Yasu Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Φίλος μου ζήτησε να του παραγγείλω PC για το γραφείο του. Παρά τις αντιδράσεις μου, δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει το gaming γι αυτό και δεν έχω κάρτα γραφικών στη σύνθεση. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω αρχική σύνθεση και σχολιάστε τυχόν λάθη ή για βελτίωσή της. Ποσό που διαθέτουμε : 500-700 e Χρήση υπολογιστή : Internet, εφαρμογές γραφείου (Office κλπ) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: - Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Βόλος Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από το e-shop κατα προτίμηση μιας και έχει υποκατάστημα στο Βόλο. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Κατ οίκον... Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Win7 64bit
SharkGamer007 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι ανάγκη να δίνει τόσα λεφτά για PC γραφείου ...
Yasu Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέχρι τόσα είπε ότι διαθέτει γι αυτό ξεκινάω με αυτή την σύνθεση. Φυσικά είναι καλοδεχούμενες και φτηνότερες συνθέσεις με προοπτική για χρήση κάποιων ετών όμως.
Αλκης K. Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 με μια γρηγορη ματια που εριξα στη συνθεση σου εχω τις εξης ενστασεις...μητρικη καλυτερα να παει σε Η77 και επισης πιστευω οτι δεν του χρειαζεται τοσο ακριβη οθονη.ισως και ο επεξεργαστης να ειναι καπως ακριβος για αυτα που θελει ο φιλος σου.μηπως να κοιταζε κατι σε λιανο που θα του ερθει και πιο φτηνα και θα κανει και τη δουλεια του ?
SharkGamer007 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 + Αυτά τα ηχεία : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501649
Yasu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Κατ αρχήν, σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε. μηπως να κοιταζε κατι σε λιανο που θα του ερθει και πιο φτηνα και θα κανει και τη δουλεια του ? sorry αλλά τι εννοείς "λιανο" ; Δες αν θέλεις και αυτό: 3 ερωτήσεις για τη σύνθεσή σου: Γιατί micro ATX motherboard? Ο επεξεργαστής έχει επαρκή ενσωματωμένα γραφικά; (δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει κάρτα γραφικών) Και ο SSD δεν είναι λίγο overkill για σύστημα γραφείου? + Αυτά τα ηχεία : http://www.e-shop.gr...l?id=PER.501649 H ίδια ερώτηση για το mοtherboard, γιατί micro ATX; Κι εσύ προτείνεις SSD ε; Αν και ξέρω τα πλεονεκτήματά του (έχω έναν εδώ και 2 χρόνια), ο φίλος δεν έχει τις γνώσεις για την σωστή χρήση του (AHCI, trimming, μεταφορά φακέλων συχνής χρήσης στον μηχανικό κλπ), οπότε θα τον μπερδέψω αν τον βάλω σε αυτό το "τριπάκι".
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Θα σου αντιστρέψω το ερώτημα? Γιατί όχι micro? Τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή είναι επαρκέστατα. Αν πρόσεξες έβαλα μόνο ssd. Δεν χρειάζεται να ξέρει κάτι για να τον λειτουργήσει, ούτε να μεταφέρει κάτι. Μια χαρά σωστή χρήση θα κάνει και δεν θα έχει κανένα θέμα
Yasu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Οκ, micro ATX motherboard τότε, no problem. Για SSD το συζήτησα με τον φίλο και προτιμά την χωρητικότητα από τις επιδόσεις. Οπότε μένω στον μηχανικό. Επειδή τελικά εκτός από Windows θέλει και MS Office ο φίλος, έκοψα κόστος από επεξεργαστή και RAM όπως είπατε και παραμένω σε φτηνό κουτί για να μην ξεπεράσω το όριο κόστους. Πείτε μου παρακαλώ την γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση όπως διαμορφώνεται τελικά μετά από συνδυασμό των συμβουλών σας και τις επιθυμίες του φίλου μου. Σύνολο: 695,83e
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρά είσαι. Βάλε την ram που σου έβαλα παραπάνω μόνο.
Yasu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Έβαλα το set 2x2gb για να "παίζει" σε dual channel. Το μονό stick που προτείνεις είναι 5e φθηνότερο αλλά λογικά θα είναι λίγο πιο αργό το σύστημα, σωστά;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Το ίδιο θα είναι. Δεν έχεις ουσιαστική διαφορά με το dual channel. Οι μνήμες που θα βάλεις καλό είναι να παίζουν στα 1.5 volt. Tα ΜΗz δεν σε νοιάζουν, έτσι κι αλλιώς στα 1066 θα παιξουν με τον pentium οπότε με την 1333αρα είσαι οκ. Πέρα απ όλα αυτά, το σημαντικότερο είναι ότι θα μπορείς να πας στα 8 κάποια στιγμή αν βάλεις ένα dimm.
Yasu Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Τώρα που κατέληξα στην σύνθεση, μου την "έσπασε" το e-shop. Μάλλον διαβάζουν insomnia γιατί η ίδια σύνθεση κοστίζει τώρα 724.11e. Οι αθεόφοβοι σε μια μέρα ακρίβηναν τον επεξεργαστή και πήγαν την οθόνη από τα 149e στα 174e :whistle: Θα ψάξω σε άλλα internetoμάγαζα για να ψωνίσω κύριοι του e-shop...
Yasu Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Τελικά παράγγειλα την παραπάνω σύνθεση με μικρές αλλαγές (άλλο κουτί, RAM Δεινόσαυρου, 1ΤΒ δίσκο). Από άλλο κατάστημα φυσικά. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την βοήθειά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα