Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω ΑΛΛΑ οι ρεπουμπλικάνοι όπως είπε δημόσια ο Mitt Romney θέλουν να απαγορέψουν τις εισαγωγές όλων των προϊόντων από την Κίνα γιατί είναι φτηνά και χάνονται θέσεις εργασίας...

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι και ένας λόγος είναι αυτός που αναφέρει το economist. δε γίνεται ελεύθερη αγορά με επιλεκτικές, κρατικές και επιθετικές παρεμβάσεις.

Δημοσ.

Πρώτα απ'ολα οι Κινέζοι ήδη έχουν ολα τα αμερικάνικα μυστικά. Σιγά μην περίμεναν την έγκριση του κονγκρέσου...

Αλλά μακάρι να ισχύσει αυτή η απαγόρευση γιατί οι Κινέζοι θα προσέξουν περισσότερο την Ευρωπαϊκή αγορά.

Δημοσ.

Οι Κινέζοι θα κάνουν την Ευρώπη μια μπουκιά.

Αν επικρατήσουν, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ χειρότερα "αφεντικά" απ' τους αμερικάνους.

Δημοσ.

Είστε όλοι, μα όλοι, εκτός θέματος και δεν έχετε καταλάβει σε τι αναφέρεται η είδηση.

Οι ZTE/Huawei, εκτός από συσκευές κινητής τηλεφωνίας, είναι και κατασκευαστές δικτυακών υποδομών (vendors). Κοινώς, φτιάχνουν μηχανήματα δικτύων με τα οποία εξοπλίζουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Radio, Packet Core, IMS κλπ.). Αυτό σημαίνει ότι π.χ. αν μια AT&T ή Verizon, ή οποιοσδήποτε άλλος αμερικάνικος πάροχος, αγοράσει εξοπλισμό δικτύων από Huawei/ZTE αυτόματα βάζει κινέζικα χέρια σε αμερικάνικα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Και αν δεν σας φτάνει αυτό σαν λόγος, τότε να το κάνω και πιο συγκεκριμένο: μία από τις "μονάδες" των δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι και το σύστημα παρακολούθησης, το γνωστό Lawful Interception, το οποίο ενεργοποιείται από τις εκάστοτε αρχές (FBI καλή ώρα) με δικαστική άδεια. Πως γίνεται, λοιπον, ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για τους αμερικάνους να αφεθεί στα χέρια κινέζικων εταιρειών? Παράλογες οι ανησυχίες τους? Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου παράλογο. Άλλωστε, η στήριξη που παρείχε/παρέχει η κινεζική κυβέρνηση στις εν λόγω εταιρείες δεν είναι κρυφή, ενώ δεν έχουν λείψει στο παρελθόν κρούσματα κατασκοπίας (είτε κρατικής, είτε βιομηχανικής) από κινέζους σε αμερικάνικο έδαφος (να θυμήσω το πρόσφατο με την κινέζα που δούλευε στη Motorola, που σήκωσε μια βαλίτσα με πατέντες και προσπάθησε να την κάνει προς Κίνα μερια?).

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, και δεν βρίσκω καθόλου παράλογες τις ανησυχίες αυτές. Στον τομέα αυτόν (mobile networks equipment) ούτως ή άλλως οι αμερικάνικες εταιρείες έχουν μείνει πίσω (κυριαρχούν Ericsson, Alcatel-Lucent, NSN, Huawei & ZTE σε παγκόσμιο επίπεδο), οπότε δεν τίθεται θέμα προστασίας αμερικάνικων εταιρειών. Είναι καθαρά θέμα ασφάλειας.

αχα.γι αυτο εμεις πουλησαμε τον οτε? ε? :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

αχα.γι αυτο εμεις πουλησαμε τον οτε? ε? :ph34r:

Δεν έχει σχέση αυτό. Τα LI συστήματα ουσιαστικά τα διαχειρίζονται οι αρχές, και οι operators απλώς είναι υποχρεωμένοι να τα αγοράζουν και να τα έχουν διαθέσιμα στο δίκτυό τους. Νομίζω είναι περιττό να αιτιολογήσω γιατί ένας partner όπως η DT είναι απείρως πιο αξιόπιστος από έναν partner όπως μια ΖΤΕ που επιδοτείται επίσημα (και άρα έχει σχέσεις) με την κινέζικη κυβέρνηση. Άλλωστε, άλλη αξία έχει η πληροφορία που παρακολουθούν (νόμιμα, έτσι? :devil: ) από τη ΓΑΔΑ, και άλλη αξία έχει η πληροφορία και το blacklist που εφαρμόζει το FBI... Αυτονόητο είναι νομίζω...

Δημοσ.
δλδ πως θα το κάνεις αυτό αν δεν εξευτελισθούν οι μισθοί και οι συνθηκες εργασιας; εκτος και αν συμφωνεις με αυτο που σιγα σιγα γινεται στην ελλάδα και γενικά σε όλα τα μεσογειακα κράτη που προσπαθούν όλους να μας κάνουν Κινα σε μισθούς και συνθηκες επιβιωσης...

Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ και ειλικρινά απορώ πώς και με ρωτάς κάτι τέτοιο;!

Δεν κατάλαβες τι είπα;! Τοποθετήθηκα ξεκάθαρα, γι αυτό μίλησα και για τις εμφανείς τάσεις "Κινεζοποίηση" των αγορών!

Σαφώς και ΔΕΝ είμαι υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης! Αυτό έλειπε!

Απ' την άλλη όμως, δεν μπορώ και να κλείνω τα μάτια σε αυτό που τόσο οργανωμένα συμβαίνει σχεδόν παγκοσμίως πια και να λέω γι άλλα κι άλλα.

Αυτό ακριβώς δεν είπα κι εγώ και μάλιστα και στα δύο μου τελευταία μηνύματα;! Το ότι σε χώρες όπως την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει κανονικά πια την Κινεζοποίησή μας;!

Διέκρινες έστω κι ένα σημείο στα όσα είπα, να δηλώνει έστω κι έμμεσα ότι είμαι υπέρ σε κάτι τέτοιο;! Προς Θεού δηλαδή!

Διάβαζε σε παρακαλώ προσεκτικότερα πριν ξεκινήσεις να αφήνεις "ύποπτες υπόνοιες" δημοσίως...

Δημοσ.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνουμε ποτέ Κίνα. Οι Κινέζοι είναι λαός που σέβεται την ιστορία του και τον πολιτισμό του, είναι εργατικοί και εξαιρετικά πειθαρχημένοι. Τι απ' όλα αυτά είμαστε εμείς;

Δημοσ.

Kostas_dr.... έχεις πάει ποτε στην Κίνα και λές τέτοιες μπαρούφες???

Επειδή έχω πάει και στο Πεκίνο και στην Guandong που είναι όλα τα εργοστάσια και έχω πάει πολλές φορές στη πρεσβεία της Κίνας... θα σου πω το εξής:

Το κουμουνιστικό κόμμα κάνει τα πάντα για να αποκόψει τον μέσο πολίτη από την Βουδιστική/Ανεμιστική του παράδοση και το αυτοκτρατορικό του παρελθόν. Για τον μέσο Κινέζο δεν υπάρχει τίποτα πριν από τη Κουμουνιστική Επανάσταση.

Ούτε στα σχολεία, ούτε στη καθημερινότητα υπάρχει καμμία σύνδεση με το παρελθόν... Μόνο ότι έχει σχέση με το κόμμα. Για τους Κινέζους τα μνημέια και το τοίχος δεν είναι παρά κατάλοιπα ενός άγνωστου ανεπιθύτου παρελθόντος. Αυτοί που διατηρούν κάποιο Κινέζικής προέλευσης θρεσκευτικό αίσθημα (βουδας, κονφούκιος, ταο, λαο τζου) είναι δακυτλοδηκτούμενοι και κατατρεγμένοι, αντίθετα για τους χριστιανούς δεν τους νοιάζει γιατί δεν πρόκειται ποτέ να έχουν έρισμα στην Κίνα, άλλωστε ο Jesus είναι ένας Εβραίος, ένας τύποις Δυτικός δεν έχει σχέση με την Κίνα.

Σίγουρα είναι εργατικοί, αλλά η πειαθαρχία τους έρχεται με βούρδουλα.

Στα ενδότερα της Κίνας είναι χειρότερα απο το Μπαγκλαντές από χωριό σε χωριό μπορεί να μιλάνε άλλη γλώσσα και έχουν και μίνι-εμφυλίους. Για να να πας σε αυτά τα μέρη πας μόνο με κυβερνητική άδεια, είναι σαν την Αφρική, με Γκερίλας και συμμορίες που ελέγχουν αχανείς περιοχές και ο στρατός ούτε τολμάει να πατήσει και εν τέλει ούτε που τους νοιάζει.

Αυτά για την Κίνα.. χώρα πρότυπο. Έχουμε και οι υπόλοιποι τα χάλια μας σίγουρα αλλά μην αναπαράγεις το παραμύθι.

Για το αρχικό θέμα. Απλά προφασίζονται θέματα εθνικής ασφαλείας για να προστατέψουν της Αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής.

• Like 2
Δημοσ.

Πρόσεξε τις εκφράσεις σου.

Εγώ άλλα ξέρω για τον σεβασμό στις πατροπαράδοτες αξίες και στον πολιτισμό τους.

Φαντάζομαι την απογορευμένη πόλη την έχεις επισκεφτεί. Ποιός λένε ότι την έκανε; Ο Μάο; :huh:

Δημοσ.

Μη γελιόμαστε. Κινέζος δεν θέλει να γίνει κανένας! Ούτε καν οι ίδιοι οι Κινέζοι έτσι όπως είναι υποδουλωμένοι σε πανίσχυρα για αυτούς συμφέροντα.

Αντιθέτως, Κινέζους θέλουν να μας κάνουν αρκετοί (αρκετοί από τους "δικούς μας" πανίσχυρους - τους μη Κινέζους) και μάλιστα, Κινέζους στη θέση των Κινέζων.

Η αγωνία τους δε, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο γίνεται αντιληπτή στο ευρύ κοινό. Τόσο μεγάλη μάλιστα που, κάποιες φορές, τους "ξεφεύγουν" και κάποιοι "άτσαλοι" χειρισμοί στην όλη προσπάθειά τους.

Δημοσ.

Άλλο τι ξέρεις και άλλο πως είναι....

Πρώτη φορά πήγα στο Πεκίνο το 1997 όταν ακόμα ο μέσος Κινέζος στο Πεκίνο είχε ένα μαγαζάκι και μέσα κοιμόντουσαν αυτός και όλο του το σόι. Χέζαν στους δρόμους και πετάγαν τα σκουπίδια κάτω για να τα φάνε τα γουρούνια και οι σκλύλοι (όπως στην Ινδία και το Μπαγλνατές). Από τότε έχω πάει άλλες 6-7 φορές στην Κίνα, η τελευταία μετά την Ολυμπιάδα.

Τους ουρανοξύστες που βλέπεις τώρα τους κτίζαν αγρότες οι οποίο ερχόντουσαν το χειμώνα και φεύγαν το καλοκαίρι (περίοδος βροχών) και όλο το διάστημα αυτό κοιμόντουσαν αγκαλιά στο γιαπί. Φεύγοντας κάναν και μια διαρηξούλα, αλλά δεν κλέβαν λεφτά, κλέβαν δωράκια για το χωριό.

Όσο για την απαγορευμένη πόλη.... έπεσες μέσα... ΤΙ έχουν κρεμασμένο απ' έξω... Το πορτραίτο του Μάο.

Το κόμμα ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ θέλει να εξαλείφει τις πατροπαράδοτες κινεζικές παραδόσεις, ήθη, έθιμα και θρησκείες. Και πίστεψε με τα καταφέρνει μια χαρά. Τα παιδία στις πόλεις μεγαλώνουν σαν καλοκουρδισμένα κουμουνιστικά ρομποτάκια/εργάτες, δεν υπάρχει για αυτά τίποτα πριν από την κουμουνιστική επανάσταση. Τα παιδιά στην επαρχία μεγαλώνουν μέσα στα χωράφια με μηδέν παιδεία και παροχές.

Αυτή είναι η Κίνα Κώστα και όχι αυτά που νομίζεις.

Θα μπορούσα να μιλήσω και για οικονομικά δεδομένα, αλλά είναι αδιάφορα μπροστά στην πολιτιστική και εθνική αλλίωση.

• Like 2
Δημοσ.

Για το αρχικό θέμα. Απλά προφασίζονται θέματα εθνικής ασφαλείας για να προστατέψουν της Αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής.

Δεν ισχύει αυτό, το έχουμε εξηγήσει λίγο πιο πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...