dimitris2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Η Mozilla έχοντας ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες τα σχέδιά της για κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης του Firefox browser για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8, μέσα από ειδική ανάρτηση στο επίσημο blog της, δημοσίευσε σήμερα μια πρώτη, δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής. Κυκλοφορεί με το όνομα Firefox Metro Preview για Windows 8, αν και η ίδια η Microsoft έχει σταματήσει να αποκαλεί το νέο της γραφικό περιβάλλον με αυτό τον τρόπο.Η έκδοση που κυκλοφόρησε η Mozilla λειτουργεί τόσο στο νέο γραφικό περιβάλλον όσο και στην παραδοσιακό γνώριμο περιβάλλον των Windows 8, με τη μόνη προϋπόθεση να είναι ο χρήστης να έχει εγκαταστήσει την έκδοση RTM του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Όπως αναφέρεται ο Firefox Metro Preview έχει τροποποιηθεί σημαντικά από τις πρώτες εκδόσεις που ανέπτυξε η Mozilla που έχουμε δει σε φωτογραφίες, με τις περισσότερες αλλαγές να επικεντρώνονται στα μενού, στη λειτουργία της αφής και στις χειρονομίες. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές της ιστοσελίδας του ArsTechnica, ο νέος Firefox έχει αρκετά καλές επιδόσεις αν και δεν πρόκειται για την τελική του έκδοση, με δυνατότητες όπως scrolling με αφή και πληκτρολόγιο. Παρ' όλα αυτά υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση και σίγουρα δε μπορεί να αντικαταστήσει τον βασικό σας browser καθώς ακόμη περιλαμβάνει αρκετά κενά. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox Metro Preview για Windows 8 από εδώ. Site: blog.mozilla.com'>https://blog.mozilla...log.mozilla.com
go.george Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Αμαν πια με αυτο το Metro UI... Οπου tο εχω χρησιμοποιησει πιο πολυ για εφε κανει παρα για λειτουργικο Interface..... Εχει αποκτησει εμμονη η Microsoft κι τωρα φαινεται την ακολουθουν και αλλες... 1
nfsmw_gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Σε κανονικους deskop οχι με touch θα ειναι αχρηστο το metro... προσωπικα προτιμω τα 7αρια... 7
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μας αρεσει δεν μας αρέσει το touch σιγα σιγα θα περάσει και στους σταθερους ηλεκτρονικους υπολογιστες οποτε και το metro ui θα αποτελεσει το αναγκαιο κακο... Οσο αφορα τα 8 αρια... χρησιμοποιω εδώ και ενα μήνα την τελικη, γνησια εκδοση απο msdna academic και πραγματικα έχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος... και νιωθω μια αισθητη βελτίωση σε αρκετα πραγματα σε σχεση με τα 7αρια.. Δεν χρησιμοποιώ ιδιαιτερα το metro αλλα ειλικρινα πιστευώ οτι υπαρχοuν αλλες πολυ πιο ουσιαστικες αλλαγες απο αυτο στα νεα windows!
my1key2logs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Για Desktop είναι μια αποτυχία.....Καλύτερα να τα έβγαζαν σε δύο εκδόσεις Θα μείνουμε στα 7 για πολύ καιρό ακόμα 2
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Για Desktop είναι μια αποτυχία.....Καλύτερα να τα έβγαζαν σε δύο εκδόσεις Θα μείνουμε στα 7 για πολύ καιρό ακόμα Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος! Μπορείς να το στηριξεις κάπου αυτο? Αν αξαιρεσουμε το metro που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα 7 που ακριβώς μειωνεκτουν τα 8 άρια σε σχέση με τα 7αρια όσο αφορά το καθαρά desktop κομμάτι τους?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εγώ νομίζω ότι κάθε φορά που γίνεται αυτή η συζήτηση συγχέουμε δύο διαφορετικά πράγματα: Το τι μας αρέσει και το τι πραγματικά ισχύει. Ότι τα windows 8 είναι καλύτερα από τα 7, είναι γεγονός. Τα θέματα προς συζήτηση είναι: -πόσο καλύτερα είναι? -έχει νόημα κάποιος να αλλάξει σε ένα βαθμό τις συνήθειές του για να βάλει 8? Το πρώτο έχει να κάνει εν μέρει και με τον χρήστη. Έναν home user δεν τον ενδιαφέρει η υποστήριξη trim στο raid των ssd. Τον ενδιαφέρει όμως η καλύτερη διαχείριση της μνήμης και το γρηγορότερο startup. Το συμπέρασμα είναι ότι το τι μας αρέσει είναι άσχετο. Προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο να πάω στα 8, γιατί το να κρατήσω τις συνήθειες μου είναι για μένα σημαντικότερο από τα νέα features. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εγώ νομίζω ότι κάθε φορά που γίνεται αυτή η συζήτηση συγχέουμε δύο διαφορετικά πράγματα: Το τι μας αρέσει και το τι πραγματικά ισχύει. Ότι τα windows 8 είναι καλύτερα από τα 7' date=' είναι γεγονός. Τα θέματα προς συζήτηση είναι: -πόσο καλύτερα είναι? -έχει νόημα κάποιος να αλλάξει σε ένα βαθμό τις συνήθειές του για να βάλει 8? Το πρώτο έχει να κάνει εν μέρει και με τον χρήστη. Έναν home user δεν τον ενδιαφέρει η υποστήριξη trim στο raid των ssd. Τον ενδιαφέρει όμως η καλύτερη διαχείριση της μνήμης και το γρηγορότερο startup. Το συμπέρασμα είναι ότι το τι μας αρέσει είναι άσχετο. Προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο να πάω στα 8, γιατί το να κρατήσω τις συνήθειες μου είναι για μένα σημαντικότερο από τα νέα features. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.[/quote'] Οι συνήθειες ομως μπορούν και πρέπει να αλλάζουν εύκολα διότι αν δεν ήταν έτσι θα ειμασταν ακόμη με win 3.11 που τα είχαμε συνηθησει κάποτε! Παππού εεεε παππού!
skiabox Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι νομίζω ότι με το 45άρι δολάρια που θα έχει το upgrade , ανεξάρτητα από την windows version που έχει ο καθένας, μέχρι τον Φεβρουάριο που θα ισχύει η προσφορά θα κάνει την μεταφορά πολύς κόσμος.
my1key2logs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος! Μπορείς να το στηριξεις κάπου αυτο? Αν αξαιρεσουμε το metro που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα 7 που ακριβώς μειωνεκτουν τα 8 άρια σε σχέση με τα 7αρια όσο αφορά το καθαρά desktop κομμάτι τους? Τα 8 ίσως ήταν επιτυχία αν έβγαιναν σε 8 -10 χρόνια . Δεν βγάζεις τέτοιου είδους λειτουργικό με τόσες ριζοσπαστικές αλλαγές όταν ακόμα κυριαρχούν τα Desktop μηχανήματα και όταν ο χρήστης ( ειδικά ο επαγγελματία) ούτε λίγο ούτε πολύ είναι "εθισμένος" στο κλασικό user interface. Άσε που όταν κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές αντιμετωπίζεις και πολλά λάθη και προβλήματα , από πόρους συστήματος μέχρι bugs. Δεν είναι καθόλου πρακτικό. Είναι σαν να έχεις δύο λειτουργικά σε ένα. Ένα από τα πολλά βίντεο που συμμερίζονται αυτό ακριβώς είναι και αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=X0fsyb-ttcw Υ.Γ. Το ξαναλέω, τουλάχιστον θα πρέπει να βγάλουν 2 versions 3
GothmogGr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Τα 8 ίσως ήταν επιτυχία αν έβγαιναν σε 8 -10 χρόνια . Δεν βγάζεις τέτοιου είδους λειτουργικό με τόσες ριζοσπαστικές αλλαγές όταν ακόμα κυριαρχούν τα Desktop μηχανήματα και όταν ο χρήστης ( ειδικά ο επαγγελματία) ούτε λίγο ούτε πολύ είναι "εθισμένος" στο κλασικό user interface. Άσε που όταν κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές αντιμετωπίζεις και πολλά λάθη και προβλήματα ' date=' από πόρους συστήματος μέχρι bugs. Δεν είναι καθόλου πρακτικό. Είναι σαν να έχεις δύο λειτουργικά σε ένα. Ένα από τα πολλά βίντεο που συμμερίζονται αυτό ακριβώς είναι και αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=X0fsyb-ttcw Υ.Γ. Το ξαναλέω, τουλάχιστον θα πρέπει να βγάλουν 2 versions [/quote'] Το κλασσικό user interface υπάρχει ακόμη και ζει και βασίλευει μόλις ένα κλικ μακρυά από το metro! Τα desktop μπορεί να κυριαρχούν αριθμητικά ακόμη άλλη δυστυχώς η τάσεις δείχνουν ότι είναι νεκρά και απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη! Και στο ξαναλέω οι ουσιαστικές αλλαγές των win 8 δεν βρίσκονται στο ui!
CosmosKGR Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μα για τον νέο Firefox δε μιλάμε εδώ ή μήπως για τα νέα Windows κι έχω κάνει λάθος ανάγνωση τίτλου;;;!!! Τα Windows 8 υπάρχουν πλέον, καλώς ή κακώς, με τις όποιες καινοτομίες τους. Προγράμματα όπως ο Firefox δεν θα έπρεπε σχετικά σύντομα να ακολουθούσε στα νέα δεδομένα;;; Προφανώς και θα έπρεπε! Το θέμα λοιπόν (νομίζω) είναι, το αν το έκανε με λιγότερο ή περισσότερο σωστό τρόπο.
ektor7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Με τη φορα που πήραν τα mobile os(touch στροφή,του κοινού) και της arm πλατφόρμα,τα windows8 με το διπλο UI,ουσιαστικά εδωσε το φιλί της ζωής στο desktop os και στην X86 πλατφόρμα! 1
grnrg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Θα προτεινα να δουλεψετε τα win8 και ολα τα προγραμματα ετοιμα για metro UI (οπως ο firefox που ειναι και το θεμα μας) με ενα touch mouse. Θα αλλαξετε γνωμη. Μεχρι τοτε εχετε λειτουργικο και προγραμματα με λαθος setup σε desktop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα