Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν Seagate Barracuda δίσκο, χωριτικότητας 1ΤΒ στον οποίο εχω εγκατεστημένο το λειτουργικό(Windows7). Ο δίσκος είναι σχετικά έτοιμος να πεθάνει, οπότε πήρα εναν WD για να τον αντικαταστήσω καποια στιγμή σύντομα.

Το Hard Disk Sentinel αναφέρει τα εξής:

There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

Problems occurred during the spin up of the disk 19 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

Αν και ειμαι αρκετά σίγουρος οτι ο δίσκος ειχε το πρόβλημα και μάλιστα απο την αρχή, θελω να σιγουρευτώ οτι δεν τιθεται θέμα τροφοδοσίας, έτσι ώστε να μην προκαλέσω αντίστοιχο πρόβλημα και στον καινουργιο δίσκο. Πώς μπορώ να το ελέγξω; Ή μήπως αν εφταιγε κατι τετοιο θα ηταν προφανές;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ισως θα επρεπε να αναφέρω και το εξής περιστατικο:

Πριν λίγες ημέρες ενώ δουλευε ο υπολογιστής ακουσα τον δίσκο να κάνει κάτι αμυδρά κλίκ. Μετά εφυγα απο το pc και οταν γυρισα ειχε κανει restart. Αφου εκανα login το pc σερνόταν πάρα πολύ, σε φάση πατάγα το start και εκανε 2 λεπτά να ανοιξει, και το search αργούσε στο start. Ο δίσκος ενανε κλικ πάλι περισσότερο(ισως και πιο δυνατά δεν ειμαι βεβαιος). Εκλεισα το pc απο το κουμπί γιατι δεν μπορούσα να πατήσω shut down, τόσο πολυ κολλαγε.

Τότε εκανα backup με ενα live usb και πήρα τον νέο δίσκο. (Απο τότε το hd sentinel γράφει για τους 3 bad sectors). Απο τότε (περιεργως κατα την γνώμη μου) bootαρει και δουλευει κανονικά(μια φορά ψιλοσερνόταν πάλι και διαφορες εφαρμογές κολλαγαν για λίγο αλλα και αυτο σταμάτησε), και εχω ακούσει τα κλικ λιγες φορες.

Δημοσ.

Το οτι δουλευει κανονικά(φαινομενικα) πως το εξηγείς; Αυτο μου κανει περισσοτερη εντύπωση, δηλαδή εκανε αυτά που περιεγραψα μια φορα και τωρα back to normal. Δεν μου χει ξαναχαλασει δισκος και δεν ξερω αν ειναι φυσικολογικό, νομιζα οτι πεθαινει απευθειας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...