Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο 8120 με τον 8150 το ίδιο είναι στην ουσία. Ο τελευταίος απλά είναι από καλύτερο κομμάτι υλικού.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα κατά τη γνώμη μου.

Σαν μία γενική και γρήγορη απάντηση που είναι και αλήθεια ως ένα σημείο, ναι ο Intel i5 είναι καλύτερος.

Από την άλλη όμως έχουμε πολλά "αλλά". Πολλά Sites και μιλάω για Review Sites, γράφουν το καθένα τα δικά του. Καλός ο Θωμάς, αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι και ότι πιο έγκυρο. Και στα υπόλοιπα βέβαια ο FX είναι κάτω από τους Intel, αλλά όχι πάντα. Στο που είναι πάνω έχει σημασία και το γιατί.

Το παρακάτω Review για παράδειγμα, αξίζει να το διαβάσει όλο κάποιος πριν αποφασίσει.

http://www.hardwares...CPU-Review/1537

Υπόψη μας πρέπει να λάβουμε και την τιμή σε όλα αυτά. Θα ήταν πιο φθηνός ο AMD αν τα πράγματα ήταν τόσο χάλια, όσο τα παρουσιάζουν αρκετά Review Sites.

Επίσης ένα πολύ δυνατό χαρτί στήνοντας μία AMD πλατφόρμα είναι η ποιότητα. Για παράδειγμα με 200€ παίρνεις την κορυφαία μητρική για AMD και 990 Chipset ενώ για αντίστοιχη Intel θες αρκετά παραπάνω. Βλέπε Asus Crosshair Formula.

Άλλο ένα επίσης είναι η αναβαθμισημότητα που έχει η πλατφόρμα.

Καταλαβαίνω όπως έλεγε πολύ σωστά ένας Reviewer ότι περιμέναμε περισσότερα από την AMD καθώς έτσι τα είχε παρουσιάσει και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν όπως τα έλεγε. Αυτό όμως έχει να κάνει με το Marketing κομμάτι, στο οποίο έγιναν απολύσεις 60% αυτού.

Αν το δούμε τελείως στεγνά το θέμα και μας ρωτήσει κάποιος αν είναι καλύτερος ο i5 από τον αντίστοιχο FX, η γρήγορη απάντηση είναι ΝΑΙ.

Ποτέ δεν υπήρξα Funboy κάποια εταιρίας και κάπως έτσι τα έχω σκεφτεί τα πράγματα για τα parts που πρόκειται να αγοράσω την Πέμπτη κιόλας.

Έχω μία προτίμηση σε Intel και σε nVidia σε γενικές γραμμές.

Το τελευταίο σύστημα μου, ήταν αυτό της υπογραφής μου με Intel και ATi.

Τώρα θα πάω τελείως αντίθετα ακόμα και σε περίοδο που είναι κακή ας πούμε για τους AMD.

Δημοσ.

Στα πολλά και στα πολύ λίγα λεφτά, αυτή τη στιγμή η intel υπερέχει μακραν. Στις μέσες λύσεις η amd έχει δυνατά και καλά τιμολογημένα μοντέλα που υπό προϋποθέσεις (παράγοντας χρήση) σίγουρα αξίζουν.

Στο βαθμό που απαντάς σε μένα, νομίζω ότι παρέβλεψες το παραπάνω κομμάτι του ποστ μου. Προφανώς και έχουν κοινό οι FX. Απλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πολύ ειδικό και πολύ περιορισμένο και συνοψίζεται στον χρήστη που θέλει overclocking και ερασιτεχνικό video editing πακέτο σε προσιτή τιμή. Ο επαγγελματίας ή ημιεπαγγελματίας editor θα πάει σε intel ούτως ή αλλως, ο gamer επίσης και ο enthusiast γενικά τα ίδια.

Ο 8120 είναι ένας πολύ καλος επεξεργαστής σε προσιτή τιμή και all around χρήση. Βρήκε το κενό στην αγορά (από i3 έως i5 3470) και τρύπωσε. Ο 8150 δεν είχε τύχη στην αγορά καθώς ήταν σχεδόν στην τιμή των 2500Κ και 3570Κ. Πρέπει κάποιος να θέλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και να τα έχει εντελώς ζυγισμένα για να πάρει 8150. Αυτός που τον έχει ανάγκη πραγματικά, θα πάρει μόνο i7.

Δημοσ.

Δεν απαντάω σε εσένα συγκεκριμένα, απλά εκφράζω γενικά την άποψη μου για το πως βλέπω το πράγμα. Καλώς ή κακός χωρίς να εννοώ κάτι για σένα η κίνηση στα Forum, πάει σαν παλίρροια. Υπάρχει ας πούμε κλήμα και όχι τόσο σε βάθος ανάλυση.

Ο 8150 παίζει από i5 2500 μέχρι i7 950 όπως φαίνεται. Το κενό αυτό που βρήκε όπως λες δεν είναι κενό, αφού είναι πιο φθηνός ο i3.

Υ.Γ.: Αυτό που θέλω να πω ότι ότι μην είμαστε απόλυτοι. Όσο πιο σφαιρικά, τόσο πιο αντικειμενικά.

Φιλικά.

Δημοσ.

Όταν μίλησα για κενό αναφερόμουν στον 8120. i3 στα 120, 8120 στα 145, i5 3470 στα 180. Ο 8150 είναι κάτω από τον i5 2500 στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, όταν είσαι το underdog δεν φτάνει να προσφέρεις καλές επιδόσεις σε καλή τιμή. Πρέπει ή να αυξήσεις πολύ τις επιδόσεις ή να ρίξεις πολύ την τιμή. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν έχουμε δύο πανομοιότυπους επεξεργαστές σε τιμή και επιδόσεις, ο ένας intel και ο άλλος amd, η παλίρροια που λες θα πάει προς την intel? Δεν αξιολογω θετικά αυτήν την συμπεριφορά αλλά είναι μια πραγματικότητα.

Δημοσ.

Καλως ή κακως (κακως κατα τη γνωμη μου) η Intel βρισκεται μπροστα στη δημιουργια επεξεργαστων. Θα δειξει αν η ελευση των win8 αλλαξει το κλιμα γαι την AMD οπως υποστηριζει, εγω όμως αμφιβαλλω. Αν τωρα καποια στιγμη η AMD φτιαξει ανταξιους επεξεργαστες και τους διαθεσει σε ανταγωνιστικοτερς τιμες πιστευω οτι θα λαβει την αναγνωριση που της αρμοζει.

Δεινοσαυρε μολις παρατηρησα οτι εχουμε την ιδια GPU. Να τη χαιρομαστε!

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ικανοτήτων. Είναι θέμα πολιτικής της κάθε εταιρίας. Αν θέλει η AMD βγάζει αύριο CPU που να είναι μπροστά απ' όλους και απ' όλα.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι περισσότεροι Ιντελάδες, αλλά εγώ είχα το 775 το οποίο ήταν τίμιο socket. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν πρόβλημα να αλλάζουν socket κάθε 8 μήνες.

Παίζει στο μικρομεσαίο επίπεδο με αντίστοιχες τιμές. Όπως και οι κάρτες γραφικών της (έχουν αλλάξει λίγο βέβαια τα πράγματα με την nVidia τον τελευταίο καιρό).

Όταν βγήκε ο 8150 είχε 250€, αστεία τιμή για τέτοιο CPU κατά τη γνώμη μου. Πολλά τα λεφτά. Άλλαξε η τιμή του όμως...

Δημοσ.

Υ.Γ.: Αυτό που θέλω να πω ότι ότι μην είμαστε απόλυτοι. Όσο πιο σφαιρικά, τόσο πιο αντικειμενικά.

Φιλικά.

Συμφωνώ απολυτα!

Δεν είναι θέμα ικανοτήτων. Είναι θέμα πολιτικής της κάθε εταιρίας. Αν θέλει η AMD βγάζει αύριο CPU που να είναι μπροστά απ' όλους και απ' όλα.

Ποτέ δεν θα μάθουμε τι θέμα είναι. Ικανότητας? Καρτελ? Κανείς δεν ξέρει. Απλά αυτό δεν στέκει κατα την γνώμη μου ως επιχείρημα γιατί με την ίδια λογική μπορουν να γίνουν άπειρες υποθέσεις.

Εγώ ψυχανεμίζομαι χωρίς να μπορώ αν το αποδείξω ότι πιο πολυ καρτελ παιζει παρά ανικανότητα.

Δεινοσαυρε μολις παρατηρησα οτι εχουμε την ιδια GPU. Να τη χαιρομαστε!

Πολύ τίμια! Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει.

ΥΓ. Αυτό για τα win8 ήταν εξαρχής αστείο.

• Like 1
Δημοσ.

Ok. Απλά επειδή προτείνεις συστήματα συχνά, όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ο FX ανάμεσα σε i3 και i5. Είναι ανάμεσα σε i5 και i7.

Εντάξει, με τον i7, φυσικά και δεν μπορεί να συγκριθεί κανείς, χαίρω πολύ. Επεξεργαστάρα.

Για να μην επαναλαμβάνομαι, τα είπα και πιο πριν για το τι θεωρώ για τα CPU αυτή τη στιγμή.

Ρίξε μία ματιά και εδώ να βοηθήσεις.

http://www.insomnia....-am3-εμπειρίες/

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ σ αυτό. Συνολικά δεν ισχύει. Ανάμεσα σε i5 και i7 είναι μονο σε ορισμένες εφαρμογές με συνήθως περιορισμένο κοινό. Συνολικά και σε all around χρήση είναι καθαρά κάτω από τους i5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...