VidShark7 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλο το forum. Ξέρω πως παρόμοια θέματα υπάρχουν αρκετά, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.. Anyway... Επειδή σκέφτομαι να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τον προγραμματισμό, θα ήθελα κάπως να με καθοδηγήσετε. Από ποια γλώσσα να ξεκινήσω και γιατί;; (Να πάρω κάποιο βιβλίο;; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο; Διαβάζω πως οι C/C++ θεωρούνται σχετικά δύσκολες για αρχάριους... Ξέρω πως ότι κι αν επιλέξω χρειάζεται διάβασμα και δεν είναι τόσο απλά. Απλώς θέλω τη βοήθειά σας για τα αρχικά μου βήματα... Ευχαριστώ προκαταβολικά.
szam Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα, καταρχας... τι σε ενδιαφερει? το desktop programming? το web development?... απο εκει παιρνεις τον δρομο που θες και ξεκινας το διαβασμα... τωρα στο web development δεν ειναι 1 γλωσσα... αλλα πολλες μαζι που σε βοηθουν ωστε να φτιαξεις ενα ωραιο και rich product για οτι θες να κανεις... Υπαρχουν προφανως πολλες οπως PHP, Ruby, Python και πολλες αλλες... Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με HTML, CSS, JS, PHP και MySQL για αρχη... πιο μετα υπαρχουν και αλλες γλωσσες που σε βοηθουν ακομα περισσοτερο ωστε να γινεις ακομα καλυτερος και να εμβαθυνεις τις γνωσεις σου... Περι desktop programming θα τα αφησω σε αλλους μιας και δεν ασχολουμε τοσο...(αν και στο ΑΕΙ τωρα θα χρειαστει )
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 ξεκίνα από δω: http://www.codecademy.com/ 3
VidShark7 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 @szam Με ενδιαφέρει το desktop programming, ίσως αργότερα και για android, iOs κ.τ.λ... @tr3quart1sta Στο site αυτό έχει μια βδομάδα που έκανα account και κάνω τα μαθήματά του όποτε έχω χρόνο.. Αν δεν κάνω λάθος το site αυτό δεν διδάσκει java??
Star_Light Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ξεκινα με C. Ισως δυσκολευτεις στην αρχη αλλα αυτος δεν θα ειναι λογος να την αφησεις. Βρες το βιβλιο του King... C programming a modern approach second edition. Εχει βεβαια ενα μειονεκτημα για μενα το οτι δεν λυνει ολες τις ασκησεις κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλο. Επιχειρηματα για την γνωμη μου δεν θα ακουσεις.... μετα απο ενα χρονο θα καταλαβεις γιατι στην προτεινα. Καλη τυχη.
nilosgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Aπο αγγλικα πως τα πας; Αν εισαι εστω και σε επιπεδο lower, δες εδω
Latency Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 ξεκίνα με Java γιατί.. δεν ξέρω γιατί, απλά το λέει το φορυμ!
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 @tr3quart1sta Στο site αυτό έχει μια βδομάδα που έκανα account και κάνω τα μαθήματά του όποτε έχω χρόνο.. Αν δεν κάνω λάθος το site αυτό δεν διδάσκει java?? εδω σου λεει τι εχει: http://www.codecademy.com/learn δεν θα σου προτεινα C, γιατι εχει περιεργο συντακτικο και θα σε μπερδεψει στην αρχη. καλυτερα javascript ή python
Renobatio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα, ειμαι στην ιδια φαση ξεκίνησα διαβαζοντας το Java 7 for Absolute Beginners του Jay Bryant και ενω ολα πηγαινα καλα και παρολο που ειμαι κατοχος Proficiency δυσκολευτηκα στις ορολογιες και στην κατανοηση, το βιβλιο φαινεται να ειναι αρκετα καλογραμμενο (αν και μετα βιας εφτασα μεχρι την μεση) υπαρχει καποιο βιβλιο να μου προτεινεται στα ελληνικα ομως...?
nilosgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα, ειμαι στην ιδια φαση ξεκίνησα διαβαζοντας το Java 7 for Absolute Beginners του Jay Bryant και ενω ολα πηγαινα καλα και παρολο που ειμαι κατοχος Proficiency δυσκολευτηκα στις ορολογιες και στην κατανοηση, το βιβλιο φαινεται να ειναι αρκετα καλογραμμενο (αν και μετα βιας εφτασα μεχρι την μεση) υπαρχει καποιο βιβλιο να μου προτεινεται στα ελληνικα ομως...? Απολυτη java
defacer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα, ειμαι στην ιδια φαση ξεκίνησα διαβαζοντας το Java 7 for Absolute Beginners του Jay Bryant και ενω ολα πηγαινα καλα και παρολο που ειμαι κατοχος Proficiency δυσκολευτηκα στις ορολογιες και στην κατανοηση Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς "σοβαρά" θα πρέπει να βελτιώσεις τις γνώσεις σου (ορολογία και αγγλικά) διότι στα κείμενα περι προγραμματισμού μετά τα αγγλικά το χάος. BTW μη σε παραξενεύει η ήττα, ο μέσος κάτοχος proficiency αν πάρει κανένα δυσκολούτσικο βιβλίο στα χέρια του δε θα αντέξει ούτε 3 σελίδες.
Kain Origin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ίσως να σε βοηθήσουν λίγο αυτά τα links για C++... Εγώ προς το παρόν μέσω αυτών μαθαίνω τη γλώσσα, και για την ώρα προχωράω αρκετά καλά. C++ Tutorial: Absolute n00b spoonfeed! Bucky's C++ Programming Tutorials Playlist CProgramming.com : C++ Tutorials
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Για ενασχόληση με προγραμματισμό θα πρέπει να διαβάσεις λίγο θεωρία. Προτείνω να αρχίσεις από τον Booch. Να διαβάσεις τι εστί νοητική μοντελοποίηση, τι προβλήματα υπάρχουν και τι λύσεις έχουν δοθεί. Το πώς θα τα γράψεις σε γλώσσα, το μαθαίνεις απλά ψάχνοντας στο internet για ό,τι πρόβλημα συναντήσεις. Το σκεπτικό ότι "προγραμματισμός = γλώσσες" είναι λάθος. Προγραμματισμός = Οργάνωση. Τόσο των συσχετίσεων όσο και των λειτουργιών. Το πώς θα τα κάνεις θα το βρεις αναλόγως του τι θες να κάνεις. Δεν πα να ξέρεις απέξω όλα τα APIs όλων των frameworks. Εάν δεν οργανώσεις καλά αυτό που θες να κάνεις, τότε αυτό που θα κάνεις θα σε δυσκολέψει τόσο όσο και το πιο απλό. Θα ξέρεις, βεβαίως, τι μεθόδους/συναρτήσεις να χρησιμοποιήσεις αλλά έτσι όπως θα τα έχεις φτιάξει θα είναι εντελώς δύσχρηστα. Τι να κάνεις την κλάση εάν δεν ξέρεις τι θέλει να λύσει η κλάση; Τι να κάνεις το private και το public εάν δεν ξέρεις τι θέλουν να λύσουν; Το ότι στην C++ το γράφεις ως > public: int a; float b; και στην Java ως > public int a; public float b; είναι το πρόβλημα; Ή ότι η Java έχει public class main και η C++ main;
Doufoudis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Κάποια από τα πιο κοινα λάθη στον προγραμματισμό είναι: Ονομασία μεταβλητών Ημερομηνία/Ώρα Μη έλεγχος των log files Υπερβολική εξάρτηση από προγράμματα με αυτόματη συμπλήρωση κώδικα Θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα πολύ βασικά στην θεωρία όπως ονομασία μεταβλητών, σωστή δομή κώδικα κλπ, τα οποία είναι ίδια ανεξαρτήτως ποια γλώσσα θα επιλέξεις. Αν ξεκινήσεις να μαθαίνεις κατευθείαν μια γλώσσα κ παραλείψεις τα βασικα, θα αναπτύξεις κάποιες "κακίες συνήθειες", οι οποίες κάποια στιγμή θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα, και θα είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξεις. Αποστολή από το GT-S5670 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα