Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θέλω τα φώτα σας σε ένα προβλημα που έχω. Έχω ενα 500αράκι εξωτερικό σκληρό δίσκο και μια μέρα οταν το έβαλα στο pc ξαφνικά μου τον έβγαλε με συντομεύσεις. Στην αρχή μου άνοιγαν αλλά όταν το πήγα σε έναν άλλο pc δεν άνοιγαν οι συντομεύσεις και όταν το δοκίμαζα στο δικό μου μου βγάζει αυτό: Τα Windows δεν είναι δυνατό να βρουν το 'F:\RECYCLER\e621ca05.exe'. Βεβαιωθείται ότι πληκτρολογήσατε το όνομα σωστά και προσπαθήστε ξανά. Δείχνει παρ' όλα αυτά ότι ο δίσκος είναι γεμάτος από τα αρχεία που έχω αλλά δεν έχω πρόσβαση. Έχω προγράμματα, ταινίες, βίντεο, εικόνες και τραγούδια μιας ζωής. Πως μπορώ να έχω ξανά πρόσβαση στους φακέλους και κατ' επέκταση να εξαφανίσω τις συντομευσεις??????????

Δημοσ.

μπορεις να μπεις με δεξι κλικ > εξερευνηση.

αλλα το θεμα ειναι πολυ μεγαλο και περιπλοκο...εχεις γεμισει ιους σε οσα pc εχεις βαλει αυτον τον σκληρο....

απο που να ξεκινησεις κ απο που να τελειωσεις.

λοιπον ποσα pc εχεις?

Δημοσ.

Προσφατα μου χαν φερει 1 εξ. δισκο με το ιδιο προβλημα. Ιος ειναι. Δοκιμασε αυτο. Control Panel / Folder Options / View / HIDE PROTECTED OPERATE SYSTEM FILES (το ξετσεκαρεις αυτο). μετα απο αυτο θα μπορεις να μπεις στους φακελους που τους εβλεπες με συντομευση. δημιουργησε νεους φακελους και μετεφερε τα αρχεια σου στους νεους φακελους. Μετα σβησε τους παλιους που ειχαν προβλημα

Δημοσ.

Για δες μήπως με MalwareBytes βρεις τίποτα. Χθες φίλος μου είχε είδιο μάλλον πρόβλημα και θα το δούμε αύριο. Μια φορά είχε πετύχει ιό όπου σε κάθε φάκελο υπήρχε και συντόμευση αυτού του φακέλου, το οποίο τελικά ήταν ιός και καθαρίστικε (και νόμιζα στην αρχή πως ήταν καμιά προηγμένη υπηρεσία τους...)

Δημοσ.

Aν αυτό το μήνυμα στο βγάζει όταν κάνεις διπλό κλικ στον "φάκελο" τότε η συντόμευση αυτή τρέχει το malware και μολύνει κάθε σύστημα στο οποίο έχεις συνδέσει τον δίσκο.

Κάνε δεξί κλικ σε μια υποτιθέμενη συντόμευση και πήγαινε ιδιότητες. Αν σαν προορισμό έχει αυτό το περίεργο exe, όπου και αν είναι αυτό, τότε με τις υγείες σου. Κατέβασε και κάνε πλήρη έλεγχο με το malwarebytes.

Τα αρχεία σου πρέπει να είναι κρυφά, οπότε εμφάνισε τα από τις επιλογές φακέλων στον πίνακα ελέγχου και σβήσε όλες αυτές τις συντομεύσεις.

Δημοσ.

Έκανα πλήρη σάρωση με το mallwarebytes και έσβησα τα trojan horses που είχε μέσα. Όταν βάζω όμως άλλους φακέλους με αρχεία δεν μου τους κάνει συντομεύσεις. Καλό αυτό. Θα δοκιμάσω και τον τρόπο που μου λέτε από πίνακα έλεγχου και θα σας πω. Μάλλον μου έχει μολύνει και το σύστημα. Έτρεξα το πρόγραμμα και στον εσωτερικό και διάγραψά ότι trojan υπήρχε. Όντως στις ιδιότητες του φακέλου λέει ένα κουλό exe. Μπορώ να σώσω τα αρχεία ρε παιδιά?

Έκανα πλήρη σάρωση με το mallwarebytes και έσβησα τα trojan horses που είχε μέσα. Όταν βάζω όμως άλλους φακέλους με αρχεία δεν μου τους κάνει συντομεύσεις. Καλό αυτό. Θα δοκιμάσω και τον τρόπο που μου λέτε από πίνακα έλεγχου και θα σας πω. Μάλλον μου έχει μολύνει και το σύστημα. Έτρεξα το πρόγραμμα και στον εσωτερικό και διάγραψά ότι trojan υπήρχε. Όντως στις ιδιότητες του φακέλου λέει ένα κουλό exe. Μπορώ να σώσω τα αρχεία ρε παιδιά?

Όντως μου είχε μολύνει το σύστημα και κάθε αφαιρούμενο δίσκο που έβαζα μέσα μου τους άνοιγε με συντομεύσεις, τώρα ευτυχώς δεν μου το κάνει αυτό. Θα πρέπει να έσωσα το σύστημα αλλά θέλω να εχω πρόσβαση στα αρχεία αυτα.

Δημοσ.

Διπλό κλικ στο Υπολογιστής.

Μενού Οργάνωση->Επιλογές φακέλων.

Καρτέλα Προβολή και ξετικάρισε την απόκρυψη αρχείων συστήματος και επέλεξε την προβολή κρυφών αρχείων.

Θα σου τα εμφανίσει όλα. Επέλεξε τα όλα, Δεξί κλικ->ιδιοτητες στα επιλεγμένα και αφαίρεσε το κρυφό.

Πάτα ΟΚ και επέλεξε να εφαρμόσει τις αλλαγές σε όλους τους υποφακέλους,

Μπορείς να το κάνεις και χωρίς να εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία. Άνοιξε την εξερεύνηση στον εξωτερικό δίσκο και πάτα στο πληκτρολόγιο CTRL+A ή μενού Οργάνωση->Επιλογή όλων. Θα σε ρωτήσει αν θέλεις να επιλέξεις και τα κρυφά αρχεία, πες ναι.

Μετά πάλι μενού Οργάνωση->Ιδιότητες και ξετικάρισε το Κρυφό και Οκ και επέλεξε να εφαρμόσει τις αλλαγές σε όλους τους υποφακέλους,

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

micos000 με σώζεις. το δοκίμασα και βλέπω τα αρχεία από τους κρυφούς φακέλους. Τώρα πώς μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία μου σε καινούριους φακέλους μέσα στον εξωτερικό και να σβήσω τις συντομευσεις χωρίς να κάνω βλακεία??????

Δημοσ.

Τις συντομεύσεις σβήστες. Δεν αποσκοπούν σε κάτι άλλο πέρα από το να μολύνουν τον υπολογιστή με ιούς.

Τα αρχεία σου εμφάνισε τα με επιλογή όλων->ιδιότητες->ξετικάρισμα του κρυφού όπως σου είπα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να μεταφέρεις τίποτα, όλα εκεί (μάλλον) θα είναι.

Μπορείς να αφαιρέσεις το hidden flag και με ένα απλό αρχείο bat.

Άνοιξε σημειωματάριο και κάνει copy-paste το παρακάτω:

>
@echo off
attrib -H /S /D
exit

Μετά αποθήκευση ως και δώσε ένα όνομα που θέλεις και πρόσθεσε την κατάληξη .bat, π.χ. unhide.bat

Αντέγραψε το στο κεντρικό φάκελο του δίσκου και τρέξτο με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Μόλις τελειώσει θα έχεις εμφανίσει όλα τα αρχεία σου.

Αν θέλεις να βλέπεις τι κάνει σβήσε την πρώτη γραμμή (@echo off) και θα σου λέει ποιο αρχείο επεξεργάζεται αλλά θα καθυστερήσει παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Δείχνουν ακόμα κρυφοί οι φάκελοι. Μέσα στους κρυφούς φακέλους όλα είναι μια χαρά και οι φάκελοι και τα αρχεία. Έκανα τον τρόπο με το αρχείο .bat , τον έβαλα μέσα στο δίσκο, το έτρεξα ως διαχειριστής αλλά ακόμα οι φάκελοι που ήταν συντομεύσεις δείχνουν κρυφοί. Καταλαβαίνεις τι λεω.

Δημοσ.

Ανέβασε ένα screenshot για να καταλάβω. Αν το ανεβάσεις στο imagesack επέλεξε να μην κάνει resize γιατί από μόνο του μικραίνει τις εικόνες και δεν φαίνονται τα στοιχεία.

Αν κάνεις δεξί κλικ-ιδιότητες στους κρυφούς φάκελους δεν μπορείς να τους κάνεις μη κρυφούς; Μήπως είναι system;

Κάνε δεξί κλικ-επεξεργασία στο αρχείο bat και άλλαξε την 2η γραμμή σε attrib -H -S -R -A /D /S

Θα αφαιρέσει και τα system, read only, archive flags

Δημοσ.

Βασικά μετακίνησα τους φακέλους και τα αρχεία που είχα μέσα στους κρυφούς σε νέους φακέλους και διέγραψα τους κρυφούς και μου ανοίγουν κανονικά τα αρχεία. Οπότε πιστευω ότι είναι όλα εντάξει. Ή όχι??? Συγγνώμη αν σε έχω κουράσει. Αν το βάζω σε άλλα pc θα έχω πρόβλημα??? "Ουσιαστικά έσωσα τα αρχεία απλά οι λεπτομέρειες έμειναν"

Δημοσ.

Δεν υπήρχε τίποτα να σώσεις γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα με τα αρχεία εξ αρχής. Απλά το malware αυτό έκανε κρυφά τα αρχεία σου.

Τα αρχεία σου ήταν και είναι εντάξει.

Αν καθάρισες την μόλυνση δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα εκτός από τον φόβο!;

Δημοσ.

Δεν υπήρχε τίποτα να σώσεις γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα με τα αρχεία εξ αρχής. Απλά το malware αυτό έκανε κρυφά τα αρχεία σου.

Τα αρχεία σου ήταν και είναι εντάξει.

Αν καθάρισες την μόλυνση δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα εκτός από τον φόβο, my young grasshoper!

fixed :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...