Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα πήρα εναν WD Green δίσκο για να αντικαταστήσω τον δίσκο του υπολογιστή μου, αλλα ψαχνοντας λίγο στο internet διαπίστωσα οτι είναι κάπως(λίγο ή πολύ δεν καταλαβα) αργοί, και παιζουν μεταξύ 5000-7200rpm αν και πολλοί λενε δεν πανε πανω απο 5900. Η WD υποστιρίζει βεβαια οτι αν χρειαστεί πιανουν τα 7200. Δεν εχω καταλαβει τι ισχυει τελικά.

Ευτυχώς δεν τον έχω ανοίξει καν, οπότε μαλλον θα τον αλλαξω, καθώς προκειται για τον βασικό και μονο δισκο που θα εχει το pc.

Μετά είναι οι Blue, στο skroutz είδα πολλούς που παιζουν σταθερά στα 5000-5400rpms, αν και υπήρχε ένας με 7200. Και τέλος οι Black που ειναι υποτίθεται οι καλύτεροι, αλλα και ακριβότεροι. Ποια η διαφορά όμως μεταξύ Blue και Black στα 7200;

Δημοσ.

Παίζουν σταθερά <6000rpm. 5200, 5700, 5900 δε θυμάμαι.

Τα πλεονεκτήματα των black είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα και τα 5 χρόνια εγγύησης.

Δημοσ.

τιμη-εγγυηση(οι μαυροι εχουν 5 και οι μπλε 2 χρονια) και το οτι οι μαυροι ειναι λιγο πιο γρηγοροι απο τους μπλε.αυτα ξερω εγω που εχω και τους 2.μιλαω παντα για sata 3

Δημοσ.

Sata2 ειναι η mobo οπότε αν και sata3 ο δίσκος υποθέτω θα παιζει σε ταχύτητα sata2.

Θα τον αλλάξω με εναν Black λογικά, καθώς η εγγύηση των 5 ετών ειναι μια χαρά.

Δημοσ.

Ναι, απλά οταν τον πήρα δεν ήξερα οτι παιζει σε τόσο χαμηλά rpms, και στo site του καταστήματος εγραφε 7200 οταν ρωτησα τον υπαλληλο σχετικά με αυτά. Ευτυχώς που δεν άνοιξα την συσκευασία.

Ασχετο με την cache υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξυ 32 και 64?

Δημοσ.

Είναι για το τί δουλειά θα κάνεις με τον δίσκο .

Εγώ έχω όλους τους δίσκους από WD ,

Raptor 120G για boot

Black 500G για games etc

Blue 1T για Movies και ISO

Green εξωτερικό 3Τ για backup

Αλλά και στα rest PC στο σπίτι , 2ο και του Bro έχω τη φιλοσοφία πως πρέπει να σκεφτείς 3 δευτερόλεπτα τί θα κάνεις με το δίσκο.

Προτιμώ να επιλέγω 64MB cahce και 7.200RPM αν η διαφορά στα λεφτά είναι οκ ακόμα και σε άλλο κατασκευαστή , δηλαδή δεν λέει να πας για αποθηκευτικό χώρο- ταινίες κτλ σε 7200rpm + 64mb cahce 1T ενώ μπορείς με άλλα 20-30e να πάρεις έναν 5200rpm 3Τ .

Πάντως σκέψου πως γενικά οι σκληροί είναι overpriced αρκετά όπως και πολλά πράγματα στις μέρες μας. (VGA,CPU)

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδή δεν λέει να πας για αποθηκευτικό χώρο- ταινίες κτλ σε 7200rpm + 64mb cahce 1T ενώ μπορείς με άλλα 20-30e να πάρεις έναν 5200rpm 3Τ .

συμφωνω στα περισσοτερα που λες αλλα το 3tb για μενα προσωπικα ειναι πολυ ριψοκινδυνο ακομα....γιατι τι θα συμβει αν σου κολλησει ο σκληρος και σου πεταει απανοτα προβληματα... το προβλημα του back up γινεται ακομα πιο εντονο....ελπιζω να καταλαβες τι εννοω...

Δημοσ.

θα είναι μία επένδυση των 100e που κάνεις ghost τους rest δίσκους καθώς και χύμα music-movies etc.

Επένδυση 100e για 3-5 χρόνια μια χαρά είναι . Εδώ αγοράζεις μία VGA και σε ένα χρόνο έχει πέσει 100e...

Δίσκος να σου σκάσει είναι κάτι σα το κέρατο με τη γυναίκα, u never know my friend ;) και ας είσαι αλάνι με gentleman μαζί .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...