Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου χάρισαν πρόσφατα έναν σταθεροποιητή τάσης της APC!Μεχρι τώρα δεν είχα κάποια προστασία, αλλά αφού πλέον έχω κάτι αντίστοιχο λεω να το χρησιμοποιήσω!

Το θέμα είναι το εξής, είχα μέχρι τώρα την εξης συνδεσμολογία:

Πρίζα->Πολύπριζο->Υπολογιστής, Οθόνη, Ηχεία, Πορτατίφ

Στον σταθεροποιητή θα ήθελα να συνδέσω οπωσδήποτε τα ηχεία και τον υπολογιστή!Τα άλλα δεν με πειράζει να είναι και χύμα...

Οποτε ρωτάω,

Μπορώ να συνδέσω τον σταθεροποιητή σε μία πρίζα του πολύπριζου ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ και τις άλλες υποδοχές για φώτα,φορτιστή κινητού καμια φορά, κλπ ή πρέπει απευθείας στην πρίζα του τοίχου;

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την απάντηση!

Βασικά σκεφτόμουν κι εγώ για ups, αλλά δεν είναι ότι τρέχω 24/7 το pc, ούτε δουλεύω επαγγελματικά ώστε αν χάσω μη αποθηκευμένα δεδομένα να καταστραφώ, ώστε να θέλω να παραμένει ανοιχτό!

Όπως και να χει, κάποια στιγμή σκοπεύω να πάρω ένα καλό UPS, από το να δώσω τώρα βιαστηκά βιαστηκά 50-60 ευρώ και να πάρω ένα μέτριο!

Δημοσ.

Το UPS είναι απαραίτητο γενικά; Εμένα που με απασχολεί το να μην πάθω κάποια ζημιά στο hardware, τι με καλύπτει;

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι πως μια πριζα ασφαλειας (και οχι σταθεροποιητη τασης) σε καλυπτει αν δεν θες να παθεις καποια ζημια στο Hardware. Το Hardware δεν εχει προβλημα εαν πεσει το ρευμα, αλλα εαν παρει μεγαλυτερη ταση ή ενταση. Απο κει και περα εαν κανεις δουλεια και θες να αποφυγεις απωλεια δεδομενων πας σε UPS.

Υ.Γ: Μπορει απο μια διακοπη ρευματος το HW να μην υποστει ζημια αλλα, το SW μπορει να γραψει σφαλματα τα οποια μερικες φορες δεν λυνονται ουτε με Recover.

Δημοσ.

Οι πρίζες ασφαλείας είναι αυτά τα "surge protectors"; Σίγουρα το UPS είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση αλλά αν είναι να πάρω θέλω να είναι κάτι καλό και τώρα "δε βγαίνει".

Να ρωτήσω κάτι άλλο, τα περισσότερα UPS έχουν μια ένδειξη VA. Εμένα που το τροφοδοτικό μου είναι 750Watt κι έχω μια LG IPS231P-BN , (ίσως να βάλω και 2 καλά ηχεία πιο μετά) πόσα VA θέλω;

Δημοσ.

Πάντως ο σταθεροποιητής τάσης κάνει καλό απ' όσο ξέρω και σε βάθος χρόνου μιας και ουσιαστικά αναδιαμορφώνει το ρεύμα από το δίκτυο και το καθαρίζει από θόρυβο, κλπ και προστατεύει παράλληλα από βυθίσεις και υπερτάσεις...Έτσι δηλαδή οφείλουν να κάνουν οι καλοί σταθεροποιητές!Άρα όσο κλύτερο είναι το ρεύμα που τροφοδοτούμε τις συσκευές μας τόσο περισσότερο διαρκεί και η ύπαρξή τους στον χρόνο...

Επίσης, το να πέσει η τάση κάτω από τα 230 μπορείς να εξηγήσεις γιατί δεν κάνει κακό στο hardware?Όχι ότι έχω γνώσεις ηλεκτρονικών αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει...Εκτός αν σου έχει τύχει και δεν έγινε τίποτα, οπότε μάλλον μιλάμε για κάτι τυχαίο!

Τα UPS πάντως, όχι όλα, έχουν και σταθεροποιητή τάσης!

Όσον αφορά το VA είναι βολταμπέρ και ουσιαστικά πολλαπλασιάζεις την κατανάλωση των συσκευών σε Watts με το 1,2 για να δεις πόσα VA είναι!Κάποιες συσκευές το δίνουν κατευθείαν!Καλό είναι να υπολογίσεις πόσο θέλεις και να δώσεις μερικά VA παραπάνω ώστε να είσαι σίγουρος και για το μέλλον αν θέλεις να προσθεσεις κάποια συσκευή ακόμα!

Δημοσ.

Έχε υπόψη ότι αυτό το αναλαμβάνει και το τροφοδοτικό. Για μένα μετράει περισσότερο να έχεις ένα καλό τροφοδοτικό και ας μην έχεις σταθεροποιητή. Σε περιοχές με κακό δίκτυο θα βοηθήσει αλλά από ότι έχω ακούσει το UPS προστατεύει καλύτερα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι όλα τα τροφοδοτικά το κάνουν αυτό και σωστά, ειδικά αν σκεφτούμε πόσοι τρέχουν τα pc τους όλο το 24ωρο...Μιλώντας για τα τροφοδοτικά που έχει ένας μέσος χρήστης pc!Κάποια στραβή θα γίνει και μιλάω με βάση εμπειρίες φίλων που την έπαθαν!

Απο κει και πέρα, ένα UPS απο μόνο του, αυτό που κάνει, είναι να παρέχει συνεχή τροφοδοσία στο σύστημα ακόμα και κατα τη διακοπή του ρεύματος!Για άλλες λειτουργίες εννοείται αυξάνεται και η τιμή, όπως επίσης αλλάζουν και οι τιμές από τύπο σε τύπο!

Για παράδειγμα ένα UPS για να καθαρίζει το ρεύμα από θόρυβο πρέπει να έχει φίλτρο!Για να προστατεύει από σκαμπανεβάσματα της τάσης πρέπει να έχει σταθεροποιητή και πάει λέγοντας!Αν περιλαμβάνει όλα αυτά τότε μπορούμε να πούμε ότι όντως προστατεύει!

Όσον αφορά το δίκτυο της ΔΕΗ!Το πρόβλημα δεν ειναι μόνο σε κάποιες περιοχές...Απ όσο ξέρω σε όλη την έκταση του ελλαδικού χώρου υπάρχει, ας πούμε, αστάθεια!Και για να μην ξεφτιλίσουμε και το θέμα δεν θα μιλήσω και για την αφέλεια ηλεκτρολόγων που αναλαμβάνουν οικιακές εγκαταστάσεις και για τα αίσχη που κάνουν!

Τέλος, για pc ένα Line Interactive UPS με φίλτρο, σταθεροποιητή τάσης, μία σεβαστή ώρα αυτονομίας ώστε να προλάβει κάποιος να σώσει τη δουλειά του και από μία αξιόπιστη εταιρία νομίζω καλύπτει αρκετούς χρήστες και ησυχάζει το κεφάλι μας για καιρό!Τα Online σίγουρα είναι τα καλύτερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αλλά αφορούν άλλες εφαρμογές και κυρίως άλλες συσκευές(βλ. audio)!Αν έχει κάποιος το μπάτζετ εννοείται ότι δεν χάνει με το να αποκτήσει ένα!

Δημοσ.

Τέλος, για pc ένα Line Interactive UPS με φίλτρο, σταθεροποιητή τάσης, μία σεβαστή ώρα αυτονομίας ώστε να προλάβει κάποιος να σώσει τη δουλειά του και από μία αξιόπιστη εταιρία νομίζω καλύπτει αρκετούς χρήστες και ησυχάζει το κεφάλι μας για καιρό!

Και πόσο πάει το "μαλλί" για μια τέτοια κάλυψη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...