Προς το περιεχόμενο

ubuntu σε macbook

geotrian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

εχω ενα macbook pro 13' late 2011 και το εχω κανει ηδη dualboot με windows 7...αλλα λογω της φυσεως της δουλειας μου χρειαζεται να δουλευω και ubuntu...σκεφτομαι να κανω και τριτο partition για να βαλω ubuntu.τι λετε? θα αντεξει ή θα τα δει ολα το μηχανημα?

Σας ευχαριστω πολυ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και 100 λειτουργικά να βάλεις στο PC δεν χαλάς τις επιδόσεις του, ούτε βαραίνει. Άρα αντέχει!

Βέβαια, αν κάποια από τα λειτουργικά που χρησιμοποιείς, τα χρησιμοποιείς σπάνια και όχι για βαριές εργασίες, μπορείς να τα εγκαθιστάς μέσω του VirtualBox.

δυστηχως τα χρειαζομαι για απαιτικη χρηση οποτε μαλλον πρεπει να προβω σε κανονικη εγκατασταση.....:)....και στα ubuntu παλι μεσω bootcamp γινεται η δουλεια?? οπως με τα windows?

Ότι κάνεις κανε ένα καλο backup πρώτα. Το μόνο πρόβλημα είναι ο boot loader. Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω τελευταία με lion και ml. Με bootcamp η μονη επιλογη που έχεις τώρα είναι του remove bootcamp partition οπότε το ξεχνάς. Ψάξε στο Internet για Mac triple boot. Πιθανών να χρειαστεί να βάλεις κάποιο utility σαν το refit.

Sent from my iPad using Insomnia

Δοκίμασε να βάλεις το Linux σε ενα γρηγορο πχ. Usb3 εξωτερικό δίσκο και να μπουτάρεις από κει.

Πιστεύω δε θα καταλάβεις τρομερή διαφορά απόδοσης και δε θα μπλέξεις με triple boot.

Αν δε θέλεις οπωσδήποτε Ubuntu για distro μπορείς να δεις το fedora που παίζει out of the box στα MacBook: http://www.insomnia.gr/topic/447535-fedora-17-and-mac-support/

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...