DeMaitre Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα! Έχω ένα laptop Acer Aspire 5620 με Windows XP Home. Ξαφνικά σταμάτησε να bootάρει, και κατά το boot (πριν ξεκινήσει να φορτώνει τα Windows) μου λέει ότι το WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM έχει διαγραφεί ή είναι corrupted. Προσπάθησα να περάσω τα αρχεία system, system.sav και system.LOG από σκληρό δίσκο με εγκατεστημένα Windows XP σε desktop PC στο σκληρό του Acer, αλλά κατά την εκκίνηση των Windows εμφανίζεται BSOD. Αν κάποιος έχει στα χέρια του Laptop της σειράς Aspire 56xx, παρακαλώ πολύ να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου, ώστε να μου στείλει τα συγκεκριμένα τρία αρχεία από τον υπολογιστή του. Πιστεύω ότι έτσι θα μπορέσω να ξανανοίξω το laptop και να γλιτώσω το format. Εάν παρ' ελπίδα υπάρχει τρόπος επιδιόρθωσης των ήδη υπαρχόντων αρχείων στο laptop και γνωρίζετε να με καθοδηγήσετε, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Να σημειώσω ότι δεν έχω στα χέρια μου CD εγκατάστασης και ό,τι γίνει θα γίνει με σύνδεση του σκληρού του Acer σε άλλον υπολογιστή με καλώδιο USB. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια!!!
jim_p Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Βρες ενα δισκακι xp (δεν εχει σημασια αν ειναι home ή pro), ξεκινα απο αυτο σαν να ηθελες να κανεις φορματ, πηγαινε σε recovery mode και μολις βγεις στο prompt τρεξε ενα >chkdsk /r και μετα επανεκκινηση, δινοντας exit εκει. Βεβαια, οι πιθανοτητες να σου ξαναδουλεψουν τα windows ειναι ελαχιστες πλεον, επειδη τα αρχεια που αντικατεστησες αφορουν τη registry αμεσα. Εννοειται οτι δεν τα παιρνεις και απο κανεναν "ιδιο" υπολογιστη, γιατι ειναι λιγο απιθανο να εχουν ολοι την ιδια registry με εσενα. Συνδεσε το σκληρο του σε καποιο αλλο υπολογιστη ή με ενα live cd παρε backup τα αρχεια σου και κανε φορματ.
DeMaitre Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Φίλε jim_p, πριν αντικαταστήσω τα αρχεία στον φάκελο config ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είχα κρατήσει backup των παλιών (για την ακρίβεια τους έβαλα στο τέλος μια κατάληξη .old και τα άφησα μέσα στο φάκελο απείραχτα)! Όταν είδα ότι δεν μπορώ να ξεκινήσω τα Windows με τα αρχεία του desktop, απλά τα πέταξα κι επανέφερα τα παλιά. Κατέβασα κι ένα .iso των XP από το internet και έκανα επιδιόρθωση με τον τρόπο που περιγράφεις. Την πρώτη φορά δεν έπιασε (δεν ξέρω γιατί ), αλλά επανέλαβα τη διαδικασία επιδιόρθωσης άλλη μια φορά και τελικά, μετά τη δεύτερη επιδιόρθωση, τα Windows φόρτωσαν κανονικά!!! Σ' ευχαριστώ απεριόριστα για τη βοήθειά σου, μιας και με γλίτωσες από χοντρό λούκι με τη συμβουλή σου...!!!
ps-padelis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Αν έχει εγγύηση να το πας να στο κάνουν. Αν όχι να το πας σε service
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα