GREGKERKYRA Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Θέλω σε ένα αρχείο excel αν υπάρχει η δυνατότητα ;όταν ένα κελί έχει μια συγκεκριμένη τιμή πχ κελί=1 τότε να σβήνεται ολόκληρη η γραμμή αυτόματα. Θέλω να γίνεται αυτόματα για να εκτυπώνω αυτά που μου χρειάζονται αναλόγως την συμπλήρωση του αρχείου και να μην έχω περιττές γραμμές όταν δεν χρειάζονται.
MitsakosGR Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Θέλω σε ένα αρχείο excel αν υπάρχει η δυνατότητα ;όταν ένα κελί έχει μια συγκεκριμένη τιμή πχ κελί=1 τότε να σβήνεται ολόκληρη η γραμμή αυτόματα. Θέλω να γίνεται αυτόματα για να εκτυπώνω αυτά που μου χρειάζονται αναλόγως την συμπλήρωση του αρχείου και να μην έχω περιττές γραμμές όταν δεν χρειάζονται. Δες αυτό. Μόνο με macro γίνεται αυτό που θέλεις.
hawkpilot Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δε μπορείς να "εξαφανίσεις" αυτές τις γραμμές με φίλτρο? Θέλω σε ένα αρχείο excel αν υπάρχει η δυνατότητα ;όταν ένα κελί έχει μια συγκεκριμένη τιμή πχ κελί=1 τότε να σβήνεται ολόκληρη η γραμμή αυτόματα. Θέλω να γίνεται αυτόματα για να εκτυπώνω αυτά που μου χρειάζονται αναλόγως την συμπλήρωση του αρχείου και να μην έχω περιττές γραμμές όταν δεν χρειάζονται.
australis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μπορεις να διευκρινησεις τι εννοεις αυτόματα; α) Αυτοματα, αμέσως μολις εισαχθει απο το χρηστη η "κρισιμη" τιμη; β) Αυτοματα, μολις προκυψει απο μια συναρτηση σε καποιο κελι, η κρισιμη τιμη; (εχει το φυλλο τετοιους υπολογισμους; ) γ) Ο χρηστης απλα παταει ενα button και αρχιζει τις διαγραφες των γραμμων που εχουν τη κρισιμη τιμη αυτοματα χωρις αλλη παρεμβαση του χρηστη ; δ) Να σωθει το αρχειο πριν αρχισουν οι διαγραφες; (undo δεν εχει μετα το τρεξιμο των μακροεντολων!) ε) Αυτοματα, πριν την εκτυπωση; στ) Συνδυασμος ή και ολα απο τα παραπανω; Αναλογα τι θες, θα χειριστεις με διαφορετικο event τη κατασταση α) μακροεντολη Worksheet_Selectionchange ή Worksheet_Change β) μακροεντολη Worksheet_Calculate γ) custom μακροεντολη δ) μακροεντολη Workbook_AfterSave ε) μακροεντολη Workbook_BeforePrint
GREGKERKYRA Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ε) μακροεντολη Workbook_BeforePrint Ίσως αυτή μου κάνει, σκέψου ότι έχω μια λίστα με εξετάσεις όπου στην κάθε γραμμή είναι η εξέταση, περιγραφή,κόστος κλπ, θέλω όταν κάποια εξέταση δεν θα την θέλει ο εκάστοτε πελάτης, να αποκρύπτεται η ανάλογη γραμμή(βάση κελιού που θα έχει συγκεκριμένη τιμή Null ή "-"). Και με νοιάζει πιο πολύ στην εκτύπωση που αυτό θα ναι που θα δώσω στον πελάτη. Θα ψάξω λίγο αυτά που μου γράψατε και θα επανέλθω σας ευχαριστώ... ΑΝ έχετε να μου προτείνεται κάτι ευχαρίστως.
australis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Αρα δεν θελεις διαγραφή, αλλα αποκρυψη της γραμμης.... Μια λυση ειναι η (α) περιπτωση οπου σε καθε sheet ενεργοποιεις το worksheet change event > Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) HideValue = "to_del" Target.Activate If ActiveCell.Value = HideValue Then Selection.EntireRow.Hidden = True ActiveCell.Offset(1, 0).Select End If ActiveCell.Offset(1, 0).Select End Sub to_del : Η τιμη που θα αφαιρεί τη γραμμη αν θες να περιορισεις τον ελεγχο σε μια μονο στηλη πχ τη 5η , προσθεσε πριν τη γραμμη HideValue= .... τη γραμμη > If Selection.Column <> 5 Then Exit Sub (HideValue =..... ........... Αν προτιμας την (ε) Workbook_BeforePrint event, βαζεις τις εντολές > Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean) r = Selection.Row c = Selection.Column Range("A1").Select HideFlagValue = "to_del" exit_flag = False Do On Error Resume Next Cells.Find(What:=HideFlagValue, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _ xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _ , SearchFormat:=False).Activate If CStr(ActiveCell.Value) = HideFlagValue Then Selection.EntireRow.Hidden = True ActiveCell.Offset(1, 1 - Selection.Column).Select Else exit_flag = True End If Loop Until exit_flag Range("Α" + CStr(r)).Select ActiveCell.Offset(0, c - 1).Select End Sub 1
hawkpilot Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Αυτό που θες να κάνεις λύνεται μια χαρά με φίλτρα και δε μπλέκεις με vba, events κλπ. Θα φτιάξεις ένα master worksheet με όλες τις εξετάσεις, θα βάλεις στην πρώτη γραμμή ονόματα στις κολώνες και θα ενεργοποιήσεις το αυτόματο φίλτρο. Ίσως αυτή μου κάνει, σκέψου ότι έχω μια λίστα με εξετάσεις όπου στην κάθε γραμμή είναι η εξέταση, περιγραφή,κόστος κλπ, θέλω όταν κάποια εξέταση δεν θα την θέλει ο εκάστοτε πελάτης, να αποκρύπτεται η ανάλογη γραμμή(βάση κελιού που θα έχει συγκεκριμένη τιμή Null ή "-"). Και με νοιάζει πιο πολύ στην εκτύπωση που αυτό θα ναι που θα δώσω στον πελάτη. Θα ψάξω λίγο αυτά που μου γράψατε και θα επανέλθω σας ευχαριστώ... ΑΝ έχετε να μου προτείνεται κάτι ευχαρίστως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα