Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To γεγονος οτι ειναι sata3 (η μητρικη μου ειναι sata2) και 2,5'' σημαινει κατι?

Οι ssd θερμαινονται περισσοτερο απο εναν green μηχανικο?

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι, θα παίζει κανονικά...

οι ssd δεν έχουν καν thermal sensor, αυτό τα λέει όλα...

Δημοσ.

Καπου διαβασα οτι οι ssd θερμαινονταi αρκετα και αναρωτιεμαι εαν θα θερμαινεται περισσοτερο απο τον πρασινο hdd που εχω τωρα.

Εν τω μεταξυ οι ssd λεει δεν ειναι για torrents αλλα εγω θα τον χρησιμοποιω ολο το 24ωρο για torrents. Υπαρχει περιπτωση να χαλασει πριν τη 3ετια της εγγυησης?

• Super Moderators
Δημοσ.

περίπτωση υπάρχει για τα πάντα, κανονικά όμως δεν χαλάει τόσο σύντομα...

Δημοσ.

Oταν ο ssd γραφει συνεχως αρχειακια τορρεντ δε σημαινει οτι καταπονειται πολυ περισσοτερο σε σχεση με το αν απλα διαβαζε?

Δημοσ.
προσωπικά θα πήγαινα είτε στον Vertex 4 είτε στον Samsung 830 αν ήθελα να πάρω ΤΩΡΑ SSD' date=' αν όχι θα περίμενα λίγο ακόμα τον Samsung 840/840 Pro :P[/quote']

Το λίγο που λες τι ορίζοντα έχει?

Μέσα στον Οκτώβρη, η κοντά στα Χριστούγεννα?

Είμαι στο τσακ για τον vertex 4, λες να περιμένω μήπως πέσει κι άλλο?

• Super Moderators
Δημοσ.

νομίζω μέσα στον Οκτώβριο, αλλά δεν ξέρουμε και σε τι τιμή θα τον δούμε όμως εδώ στην Ελλάδα, για αυτό είπα προσωπικά...

Δημοσ.

Το λίγο που λες τι ορίζοντα έχει?

Μέσα στον Οκτώβρη, η κοντά στα Χριστούγεννα?

Είμαι στο τσακ για τον vertex 4, λες να περιμένω μήπως πέσει κι άλλο?

Το πιθανοτερο ειναι οτι ως τοτε θα εχει πεσει κι αλλο το εισοδημα μας :cry:

Δημοσ.

Μαλλον λεω να παρω εναν μικρο ssd για τα τρεχοντα torrents και να αφησω τον green μηχανικο σαν αποθηκη να γυριζει μονο οταν τον καλω.

Το φτηνοτερο μοντελο στη σχεση τιμης/χωρητικοτητας βλεπω οτι μαλλον ειναι ο Κingston 64GB στα 54€.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345310

Παρατηρω στη σελιδα αυτη οτι λεει πως οι θερμοκρασιες λειτουργιας/αποθηκευσης ειναι 70-85οC!!

Eιναι δυνατον να αναπτυσσονται τοσο μεγαλες θερμοκρασιες σε ssd?

Δημοσ.

εκει σου λεει σε τι θερμοκρασιες λειτουργει και οχι τι θερμοκρασιες αναπτυσει.δηλαδη πανω η κατω απο αυτες τις θερμοκρασιες ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ δεν λειτουργει

• Like 1
Δημοσ.

To γεγονος οτι ειναι sata3 (η μητρικη μου ειναι sata2) και 2,5'' σημαινει κατι?

Παιδιά καλησπέρα...

:mellow:

πήρα προχθές τον OCZ Vertex 4 120GB ...

Η μητρική μου υποστηρίζει μέχρι sata II ...Παρόλα αυτά παίζει κανονικα και έχω φορτώσει τα windows 7

ήδη έχω δει αρκετές διαφορές στο άνοιγμα κλείσιμο και στο άνοιγμα κάποιων εφαρμογών όπως photoshop κτλ.

Αν βάλω εναν PCI controller SATA III και κουμπώσω εκει τον Vertex θα πάρω τα μέγιστα από τον δίσκο?

με ένα τεστ που έτρεξα με το AS SSD Benchmark πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα με SATA ii

READ WRITE

seq 226.80 MB/S 211.55 MB/S

4k 22.63 MB/S 50.46 MB/S

4k-64Thrd 27.39 MB/S 86.37 MB/S

Acc.time 0.160 ms 0.063 ms

SCORE 73 158

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι η διακριση sata2/3 επηρεαζει τις ταχυτητες εγγραφης/αναγνωσης του δισκου.

Εκανα και αυτο το ass ssd benchmark 4 φορες στον παλιο Ιntel ssd μου,

oι τιμες που μου εδωσε μ.ο ειναι για το read 163 και για το write 76, δηλαδη περιπου οσο κι εσενα στο συνολο.

Υπαρχει ομως στο ass ssd benchmark και ενα τριτο νουμερο απο κατω που δεν ειναι αθροιστικο(μου βγηκε κατα σειρα 312-321-329-330), αυτο πως προκυπτει?

εκει σου λεει σε τι θερμοκρασιες λειτουργει και οχι τι θερμοκρασιες αναπτυσει.δηλαδη πανω η κατω απο αυτες τις θερμοκρασιες ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ δεν λειτουργει

lol, πραγματι :mrgreen:

Δημοσ.

@xreokopia ευχαριστώ για την απάντηση...

έχω αλλη μια ερώτηση...

τι είναι το alignment σε SSD?

κάνει καλό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...