Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Οι 10.000rpm δίσκοι χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με πολύ υψηλές απαιτήσεις ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων (heavy I/O). προφανώς εννοούσα τους Velociraptor, οι οποίοι είναι για "οικιακή" χρήση, όχι για αυτό που περιγράφεις... για δες σε τι τιμές τους έχουν ακόμα, χίλιες φορές να δώσεις λεφτά σε SSD παρά σε Velociraptor...
hyperspaced Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 προφανώς εννοούσα τους Velociraptor, οι οποίοι είναι για "οικιακή" χρήση, όχι για αυτό που περιγράφεις... για δες σε τι τιμές τους έχουν ακόμα, χίλιες φορές να δώσεις λεφτά σε SSD παρά σε Velociraptor... Για να είμαι ειλικρινής αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ velociraptor ή OCZ Octane για τον σέρβερ μου, θα διάλεγα τον velociraptor. Για "οικιακή χρήση" τα πράγματα αλλάζουν γιατί αλλάζουν οι παράμετροι: - αν εννοούμε "απλή οικιακή χρήση" (facebook, e-mail, word, internet) τότε ο SSD είναι πολυτέλεια. Ένας απλός μηχανικός δίσκος 7200 rpm αρκεί. - αν εννούμε "enthousiast" χρήση, τότε εξαρτάται από τη χρήση: > αν είναι "gamer" (δε μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός αλλά έχει επικρατήσει) μάλλον ένας SSD ακούγεται trendy. Μπορεί να πηγαίνει ωραία σε ένα καγκουρεμένο κουτί με φωτάκια -- δεδομενου ότι έχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. > αν κάνει δουλειά από το σπίτι, τότε εξαρτάται από το είδος της δουλειάς (file access κλπ) και από τι redundancy έχει στα δεδομένα του. Υπάρχουν βέβαια μερικοί SSD δίσκοι που έρχονται με διθυραμβικές κριτικές. Για παράδειγμα οι νέοι Intel και ο νέος Samsung 840. Βέβαια και η τελευταία ταινία του Bruce Willis έρχεται με καλές κριτικές (π.χ. 8.3 στο Imdb), όμως ήταν κολοσσιαία πατάτα. Υπομονή. Δεν θα πέσουμε θύματα του marketing.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 γιατί έχεις φάει τόσο κόλλημα με τον Octane και δεν συγκρίνεις με Samsung 830/840? ναι ενώ οι Velociraptor δεν ήταν "marketing"... nice, συγκρίνεις κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενικό όπως το αν σου άρεσε μια ταινία με το αν έχει καλές επιδόσεις ή όχι ένα προϊόν...
Bigi444444 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Ναι, είμαστε θύματα όσοι δώσαμε 90 ευρώ και είπαμε, ρε φίλε επιτέλους έχω γρήγορο υπολογιστή!Καμιά άλλη αμπελοφιλοσοφία δε θ' ακούσουμε; 1
Manos Petrucci Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Ακόμα και με τις μειώσεις, οι SSD είναι αδικαιολόγητα ακριβοί. Όταν οι τιμές τους πέσουν κάτω απο 0.5€ / GB το ξανασυζητάμε. Μα, έχουν πέσει στο 0,5...
qsis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Ναι, είμαστε θύματα όσοι δώσαμε 90 ευρώ και είπαμε, ρε φίλε επιτέλους έχω γρήγορο υπολογιστή!Καμιά άλλη αμπελοφιλοσοφία δε θ' ακούσουμε; ελα μου ντε.. το οτι εχεις πιο γρηγορο boot και οτι ολα ανοιγουν σαφως πιο γρηγορα (ακομα και το πιο απλο οπως ο browser) δεν ειναι αρκετος λογος για να παρει καποιος ssd? πρεπει να εχει ιδιαιτερες αναγκες? με αυτη τη λογικη ελαχιστοι χρειαζονται κατι παραπανω απο 2πυρηνο επεξεργαστη 5ετιας+ για οποιον ειναι προσιτος και μπορει να τον αγορασει καλα θα κανει.. εγω μετανιωνω που δεν ειχα παρει πιο πριν και ας εδινα περισσοτερα , πλεον που εχουν πεσει τοσο δε βρισκω λογω να μη μπαινει σε ολα τα οικιακα pc ακομα και αν δε προκειται για "high end" εδω σκεφτομαι καποια στιγμη να βαλω στο 4 ετων λαπτοπ μου 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 βασικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι όταν ανοίγεις ή χρησιμοποιείς πολλά προγράμματα ταυτόχρονα... 1
qsis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 εγω ειπα τα πιο "απλα" και χαζα συνεχιζω αλλωστε και χρησιμοποιω pc με μηχανικους και βλεπω πιο εντονα τη διαφορα μεχρι ενα βαθμο κι εγω το θεωρουσα περιττη πολυτελεια, ομως πλεον δε το συζητω οτι αν σε παιρνει οικονομικα πρεπει να μπει οπωσδηποτε στο μηχανημα σου
21century Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Να περιμενουμε δηλαδη μεχρι τα Χριστουγεννα.....
aiolos.01 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Και αμέσως μετά βλέπεις αυτό... http://www.myce.com/news/ssd-drive-pricing-likely-to-become-stable-no-more-price-drops-expected-64154/ 1
Skylined Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Πλεον ένας αρκετά καλός SSD των 120GB κάνει γύρω στα 65-70 ευρώ, εξαιρετικά καλά σε σχέση με δύο χρόνια πριν.
kostas_dr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Και αμέσως μετά βλέπεις αυτό... http://www.myce.com/...expected-64154/ Προβλέπονται νέες "πλημμύρες".
hyperspaced Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 γιατί έχεις φάει τόσο κόλλημα με τον Octane και δεν συγκρίνεις με Samsung 830/840? Τα εγγενή μειονεκτήματα των MLC SSD ισχύουν KAI για τον Samsung 840 Λάθος... Θα ευχόμουν να ήταν MLC ο Samsung --- TLC είναι !!!! Ακόμα χειρότερα. nice, συγκρίνεις κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενικό όπως το αν σου άρεσε μια ταινία με το αν έχει καλές επιδόσεις ή όχι ένα προϊόν... low. Φέρνω παράδειγμα/αστείο. Sorry αν δεν το κατάλαβες. Νομίζω όμως ότι έστω και έτσι δεν πέφτω έξω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2012 έπρεπε να γράψω 840 Pro ε? whatever... ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε...
hyperspaced Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Ναι, είμαστε θύματα όσοι δώσαμε 90 ευρώ και είπαμε, ρε φίλε επιτέλους έχω γρήγορο υπολογιστή!Καμιά άλλη αμπελοφιλοσοφία δε θ' ακούσουμε; Εξαρτάται από το είδος των εφαρμογών που τρέχεις σαν "οικιακός" χρήστης και από το πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις. Αν η έννοια απόδοση/κόστος είναι για εσένα αμπελοφιλοσοφία τότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο -- να σε δω τί θα έκανες αν έπρεπε να πάρεις απόφαση για 200 PC. Εκτιμώνες retail τιμές Samsung 840 (500GB) = $450 Samsung 840 Pro (512GB) = $600 ενώ Velociraptor 600GB = $170
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα