Demon13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μου δεινεται μια ευκαιρια σε 6 μηνες απο τωρα, που θα παρω και το πτυχιο μου, να φυγω για εξωτερικο!Ομως δεν εχω κανει στρατο ακομα, και εχω παρει αναβολη μεχρι τα 28 μου! Ειμαι 24ετων! Εγω ομως αν φυγω, που το πιο πιθανο ειναι οτι φευγω! Δεν θα μπορεσω να γυρισω πισω και να παρουσιαστω!Σε αυτες τις εποχες που ζουμε, μου δινεται η ευκαρια εγω να παω για δουλεια εξω και να την αφησω να παει χαμενη? Γιατι αμα παω, δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησω για να γυρισω να κανω 9 μηνες στρατο. Ειναι ευκαρια που δεν πεταγεται.........τι μπορει να γινει? Καποια επιπλεον αναβολη? Πάρε απαλαγή όχι αναβολή. Ι5 ψυχολογικό. Πουθενά δεν έχεις πρόβλημα τώρα πιά ακόμα και για να μπεις στον δημόσιο. Μόνο ειδικός φρουρός δεν μπορείς να δουλέψεις, σιγά. Μην ακούς ραδιοαρβύλα στρατοπορωμένων που θελουν να σε βαλουν να υπηρετήσεις, υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων. Ψάχτο μόνος σου. Μην είσαι χαζός κέρδισε 1 χρόνο χαμένο και γλίτωσε απο πολλά. Και άστους να κλέγονται που υπηρέτησαν χαχα Ούτε μέρα στον Ε.Σ.! ΥΓ άσε που θα κάψεις και μια καλή δουλειά, που ξέρεις με την κρίση αν θα ξαναβρεθεί ποτέ. Μην καίς το μέλλον σου. ΞΥΠΝΑ
Star_Light Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Πραγματικα, οταν ημουν μεσα στο στρατο, ειχα διαφορα θεματα εκτος στρατου εκεινη τη περιοδο που το τελευταιο που με ενδιεφερε ηταν να ασχοληθω αν καποιος καραβανας μου μειωσε την αξιοπρεπεια ή μου εριξε καμπανα ή με εβαλε να κανω μια αγγαρεια παραπανω, ή μου φωναξε. Αν με ρωτας τι με ενοχλουσε μεσα στο στρατο, ηταν τα γαμοσειρια, τα βυσματα και οι γλυφτες, δηλαδη οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μου και οχι τοσο οι ανωτεροι (οι οποιοι σε γενικες γραμμες δεν το παρατραβουσαν αν φροντιζες κι εσυ ο ιδιος να εισαι τυπικος και να περνας απαρατηρητος). Αλλα και παλι, 12 μηνες ειναι και δεν ξαναβλεπεις κανεναν απο αυτους, κλαιν μαιν για τις συμπεριφορες τους. Εξω ειναι τα προβληματα, εξω ειναι που θα σε πηδανε και δε θα μπορεις να κανεις τιποτα οπως επισης δε θα μπορεις να λες "100 και σημερα". Οσον αφορα το παραδειγμα της εργασιας, μακαρι να ηταν μονο αυτο, στην τελικη κι εκει εχεις την θεωρητικη επιλογη να φυγεις -ασχετα που στην Ελλαδα του σημερα, δεν υπαρχει τετοια επιλογη παρα μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις ή σε περιπτωσεις βολεμενων-. Ξερεις ομως ποσος κοσμος εχει τετοια προβληματα μεσα στην ιδια του την οικογενεια? Προφανως ξερεις, τι συζηταμε. Κι εκει δεν υπαρχει ουτε "αφεντικο παραιτουμαι", ουτε "100 και σημερα". Γιαυτο το να γινεται τοσο θεμα γυρω απτο θεατρο του στρατου περι "αξιοπρεπειας" "ανθρωπινης λογικης" κλπ μου φανταζουν φθηνες δικαιολογιες απο ανθρωπους που ψαχνουν κατι να επικαλεστουν για να μην τους χαρακτηρισει η κοινωνια οπως τους χαρακτηριζει. 12 μηνες???? αρα πηγες Ναυτικο. Στο Ναυτικο δεν ειναι τοσο περιεργα τα πραγματα σε προσεχουν περισσοτερο. Κοιτα εγω πιστευω οτι οι βαθμοφοροι μέσα στο στρατο δεν έχουν καμια διαφορα με τους υπευθυνους στις επιχειρησεις απλα οι τελευταιοι αντι για γαλονια φοράνε κοστουμια. Ειναι αυτο που ειπες και εσυ βλεπεις τον αλλον παει να στο παιξει περιεργα εισαι και εσυ τυπικος δεν δινεις πατηματα και τελειωσε. Οποτε η προσοχη του περναει σε άλλον και πάει να ξεσπάσει εκει Τελικα η καλυτερη ατακα ηταν αυτη που ειχε πει ενας γνωστος μου "Παρτο στην πλακα και τελειωσε" αλλα βεβαια εσωτερικα παντα λαμβανεις υποψιν ποιοι μιλανε καλα και ποιοι οχι για μενα δεν υπαρχει αυτο το "Μπορει να σας βριζω αλλα κατα βαθος ειμαι καλος ανθρωπος" γιατι μερικοι λενε και τετοιες σαχλαμάρες χαχαχα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Aν πηγαινα Ναυτικο δεν θα μιλαγα για γαμωσειρια και βυσματα. Σ.Ξ ημουν, μεχρι πριν κανα 3ρι χρονια ηταν 12μηνη η θητεια (αλλοτε 18μηνη αλλοτε 24μηνη, και τωρα που ειναι 9μηνη δηλαδη τιποτα, ακομα γινεται η ιδια κουβεντα). Κατα τ'αλλα ενα θεατρο ειναι ο στρατος. Ξυπνας το πρωι παιζεις τον ρολο σου, οπως και ολοι οι υπολοιποι απτους καραβαναδες εως τους φανταρους, και το βραδυ ξαναπεφτεις για υπνο. Αν το εργο παιχτει σωστα κατα τη διαρκεια της ημερας κι εσυ εισαι καλος ηθοποιος (γιαυτο αλλωστες φορας και ειδικη στολη, επειδη πρεπει να παιξεις ρολο), its ok. Επισης για μερικους, ειναι κι ενα καλο μαθημα πριν βγουν στη ζωη. Πχ για αυτους που θεωρουν οτι τους μειωνεται η αξιοπρεπεια αν ενας αμροφωτος τους φερθει ασχημα. 1
CROM271 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Και στρατος ξηρας 12μηνο εκανε star_light τουλαχιστον οταν ειχα παει εγω... Πω ειλικρινα ειστε πολυ μιγιαγκιχτοι μερικοι. Για στρατο μιλαμε οχι για παιδικη χαρα. Ασε που πλεον ο στρατος παιδικη χαρα ειναι αλλα ημαρτον... Αν δεν μπορεις να αντεξεις ή θιγεσαι απο τις φωνες κλπ απορω τι θα κανατε σε μια πραγματικα δυσκολη στιγμη...
Star_Light Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Και στρατος ξηρας 12μηνο εκανε star_light τουλαχιστον οταν ειχα παει εγω... Πω ειλικρινα ειστε πολυ μιγιαγκιχτοι μερικοι. Για στρατο μιλαμε οχι για παιδικη χαρα. Ασε που πλεον ο στρατος παιδικη χαρα ειναι αλλα ημαρτον... Αν δεν μπορεις να αντεξεις ή θιγεσαι απο τις φωνες κλπ απορω τι θα κανατε σε μια πραγματικα δυσκολη στιγμη... Δεν θιγόμαστε. Απλα κρινουμε αν οι φωνες κάποιου ειναι δικαιολογημενες ή κανει καταχρηση εξουσιας. Τις δυσκολες στιγμες εγω προσωπικα προτιμω να τις προβλεπω οπου ειναι δυνατον. Πχ αν με ρωτουσες αν θα πηγαινα να δουλεψω σε καποιον που ειναι εξαρχης αγενης με τον υποψηφιο δεν θα το εκανα. Θα προτιμουσα καποιον που δινει λιγοτερα αλλα εχει καλυτερη συμπεριφορα. Ειναι πολυ βασικο αυτο. Για μενα τουλαχιστον. Με κομπλεξικους οι συνεργασιες ειναι σκετη αποτυχια γιατι θα χασεθς περισσοτερα απο αυτα που θα κερδισεις. Σου δινει 100 ευρω περισσοτερα και αυτο νομιζει οτι του δινει το δικαιωμα να κακομεταχειριζεται τον υπαλληλο και να τον φορτωνει με νευρα τα οποια ο αλλος μετα μπορει να ξεσπασει στην οικογενεια του στους φιλους του στην κοπελα του τσακωμοι γκρινιες... απαπαπα αυτα τα βλεπεις εξαρχης. Δεν εχεις καμια υποχρεωση να κατσεις να σου λεει ο αλλος τα δικα του εφοσον εχεις την δυνατοτητα να τον αποφυγεις. Επισης για μερικους, ειναι κι ενα καλο μαθημα πριν βγουν στη ζωη. Πχ για αυτους που θεωρουν οτι τους μειωνεται η αξιοπρεπεια αν ενας αμροφωτος τους φερθει ασχημα. Το καλυτερο μαθημα ειναι να μαθεις πως να αναγνωριζεις και να αποφευγεις τους αμορφωτους στα γρηγορα. Οχι να κανεις προπονηση στο πως να τους αντεχεις. Γιατι εχεις σκοπο να νταλαβεριστεις με τέτοιους? εγω τους απεχθανομαι φιλε ουτε καλημερα με ορισμενους απο δαυτους και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.
insomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικά, νιώθω πως η χώρα ειναι ασφαλής, βλέποντας τα εκπαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα παλικάρια της. Φιου! 1
Star_Light Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικά, νιώθω πως η χώρα ειναι ασφαλής, βλέποντας τα εκπαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα παλικάρια της. Φιου! Ειναι και μερικοι που φοβουνται να κανουν ασκησεις , του λες κανε αυτο φοβαται μην παθει κάτι ενω δεν ειναι κατι δυσκολο ειναι συνηθισμενη δραστηριοτητα για εναν ανθρωπο νέο. Αυτο μεσα στο στρατο κατα την γνωμη μου πρεπει να μαθει να το κανει γιατι θα του μεινει κομπλεξ και μετα εξω στη ζωη τα ιδια θα κανει και χειροτερα. Δεν δικαιολογεισαι τωρα να εισαι 25 χρονων παλικαρι και να φοβασαι να κάνεις μια ασκηση ή να κοιμηθεις μια ημέρα στο βουνο.
Sellers Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Eλα, μπορεις καλυτερα απο το να καταφευγεις σε ιστορικες αναδρομες αλλων εθνων. Το point μου εξαλλου το επιασες με την πρωτη. Δεν σας φταιει ο στρατος ως στρατος που δεν πατε (οσοι δεν πατε), ουτε το τι επικρατει εκει μεσα. Το ξερετε οτι το ξερουμε, γιατι κι εμεις (πιθανως κι εσυ) αναγκαστικα πηγαμε και φαγαμε ενα 12μηνο εκει μεσα, αλλα τουλαχιστον εχουμε το θαρρος να πουμε "αν ειχα τροπο να τον γλυτωσω θα τον γλυτωνα επειδη βαριεμαι 1 χρονο αγκαριες/σκοπιες/μεταθεσεις/διαταγες/να χασω τη γκομενα κλπ". Απλα, ντομπρα κι ομορφα. Δεν θα σας παρεξηγησει κανεις. Πιο πολυ σας παρεξηγουν οταν βαζετε ιδεολογικο μανδυα και φιλοσοφιες για να κρυψετε κατω απτο χαλι τον ωχαδελφισμο και την οκνηρια απλα για να μην τα δουμε εμεις που ειμαστε χαζοι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, (εαν αναφέρεσαι σε μένα) ποτέ δεν επικαλέστηκα ''ιδεολογικούς σκοπούς''. Δεν είναι η καλύτερη μου να με μειώνει ο οποιοσδήποτε, αλλά ειδικά στον στρατό απο το ένα αυτι θα μπαίναν και απο το άλλο θα βγαίναν. Το point μου είναι ακριβώς αυτό που λες: ''βαριεμαι 1 χρονο αγκαριες/σκοπιες/μεταθεσεις/διαταγες/να χασω τη γκομενα κλπ". με αντικατάσταση του βαριέμαι, με το έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω. Στα δικά μου τα μάτια η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάσω έναν χρόνο έτσι αέρα.
tritonas00 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικά, νιώθω πως η χώρα ειναι ασφαλής, βλέποντας τα εκπαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα παλικάρια της. Και εγω ασφαλης ενιωθα στο σουφλι 8.5 μηνες, περιτριγυρισμενος απο καμια 25αρια βλαχο-ζωαδιο-καραβαναδες... Not.
CROM271 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Στα δικά μου τα μάτια η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάσω έναν χρόνο έτσι αέρα. Ειναι υποχρεωση σου ομως. Δεν εχουμε μονο δικαωματα στη ζωη. Εκτος αν θεωρεις οτι ο στρατος δεν επρεπε να υπαρχει επομενως ανοιγουμε αλλη συζητηση. Το γεγονος οτι στον στρατο κανεις πολλα αχρηστα πραγματα ειναι επισης δεδομενο. Φανταστειτε ομως οσους κλαιγονται για την σημερινη κατασταση του στρατου τι θα εκαναν αν γινοταν πραγματικη εκπαιδευση... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικά, νιώθω πως η χώρα ειναι ασφαλής, βλέποντας τα εκπαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα παλικάρια της. Φιου! καμμία σχέση, ο ρόλος του φαντάρου δεν ειναι να υπερασπιστεί τίποτα αλλά να αποτελέσει την εκατομβη νεκρών που θα συγκινήσουν τα ξένα μμε όταν θα ζητάμε βοήθεια απο τους συμμάχους.
insomniaK Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μα έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση, όχι σαν τους βολεψάκηδες οικονομικούς μετανάστες, και έχουν γίνει Ράμπο και Τρεμινέιτορ! Με τέτοια άμυνα από κληρωτούς, ποιος χρειάζεται τους συμμάχους!
Prof_Chaos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 όπως σωστά είπε ο CΡΟΜ σε μια κοινωνία δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Σκεφτείτε πόσες άλλες υποχρεώσεις είναι χάσιμο χρόνου.
Star_Light Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 όπως σωστά είπε ο CΡΟΜ σε μια κοινωνία δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Σκεφτείτε πόσες άλλες υποχρεώσεις είναι χάσιμο χρόνου. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να λεμε απλα τυφλά οκ ειναι χασιμο χρονου η υποχρεωση αυτη και να συνεχιζουμε και να μην μεριμνά το κρατος επιτελους να αρχισει να διορθωνει πραγματα. Το κρατος περα απο μια δουλεια των 400 ευρω το μηνα ΚΑΙ ΑΝ με το voucher τωρα που θα παρεις τα λεφτα μετα απο μηνες δεν προκειται να ενδιαφερθει να σου βρει γιατι λοιπον να μπει εμποδιο αμα εγω βρηκα μια δουλεια στο εξωτερικο με 1500+ το μηνα? και θελω να κανω εκει μια αρχη? Οχι εγω γενικα λεμε. Βεβαια υπάρχουν και αλλοι διαγωνισμοι που μπορει να δωσει καποιος και να βρει μια καλη δουλεια και αυτοι ειναι απο το κρατος αλλα η περιπτωση καποιου με ευκαιρια στο εξωτερικο ειναι ειδικη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Σωστά. Γι' αυτό το κράτος όφειλε, εφόσον κρίνει ότι πρέπει να έχει στρατό, να τους στρατεύει όλους (εξαιρούνται τα πραγματικά προβλήματα) στα 18, με την ενηλικίωση. Ούτε αναβολές της πλάκας που μετατρέπονται σε παράθυρα, ούτε υποχρεώσεις μετά τις σπουδές όταν ανοίγονται ευκαιρίες ή πάνω που έχεις στρώσει μια δουλειά. Μετά, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Εναλλακτικά, λεφτά υπάρχουν και κάνουμε το στρατό πλήρως επαγγελματικό ή παλεύουμε για την παναθρώπινη κοινωνία των λαών χωρίς πολέμους και εχθρότητες. Δεύτερη μερίδα γλαρόσουπας, προαιρετική. Αδέλφια, αφήστε τα μίση και πιάστε δωμάτια στο Παρίσι! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις