Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούργιος σχετικά στο insomnia και είναι η πρώτη φορά που ανοίγω θέμα.

Να μπω λίγο στο ψητό. Έχω τον εξής υπολογιστή:

Μητρική , Επεξεργαστής , Υδρόψυξη , Τροφοδοτικό , Μνήμες x2 , Κάρτα Γραφικών x2 .

και θέλω να κάνω o/c. Έχω ανεβάσει το το Vcore στα 1,3v και το multiplier στο 42.

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τι άλλο να ανεβάσω.

Είναι σωστό έτσι όπως το έκανα η θέλει και κάτι άλλο; και εκτός αυτού οι μνήμες μου τρέχουν

στα 667 αντί 1600. Αυτές πως θα τις ανεβάσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Οι μνημες σου τρέχουν στα 667Χ2=1333 (λογω DDR double data rate)

Για να τρεξουν στα 1600 πρεπει να βρεις απο ρυθμίζουν και να τις βαλεις στα 1600 ή 800 αναλόγως πως τα λεει στο bios σου χειροκίνητα...

Δημοσ.

Όσο για το overclock εδώ τον 2600k (οι 2700k είναι ίδιοι με 2600k μόνο που συνήθως είναι καλύτερα κομμάτια σε overclock) τους έχουν φτάσει 4,5 και 5 GHz. Τώρα για το πόσο θα τους φτάσεις είναι δικό σου θεμα + περιορισμό της ψύκτρας σου.

Η intel λέει πως η maximum θερμοκρασία πρέπει να ναι 72 βαθμούς.

Τώρα στην θέση σου,θα έβαζα τον multiplier στο 45 και θα έτρεχα το intel burn test με stress level very high.Παράλληλα θα είχα ένα πρόγραμμα να βλεπω θερμοκρασίες και να μην περνάνε τους 72 βαθμούς.

Αν αποτύγχαινε το test,θα ανέβαζα το Vcore ένα βήμα και θα ξανα-έτρεχα το test.Ξανά,ξανά μέχρι να μην αποτυγχάνει.

Αν δεν σου κάνουν τα 4500 MHz τότε ανέβασε multiplier κατά 1 και ακολούθα την ίδια διαδικασία.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε άλλα φορουμς λένε πως το maximum του 2600k/2700k είναι 1,5 VCore αλλά υπάρχουν άτομα που "φοβούνται" να τον πάνε πάνω απο 1,45.

http://communities.intel.com/thread/26156

Δημοσ.
Μέχρι τώρα το έχω στα 4' date='2 θα το δοκιμάσω αν είναι στο 45x. Ανεβάζω και το Vcore παράλληλα?[/quote']

Κανενας δεν μπορει να σου πει με σιγουρια! Πρεπει να τρεξεις τεστ σταθεροτητας ωστε να δεις πιο ειναι το χαμηλοτερο δυνατο ρευμα με το οποιο εισαι σταθερος!

Δημοσ.

Κάντο όπως σε είπα.Ανέβασε multiplier στο 45 και μετά ανέβασε βήμα-βήμα το vcore απο αυτό που έχεις τώρα μέχρι να πετύχει το burn test

Δημοσ.

Έχω ένα θεματάκι...Δεν μπορώ να μπω στο bios. Πρέπει να κάνω reset με το κουμπάκι CL_MOS για να μπορέσω να μπώ μια φορά. Καμιά ιδέα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...