Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Εχω το εξής πρόβλημα αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εχω ενα μοντεμ thomson που έδινε η φορθνετ και το οποίο ειναι στον 3ο όροφο στο σπίτι μου. Θέλοντας να έχω ιντερνετ και στους υπόλοιπους ορόφους αγόρασα απο το πλαίσιο ενα tp link wireless access point και ένα αλλο κουτί το οποίο είχε 2 συσκευές σαν πρίζες tp link πάλι το οποίο πιστέυω ειναι για να συνδέομαι ασύρματα? Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις και αν ναι ποιες είναι αυτές? Aπό το μαγαζί μου είπανε να συνδέσω το access point σε τηλεφωνική γραμμή και αυτό μετα με την μια "πρίζα". Επίσης στο χώρο που είναι το thomson, να το συνδέσω με την άλλη "πρίζα" και οτι θα είμαι οκ αφου πατήσω τα κουμπιά στις πρίζες για να συνδεθούν. Δεν χρειάζεται να κάνω κάποια αλλη ρύθμιση στο tp link ? Eγώ ασύρματα με το thomson θα συνδέομαι?

Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα.στον τριτο οροφο το Thomson>εκει θα μπει το ενα απο τα 2 που πανε στην πριζα το οποιο ειναι Powerlineκαι μεταφερει τα δεδομενα μεσα απο το ρευμα.

στο δευτερο οροφο πχ θα μπει το δευτερο Powerline το οποιο θα φερνει τα δεδομενα διαμεσω του πρωτου powerline στο access point Της tp link που εχεις.

απλα διευκρινησεις.μην βαλεις πολυπριζα πριν τα powerline γιατι χαλανε την ταχυτητα.πριν βαλεις στον κατω οροφο το acccess point βαλε ενα Laptop και δες αν εχεις ιντερνετ με καλωδιο κανονικα απο το Thomson για να δεις οτι παιζουν τα Powerlines.στο access point ισως χρειαστει να κανεις ρυθμισεις σε Ip κτλ οποτε πρεπει να μας πεις ποιο ειναι για να σου πουμε.ναι μετα θεωρητικα θα μπορεις να συνδεεσαι ειτε με καλωδιο η ασυρματα στο thomson και το ιδιο εκει που θα ειναι το access point.ελπιζω ο καθε οροφος να μην εχει δικο του ηλεκτρολογικο πινακα διοτι παιζει να μην παιξουν τα Powerlines για αυτο και σου ειπα για αρχη δοκιμη με pc απευθειας πανω στο powerline για να δεις αν παιζουν.διοτι αμα βαλεις και το access point δεν θα ξερεις μετα αν φταινε τα powerlines η αν φταιει το access point.to access point δεν το συνδεεις με τηλεφωνικη γραμμη.στην τηλεφωνικη γραμμη ειναι το thomson μονο.ποιο μοντελο ειναι το access point.εσυ στους αλλους οροφους θες να εχεις ιντερνετ με καλωδιο απο το Powerline απευθειας η απλα θες να βαλεις και εκει το access point και να εχεις καιασυρματα?αν ειναι 3 οροφους θα μπορουσες να βαζες μονο το Thomson στον δευτερο οροφο μπας και καλυψει ολο το σπιτι.αλλιως στον 3ο βαζεις το thomson στον δευτερο το access point και ευχεσαι να πιανει και ο πρωτος και να μην θελει και αυτος access point

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και συγγνώμη για την καθηστερημένη απάντηση.. το μοντέλο του access point ειναι το wa 701 nd. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση? Με ενδιαφέρει στον 1ο όροφο και στο ισόγειο να συνδέομαι ασύρματα..Ευχαριστω πολύ

Δημοσ.

η μια λυση ειναι το Thomson να μπει στον πρωτο με σκοπο μηπως πιασεις και στον δευτερο και στο ισογειο.αν οχι τοτε πρεπει να σεταρεις το tp link σαν universal Repeater και μετα να κανεις τα υπολοιπα.οποτε για μενα α.κανε firmware αρχικα στο tp link για να ειναι Up to date.προσεξε ποιο version εχεις(το γραφει αποκατω συνηθως) διοτι αμα βαλεις καποιο λαθος version δεν θα το περναει και θα λες μα γιατι τι λαθος κανω.αφου περασεις το τελευταιο firmware μετα ακολουθησε

http://www.adslgr.com/forum/threads/572975-How-to-Επέκταση-δικτύου-με-το-TP-LINK-TL-WA701ND%20%20αλλά

δεν τις εχω διαβασει αλλα πιστευω οτι ειναι σωστες.δεν ειναι κατι δυσκολο.και στο Manual λογικα θα λεει.απλα παιζεις με Universal repeater και πρεπει και τα 2 ρουτερ δηλαδη και το Thomson και το tp link να ειναι στο ιδιο class δικτυο.δηλαδη αν το thomson ειναι 192.168.1.254 θα πρεπει να βαλεις το tp link πχ 192.168.1.253.απο default το tp link ειναι 192.168.1.254 οποτε δεν γινεται και τα 2 να τα εχεις 192.168.1.254.θα πρεπει να αλλαξεις η το Thomson η το tp link>πιο ευκολο ειναι να αλλαξεις του tp link>μην αλλαξεις του Thomson δεν ειναι ευκολο και εχει καποια θεματα.

θα τα σεταρεις κοντα το ενα στο αλλο και μετα το πας το tp link στον πρωτο οροφο.αν τα εχεις σεταρει κοντα θα πρεπει με το Inssider να πιανεις δυο δικτυα με το ιδιο ονομα και θα πρεπει σε οποιο και να συνδεθεις να κανεις Ping και τα 2.ειναι και ενας τροπος το ping για να δεις αν παιζεις σωστα οταν τα απομακρυνεις.

Δημοσ.

οκ οτι ειναι μας λες.απλα κανε και firmware update πριν κανεις οτιδηποτε για να ειναι up to date Η συσκευη με το τελευταιο firmware.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.Σήμερα έκανα τα εξής:

δ
Αρχικά έκανα τις ρυ΄θμίσεις που αναφέρει το link παραπάνω και προχώρησα και στο ping απο το cmd και μου εμφάνισε το σωστό μήνυμα. Αυτή τη διαδικασία την έκανα χωρίς να έχω συνδεδεμένο κάποιο powerline, αλλά μόνο το tp link συνδεδεμένο με καλώδιο με λαπτοπ με τον υπολογιστη που ειναι στον 1ο όροφο που έχω το repeater. Mετα στον 2ο όροφο, σύνδεσα το τομσον μοντεμ με το powerline. Έπειτα, στον 1ο οροφο, σύνδεσα το repeater με το powerline και το έβαλα στην πρίζα.Δήλαδη το repeater το έχω συνδεδεμένο μόνο με το powerline. Έχω κάνει σωστά τη διαδικασία? Με το λαπτοπ, στον 1ο οροφο, συνδέομαι με το thomson wifi ? Η θα πρεπει να συνδεθώ με το tp-link?(με το οποίο δεν μπορώ να συνδεθώ γιατι μου ζητάει κωδικό).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω ότι όλα ειναι οκ?

Ευχαριστώ πολυ΄

Δημοσ.

αν δεν εχεις βαλει τον ιδιο κωδικο και ιδιο ssid και στο αλλο λογικο ειναι να σου ζηταει κωδικο.λογικα αν τα εχεις κανει ολα σωστα θα πρεπει να συνδεεσαι κανονικα και να εχεις ιντερνετ.

Δημοσ.

Αρα σωστά συνδέομαι με το δίκτυο thomson και όχι με το |TP Link? Internet έχω. Στον 2ο όροφο το speedtest μου βγάζει ταχύτητα περίπου 9-10 και στον 1ο όροφο με το tp link κάπου 4-5, Ειναι οκ? Επίσης, με το laptop αν πληκτρολογήσω το 192.158.1.264 μου ΄βγάζει κανονικά τις ρυσθμίσεις του τόμσον. Μήπως αυτό σημαίνει ότι όλα ειναι οκ ?

Δημοσ.

Αρα σωστά συνδέομαι με το δίκτυο thomson και όχι με το |TP Link? Internet έχω. Στον 2ο όροφο το speedtest μου βγάζει ταχύτητα περίπου 9-10 και στον 1ο όροφο με το tp link κάπου 4-5, Ειναι οκ? Επίσης, με το laptop αν πληκτρολογήσω το 192.158.1.264 μου ΄βγάζει κανονικά τις ρυσθμίσεις του τόμσον. Μήπως αυτό σημαίνει ότι όλα ειναι οκ ?

οταν εισαι κοντα στο ενα θα πρεπει να συνδεεσαι με αυτο οταν εισαι κοντα στο αλλο καλο θα ειναι να αλλαζεις στο αλλο.κανονικα θα πρεπε και απο τα 2 να εχεις full ταχυτητα.οτι μπαινει  στο μενου του thomson ειναι φυσιολογικο.το speedtest δεν ειναι το καλυτερο τεστ.επισης οτι τεστ και να κανεις θα πρεπει να γινει με το ιδιο pc και με τον ιδιο τροπο για να συγκρινεις.πχ με ασυρματο και απο τα 2 ρουτερ.

βεβαια μπορει να σε κοβει και το Powerline στην ταχυτητα αλλα θελει δοκιμες για να δεις που μπορει να σε κοβει.

Δημοσ.

αν δεν εχεις βαλει τον ιδιο κωδικο και ιδιο ssid και στο αλλο λογικο ειναι να σου ζηταει κωδικο.λογικα αν τα εχεις κανει ολα σωστα θα πρεπει να συνδεεσαι κανονικα και να εχεις ιντερνετ.

Δηλαδή θα πρέπει στις ρυθμίσεις στην ip του tp link να βάλω το ιδιο όνομα με το τομσον στο ssid?

Δημοσ.

αν βαλεις το ιδιο ssid και διαφορετικο καναλι οταν μετακινεισαι με το λαπτοπ αυτοματα θα αποσυνδεεται απο το ενα και θα πηγαινει στο αλλο δικτυο επειδηθα το βρει σε αλλο καναλι και με το ιδιο ονομα και με ποιο δυνατο σημα.αν βαλεις διαφορετικα ssid θαπρεπει να πεσει η συνδεση με το πρωτο για να μπει στο δευτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...