Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φίλοι

Ένας εξωτερικός σκληρός που έχω έφαγε μια πτώση όντας σε λειτουργία και πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή. Ακούγεται να δουλεύει κανονικά μπαίνοντας στην πρίζα, ανάβει και το λαμπάκι, αλλά για τον υπολογιστή δεν υπάρχει! Τι μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Δυστυχώς αν "χτύπησε" δεν έχεις πολλές επιλογές. Αν είναι εκτός εγγύησης, μπορείς να ανοίξεις το case και να συνδέσεις κατευθείαν τον δίσκο στον υπολογιστή μήπως δεις τα αρχεία τουλάχιστον (αν δεν έχεις εμπειρία σε αυτό καλύτερα ζήτα από κάποιον που ξέρει ή δώσε τον εξωτερικό σε τεχνικό)

Στην θέση σου δεν θα έτρεφα πολλές ελπίδες πάντως. :(

Δημοσ.

Ο δίσκος είναι εκτός εγγύησης. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έχει χτυπήσει ξανά στο παρελθόν, απλώς αυτή ήταν η μόνη φορά που ήταν σε λειτουργία. Θα ζητήσω από ένα φίλο να τον κάνουμε εσωτερικό και να δοκιμάσουμε...Έχει σημαντικά αρχεία μέσα ρε γμτ... :fear:

Δημοσ.

Δεξί κλίκ στο my computer αριστερό κλίκ στο manage αριστερό στο disk management αλλα είναι νομίζω για vista, 7,8

για xp κάνεις αυτό

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση δίσκων

Για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση δίσκων:

Συνδεθείτε ως διαχειριστής ή ως μέλος της ομάδας Administrators.

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στην επιλογή Run, πληκτρολογήστε compmgmt.msc, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Στο δέντρο της κονσόλας, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση δίσκων. Το παράθυρο διαχείρισης δίσκων εμφανίζεται. Δίσκοι και οι τόμοι σας εμφανίζονται σε προβολή με γραφικά και προβολή λίστας. Για να προσαρμόσετε τον τρόπο προβολής των δίσκων και των τόμων σας στα άνω και κάτω τζάμια του παραθύρου, στο σημείο Πάνω ή Κάτω από το μενού Προβολή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην προβολή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

http://support.microsoft.com/kb/309000

Δημοσ.

Βγαλτον απο τη θηκη και συνδεσε τον απευθειας στο desktop σου κουμπωνοντας του sata καλωδιο δεδομενων και sata power βυσμα απτο τροφοδοτικο.Υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες να καηκε το πλακετακι της θηκης και να σου δουλεψει ετσι.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ, ο δικός μου είναι της τρισκατάρατης western digital. Στο community της wd βρήκα τουλάχιστον 1000 posts που αφορούν στο γεγονός ότι ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο το pc αλλά βοήθεια μηδέν. Ο δικός μου δεν αναγνωρίζεται απο κανένα pc,δεν εντοπίζεται στη "διαχείριση δίσκων", αν και όταν συνδέεται στη θύρα usb το φωτάκι του ανάβει και γίνεται αντιληπτή μια κάποια εσωτερική λειτουργία. Η αλήθεια είναι ότι μου είχε πέσει κάτω κάποια στιγμή,παρόλα αυτά συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά για αρκετό χρονικό διάστημα,μέχρι που ένα ωραίο πρωινό στο "ο υπολογιστής μου" δίπλα από το εικονίδιο του wd,έβγαινε και ένα επιπλέον εικονίδιο για διαμόρφωση δίσκου. Δεν πτοήθηκα και συνέχισα να τον χρησιμοποιώ,χωρίς να κάνω τη διαμόρφωση. Από εκεί και πέρα, ξαφνικά αποφάσισε το γλυκό μου πως δεν ήθελε να συνεργασθεί και έτσι πάπαλα..δεν ξέρω τί να κάνω εκτός απο το να τον πετάξω στον τοίχο!

Δημοσ.

Εγω ευτυχώς έλυσα το πρόβλημα, ακριβώς με τον τρόπο που προτείνατε, τον έβγαλα από τη θήκη και τον έκανα εσωτερικό, με σύνδεση sata. Είναι μια χαρα! :-)

Θα πρότεινα και σε σένα να δοκιμάσεις το ίδιο minevine12.

Δημοσ.

Ωραια.Τυχερος ησουν nickts1. :)

minevine12 σου προτεινω κι εγω να κανεις το ιδιο! Δεν πειραζει αν ειναι 2.5" ο δισκος. Συνδεεται κανονικα στο desktop ως εσωτερικος ακριβως οπως ο 3.5" SATA.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι πρόβλημα της θήκης του καθώς όταν έπεσε κάτω άνοιξε ελαφρώς. Το θέμα είναι πως ως κοπέλα είμαι και λίγο-αν όχι πολύ!!!- ασχετίλας με αυτά τα θέματα,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δεν κατάφερα να τον ανοίξω.. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...