Paganisk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να αγορασω μια δσλρ λιγο τα οικονομικα λιγο η λιγες γνωσεις παντα με εκαναν να κανω πισω μεγαλη αποφαση..τσουπ ομως τωρα παρουσιαστηκε μια ιδαιτερη προταση απο εναν φιλο εστιατορα που θελει να ανανεωση το καταλογο του και αυτο προυποθετει νεες φωτογραφιες...μου προτεινε λοιπον να κανω εγω την δουλεια σκεφτομαι λοιπον να παραγγειλω ενα photo box με 3 φωτιστηκα και να αγορασω επιτελους μια καινουργια δσλρ που τοσο καιρο θελω ειμαι αναμεσα σε δ3100 δ3200 η δ5100 θα ηθελα της γνωμες σας καθως και την προταση σας για εναν μακρο φακο..επειδη στο μελλον μπορει να χρειαστει φωτογραφιση και του μαγαζιου τη φακο προτεινετε σε αυτην την περιπτωση....?wide??? Σας ευχαριστω προκαταβολικα..!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paganisk Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Κανεις που να μπορει να δωσει καμια συμβουλη...; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Θα σου έλεγα 5100 γιατί σαν σώμα είναι καλύτερο Macro για φωτογράφηση φαγητών δεν είναι απαραίτητο οπότε θα έλεγα ότι ο φακός που θα επιλέξεις θα επηρεάσει κυρίως την απόσταση από την οποία θα δουλευεις. Κατα τα άλλα ο φωτισμός είναι σημαντικός στα προιόντα είναι σημαντικός. Αν ενδιαφερθείς για φωτογράφηση του χώρου κάποιος ευργώνιο ή υπερευρυγώνιος που συνήθως είναι ακριβή φακοί. Οπότε εξαρτάται από το budget είτε για Nikon, είτε για Tokina, είτε Sigma(εκπληκτικός 8-16 υπερευρυγώνιος), είτε σαν πιο περιέργη πρόταση ο πολύ καλος Samyang 14 f2.8 που είναι όμως manual focus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paganisk Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Με βλεπω να καταληγω στην δ5100 με τον 18-105 και θα γινει αγορα ενος φοτο μποξ για σωστο day light φωτισμο.. Νομιζο οτι ο 18-105 ειναι ιδανικος σε πρωτη φαση με τους ευριγωνιους δεν εχω ιδεα τι θα κανω... Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Εγω θα σου ελεγα επειδη ο πρωτος φακος που θα παρεις με το κιτ θα χρησιμοποιηθει ως επι το πλειστον για αρκετο καιρο μην πας στον 18-105 που ειναι σκετη πλαστικουρα. Αν εχεις την δυνατοτητα κινησου σε καποιον αλλον οπως 16-85 vr nikkor ή καποιον οπως ο 17 -50 2.8 tokina. Σε αυτες τις περιπτωσεις εχεις ευρυγωνιες δυνατοτητες και η μηχανη σου προσφερει την δυνατοτητα να διορθωσεις οποια μικρη παραμορφωση αυτων μεσα απο το μενου της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickelodeon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Εγω θα σου ελεγα επειδη ο πρωτος φακος που θα παρεις με το κιτ θα χρησιμοποιηθει ως επι το πλειστον για αρκετο καιρο μην πας στον 18-105 που ειναι σκετη πλαστικουρα. Αν εχεις την δυνατοτητα κινησου σε καποιον αλλον οπως 16-85 vr nikkor ή καποιον οπως ο 17 -50 2.8 tokina. Σε αυτες τις περιπτωσεις εχεις ευρυγωνιες δυνατοτητες και η μηχανη σου προσφερει την δυνατοτητα να διορθωσεις οποια μικρη παραμορφωση αυτων μεσα απο το μενου της. Έχω την εντύπωση ότι η Νίκον προσφέρει αυτόματη διόρθωση για παραμόρφωση, βινιετάρισμα και cromatic aboration μόνο για δικούς τις φακούς και όχι για tokina, sigma, tamron. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις την πλαστικούρα γιατί είναι πολύ καλός φακός και σχεδόν τσάμπα, ο 16-85 στοιχίζει όσο μια DSLR. Παίξε, μάθε, γρατζούνα, σπάσε τον κιτ που βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες και μετά από κανα δύο χρονάκια ψάχνεσαι για έξτρα φακό, εκτός αν είσαι διατεθειμένος να ξοδευτείς από την πρώτη μέρα εκεί πάω πάσο.[άποψη του www.photozone.de] Ο 16-85 είναι ο καλύτερος zoom all around φακός για Νίκον αλλά είναι και σχετικά ακριβός. Άποψή μου, ή πάρε την φτηνότερη D3200 ή την ακριβότερη D7000 Εγώ τον δικό μου 18-55 kit που είχα πάρει μαζί με την πρώτη μου dslr το 2007 τον είχα καταευχαριστηθεί πάντως. (Μετά απο δύο χρόνια πήρα τον 16-85) στο παρακάτω Link θα βρεις φωτογραφίες τραβηγμένες με τον 18-105 (την πλαστικούρα δηλαδή) http://www.flickr.co...=int&z=e&m=tags Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα