και παλιοτερα (λογω διαρυθμισης δωματιου) ηταν κοντα στα 4 - 4,5μ.

Το μονο προβλημα που δεν εχω ελεγξει πλεον ηταν κατι restart που ετρωγε το Thompson σε φορτο εργασιας. (μtorrent + 3-4 σελιδες + origin ή steam)

edit: poulinos σε σχεση με το firmware update βρηκα αυτο. Ποιο απο τα δυο να κατεβασω ομως Forthnet ή Generic?

Δημοσ.

κρατα το Thomson γενικοτερα.36 attenuation πολυ καλυτερα απο το 41 οποτε στεκει και το 11,3 και το 12-13 που ελεγες πιο παλια.

αν επιαναν τα χερια σου περα απο το καθαρισμα αλλαγη splitter Κτλ θα μπορουσες να βγαζες τα παντα και να εβλεπες χωρις την παραλληλη καλωδιωση τι γινεται.αφου δεν μπορεις δοκιμασε και μια χωρις τηλεφωνα και φιλτρα /σπλιττερ πανω.μονο το ιντερνετ να δουμε παλι στα 11,3 ειναι?

αν ειναι 2 οπως λες λογικα το ενα ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε και το δευτερο που παει στα αλλα πριζακια.αν βγαλεις το δευτερο τοτε θα τεσταρες μονο το πρωτο.αν και δεν νομιζω να φταιει κατι εκει.

για το vendor ηθελα να δω μηπως ησουν σε alcatel και ειχες gap αλλα εισαι σε iftn(siemens/infineon) οποτε ακυρο.

α.κατεργησε το τηλεφωνικο των 6 μετρων και πηγαινε σε ενα καταστημα με ηλεκτρολογικα και πες σε καποιον εκει να σου δωσει 6 μετρα UtP και να σου βαλει rj11 κλιπ σε ενα απο τα 4 ζευγαρια και απο τις 2 πλευρες.πχ στο μπλε μπλε ασπρο.και αλλαξε το καλωδιο.μακρια απο τα τηλεφωνικα καλωδια για πολλους λογους μην γραφω τους λογους.

ναι το Thomson σε μεγαλα φορτια τρωει κατι Reboot ειδικα σε wireless.περνα το πιο νεο firmware.

εγω περναω το generic.δεστο και δοκιμασε το να δεις αν θα δεις διαφορα.αν δεν σου κανει μπορεις να περασεις το 8.2.7.8 απο το site της forthnet Οχι απο το leoforeia.εκει εχει το 8278 generic και 8277 forthnet ενω η forthnet εχει και το 8278 στο site της σε εκδοση forthnet.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...